Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jupik, Darika, dziewczyny z okolic Łodzi, znacie jakiegos eksperta od chustonoszenia, nosidel itp? Chusty mi niekoniecznie podchodza, a to nosidlo faktycznie kusi. Ale musialby ktos z doswiadczeniem pokazac jak wsadzic dziecko zeby nie zrobic krzywdy.
-
nick nieaktualnyTotoro wrote:Kurde, chyba się skuszę na to nosidlo
moja dziś taka przylepa, że obiadu nie mogłam zrobić. No i świetna opcja idąc z nią na spacer - w razie pobudki hop do nosidla a ręce wolne, żeby prowadzić wózek.
A tak z innej beczki - dziewczyny nie wpadły Wam gdzieś w oko sukienki, które umożliwiają karmienie piersią - rozpinane albo kopertowe? Specjalnie nie piszę, że konkretnie sukienki do karmienia, bo wszystkie, które dotychczas spotkałam są jednocześnie ciążowenie wiem jaki to ma cel, po co kobiecie w ciąży sukienka do karmienia, za to po ciąży człowiek chce się ubrać normalnie karmiąc piersią a tu w każdej miejsce na brzuch
-
Edwarda wejdź sobie na http://clauwi.pl Tam masz spis wszystkich doradców. Ja pisałam do kilku ale nikt nie chciał do mnie dojechać, a na razie Małej nie mam za bardzo z kim zostawić na tak długo, żeby jechać do Łodzi na kilka godzin. Więc odpuściłam i znajoma polecila mi właśnie caboo. U niej się sprawdziło więc zaryzykowalam i kupiłam. Na początku trenowałam ma takim dużym misiu, potem pomógł mi mąż Mała wsadzic ale tylko na chwilę. Później, jak już nie dałam rady jej odłożyć to spróbowałam sama i się udało. Generalnie trening czyni mistrza więc potem znów na misiu trenowałam
. Są filmiki na youtubie, warto sobie zerknąć. Zobaczymy jak mi pójdzie jutro.
edwarda20 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
darika wrote:Tak, materiał jest jak koszulka bawełniana. To dobrze czy źle?
się wyciągać i odginac tak jak chusta elastyczna, no i cięższe noworodki bardziej przez to ciążą. Ogólnie to lubię chustę elastyczną za jej przewiewnosc, ale by ją dobrze dociągnąć (by podtrzymywała ładnie główkę, to trzeba się namęczyć (w tym wariancie najpierw krzyż poźniej materiał w poprzek to chyba niemożliwe, więc jedna ręka ciągle potrzebna do podtrzymywania główki. Znów jak już jest dziecko siedzące, to tyle waży że po chwili robi się ciężko. -
nick nieaktualnyTotoro wrote:Kschna62 zapomniałam dopisać - chodzi o sukienkę na chrzest małej
Ja koniec końców idę na komunię chrześnicy w łososiowej spódniczce i kremowej bluzeczce bo latwiej mi będzie wyciagnac cyca spod bluzki niz sukienki (zabawa z suwakoem
) a potem z pewnoscia wykorzystam i bluzke i spodnice
Ale na chrzest corki mialam zwykla sukienke z reserved, na kazde wesela i imprezy tez ubieralam zwykle sukienki a jak byl czas karmienia to odpinalam suwak i opuszczalam ramię sukienki. Nawet na własnym weselu opuszczalam ramiączko do nakarmienia corki
-
Dziewczyny czy szczepicie maluszki przeciwko rotawirusom?
Zapisałam już małą na szczepienia obowiązkowe i o tych rota zupełnie zapomniałam, a to chyba potrzebna jest najpierw recepta żeby wykupić i już z nią udać się na szczepienie. No i teraz nie wiem... na 90% jestem pewna, że chce żeby mała przyjęła tą szczepionkę, ale chciałam jeszcze zobaczyć co wy o tym myślicie. Z tego co widzę to za 2 dawki jest to koszt około 800zł, ale wiadomo nie o pieniądze tu chodzi... -
Paatka wrote:Dziewczyny czy szczepicie maluszki przeciwko rotawirusom?
Zapisałam już małą na szczepienia obowiązkowe i o tych rota zupełnie zapomniałam, a to chyba potrzebna jest najpierw recepta żeby wykupić i już z nią udać się na szczepienie. No i teraz nie wiem... na 90% jestem pewna, że chce żeby mała przyjęła tą szczepionkę, ale chciałam jeszcze zobaczyć co wy o tym myślicie. Z tego co widzę to za 2 dawki jest to koszt około 800zł, ale wiadomo nie o pieniądze tu chodzi...
Ja bede szczepic. Pediatra powiedziala, że mozna po 6 tyg od tych aktualnych je podac. I ja tak zrobie.
-
Ja chyba tez bede szczepic tylko najpierw skonsultuje to z lekarzem bo np. zwykle szczepienia kazal zrobic troche pozniej przez to pozne wczesniactwo synka wiec moze z tamtym tez poczekac..
Mam takie pytanie, czy pod koniec pologu mialyscie spore ilosci takiego zoltawego sluzu? Bo nie wiem czy to normalne... -
Katy wrote:Ja chyba tez bede szczepic tylko najpierw skonsultuje to z lekarzem bo np. zwykle szczepienia kazal zrobic troche pozniej przez to pozne wczesniactwo synka wiec moze z tamtym tez poczekac..
Mam takie pytanie, czy pod koniec pologu mialyscie spore ilosci takiego zoltawego sluzu? Bo nie wiem czy to normalne.... Oby
.
Katy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Katy ja mialam zolty sluz po czym znow przyszlo krwawienie
Ja sie zastanawiam nad tym rotawirusem,sama nie wiem co zrobic. Mam jeszcze chwilke na przemyslenie.
My walczymy teraz na dworze w wozku,mala na razie lezy sie rozgląda,pytanie czy zasnie
Problemy brzuszkowe sie zmniejszyly i to bardzo, wiec cieszę sie -
mlodaaa wrote:Używacie może nawilżacza powietrza ?
Zauważyłam , ze mala po nocy ma tak jakby zapchany nos , czytałam , ze to jest od zbyt suchego powietrza i chciałabym jakiś kupić , moze któraś z Was może coś polecić ?
O, moja ma ten sam problem! Nie skleilam tego z suchym powietrzem
-
Paatka wrote:Dziewczyny czy szczepicie maluszki przeciwko rotawirusom?
Zapisałam już małą na szczepienia obowiązkowe i o tych rota zupełnie zapomniałam, a to chyba potrzebna jest najpierw recepta żeby wykupić i już z nią udać się na szczepienie. No i teraz nie wiem... na 90% jestem pewna, że chce żeby mała przyjęła tą szczepionkę, ale chciałam jeszcze zobaczyć co wy o tym myślicie. Z tego co widzę to za 2 dawki jest to koszt około 800zł, ale wiadomo nie o pieniądze tu chodzi...