X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe mamusie 2014:)
Odpowiedz

Kwietniowe mamusie 2014:)

Oceń ten wątek:
  • Makcza Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori - masz już nosidło? Korzystasz? Kiedy idziemy na spacer? Może jutro przed południem? Trzeba korzystać ze słońca. Aaa, czy obsługujesz autocada? Umiesz zrobić rysunki wykonawcze do projektu budowlanego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:12

tb73y2v4bw88z3f1.png
    ox7n3e3ktfsn5ith.png
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Frania Nieśmiałej :) Dużo dziś solenizantów mamy :)

Mateusz przekręca się z pleców na brzuch głównie przez lewą rękę, najbardziej mu przez nią wygodnie...w drugą stronę muszę go zachęcać, choć też się przekręci...dziś nawet rehabilitantka się pytała, czy przekręca się na obie strony czy na jedną, bo jednak wskazane jest dla dzieci, by zachęcać je do obrotów w obie strony...

U nas nie było karteczek do spowiedzi...baa, u nas na chrzcie komunii nie było :P Tylko myśmy chrzcili w sobotę i cały chrzest trwał może z 15 minut, jak nie krócej :P Myśmy poszli do spowiedzi specjalnie a tu zonk...bo Jule też chrzciliśmy w sobotę i komunia była...tylko my jej nie wzięliśmy jako rodzice, bo nie mogliśmy iść do spowiedzi, jako że jeszcze byliśmy bez ślubu, a mieszkaliśmy razem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:15

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Mała_M Koleżanka

Wysłany: 24 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wicie,ze mój Bobas mógłby na okrągło kleik kukurydziany jeść.holle przemycam w kleiku bo same nie wchodzą.

o148ha00ta895lpq.png
  • aphrodita Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lineczka wrote:
    Ja jestem z rzeszowa

Chociaż jedna osoba z mojego miasta. Witaj lineczka. :)

lineczka lubi tę wiadomość

ex2b9vvjbetd957t.png
    dqprj48a0cp1gvgd.png
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 24 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Mam na imię Kasia i i jestem anonimowym podczytywaczem. Na fali nowych uczestników pojawiam się i ja ;) mój kwietniaczek urodził się 24.04.2014 (tak tak zwiększa statystyki) i ma na imię Szymek.
    Na codzień udzielam się na gazetowym forum i juz dojrzalam z niego 1 osobę (karolinaaa ;).
    Dodatkowo uściski dla wszystkich dzisiejszych solenizantow ;) pozdr

karolinaaaaaaa, Makcza, Miriam, lineczka, Karina1989, Niesmiala, Ewelina, evas, olala81 lubią tę wiadomość

• karolinaaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 11:50

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, jak Lenka juz jada inne rzeczy to przemycaj jej kaszkę do innych dan albo zwyczajnie wprowadź kaszle lub tak jak dziewczyny skórka chleba. Franek wczoraj tez pomemlal ale bez entuzjazmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 16:43

dqprj44jypq2k6s8.png
  • Hello.katty Znajoma

Wysłany: 24 września 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe prawda. ;) ale chyba już nikt się nie skrywa, chyba że jeszcze się nie ujawnił. Ja dzisiaj zrobiłam podejście nr niewiemktory do brokuła, szału jakiego nie było (nie to co buraczek) ale zjedzone. Z resztą to jest model, krzywi się, pytam sie: kończymy? Nie smakuje? To Szymek wtedy wielki bezzebny wyszczerz i otwiera dziób po jeszcze. I tym sposobem zjadł cala porcję. ;)

doris85 lubi tę wiadomość

• Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia, tak kaszkę holle.

dqprj44jypq2k6s8.png
  • mala_mi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się już kiedyś przyznałam, że Was podczytuję. Do Waszego wątku mam szczególny sentyment, bo gdyby nie poronienie też byłabym kwietniową mamą. Miałam wtedy inne konto na ovu. A że mój sierpniowy wątek popada w zapomnienie, to po zachęcie ze strony Miriam postanowiłam zabrać głos ;)

Dziękuję Wam za rady odnośnie ulewania.
    karolinaaaaaaa wrote:
    Aaaa mała_mi odciągasz to pierwsze mleko w którym jest najwięcej laktozy ponoć? Może tak spróbuj?
    Nie wiedziałam o tym. Spróbuję odciągać, ale to tak cholernie trudne logistycznie, gdy mała już domaga się jedzenia i wrzeszczy, a ja mam wtedy przysysać się do laktatora... Jak Wy sobie radziłyście w tych trudnych początkach???

I jeszcze jedno pytanie: czy któraś z Was borykała się z żółtaczką wywołaną pokarmem kobiecym?

Miriam lubi tę wiadomość

9f7jzbmhwqv82yrb.png
  • skrzatek85 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jemy tylko mleko modyfikowane.... kiedyś Adaś posysał troszke arbuza i raz dałam mu troszkę kleiku.... Dzięki Miriam dowiedziałam się co to BLW kupiłam książkę i bardzo mi się to podoba, więc czekamy :)

Zdrówka dla Juleczki

Adaś zasypia sam tzn. wieczorem koło 20 lub chwile po idziemy się kąpać potem mleczko, odbijanko i odkładam go do łóżeczka i wychodzę z pokoju. Umyję butelkę i jak wracam to już śpi i wtedy go przykrywam.... bo jak nakryje go wcześniej to walczy z kocem i nie śpi :)

Makcza, Miriam lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68994.png
  • doris85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza wrote:
    Dori - masz już nosidło? Korzystasz? Kiedy idziemy na spacer? Może jutro przed południem? Trzeba korzystać ze słońca. Aaa, czy obsługujesz autocada? Umiesz zrobić rysunki wykonawcze do projektu budowlanego?

Nie mam jeszcze. Niestety jutro nie dam rady. Idziemy na szczepienia a wieczorem próba i sie ze wszystkim nie wyrobie, ale moze w pt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 14:25

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa
  • Edzia88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie problemy ze zmianą pampersa i ubieraniem? Nina tak szaleje, że ciężko cokolwiek przy niej zrobić. Przekręca sie we wszystkie strony.

rr64wnh.png
  • Tusia89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia, u nas podobnie. Czasem daje mu sie wyszaleć

dqprj44jypq2k6s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia u nas jest problem z ubieraniem a po kąpieli to juz masakra pisałam kiedys o tym az zastanawiałam sie nad diagnoza SI ale nasza Koral mnie uspokoiła ;)

Ja w drodze do krasnika jest mi niedobrze nie wiem czy to jakaś choroba lokomocyjna czy poprostu wyczowam teściowa blee
    Tydzień czasu w krasniku jak ja to wytrzymam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko u nas nie jest to przekrecanie a wrzaski !

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makcza jak możesz wyślij mi jeszcze raz adres to jutro skoczę na pocztę :) bo w gąszczu wiadomości o tuli gdzieś sie twoja PM zapodziala :(

• doris85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszlo nosidlo. Jest ślicznie :)

karolinaaaaaaa, Miriam lubią tę wiadomość

klz9vcqg5cpvnjbv.png
    więc teraz serca mam dwa

Wysłany: 24 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adaś przy przebieraniu to "biega" i kręci sie jak tylko może.... wszedzie się oglada jakby czegoś szukał :-D

karolinaaaaaaa, Miriam lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam powodzenie i cierpliwości..... jestem z Tobą...

Miriam lubi tę wiadomość

‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ