X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Bardzo dziękuję, Skrzatku, wyobraź sobie, że ja cały czas mam wątpliwości co do tego imienia... Już nie takie, jak w drugą stronę, ale jednak. Ech, taki charakter. Zresztą reakcje ludzi nie są zbyt entuzjastyczne, gdy słyszą to imię.

A mi się podoba jest takie inne i takie pasowne :-) .... Ludzie sie nie znają :-D

Tak samo podoba mi się Zoja..... taka Zojka krejzolka :-D
    Pierwszy raz słyszałam o takich imionach ale pasuja super :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:43

Miriam, Makcza lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • tapirek Koleżanka

Wysłany: 24 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrafię za bardzo pisać o sobie. Krótko: mam 26 lat (no prawie ;) ), mężatka od 2 lat, mieszkam w Poznaniu. Szymon jest moim pierwszym dzieckiem. Karmię póki co wyłącznie piersią.
    Cała ciąża była nuuudna i książkowa (z małym wyjątkiem - nie miałam mdłości). Obecnie pojawiają się małe odchylenia od normy ale dzielnie walczymy :) Waga obecnie koło 7 kg, czyli przeciętnie do znudzenia :)

Miriam lubi tę wiadomość

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 24 września 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza w moim przypadku to nie dość ze poród się nie udał,to jeszcze od polowy ciąży było do bani - dwa razy ladowalam z regularnymi skurczami co 7 minut w szpitalu i mimo leków urodziłam wczesniej.zazdroscilam spokojnych porodów,bez komplikacji.nawet gdy nastąpiły dużo wczesniej.

o148ha00ta895lpq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz pisze smsa :)

Tapirek witamy :)

Makcza musze się do czegoś przyznać czasem jak coś opowiadam czarkowi do palne Hesia ale Czarek czujny "Jaka Hesia to Kira jest "

Makcza lubi tę wiadomość

• Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było minęło. Dzieci zdrowe, my zdrowe, czego więcej chcieć.

Jaka musi być przerwa między jedną cc a drugą? Ja cały czas myślę, jaka różnica wieku między dziećmi njlepszsza. 2, 3 lata? Bo musi być z kwietnia lub okolic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:51

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby mowią o 2-3 latach ale znam kobiete która po 14 miesiacach od cc urodziła NATURALNIE !

• Mała_M Koleżanka

Wysłany: 24 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja 28lat.Charlie jest pierwszym dzieckiem,ale nie z pierwszej ciąży.test zrobilam tydzień przed ślubem wiec staż małżeński tez nie należy do najdłuższych. W ciąży to co mogło iść źle to poszło.przechodzimy dużo,ciągle jak nie neurolog to rehabilitant, a jak nie oni to alergolog. Jesteśmy na butli bo nie zawsze psychika wytrzyma wspomnienia z porodu.zjadamy Nutramigen, który nie zlikwidował wszystkich objawów nietolerancji,ostatnio posmakowal nam królik wiec jest juz dobrze.

o148ha00ta895lpq.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 24 września 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha a urodzilismy 4 kwietnia o godz 16.
    Przerwa zależy od stanu blizny.ja np kolo listopada powinnam dostać zielone swiatlo

o148ha00ta895lpq.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znajoma urodziła w niecałe 2 lata po cc.
    Ja tak myślę, żeby 2 dziecko urodziło się max 3 lata po Emilce. Tym bardziej, że niestety ale za parę dni 31 mi stuknie.

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aphrodita, no właśnie. ja tez 31, tez max 3 lata.

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 lata i jak już pisałam bywa różnie :-) czasami mam dość ale w przyszłości będę się cieszyć ze mają wspólny język. :-) julka tak marudna dzisiaj :-(

Ta walabia to się obija normalnie.

Ciekawe ile jeszcze się ujawni podczytywaczek :-) z dnia na dzień przybywa :-)

ja mam 24 :-P a do 30 to nie wiem czy się jeszcze po drodze jakieś 3 nie trafi ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:05

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Walabia nadal nie odp :(

Mała M to między naszymi dzieciaczkami jest 4h 5 min różnicy :)

Mała_M lubi tę wiadomość

• Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego Najlepszego dla Sammy, Szymonka i Marcelka !!!

My po super nocce, spał od 19:30 do 4:30 ciągiem, przerwa na mleko i do 7:30 spanie :) Więc nie jest źle...na rehabilitacji był też cichszy niż zwykle, nie wiem kto mi dziecko zamienił ;)

Widzę, że sezon katarowy w pełni :( Zdrówka dla dzieciaczków :*
    Ja się masakrycznie kataru boję...u nas w niedziele osłuchowo był ok, a w poniedziałek już oskrzela zapchane i szpital, więc teraz to panika na samą myśl...u moich dzieci jakoś nigdy na samym katarze się skończyć nie może, choćbym nie wiem jak kombinowała :/

tapirek lubi tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka ma dzieci rok po roku i mówi że na początku było bardzo ciężko a teraz z każdym dniem lepiej bo chłopcy wychwują się razem... wiadomo jak zawsze są też trudne momenty...

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelo sto lat Szymonku Tobie też :D

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny. Mam termin porodu na 6go listopada i pytanie do Was: jaki laktator ręczny możecie polecić? Będę wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia Ty masz 24 lata? Myslalam,ze wiecej hehe

Martusska lubi tę wiadomość

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SMS od Walabi "Hej, juz wyzdrowialam. Az tak dawno mnie nie bylo na forum? Dzieki za pamiec:) Franek absorbujacy dzis,ale moze uda mi sie wlaczyc komputer:D"

olala81, Martusska lubią tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo Szymon, Marcel najlepszego!!

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Mam termin porodu na 6go listopada i pytanie do Was: jaki laktator ręczny możecie polecić? Będę wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam
    Oj ja mam wprawę w laktatorach osobiście sklanialabym sie ku elektrycznemu na rozbujanie laktaci ja mam tommy tippe medela i adwent awent ręczny ok tommy tippe elektryczny do dupy! Medela elektryczna ok :)

Mamadomina lubi tę wiadomość

‹‹ 792 793 794 795 796 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ