X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też kąpie sam Oliwiera ja wyciągam piżamkę, poodkładam ręcznik i kończę przygotowywać obiad, bo niestety my jadamy obiad po 20 (mąż wraca z pracy ok 19.30)
    on pracuje nawet w weekendy bo wolne bierze w tyg zebym ja mogła iść do pracy.
    Kozgo dzięki za radę a gdzie kupić kumin bo to nie to samo co kminek, prawda?

01582n0ast4hm7dp.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia, właśnie takiego zaangażowania chciałabym od mojego męża, ale on raczej uważa, że "ogarnianie" dziecka to rola matki. Lekarstwa, szczepienia, wizyty to moja broszka. Ehh

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala ale to akurat o kminku czytałam noe o kuminie.

My niestety po spacerze zjedlismy cyca i od 17.30 mamy histerie jak cholera :( a poszły baki i kupa przy karmieniu wiec o co chodzi nawet rączki i przytulanie nie działa :(

olala81 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam, mam do sprzedania nieuzywana wkładke dla niemowlaka do 7 kg tuli. Jestes zainteresowana?

ot1z8e0.png

https://www.maluchy.pl/li-73157.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam powiedziec ze mój syn płacząc krzyczy mamama

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,teść genialnie trzyma Frania;)super to wyglada;) ja mam z tata tez wspomnienie z dzieciństwa, jak ja i brat dostawaliśmy zastrzyki i zawsze mój brat szedl na pierwszy ogień a tata ze mna w drugim pokoju na rękach. Odwracal moja uwagę albo uspokajal placz. I jeszcze jedno wspomnienie, jak zawsze zasypialam u rodzicow w lozku, to tatko mnie przenosil do swojego pokoju, ja wtedy sie wybudzalam ale udawalam ze śpię bo chcialam żeby tata mnie przeniosl ;)we Franiu tez jest zakochany.Ale sie sentymentalna zrobilam. Juz sie zamykam :D

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeee Walabia to tesc czy Twoj Tata bo juz teraz nie wiem, Tata chyba co?:)aaaa to tata:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 18:41

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tata:)

ot1z8e0.png

• kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak Tymka noszę:) wlasnie jestem po 1,5h nieprzerwanym płaczu i chyba osłucham przytulając cały czas Tymka.

Tynek niestety nie ma dziadków nad czym bardzo ubolewam bo jeden nie żyje a drugi się nie nadaje do kontaktów z kimkolwiek a szkoda bo ja bardzo fajnie wspominam dziadków:)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olala taki przepis znalazłam
    Wodny wyciąg kminku dla karmiących matek poprawia trawienie u osesków i zwiększa laktacje. Stosuje
    się 1 łyżeczkę owoców kminku zmielonych na 1,5 szklanki wody. Popija – 1/4 do 1/2
    szklanki 2 razy dziennie. Dla dzieci stosować 0,5-1,5 łyżeczki tego naparu 2-3 razy po
    posiłkach (wiatropędne).

olala81 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzrusza mnie moja mama. Dziś po podaniu ostatniej porcji antybiotyku o 22:00 wychodzi ze szpitala i powiedziała, że stęskniła się za Franiem, więc przyjedzie przed 23:00 do nas na chwilę go zobaczyć śpiącego...

Tusia89 lubi tę wiadomość

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh... jestem zdołowana, to co dziś zrobiłam... nie mogę sobie tego wybaczyć. Kolejny niechlubny uczynek na liście mojego krótkiego macierzyństwa... Dziś niestety dowiedziałam się co to znaczy histeryczny płacz trudny do uspokojenia. Wszystko an własne życzenie.:( postanowiłam zrobić Frankowi dziś trochę cieplejszą wodę do kąpania ;( okazała się dla Franka za ciepła. Zawsze ma wodę 37 stopni, dziś zrobiłam 38 może 38,5 ;( czasem ta woda wydawała mi się za chłodna dlatego dziś postanowiłam zrobić trochę cieplejszą... :( jak tylko Franek dotknął wody płacz, poleciałam szybko dolałam trochę zimnej ale to już nie pomogło... rozpłakał się na dobre... co mnie podkusiło :( przecież wcześniej nie płakał... to chciałam przedobrzyć:( głupia i tyle... po uspokojeniu Franek śmiał się i głużył jakby nigdy nic ale ja nie wytrzymałam, musiałam się wyryczeć... do teraz nie mogę się uspokoić :( mąż teraz usypia małego :( oby przez kretyńskie zachowanie matki, Franek nie miał traumy z kąpaniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:34

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia ahoheh na męża !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to mój dziś przechodzi samego siebie masakra jeczy je malo i nie wiadomo o co mu kaman !!! Co do m sie nie wypowiadam bo nie mam siły !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• walabia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, 38,5 to nie wrzątek!!! Myślisz, że te 1,5 stopnia tak wystraszyły Frania? Nie dołuj się, proszę, przecież nic się takiego nie stało, czasem trudno zrozumieć dlaczego nasze bobaski wpadają w histerię. Przytulam mocno.

Tusia, pamiętaj, że mimo wielu błędów i tak jesteśmy najlepszymi mamami dla swoich dzieci. One nie znają innych mam i nie porównują nas, więc jesteśmy dla nich cały czas najlepsze z możliwych ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 20:42

Tusia89, Makcza lubią tę wiadomość

ot1z8e0.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    A ja mam pytanie do dziewczyn u których mężowie kąpią dzieci... Czy oni sami są z dzieckiem ??? bo u nas od pierwszego dnia po przyjściu ze szpitala, wygląda to tak, że mąż zabiera Frania do kąpania, i przez cała kąpiel Franek jest u niego na rękach a ja myję małego... ja od porodu jeszcze nigdy przy kąpieli nie trzymałam Franka... ale to wcale nie jest chyba dobre bo do dziś się chyba tego boję... ;ie
    tusia89 doskonale Cie rozumiem bo u nas tak samo to wygladajak u Ciebie. moj maz ma teraz popoludniowki w pracy i musialam malego wykapac strach byl jak cholera ale dalam rade nie byl to taki rytual jak z mezem ze Olo przeszczesliwy ale wazne ze synus czysty :-) :-) :-) :-)
    dasz rade powodzenia! :-)

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ewidentnie to od wody, wczesniej się śmiał i było ok, płacz zaczął sie momentalnie jak dotknął wody :( i potem lawina poszła, już nawet dokładnie go nie wykąpałam :( nie jestem przyzwyczajona do jego płaczu a już w ogóle do takiego jak dziś:( zupełnie inny płacz niż zwykle... i uspokajałam go może z 20 min tak płakał... wiem, wiem 20 min to mało ale dla mnie to była wieczność, wcześniej nie płakał dłużej niż 5 min... Kozgo kłaniam się Tobie w pas. Jesteś wspaniałą matką lepszą być nie możesz. Ja dziś po tej akcji jak uspokoiłam Frania i wszystko wróciło do normy, poryczałam się jak małe dziecko z tego zdenerwowania.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • walabia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, zobaczysz, że jutro będą piski z radości przy kąpieli. A swoją drogą my codziennie obniżamy temperaturę wody, chcemy Frania przyzwyczaić do chłodniejszej wody, która czeka nas na basenie za tydzień. Dziś przyszło body do pływania z pianki, jest o wiele ładniejsze niż na zdjęciach i nie mogę się doczekać jak ubierzemy w nie Franciszka :D

ot1z8e0.png

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia,słyszałam gdzieś, że podobno wnuki kocha się bardziej niż swoje dzieci A swoją drogą to Franuś pewnie jest najlepszym antybiotykiem dla Twojej mamy :) dzielna kobieta :)

walabia lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co macie mamuski na pozbycie sie ciemieniuchy !????

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ