X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, a powiedz mi jak z rozmiarem, bo dostępny jest 74-80, póki co nie ma jeszcze 68-74, Łukasz teraz nosi 68 i powoli "wyrasta", ale boje sie ze 74-80 może być za duże, czy rozmiar jest mniejszy?

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Lissa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia89 wrote:
    Chyba cala Polska odpoczywa od upalow dzis.

dziewczyny czy Wasze dzieciaczki tez czasem tak sobie jak ja to mowie mielą jezyk? Mój czasami tak robi i tak jakby po dziaselkach sobie językiem jezdzil...

Hej dziewczyny,
    U mnie wlasnie tak smiesznie robi :-) usta ma zamkniete i jezyczkiem mieli ( tez tak mowie)

atdci09k18tcna0b.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez śmiejemy sie ze jak dzidzius bez szczęki tak memla ta buzia hehe

Olala pięknie zasnal mojemy tez sie tak zdarza rzadko bo rzadko ale czasem sie zdarzy ;)

U nas kupsko poszło ładne wiec chyba jednak bede podejmowała dalsze próby z nabiałem. Po spaniu jestesmy cyca teraz pedzluje a deszczu jak nie było tak nie ma ah te prognozy heh.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Właśnie czytam język niemowląt. Też jestem rodzicem przypadkowym ;) Uzależniłam Zosie od zasypiania przy cycku. Od dzisiaj zaczęłam to zmieniać. Wczoraj jeszcze był płacz jak cycek był przed kąpielą a nie po a dziś już mi pięknie zasnęła po pół h baraszkowania w łóżeczku. Uwielbiam moja Zosię!

Nie miałam neta to nie mogłam napisać. Makcza i Kira to pikne kobitki ;)

Sto lat dla solenizantów!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:16

Makcza lubi tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris ale to polozylas ja i czekalas aż zaśnie tak? Nie plakala?

ja próbuję przestawić Franka na jedzenie co 3h i żeby spal dluzej po aktywności a nie pól godziny, i wtedy wychodzi karmienie prawie co 3h. I nie budzi sie wcale wielce wyglodnialy.

a ja dzis rano zrobilam sobie warkocza i nie moglam patrzeć na moje końcówki. Poszlam po nożyczki i ciach. Mama do mnie:"czyś Ty zgłupiała?" hehe. Jak rozpuszcze to fale Dunaju tak krzywo. Jednak w kucyku ok ;)i tak wybieralam sie do fryzjera. No dobra moze za dużo trochę ciachnęłam. Hehehehe

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - toś sobie fryz zrobiła :D Ja doszłam do wniosku, że niedługo to nie będę miała po co do fryzjera chodzić, po najzwyczajniej w świecie wyłysieję :P Dziś to już mnie coś trafia, co chwila ściągam z małego jakiegoś zabłąkanego kłaka :/

No i uznałam, że jakiś fitness i Chodakowska to się przy dzieciach mogą schować ;) Dziś z małym się wyćwiczyłam, włączyłam dziecięce piosenki i zabrałam się do "ćwiczeń siłowych" z obciążeniem w postaci Mateusza - tańczyliśmy sobie z 15 minut po pokoju, potem jak już ręce mi odpadały, przeszłam do cardio, położyłam małego na kołderce i wygłupiałam się tańcząc przed nim, mały się ochichrał jak nie wiem, a przy okazji poćwiczył percepcję wzrokową wodząc wzrokiem za mamuśką ;) Upocona byłam prawie jak po skalpelu, zdążyłam jeszcze szybko wziąć prysznic i położyłam małego śpiochać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 13:40

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to nieźle Tusia zaszalałaś ;)

Tusia, położyłam Zosię do łóżeczka i jak robiła łee to podchodziłam i zabawiałam w międzyczasie sprzątałam i po pół h patrze a ta śpi :) Godzinkę pospała i powoli się wybudza

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodajcie jakieś fajne zabawki, bo juz wszystko sie znudziło ;)

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • olala81 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niedawno zamówiłam sówkę i motylka z tego sklepu i mały jest zachwycony
    http://bemisie.istore.pl/pl/skip-hop-zabawka-do-wozka-hug-and-hide-5-wzorow.html
    http://bemisie.istore.pl/pl/lamaze-emanuel-teczowa-zawieszka-do-wozka-motyl-0.html

doris85 lubi tę wiadomość

01582n0ast4hm7dp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te rzeczy skip hop sa mega ja teraz torbę do wózka chce id nich kupic sobie bo moja była używana i sie rozpadla.

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo ja też chcę torbę ze skip hopa do spacerówki. http://scandinavianbaby.pl/product-pol-1037-Skip-Hop-Torba-Duo-Chevron.html?gclid=CjwKEAjw0ueeBRCmhozc-_DRrlUSJABihBEEsWejcwtwvZ0UoTnf4iROp2VJZ0z7KiRPCWkbriIKahoCTe_w_wcB
    Ta mi się podoba :)

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja też walczę teraz o 3h przerwy między karmieniami. Z różnym skutkiem :p

Tusia89 lubi tę wiadomość

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśmiała, a mi ta:)
    http://www.fabrykawafelkow.pl/torby-do-wozka-/6448-torba-duo-heather-gray-879674012196.html

Tylko nie widziałam na żywo i zastanawiam się na ile pojemna ona jest widziałaś może?

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja szwagierka ją ma i twierdzi, że wszystko spokojnie się jej mieści a to jest gadżeciara, ona nosi ze sobą zawsze milion rzeczy :P

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ja ciągle bym cos jadla,ciągle glodna. Od kiedy jem WSZYSTKO bo Franek dobrze to toleruje, to mam wrażenie, ze mam większy apetyt,a co gorsze to,ze przytulam... Masakra jakas. Niby na wadze kilogramy jak z początku ciąży ale brzuch wiekszy...:-/

dqprj44jypq2k6s8.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ja tez tak mam. Wilczy apetyt. Waga niby nie rosnie, ale czuje się tak ciężko.

Matko, ale drogie te torby. Dobrze, ze miałam w komplecie z wózkiem całkiem przyzwoitą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 16:09

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bym non stop cos jadła tylko czasu czesto mi brak na przygotowanie hehe.

Mój synek wrócił i pięknie dzis sam przez caly dzien zasypia:) zaraz na spacer ruszamy ;)

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Niesmiala Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jedzeniem się nie wypowiadam.... Bo to jakaś totalna porażka, zjadłabym konia z kopytami. Od 2 tygodni za to nie jem słodyczy, oprócz lodów :D No ale lody to przecież nie słodycze :D

FRANIO
    mhsvpx9ivxrxdkyp.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam straszny apetyt ale się hamuję, i jak coś to owoca zjem... od 2 tygodniu cwiczę ewkę na brzuch i stARAM SIĘ jeść zdrowo choć nie zawsze mi to wychodzi .. ;] ale na słodkie mam zawsze ochotę..

co do memlania językiem to niestety moja by chciała a nie może, ma tak krótkie wędzidełko że nawet jak je łyżeczka to musi sobie radzić bo nie może tak menewrować językiem jak by chciała, a mi jej tak szkoda a narazie nie można przyciąć

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko ile razy spi wam dziecko w ciagu dnia teraz!?

Co do ćwiczeń chcę na ewke wejść , ale nie wiem czy mogę po cc cos jej skrobnac !? A słodyczy nigdy nie jadłam z uwielbieniem zawsze jak miałam ochotę kupowałam i jak wróciłam do domu to odkładam i odkładam do szafy słodycze !!!! Wiec slodycze idą wolnym krokiem , ale lubie miecho i ciepły chleb z piekarni jak pieką to aż pachnie ehhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ