Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Miriam Ty to masz uczulenie na Hogg, nie? U nas obeszło się bez tresury, kilka chwil płaczu i Stasiu się uspokajał. Teraz jest na odwrót, czasem mam ochotę go poprzytulać i ululać na rękach, a on się wierci i widać, że ma mnie dość. Chwila w łóżeczku i już śpi.
A co do męża to rozumiem, że nie zależy mu na Twoim zbawieniu, tylko na tym, żeby rodzina widziała, że przyjmujesz komunię?https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
nick nieaktualny
-
Wróciłam od lekarza. Wyobraźcie sobie że julka ma zapalenie ucha i gardła od tego kataru. Mała łapatla sie za ucho ale nie podejrzewałam ze ją boli. Ma leki do ucha i nosa i biseptol.
I lekarka powiedziała że u tak małych dzieci to nos zaraz zaraża uszy i gardło. I z katarem u niemowlaka tto trzeba przychodzić od razu bo woda morska tylko przepłukuje a nie leczy.i zaraz idzie reszta i choroba gotowa.
Tak mi jej szkoda bo nie może oddychać i ma Chrypę -
Załamałyście mnie tymi kartkami na potwierdzenie spowiedzi. To jest dla mnie nie do przyjęcia. Czyli że ksiądz NIE WIERZY dorosłym ludziom, którzy chcą wprowadzić właśnie swoje dziecko w świat wiary... A z kolei dorosły niewierzący przyjmie komunię tylko po to, by ładnie przed ludźmi wyglądało... Cieszę się, że nie zdecydowałam się uczestniczyć w tym festiwalu obłudy i pozorów.
Miriam, Ewelina, mala_mi, Niesmiala lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja trochę zmodyfikowałam metodę Hogg. Usypiam Franka tak,ze daje smoczka, na boczek i siadam obok łóżeczka. Wstaję i interweniuje dopiero jak Franek wypluje smoczka. Wstaję i bez słowa wkładam smoczek i na boczek i znów siadam kolo lóżka. Za pierwszym razem trwalo to 40 min teraz nie przekracza 10min. Zosia jest smoczkowa czy nie?
-
Charlie przewraca się i w prawo i w lewo,ale to zasługa cwiczen. Ostatnio starał się turlac,ale zraził go kontakt głowy z parkietem my juz po chrzcie ksiądz zapomniał karteczek, my z reszta tez
Polecicie mi jakiś nebulizator? Cena nie jest wybitnie ważna wiec piszcie o wszystkich jakie polecacir;) -
Biedna Juleczka! Zdrowia życzę.
Jeski chodzi o przewracanie, to nas constans. Kira nauczyła się bardzo wcześnie, przed 3 miesiącem, przekręcać się w obie strony. 2 razy widziałam, jak się turla. A od kilku tygodni nie przekręca się prawie - może raz dziennie. Na boki owszem, bo jej wtedy wygodniej rozwalać kosmetyki na przewijaku. -
Makcza, masz rację, te kartki to wielka porażka, nie znajduję żadnego argumentu ,,za''. Jak kiedyś będzie okazja, zapytam proboszcza, po co jest taki wymóg. U nas na naukach przed chrztem ksiądz stwierdził, że dla kościoła ślub cywilny jest przestępstwem,po czym zajrzał do księgi i stwierdził, że są tu i takie przypadki. Fakt, że ma dobrze po 70tce, ale nie było to taktowne.
Martusska, czyli jednak. Najgorzej, że póki nic się nie rozwinie, to nic nie można podać, żeby zapobiec takiemu rozwojowi choroby. Oby Julka szybko wróciła do zdrowia!
Mała_m, kupiłam w piątek na Allegro taki za 109 zł, Kozgo ma w kształcie krowy, a ja wzięłam żółtego misia . Na razie się sprawdza, ma dołączony taki specjalny smoczek, a przez otworek w otoczce leci para.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:02
https://www.maluchy.pl/li-68384.png -
hej dziewczyny, ale się od wczoraj rozpisałyście aż nie mogłam nadrobić i ile nowych mamusiek
wszystkiego najlepszego dla wszystkich małych solenizantów i dla ciebie miriam wszystkiego dobrego spóźnione ale nie dałam rady wcześniej.
mała m ja też z częstochowy
zazdroszcze wam że dzieciaki same zasypiają, u nas tylko ręce i cyc ;-(Miriam lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylusia22 wrote:hej dziewczyny, ale się od wczoraj rozpisałyście aż nie mogłam nadrobić i ile nowych mamusiek
wszystkiego najlepszego dla wszystkich małych solenizantów i dla ciebie miriam wszystkiego dobrego spóźnione ale nie dałam rady wcześniej.
mała m ja też z częstochowy
zazdroszcze wam że dzieciaki same zasypiają, u nas tylko ręce i cyc ;-(
U mnie tez ręce i cyc ale trenować Zoi nie bede -
nick nieaktualny
-
Eh to będziesz Doris miala pewnie trochę trudniej bo Franka jednak smok uspokaja. Ale dasz rade, trzymam kciuki i cierpliwosci. Ja zacisnęłam zęby i poszlo. Tylko mialam o tyle łatwo, ze Franek nie płakał tylko marudził.
karolinaaaaaaa lubi tę wiadomość
-
Tusia89 wrote:Dużo zdrowia dla Juleczki.
a my od wczoraj podajemy gluten tzn łyżeczka Kaszki na 100ml wody i potem cyc.
i odkryłam,ze produkty holle są w Piotrze i pawle. Tzn moja mama odkryła hehe
tusia a jaką kaszke podajesz, tą holle? bo też musze zacząć podawać a nie wiem jak się zabrać, bo warzywka i owoce zaczeliśmy podawać po troszku i narazie jest ok.
mała jeszcze uwielbia te paluchy kukurydziane