Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No czyli jednak też niektóre z Was decydują się sierpień/wrzesień. My z tych jeżdżących, więc też chcieliśmy dziecko od najmłodszego przyzwyczajać. Choć nie ukrywam że stresik będzie, szczególnie za tym pierwszym razem.. są zwolennicy nie ruszania się z dzieckiem nigdzie conajmniej przez rok, ale skoro rok mam macierzyńskiego to grzechem byłoby nie skorzystać. Oczywiście jeśli z małą będzie ok- będę pewna, że nie jest chorowita, jest spokojna itd.
Najpierw w czerwcu uderzamy nad nasze morze, zobaczymy jak ten wyjazd się uda -
Jupik wrote:No czyli jednak też niektóre z Was decydują się sierpień/wrzesień. My z tych jeżdżących, więc też chcieliśmy dziecko od najmłodszego przyzwyczajać. Choć nie ukrywam że stresik będzie, szczególnie za tym pierwszym razem.. są zwolennicy nie ruszania się z dzieckiem nigdzie conajmniej przez rok, ale skoro rok mam macierzyńskiego to grzechem byłoby nie skorzystać. Oczywiście jeśli z małą będzie ok- będę pewna, że nie jest chorowita, jest spokojna itd.
Najpierw w czerwcu uderzamy nad nasze morze, zobaczymy jak ten wyjazd się uda
-
sweetmalenka wrote:czy któraś z Wa używa fotelika Kiddy evolution 2? jakie opinie?
-
Kinga. wrote:Zależy od auta (różne mają różną długość). Np nasz fotelik i nas pasuje bez problemów, a u dziadka pasy naciągam prawie do co cm, żeby zapiąć łupinę.
-
Ja też brałam pod uwagę kiddy podobało mi się że można rozkładać ale jego waga i wymiary zdecydowały że zrezygnowalismy. Testy ma bardzo dobre z tego co pamiętam to 4 gwiazdki w adac jak większość dobrych lupin. Można montować na isofix.
-
My po szczepieniach. Malutka bardzo płakała, ale zaraz po szczepionce dostała cyca i zaraz się uspokoiła i zasnęła. Bardzo fajną pielęgniarkę mamy, szczepionki zrobiła szybciutko i odrazu mi powiedziała, że jeśli karmię to mam tu sobie spokojnie usiąść i dać bo to najlepiej maluszki wycisza. Dała mi tyle czasu ile trzeba. Teraz tylko czekać jak dalej się malutka będzie zachowywała... kolejne kłucie 8.08 tuż po urlopie..
-
acygan wrote:Czy Waszym dzieciom schodzi skora po tradziku i robi sie taka twarda skorupka jakby?
Tak u nas też tak to wygląda. Dermatolog mi zalecił smarować balsamem Cethapil Baby i faktycznie po kilku dniach widzę, że skórka się polepsza -
Bylam dzis u ginekologa i endo i wszystko pieknie. Moja mama zostala z malym, wiec w planach mialam ciuchowe zakupy dla siebie. Efekt był taki, że weszlam jedynie do 3 sklepow, kupilam spodnie i 7 bluzek, i juz mi sie nie chcialo łazic. No i caly czas myslalam tylko o dziecku
Serio, chcialam byc jak najszybciej w domu
Tesknilam
I mialam poczucie, ze tylko ja umiem sie nim zajac, ze ja to zrobie najlepiej
Tak juz zawsze bedzie?
Za to jutro mamy szczpienia i sram w gacieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 21:12
-
edwarda20 wrote:Bylam dzis u ginekologa i endo i wszystko pieknie. Moja mama zostala z malym, wiec w planach mialam ciuchowe zakupy dla siebie. Efekt był taki, że weszlam jedynie do 3 sklepow, kupilam spodnie i 7 bluzek, i juz mi sie nie chcialo łazic. No i caly czas myslalam tylko o dziecku
Serio, chcialam byc jak najszybciej w domu
Tesknilam
I mialam poczucie, ze tylko ja umiem sie nim zajac, ze ja to zrobie najlepiej
Tak juz zawsze bedzie?
Za to jutro mamy szczpienia i sram w gacie
Obawiam sie ze przez dlugi czas tak bedzieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
U nas obecnie po szczepieniu odpukać nie ma tragedii. Temperatury nie ma, mała tylko się trochę częściej wybudza, ale jak się ją utuli jest ok. Płacz za to zdecydowanie głośniejszy niż zawsze, bardziej podobny do tego podczas szczepienia niż jej dotychczasowego. Mąż tylko chodzi w kółko i mierzy jej temperaturę
-
Paatka wrote:U nas obecnie po szczepieniu odpukać nie ma tragedii. Temperatury nie ma, mała tylko się trochę częściej wybudza, ale jak się ją utuli jest ok. Płacz za to zdecydowanie głośniejszy niż zawsze, bardziej podobny do tego podczas szczepienia niż jej dotychczasowego. Mąż tylko chodzi w kółko i mierzy jej temperaturę
-
Ja mam taki elektrtczny z miekka koncowka i poki co mierzylam mu dwa razy w pupci. Tylko trzeba odejmowac pol stopnia od wyniku. Tak wyczytalam.
Mam pytanie do tych ktore karmia butelka. Czy u Was maluchy zjadaja rowne porcje za kazdym karmieniem? Bo moj synek 90 % karmien je po 120 mln mm ale jedno na dobe 150 mln i tak juz trzecia dobe. Nie chce zeby jadl duzo bo to nie zdrowo ale nie chce go glodzic bo jak zje i dalej glodny to smoczek nie pasuje i rece do buzi i krzyczy.
Teraz spi zjadl o 17:30 przy kapieli byl bardzo marudny bo zmeczony i padl. Caly dzien byl na dworze ale u nas goraco dzis bylo i ten upal chyba go wykonczyl.