Kwietniowe mamusie 2014:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Skrzatek mój leniuch sie nadal nie przekręca, zaraz siedzieć będzie bo już wytrzymuje dość długo bez spadania na boki i do przodu, a przekręcać się nie chce!
u nas ksiądz zapomniał spytać o te karteczki przed chrztem;)
jak nam sie ożywiło to forum dzięki nowym mamuśkom, ale fajnie:)
Dziewczyny dziś pierwszy raz dodaję żółtko do obiadku i teraz pytanie, mam dziś warzywka same, bo wydaje mi się że jak żółtko to nie mięsko? dobrze kombinuje?
I jak często mu je podawać tak jak rybę 2 razy w tyg?
to rozszerzanie diety jest skomplikowane, kiedyś po prostu ludzie w pewnym momencie zaczynali dawać coś innego i już a my tu nakombinować się musimy. -
Dużo nas też muszę zapamiętać kto jest kto. Widzę ze juz czwórka dzieciaczków z moim Franiątkiem, jest z 24.04
Walabia dobrze, ze wróciłaś do zywych
Moj Franio nie przekręca sie z pleców na brzuch w ogole. Odwrotnie umiał juz w 3 miesiącu, co niby jest trudniejsze. Taki dziwny typ...
Własnie czekam w przychodni bo ten biały nalot na języku nie daje mi spokoju. -
nick nieaktualny
-
Już wszystko wiem. Wysłałam siostrę do proboszcza A niech się pokaże po tylu latach. No i nie trzeba żadnych dowodów spowiedzi. Zgoda na chrzest z mojej parafii też w dniu chrztu. Dlatego też chrzcimy Emilkę w mojej poprzedniej parafii bo proboszcz taki ugodowy, nie wymagający i nie leci na kasę.
Co do żółtka to 1/2 żółtka 2 razy w tyg. Można do mięsnych zupek. Ja dawałam już do takich sprawdzonych, żeby wiedzieć co uczuliło. -
nick nieaktualnyMatko Zoja śpi ale poprostu jakaś godzina masakra nie wiedziałam zupełnie jak uspokoić dziecko nic kompletnie nie pomagało teraz leżymy razem ona śpi chyba czuje wyjazd do krasnika wrrr
Doris będziesz usypiać w spacerowce zamiast gondoli czy nie da rady ? -
Mamadomina wrote:Dzień dobry dziewczyny. Mam termin porodu na 6go listopada i pytanie do Was: jaki laktator ręczny możecie polecić? Będę wdzięczna za sugestie. Pozdrawiam
Medela mini electric jest super. Ja dzięki laktatorowi w ogóle karmię, w szpitalu miałam taki kombajn medeli wypożyczony i - trudno uwierzyć - ten domowy mini nie jest w ogóle gorszy. -
Wróciliśmy z kontroli bioderek. Następna za 6 tygodni. Pan stwierdził, że wszystko super i bomba ale nie ma jeszcze jąder skostnienia i mamy się znów pokazać. Swoją drogą kiedy powinny się one pojawić? Ta przychodnia to jakaś istna dzicz, nienawidzę tam jeździć.
Co do obrotów to mój Szymek dopiero zaczyna. Na brzuch obraca się przez prawą rączkę ale bardzo niezdarnie to jeszcze wygląda. Z brzuszka na plecki to mam wrażenie, że go głowa ciągnie. Za każdym razem jak mu się uda jest bardzo zdziwiony. -
nick nieaktualny