Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
walabia - Ależ masz cudnego męża
Zazdraszczam
Tusia - kochana, nie załamuj się, jesteś najwspanialszą mamą dla swojego dzieckaA błędy popełnia każdy, nie ma ideałów!!
Moje dziecko od wczoraj ukochało rączki mamusi, jak go odkładam zaczyna jęczeć i już...to coś dla mnie nowego, bo zwykle ładnie bawiliśmy się na leżąco, na podłodze, noszenie owszem, ale nie cały czas między pobudkami...
Na USG bioderek wsio ok, więc choć jedno dobre, za dwa miechy do kontroli
Kaja, walabia lubią tę wiadomość
-
Mlody zasnął nie wiem o co mu dziś chodziło mleka niechce pic wylijal dziś po 60ml , a w nocy wypija tez tyle , ale za to nlrmlanie po 120-170 ml i teraz po calym dniu wypił 130ml ten nutramigem mu nie podchodzi , ale to juz 4 puszka wiec nie powinien mu przeszkadzac matko!!!!
Moja mama wpalda na genialny pomysł cukrem doslodzila mu herbatke cukrem i moze byc to problem z piciem tego ochydnego mleka ?!?! Jak myslicie ?! -
Karina1989 wrote:Oooo super, że poruszono temat ciemieniuchy...też się cholerstwo rozbestwiło na głowie Mateusza...Zakupiłam dziś w Rossmannie płyn na ciemieniuchę, zobaczymy, jak zadziała...
Jak to sie zwie na tą ciemieniuche !?! Bo meza wysle do rosmana , ale najpierw zaleje mu oliwa głowę hehehehehe -
Kaja wrote:Walabia bo dużo tego nie ma ,ale niechce zejść ,aaa widzisz zapomniałam o Oliwce ,a zakrywasz czapka główkę po nasmarowaniu oliwka?!?
Kaja lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Tusia89 wrote:Walabia pewnie będziesz przymierzać Franiowi kamizelkę??? jak tak to zapodaj fotką.
Hi hi pewnie, że go ubioręNa basenie też postaram się zrobić trochę zdjęć! Ciekawa jestem jak wypadl basen u Miriam i Zojki, ale coś sie nie odzywa...
https://www.maluchy.pl/li-73157.png -
Ja z Miriam gadalam na fb bo cos jej forum bie działa mowila ze zajecia mega super, ze Zojka najmłodsza ze spora grupa ale żaden maluch nie płakał i ogólnie bardzo sobie chwaliła:)
A ta ciemieniucha to Wam sie teraz zrobiła ? Bo u nas nie na to chyba juz nie bedzie.
Tusia mój Tymek ostatnio dostał ataku histeri potem jak dotknęłam podczas kapieli jego stopy i nie wiadomo o co chodziło. Mój syn płakał dzis ciągiem 1,5h az sie moja babcia przez telefon popłakała i moja mama jak przyszła była przerażona taki był krzyk. Tusia ja tez czesto płacze jak Tymek ryczy a najgorsza histerie miałam wtedy co mi ta wanienka upadła i usypialam go ryczące jak głupia bo sana byłam wiec niestety jak to każda matka bedziemy popełniały rożne błędy.
Tynek dostał łyżeczkę naparu z kminku i tak mu smakował ze bez protestu zachwycony wypił po jedzonku i po pół godzinie poszły dwa duże baki potem spokojna kapiel i juz spimy ja tez wypiłam 1/2 szklanki tego naparu i zobaczymy czy cos pomoze.Miriam lubi tę wiadomość
-
U małego ciemieniuchę zauważyłam kilka dni temu, ale ciągle zapominałam przed kąpielą choć oliwką mu smyrnąć...a dziś w Rossmannie byłam po mleko i przyuważyłam ten spray...muszę się wziąć porządnie za pozbywanie się cholerstwa...
Eh ciekawa jestem jakby mały zareagował na basen...on zmarźluch jest, więc nie wiem, czy by dobrze zniósł chłodniejszą wodę...
kozgo - oby po tym kminku nastąpiła poprawa!!! -
nick nieaktualny
-
Witam, dzisiaj noc udana, pobudki co 4 godziny. 1 kupa jak zwykle.teraz następna.cos mu się zmieniły te kupki są gęste bardziej i takie inne ale to już 3 dni wiec może po prostu teraz tak będą wyglądać, zobaczymy.znikam na większość dnia.miłego dzionka:)
-
Dzień dobry
U nas trzy pobudki - czyli jak zwykle...nie mam sił, by zabrać się za próbę wyeliminowania chociaż jednej nocnej, bo w sumie jest już w takim wieku, że powinien mieć choć tę jedną, dłuższą, sześciogodzinną przerwę, ale ten ani myśli rezygnować i budzi się co 3-4 godzinyA ja w nocy jestem już tak nieprzytomna, że na myśl mi nie przyjdzie próbować go jakoś oszukać...
Wszystkim mamusiom życzę miłego piątku, bez płaczu i grymasówJa się zabieram za sprzątanie, jutro chrzciny, a dziś przyjeżdża kuzynka, która ma być chrzestną i by się zdało coś ogarnąć w tym chlewiku
szczessciara lubi tę wiadomość
-
Właśnie się miałam wczoraj pochwalić, że mamy ciemieniuchę, ale widzę, że już to na nikim nie zrobi wrażenia
Dermatolog kazała nam smarować ta maścią, którą dostała na wysypkę, ale stwierdziłam, że całe pokolenia smarowały oliwką, to ja nie będę ze sterydami kombinować. Kozgo - może choć to Cię ominie
Oby! Jak tam nocka?
Nad ranem chyba małą nadmiernie napasłam, bo aż jej się udało. Zmyliła mnie zjadaniem łapek. A tu Rafał mi mówi, że ona wczoraj rączki odkryła - i faktycznie, wpatruje się w nie oraz pożera. Wcześniej był to objaw głodu. -
Makcza teraz bedzie non stop pożerala rece mi mówili na początku o jaki glodny rączki zjada a ja mowie ze on nawet pp karmieniu je zjada w koncu to nowe odkrycie:)
Noc spoko chociaz tez pobudki co 3-4 h. O 3.30 po karmieniiu jak zasnal przy odbiciu to postanowiłam położyć go na brzuszek i nie obudził sie jak zwykle po godzinie z płaczem tylko do 6.30 spał i rano wstał z uśmiechem puszczając milion baków po jedzeniu i chwili zabawy wróciliśmy do lozka i spaliśmy do teraz ale ta pobudka noe była juz tak dobra mały prezy sie podciąga nóżki i płaczezobaczyny jak bedzie dalej.
Olala dobrze ze u Was spokojniej:)
Karina dobrze ze jakas pomoc w sprzątaniu będziesz miałaco do pobudek to u nas mega rożnie czasem od 20 do 7 rano sa 3 czasem 2.
Miłego dnia dla wszystkich -
u nas po jdzeniu na spiocha o 23:00 Franus obudził się dopiero o 5:30. No ale od tej pory rozpacz i marudzenie. Jestem pewna,że wkroczyliśmy w etap ząbkowania. Nawet przy jedzeniu wypluwa pierś i nerwowo jeździ piąstką po dziasłach... ech, jeszcze tylko pare miesiecy i bedziemy po!
https://www.maluchy.pl/li-73157.png