X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, Darika, dziewczyny z okolic Łodzi, znacie jakiegos eksperta od chustonoszenia, nosidel itp? Chusty mi niekoniecznie podchodza, a to nosidlo faktycznie kusi. Ale musialby ktos z doswiadczeniem pokazac jak wsadzic dziecko zeby nie zrobic krzywdy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kurde, chyba się skuszę na to nosidlo :P moja dziś taka przylepa, że obiadu nie mogłam zrobić. No i świetna opcja idąc z nią na spacer - w razie pobudki hop do nosidla a ręce wolne, żeby prowadzić wózek.

A tak z innej beczki - dziewczyny nie wpadły Wam gdzieś w oko sukienki, które umożliwiają karmienie piersią - rozpinane albo kopertowe? Specjalnie nie piszę, że konkretnie sukienki do karmienia, bo wszystkie, które dotychczas spotkałam są jednocześnie ciążowe :/ nie wiem jaki to ma cel, po co kobiecie w ciąży sukienka do karmienia, za to po ciąży człowiek chce się ubrać normalnie karmiąc piersią a tu w każdej miejsce na brzuch :/
    A szukasz na codzien czy na jakies wyjscie? Na pewno H&M ma sukienki do karmienia - wiem bo sama szukalam na komunie chrześnicy.

• darika Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda wejdź sobie na http://clauwi.pl Tam masz spis wszystkich doradców. Ja pisałam do kilku ale nikt nie chciał do mnie dojechać, a na razie Małej nie mam za bardzo z kim zostawić na tak długo, żeby jechać do Łodzi na kilka godzin. Więc odpuściłam i znajoma polecila mi właśnie caboo. U niej się sprawdziło więc zaryzykowalam i kupiłam. Na początku trenowałam ma takim dużym misiu, potem pomógł mi mąż Mała wsadzic ale tylko na chwilę. Później, jak już nie dałam rady jej odłożyć to spróbowałam sama i się udało. Generalnie trening czyni mistrza więc potem znów na misiu trenowałam :-D. Są filmiki na youtubie, warto sobie zerknąć. Zobaczymy jak mi pójdzie jutro.

edwarda20 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie chyba skusze na to nosidlo :) Mam nadzieje, ze synkowi przypisuje, bo fajnie byloby miec troche "luzu" czasem :p

Bylismy na usg brzuszka i wszystko w porzadku na szczescie ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Tak, materiał jest jak koszulka bawełniana. To dobrze czy źle? ;-)
    przy dziecku 7-9 kg będzie
    się wyciągać i odginac tak jak chusta elastyczna, no i cięższe noworodki bardziej przez to ciążą. Ogólnie to lubię chustę elastyczną za jej przewiewnosc, ale by ją dobrze dociągnąć (by podtrzymywała ładnie główkę, to trzeba się namęczyć (w tym wariancie najpierw krzyż poźniej materiał w poprzek to chyba niemożliwe, więc jedna ręka ciągle potrzebna do podtrzymywania główki. Znów jak już jest dziecko siedzące, to tyle waży że po chwili robi się ciężko.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kschna62 zapomniałam dopisać - chodzi o sukienkę na chrzest małej :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kschna62 zapomniałam dopisać - chodzi o sukienkę na chrzest małej :)
    To w HM tak patrze ze wszystko ciemne :) Ja koniec końców idę na komunię chrześnicy w łososiowej spódniczce i kremowej bluzeczce bo latwiej mi będzie wyciagnac cyca spod bluzki niz sukienki (zabawa z suwakoem :) ) a potem z pewnoscia wykorzystam i bluzke i spodnice :) Ale na chrzest corki mialam zwykla sukienke z reserved, na kazde wesela i imprezy tez ubieralam zwykle sukienki a jak byl czas karmienia to odpinalam suwak i opuszczalam ramię sukienki. Nawet na własnym weselu opuszczalam ramiączko do nakarmienia corki :P

• gondi Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hafija na stronie ostatnio miała lookbook dla karmiących i było sporo sukienek

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 dziwi za rady, chyba tak spróbuję :)

Gondi dzięki, obadam jeszcze :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy szczepicie maluszki przeciwko rotawirusom?
    Zapisałam już małą na szczepienia obowiązkowe i o tych rota zupełnie zapomniałam, a to chyba potrzebna jest najpierw recepta żeby wykupić i już z nią udać się na szczepienie. No i teraz nie wiem... na 90% jestem pewna, że chce żeby mała przyjęła tą szczepionkę, ale chciałam jeszcze zobaczyć co wy o tym myślicie. Z tego co widzę to za 2 dawki jest to koszt około 800zł, ale wiadomo nie o pieniądze tu chodzi...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Zapisałam już małą na szczepienia obowiązkowe i o tych rota zupełnie zapomniałam, a to chyba potrzebna jest najpierw recepta żeby wykupić i już z nią udać się na szczepienie. No i teraz nie wiem... na 90% jestem pewna, że chce żeby mała przyjęła tą szczepionkę, ale chciałam jeszcze zobaczyć co wy o tym myślicie. Z tego co widzę to za 2 dawki jest to koszt około 800zł, ale wiadomo nie o pieniądze tu chodzi...

Ja bede szczepic. Pediatra powiedziala, że mozna po 6 tyg od tych aktualnych je podac. I ja tak zrobie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez bede szczepic tylko najpierw skonsultuje to z lekarzem bo np. zwykle szczepienia kazal zrobic troche pozniej przez to pozne wczesniactwo synka wiec moze z tamtym tez poczekac..

Mam takie pytanie, czy pod koniec pologu mialyscie spore ilosci takiego zoltawego sluzu? Bo nie wiem czy to normalne...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja chyba tez bede szczepic tylko najpierw skonsultuje to z lekarzem bo np. zwykle szczepienia kazal zrobic troche pozniej przez to pozne wczesniactwo synka wiec moze z tamtym tez poczekac..

Mam takie pytanie, czy pod koniec pologu mialyscie spore ilosci takiego zoltawego sluzu? Bo nie wiem czy to normalne...
    U mnie jest teraz żółtawy śluz. Moja gin, jeszxze zanim urodziłam, mówiła, że odchody mogą być do 6 tyg, zmieniać barwę, znikać i zaraz się znów pojawiac o mam się tym nie martwić. Więc być może ten żółty śluz który jeszxze dwa dni temu był brązowy to zwiastuje koniec odchodów ;-). Oby ;-).

Katy lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz ;) Mam nadzieje, ze to faktycznie koniec :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy ja mialam zolty sluz po czym znow przyszlo krwawienie :)

Ja sie zastanawiam nad tym rotawirusem,sama nie wiem co zrobic. Mam jeszcze chwilke na przemyslenie.

My walczymy teraz na dworze w wozku,mala na razie lezy sie rozgląda,pytanie czy zasnie :)

Problemy brzuszkowe sie zmniejszyly i to bardzo, wiec cieszę sie :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f52c32db0886.jpg

Zosia pozdrawia ciocie :) zdjecie co prawda sprzed dwich dni, ale pokazemy sie w koncu :)

Katy, darika, Kachna62, Paatka, Kinga., gondi, tanith lubią tę wiadomość

• mlodaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używacie może nawilżacza powietrza ?
    Zauważyłam , ze mala po nocy ma tak jakby zapchany nos , czytałam , ze to jest od zbyt suchego powietrza i chciałabym jakiś kupić , moze któraś z Was może coś polecić ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Używacie może nawilżacza powietrza ?
    Zauważyłam , ze mala po nocy ma tak jakby zapchany nos , czytałam , ze to jest od zbyt suchego powietrza i chciałabym jakiś kupić , moze któraś z Was może coś polecić ?

O, moja ma ten sam problem! Nie skleilam tego z suchym powietrzem O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpinam sie pod pytanie o nawilzacz.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Zamierzam kp i szczepienie na rotawirusy uważam za totalnie zbędne, tj szczepienie na grypę. Poza rotavirusami jest jeszcze szereg innych, które mogą wywołać te same objawy, więc i tak bardzo trzeba uważać na higienę. A i dodam że starszej nie szczepiłam, w domu była mała epidemia „grypy jelitowej” z dość ciężkim przebiegiem i tylko moja półroczna córka nie zachorowała (a np moją mamę zabrało pogotowie)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ