Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chcialabym zamowic kilka wiec po roznych sklepach nie oplaca mi sie ogladac. A w sumie to znam tylko smyka,dlatego jak macie jakies sprawdzone to piszcie
Agusia a oplaca Ci sie z ta kolyska? Dziecko zacznie zaraz sie podnosic i ja bym chyba juz wtedy nie zostawiła w niej. -
niczym się podniesie to minie jeszcze kilka mc, a w nocy czasem w wózku go lulam a tak to w kołysce łatwiej. no chcę taką kołyskę typową. no ale dostałam info że może na dniach mały dostanie taką jaką chcę. zobaczymy.
-
Agusia_pia wrote:dziewczyny inwestować w kołyskę??
miała być kołyska w prezencie po kuzynie ale doprosić się nie można więc szukam jakiejś w miarę taniej ale nie wiem czy jest sens? mały lubi jak się go kołysze w wózku, w kołysce było by łatwiej. -
nick nieaktualny
-
acygan wrote:Chcialabym zamowic kilka wiec po roznych sklepach nie oplaca mi sie ogladac. A w sumie to znam tylko smyka,dlatego jak macie jakies sprawdzone to piszcie
Agusia a oplaca Ci sie z ta kolyska? Dziecko zacznie zaraz sie podnosic i ja bym chyba juz wtedy nie zostawiła w niej.
-
Hej mam takie pytanie, czy któraś z Was czuje lekkie mdłości podczas karmienia piersią? Ja tak trochę mam i zastanawiam się z czego to wynika, chyba jestem jednak mega wrażliwa na oksytocyne.
Mój syn wisi na cycu nawet 1h i ciągle je i je, mleka mam tyle że go zalewa, a on nie ma umiaru je tyle, że aż mu się ulewa... Nie chce mu żałować, więc po każdym karmieniu obserwuje, żeby się nie zakrztusil.
Byliśmy z nim na podcieciu wedzidelka, bo niestety miał za krótkie i ciężko mu było poprawnie chwytać pierś, przeżycie straszne, bo musiałam lekarzowi w tym pomagac aż się poryczalamale jest już lepiej
-
AJrin wrote:A ja wczoraj byłam na szczepieniu za nami 6 tydzień waga 5440. Szczepilam też starszaka na mmr i co dziś rano oczy zaropiale zapalenie spojówek
Mam wesoło w domu oboje po szczepieniu a ja z nimi sama.
Więc bujam na dwie ręce
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2749fc5f3e1.jpg
Ja idę jutro i mam stresa.. w dodatku mąż wieczorem wyjeżdża i też zostaję się sama na kilka dni.. oby gładko przeszła. -
Bylismy dzis na usg bioderek, wszystko super. Kontrole mamy za miesiac. Nawet nie wiedzialam, że musi byc wiecej niz jedno usg. Lekarz powiedzial, ze czasami trzeba i 3 usg bo musi sie w bioderkach pojawic jakies jądro, ktore na usg wyglada jak oko... Ale po co to i czemu to nie wiem, nie zapytalam bo bylam zmoknieta, bylo mi zimno i chcialam szybko do domu ;p
No i dzis mialam okazje przetestowac folie przeciwdeszczowa do wozka, najgorsza ulewa zlapala mnie w drodze do przychodni. Dała radę.
Darika ja zamowilam tę matę: https://nodik.pl/mata-edukacyjna-plac-zabaw-deluxe-z-pileczkami-bright-starts-p-9618.html
Nie moge sie doczekac az przyjdzie.darika lubi tę wiadomość
-
edwarda20 kupiłam tą samą matę tylko różową, dziś dotarła i jest super
Ogólnie mam dziś ciężki dzień bo mam migrenę od rana, a mała marudna i niespokojna, także ja wykończona i już bez grama cierpliwości.
Jedyny fajny moment dnia to zajęcia z chustowania. Mała zasnęła w chuście w sekunde. I ja i mąż szybko załapaliśmy samo chustowanie więc wreszcie będę miała ręce w domu wolne nawet w takie dni jak dzisiaj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 21:55
-
Co do kołyski, to my mamy od początku i jestem zadowolona. Mała lubi się bujać, w nocy w niej sypia, kołyska ma blokadę kołysania i jest na kółkach, więc w dzień ją biorę do salonu. W naszym przypadku zakup w 100% trafiony
-
My mamy łóżeczko z funkcją kołyski - u nas się nie sprawdziło ale Amelka jest specyficzna
.
A dzisiaj przespała nam cała noc! Zasnęła po 20 i wstała kilka minut przed 5. Wow! Daje popalić w dzień ale jednocześnie pozwala odpocząć w nocy.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Zazdroszcze przespanych nocek. Moja pierwsza drzemke ma taka 3,5 a potem srednio co 1,5 pobudka. Nie ma znaczenia o ktorej zasnie. Teraz lezy, oczy szeroko otwarte i jie zapaowiada sie na sen.
Dzis mam wizyte i ginekologa, mala jedzie ze mna,ale zabieram mame i zostawiam je w samochodzie. Ciekawe co to bedzie. Ostatnio w samochodzie narobila niezlego krzyku. -
nick nieaktualny
-
To mój maluszek podobnie jak u Kingi pierwszy sen najdłuższy z reguły ja wtedy nie śpię w później co 1.5 godziny. Często o tym 5 nie śpi i laduje u nas w łóżku.