WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Jeszcze nałożyło się to ze skokiem i teraz się zastanawiam czy ona marudzi przez kupę czy przez skok, jeszcze mnie nastraszyli wszyscy, że 9 dni to za dużo, że się męczy, że musi zrobić... Musi to na Rusi, a tu nawet po lewatywce nic. Czekam dalej i zobaczymy :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też włosy lecą? Od kilku dni mi bardzo, myje głowę i tyle zostaje na rękach, nie mówiąc już o szczotce, jestem załamana :(

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Czy Wam też włosy lecą? Od kilku dni mi bardzo, myje głowę i tyle zostaje na rękach, nie mówiąc już o szczotce, jestem załamana :(

Garściami, kupiłam sobie vitapil mama, może coś pomoże:/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciązy w ogole nie wypadały, a teraz bardzo duzo. Ale to normalne, te co mialy wypasc wczesniej, wypadną teraz. Ale to nie znaczy ze bedziemy łyse ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Oj tak, masakra, jestem w szoku że jeszcze mam włosy na głowie bo po każdym czesaniu multum zostaje na szczotce, zresztą wszędzie się walają, chodzę i zbieram. Nie wspominając o tym ile razy dziennie małemu z rączek wyplątuje.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Oj tak, masakra, jestem w szoku że jeszcze mam włosy na głowie bo po każdym czesaniu multum zostaje na szczotce, zresztą wszędzie się walają, chodzę i zbieram. Nie wspominając o tym ile razy dziennie małemu z rączek wyplątuje.

Oooo to samo, jak mnie to wkurza, już związuję włosy cały czas a i tak mała ma w łapkach.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na szczescie nie leca wlosy, ale wiem,ze wszystko moze byc jeszcze przede mna. Biore nadal mamadha moze to pomaga? Cera tez duuuuuzo lepsza niz przed ciaza, wiec bardzo sie ciesze. Tylko kg nieszczesne zostaly.

• Makira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak samo przez całą ciążę nic, czyli jednak teraz co miało wypaść to wypadnie...zapchał mi się odpływ w prysznicu
    Mój synek tak samo no i łapie mnie za te włosy i wyrywa, nawet tatę za jego krótkie potrafi pociągnąć haha trzeba związywać ;D

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jego urodzenia związuje włosy w koka ale i tak czasami cos ma w rączkach. Za to tate za brode ciagnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 14:36

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kinga ja bym jej nie pomagała, ale od 2 dni ciągle się prezy, marudzi, poplakuje... Byłam dziś u lekarza, do drugiego dzwoniłam i obaj mówią, że musi się wypróżnić, bo 9 dni to już za długo :( no nic, więcej na razie zrobić nie mogę, poczekam co będzie dalej.
    A po kupie jak się odgazowuje, to się nie pręży i nie stęka? Mi 2 tyg kazali czekać, a ingerować tylko wtedy gdy w trakcie jest płacz itp. Teraz (bo Emi ma problem z gazami) lekarz kazał mi tylko uciskać brzuch w trakcie karmienia (przy Sarze zalecali masaż okrężny) Stwierdził ze masaż okrężny jest nieskuteczny, bo jelita są poskręcane iprzepchnięcie z jednego miejsca na drugie może tylko zaklinować większą ilość w jednym miejscu i utrudnić dalsze przemieszczanie.
    Metody typu windi/termometr działają tylko wtedy jeśli zatka się na samym wylocie. Jak problem jest głębszy to nie dadzą efektów. Zwykle właśnie tego typu problemy mijają jak dziecko zaczyna się ruszać, bo to też stymuluje pracę jelit. Niektórym pomaga też lakutuloza czy priobiotyk. Niestety na Sarę nic nie działało. Musiał przyjść jej czas i koniec...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy nie wypadają. Po pierwszej też tak miałam
    . Za to jak młoda miała rok to 3/4 wypadło... W ogole doczekałam się glosnego śmiechu. Wczoraj mnie wyśmiała jak próbowałam ją wcisnąć w zamalego pajaca, a dzis jak ją łaskotałam ;)

acygan lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Wasze dzieciaczki skladaja dłonie i ogladaja je? Bo czytalam, ze to juz ten czas a u nas to sie na razie nie zapowiada :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan moj składa i ogląda, a dzis do prawej łapeczki gadał ze 20 minut ;p Kazdy dzieciaczek rozwija sie w swoim tempie takze na spokojnie. Moj odstaje fizycznie od Waszych.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu też zdarza się składać ale rzadko bo on non stop się rusza, wymachuje rękoma i nogami wierzga non stop :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy wypadają tak jak przed i w trakcie ciąży. Też wszędzie się walaja i też młody ma ciągle w ręku.

Moj też już składa rączki, a do tego ciągle wpycha je do buzi i ciumka.

My dzisiaj mamy zły dzień. Na początku super się zapowiadało. Piękne słoneczko, spacer po parku i wizyta u pediatry aby zaszczepić na pneumokoki. Rozebralam malego i od razu na wagę - waży 5350g, 62cm. I pielęgniarka mówi żeby przejść do pokoju obok do lekarki (zaznaczę, że to nie był nasz pediatra tylko inny bo do naszego nie było miejsca). Wchodzimy do pokoju lekarskiego z rozebranym do pieluszki maluchem, a tam lekarka okno otwarte na osciez, siedzi i czeka na nie wiadomo co. Chciałam małego położyć do badania, ale nie posprzątala po poprzednim dziecku więc stałam z małym na rękach i czekałam aż posprząta. Tak stałam sobie z 5 min aż w końcu mówię gdzie mam go położyć to wstała i posprzątala. Gdy kładlan małego nagle zauważyłam że ma sina rączkę (prawdopodobnie źle go złapalam) no i lekarka że szczepienia nie będzie i skierowanie do szpitala i do kardiologia (nart małego nie zbadała). My z mężem szybko w samochód i jechaliśmy do szpitala. Tak lekarka zbadała i mówi że wszystko ok i prawdopodobnie właśnie źle złapalam, może za mocno, może w złym miejscu przez co zrobiła się sina rączka. Ale dla pewności zlecił badanie z krwi. Dziewczyny ja płakałam tak samo jak mój synek. Dopiero jak poszliśmy na korytarz czekać na wyniki to zaczęło że mnie wszystko schodzić. Głowa mnie strasznie rozbolala przez te nerwy, ale na szczęście okazało się że wszystko jest ok i nie musimy jechać nawet do kardiologia. Już dzisiaj męczyć malucha nie chcieliśmy, ale skoro mamy skierowanie to będziemy jechać sprawdzać czy wszystko jest ok. Tyle nerwów dzisiaj, że dopiero po powrocie do domu rozplakalam sir na Maxa bo całe nerwy i ta sytuacja zaczęły że mnie schodzić...

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wlosy tez zaczely wypadac :/ Synus tez jeszcze nie oglada raczek, ale juz bardziej interesuje sie otoczeniem :p

Malyprosiaczek wspolczuje stresu:*

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi włosy właśnie zaczęły lecieć teraz od jakiegoś tyg dwóch sporo i mały też często ma je w łapkach.
    mój synek łapki do buzi pcha składa ale jeszcze nie ogląda nie zauważyłam.
    mały ma dziś dzień spiocha bo aby je i śpi heh aż się boję nocy!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga mała stęka raczej jak nie może kupy zrobić i pitem jak zrobi to jest lepiej.

No i zrobiła kupę jakoś 1,5h po lewatywie, a chwilę temu drugą, jeszczw większą. Chociaż tyle.

Moja też składa i ogląda rączki. Za to ni wibracje się z brzuszka na plecy mimo, że raz jej się już udało.

Malyprosiaczek współczuję przeżyć :( dobrze, że już wszystko ok. :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo, że moja córcia jest dużo bardziej pogodna to chyba mamy jakiś skok (albo to od tego kataru). Jest nieodkladalna dzusiaj! Drzemki od rana po 20 min. Jedną miała taką godzinna ale ze mną. Teraz śpi niby od 17 ale miała już 4 pobudki z płaczem.
    Oprócz tych momentów przed zaśnięciem to ogólnie ciągle się śmieje! Aż nie mogę w to uwierzyć :-). Coraz dłużej potrafi się sama sobą zająć. Rączki składa ale nie ogląda. Jak coś jej wkładam to jeszcze nie trzyma zbyt dobrze i jej wypada. No chyba, że to coś miękkiego jak pieluszka.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście pcha do buzi. Albo lize językiem :-P.

Malyprosiaczek współczuję. Ale najważniejsze, że wszystko ok!

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
‹‹ 1117 1118 1119 1120 1121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ