Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda,
1.najchetniej używa rosnannowego, kupowalam na szybko po 10 zeta,ale i tak uzywa jak jej podam, sama rzadko po niego sięga. ALE jak ssie kciuka daje w zamian smoczka nie gryzaka, u mnie sprawdza się.
2.klade ja na tej matce brightstar, czyli na podłodze. Na łóżku u nas było za miękko i wtedy się bardziej męczyła i więcej marudziła.
3.ja miałam inny system-raczej staralam się ją kłaść przed jedzeniem-wtedy jak mi zaczynała płakać hyc na cyc i po sprawie. I poniekąd tak zostało. Po jedzeniu często leży na mnie i wtedy sobie ćwiczy podnoszenie na mnie.
4.jak jesteśmy w domu to podobnie, choć coraz mniej chętnie leży. Lubi jak coś się dzieje, więc leżenie zaczyna jej przeszkadzać. Najlepsze jak wygina już mostki, i odpycha się nogami. Musimy ją pilnować bo zaczęła się przemieszczać, przekręcać. Generalnie nie za bardzo póki co jest alternatywa dla tego leżenia na płasko. Bujak, trochę cw na brzuszku i tyleedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam maluchowi matchstick monkey na stronie smartchild. To jest gryzak z szczoteczka do zębów na pierwsze ząbki. Mały ładnie trzyma ja w rączce bo inne gryzaki które dostał to takie duże że nie mógł złapać. Malpke wkłada już sam do buzi, ale muszę nadal pilnować żeby kciuki nie wędrowały do buźki. Paznokcie na kciukach ma połamane do połowy przez to cmokanie więc nie pozwalam mu wkładać do buzi. Na szczęście już odradtaja więc mogę je obciąć
Moj bardzo nie lubi leżeć na brzuchu. Podnieść podniesie głowę, ale na chwilę. Nie wiem może za miękko ma. Ja na dywan kładę kocyk i dopiero mate na której maluch leży. Ale boję się położyć mate na podloge żeby nie walnal głową o ziemię. Może to jest powód hmmm... U mnie jak leży na brzuchu to ładnie podnosi główkę, ale na macie nie chce. Dzisiaj położyłam małego też w naszym łóżku na brzuszku to też marudzil.
Kładę małego na mate 30 min po jedzeniu chociaż mój mały cały czas wisi przy cycku więc czasem zdąży się że za szybko go położę i wtedy mi też uleje.
Na płasko mój leży bardzo często. My mamy taką zasadę że nie nosimy małego, chyba że na chwilę bo teraz zaczyna bym ciekawski. Ale na plecach dużo leży i nie marudzi
Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xdWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:20
edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość
-
[QUOTE=Malyprosiaczek
Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xd[/QUOTE]
Ha ha ha. Od razu mi się ten filmik przypomniał
https://m.youtube.com/watch?v=daU8mEbV4Q0Malyprosiaczek, Andzia123 lubią tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xd
Hahahhahahahhahahaa
-
Malyprosiaczek wrote:Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xd
moja kota boi się małego, dwa razy podeszła i główkę powąchała jak karmiłam a tak to ucieka :p
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Kinga haha co za filmik xD
Moj kot też boi się małego. Nie podchodzi do niego dlatego dzisiaj byłam zdziwiona, że przyszedł zobaczyć co dzieje się w wanience. Pokonał swój strach podchodząc do małego, a został jeszcze obsikany xD
Ja zazwyczaj też zostanę obsikana i to prawie za każdym razem gdy jestem ogarnięta do wyjściaraz nawet dostałam kupke na rękę, zmieniłam pieluche i złapalam małego za pupę żeby włożyć pieluszke i akurat dostałam niespodziankę na rękę xD
Andzia123, Katy lubią tę wiadomość
-
U mnie maly kupę robi w 2-3 strzalach, zawsze siedzę i czekam na następny żeby na przewijaku nagle nie było niespodzianki i ostatnio tak sobie siedzieliśmy, młody u mnie na kolanach sobie leżał (zauważyłam że super robi mu się kupę i puszcza bąki w tej pozycji) i złapałam go za łydkę i czuję że coś tam chropowatego jest z tylu, podnoszę nogę a moim oczom ukazuje się rzeka z kupy Hahahahahaha xd na łydce trochę zaschlo, z pieluszki bokiem pocieklo najpierw po mnie a później na kanapę, także nie dość że spodnie i majtki od razu do prania to jeszcze kanapę zapierac musiałam. Ale powiem wam że byl taki zadowolony z siebie po tej akcji że hej
Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:Haha ha xd ciekawe jakie akcje jeszcze będziemy miały xd
Dziewczyny, a ja mam pytanie. Czy mogę jeść mięso z grilla skoro karmie piersią?07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
No to miał kotełek przygodę
My 3 miesiące skończyliśmy 5tego. Każdorazowo na pełen miesiąc wykonuje fotkę z cyferką. Pomysł podpatrzony w internecie, tyle, że sama kombinuje z czego tu zrobić cyferke w danym miesiącu. W tym miesiącu padło na kwiatkiPowiem wam, że jak sobie zestawiłam zdjęcia z 3 miesięcy to aż wierzyć się nie chce, że moja niunia aż tak się zmieniła.
url=https://naforum.zapodaj.net/1ad4c5d43207.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ad4c5d43207.jpg[/urlAndzia123, Agusia_pia, Malyprosiaczek, Katy, darika, edwarda20, Makira, acygan, Jupik lubią tę wiadomość
-
Paatka ale rewelka
a malutka przeslodziak
Ja będę robic malemu jakas smiechowa fotkę co roku na urodziny. Nie pomyślałam w sumie ze w pierwszym roku najszybciej rośnie i sie zmienia... No trudno. Ale zdjęć ma milion i najbardziej jego wzrost widac po lezaczku
Paatka lubi tę wiadomość
-
Paatka, Andzia123 macie śliczne dzieciaczki
Julian wczoraj dał radę na absolutorium taty i na moich kolanach słuchał przemówien i wystąpień chórubyłam w szoku, że jest taki grzeczny
Też robię mojemu zdjęcia co miesiąc, ale sobie wydrukowałam cyferki i kładę przy nimjak 18 mu będę robić to muszę sobie zrobić zestawienie tych ostatnich 3 miesięcy
Andzia123, Paatka lubią tę wiadomość
-
Co do gryzakow my testujemy rękawiczkę gryzaka, pierwszy raz jest nią w miarę zainteresowany ale nie na długo :p rączki w dalszym ciągu najlepsze :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e494834a7acb.jpgKaty lubi tę wiadomość