Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi włosy o dziwo wcale nie wypadają, wręcz są w lepszej kondycji niż w ciąży. Całe szczęście bo już mam takie długie, że żal byłoby mi ich ścinać, a pewnie nie miałabym wyjścia gdybym zaczęła porządnie gubić...
U nas malutka chwytała dziś sama z siebie kolejne zabawki, które obok niej leżały. Ale tak jak przez kilka dni ładnie się obracała z brzuszka na plecki, tak dzisiaj ma bunt i ani rusz. Tylko się wkurza i w krzyk ledwo się ją na brzuch położy -
Emi ma ręce cały czas w buzi, dziąsła ma bardzo rozpulchnione i widzę, że sprawia jej przyjemność gdy masuję (do zębów jeszcze daleko, na szczęście). Ruchowo jest niemobilna. Tzn kopie nogami, wkłada ręce do paszczy, trzyma głowę i prostuje ramiona. Ogólnie trzymana pionowo jest bardzo sztywna, nie potrzebuje stabilizacji bocznej. W łóżeczku się trochę przesunie, ale się nie obraca, nie kręci. Od 2-3 dni ma gorszy okres i chcę wierzyć ze to skok i lada moment minie, bo nawet ulubiony bujaczek jest beee. Tylko ręce/chusta. Z drugiej strony na skok chyba za wcześnie (skonczyla dopiero 3 miesiące) chyba ze przechodzi je poźniej niż statystyczne dziecko i to dopiero będzie3, a nie 4. Sama nie wiem co o tym myslec, zwłaszcza ze jestem tak rozkojarzona, że ogólnie myślenie sprawia mi bardzo duży problem. Mam wrażenie, że po każdej ciąży jest coraz gorzej, jakbym3/4 swoich neuronów oddawała dziecku...
-
Ja ostatnio jestem jak półprzytomna. Śpie niby dużo, bo mała nie ma wielkich problemów w nocy, a ja i tak ledwo żywa. Ciągle mi coś z rąk wypada, nie mogę się za bardzo skupić na tym co robię. Już mężowi zapowiedziałam, że w przyszłym tygodniu robię sobie babski wypad na miasto w jakiś dzień wieczorem, a on zostaje z dzieckiem, bo muszę się trochę zresetować
-
Kinga szara praktyczniejsza.
Ja mam taką na szarej podszewce do tego mam kocyk letni z tej firmy samego pięknie wykonane mile w dotyku.
http://blanketstory.com/pl/kocyki-/145-kocyk-maluszka-zaczarowany-swiat-alicji-95x115-cm.html -
Dziewczyny czy zdarzyło się Waszym maluchom ulac na żółto? Mój mały dziś po przebudzeniu ulał taka żółtą wydzieliną i nie wiem czy mam panikować i jechać do lekarza czy czekać. Temp podwyższonej nie ma..07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Andzia123 wrote:Dziewczyny czy zdarzyło się Waszym maluchom ulac na żółto? Mój mały dziś po przebudzeniu ulał taka żółtą wydzieliną i nie wiem czy mam panikować i jechać do lekarza czy czekać. Temp podwyższonej nie ma..
Mojej się zdarzyło że 2 razy. Nic z tym nie robiłam, wyglądało na to, że ulała takim mocno już przetrawionym mlekiem
-
Widzicie juz zmiany w kolorze oczek Waszych maluchow? Moj urodzil sie z granatowymi (jak kazdy noworodek?), a teraz ma jasno niebieskie. Wiem, że oczka mogą zmieniac nawet do 5 roku zycia, ale ciekawa jestem jak to jest u Was. U mnie w rodzinie wszyscy maja niebieskie, u męza zielone i piwne, wiec maluch bedzie mial jasne. Jestem ciekawa co u dziewczyn, u ktorych dziecko raczej powinno miec ciemne.
-
Kubuś po urodzeniu mial całe grafitowe, teraz ma grafitowe obwodki a środek taki stalowo-niebieski, ciężko określić jaki to kolor, wyjątkowy jest
ja się urodziłam z czarnymi i niewiele się zmieniło, troszkę się rozjasnily - mam bardzo ciemne brązowe a mój mąż ma szarozielone.
edwarda20 lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
U nas oczka sa nadal niebieskie,ale ja tez takie mam
maz ma takie noewiadomo jakie
ani to zielone, ani niebieskie
jego mama twierdzi, ze niebieskie,on znowu jest przekonany,ze zielone
mam nadzieje,ze corcia bedzie miala niebieskie po mnie
i tak wystarczajaco podobna juz jest do meza. A tesciowa to tylko synka w nim widzi, co by Zosia nie zrobila, to wszystko tak jak on.
Dzieqczyny, moja cora przespala dzis w nocy prawie 7 godzinjestem w szoku,to jej rekord
Katy lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Dzieqczyny, moja cora przespala dzis w nocy prawie 7 godzin
jestem w szoku,to jej rekord
Moj zjadl o 17.00, troche posiedzial, umyłam go pieluszką, poszedl spac okolo 19-19.30. I spał do 5.00Czyli 12 godzin bez jedzenia
Pobił swój rekord. I teraz sie zastanawiam czy 12 godz dla 2,5 miesiecznego dziecka to nie za duzo
-
Amelka po urodzeniu miała niebieskie oczka. Nie granatowe ani nie błękitne tylko po prostu niebieskie. Teraz ma jaśniejsze. Mąż ma zielone a ja zielono-niebieskie także jestem ciekawa jakie ostatecznie będzie miała córcia
A u nas znów pobudki w nocy, mimo, że przed szpitalem pięknie noce przesypiala. Musimy znowu rytm sobie wyrobic. No i przez ten szpital zaczela ciągle wołać smoczek. Jak jej się nudzi w ciągu dnia to mi marudzi i jak dam smoczek to jest ok. Przy zasypianiu też chcę... No i zaczęła dużo więcej jeść bo wcześniej właśnie wydawało mi się, że zjada zbyt mało. A teraz wciąga prawie jeszxze raz tyle co wcześniej. No i dzisiaj trochę bardziej jest odkladalna niż wczoraj
. I już od godziny śpi na pleckach
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
edwarda20 wrote:Moj zjadl o 17.00, troche posiedzial, umyłam go pieluszką, poszedl spac okolo 19-19.30. I spał do 5.00
Czyli 12 godzin bez jedzenia
Pobił swój rekord. I teraz sie zastanawiam czy 12 godz dla 2,5 miesiecznego dziecka to nie za duzo
O wow!to juz dla mnie wyczyn,nawet nie marze o takich nockach
Z tego co czytalam to dzieci rodza sie wlasnie z niebieskimi lub takimi ciemnymi brazowymi, ale to juz rzadko. -
Kilka razy w nocy sie budzilam i patrzyłam czy aby przypadkiem nie słyszałam ze wola zarelko ale nie, za każdym razem spal lub lezal z zamkniętymi oczami i ciamkal lapki. O 5 tez nie plakal tylko pojekiwal, mąż zrobil 180m mieszanki i wszystko wypil
Darika smoczek ja uspokaja po tych wszystkich stresach ze szpitala. Ale juz jest zdrowa to będzie tylko lepiej