X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda,
    1.najchetniej używa rosnannowego, kupowalam na szybko po 10 zeta,ale i tak uzywa jak jej podam, sama rzadko po niego sięga. ALE jak ssie kciuka daje w zamian smoczka nie gryzaka, u mnie sprawdza się.
    2.klade ja na tej matce brightstar, czyli na podłodze. Na łóżku u nas było za miękko i wtedy się bardziej męczyła i więcej marudziła.
    3.ja miałam inny system-raczej staralam się ją kłaść przed jedzeniem-wtedy jak mi zaczynała płakać hyc na cyc i po sprawie. I poniekąd tak zostało. Po jedzeniu często leży na mnie i wtedy sobie ćwiczy podnoszenie na mnie.
    4.jak jesteśmy w domu to podobnie, choć coraz mniej chętnie leży. Lubi jak coś się dzieje, więc leżenie zaczyna jej przeszkadzać. Najlepsze jak wygina już mostki, i odpycha się nogami. Musimy ją pilnować bo zaczęła się przemieszczać, przekręcać. Generalnie nie za bardzo póki co jest alternatywa dla tego leżenia na płasko. Bujak, trochę cw na brzuszku i tyle :-/

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam maluchowi matchstick monkey na stronie smartchild. To jest gryzak z szczoteczka do zębów na pierwsze ząbki. Mały ładnie trzyma ja w rączce bo inne gryzaki które dostał to takie duże że nie mógł złapać. Malpke wkłada już sam do buzi, ale muszę nadal pilnować żeby kciuki nie wędrowały do buźki. Paznokcie na kciukach ma połamane do połowy przez to cmokanie więc nie pozwalam mu wkładać do buzi. Na szczęście już odradtaja więc mogę je obciąć :)

Moj bardzo nie lubi leżeć na brzuchu. Podnieść podniesie głowę, ale na chwilę. Nie wiem może za miękko ma. Ja na dywan kładę kocyk i dopiero mate na której maluch leży. Ale boję się położyć mate na podloge żeby nie walnal głową o ziemię. Może to jest powód hmmm... U mnie jak leży na brzuchu to ładnie podnosi główkę, ale na macie nie chce. Dzisiaj położyłam małego też w naszym łóżku na brzuszku to też marudzil.

Kładę małego na mate 30 min po jedzeniu chociaż mój mały cały czas wisi przy cycku więc czasem zdąży się że za szybko go położę i wtedy mi też uleje.

Na płasko mój leży bardzo często. My mamy taką zasadę że nie nosimy małego, chyba że na chwilę bo teraz zaczyna bym ciekawski. Ale na plecach dużo leży i nie marudzi :)

Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 20:20

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Malyprosiaczek

Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xd[/QUOTE]
    Ha ha ha. Od razu mi się ten filmik przypomniał
    https://m.youtube.com/watch?v=daU8mEbV4Q0

Malyprosiaczek, Andzia123 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha biedny kot :p

U nas to tylko ja zostaje osikana zazwyczaj jak niose malego na wage xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Milla_ Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety chłopaki lubią znaczyć teren :)
    A tu mój łobuz:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed5393065445.jpg

Katy, Andzia123, acygan, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

f2wljw4z2jsklqz3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dzisiaj śmiać mi się chciało. Kapalam małego i mój kot był bardzo ciekawy co się dzieje w wanience więc stanął na fotel do karmienia i przednie łapki oparł sobie o wanienki i w tym momencie maluch nasikal na kota. Już dawno nie widziałam, żeby kot tak szybko uciekał xd

Hahahhahahahhahahaa :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dobre :D moja kota boi się małego, dwa razy podeszła i główkę powąchała jak karmiłam a tak to ucieka :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga haha co za filmik xD

Moj kot też boi się małego. Nie podchodzi do niego dlatego dzisiaj byłam zdziwiona, że przyszedł zobaczyć co dzieje się w wanience. Pokonał swój strach podchodząc do małego, a został jeszcze obsikany xD

Ja zazwyczaj też zostanę obsikana i to prawie za każdym razem gdy jestem ogarnięta do wyjścia :D raz nawet dostałam kupke na rękę, zmieniłam pieluche i złapalam małego za pupę żeby włożyć pieluszke i akurat dostałam niespodziankę na rękę xD

Andzia123, Katy lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly kupę robi w 2-3 strzalach, zawsze siedzę i czekam na następny żeby na przewijaku nagle nie było niespodzianki i ostatnio tak sobie siedzieliśmy, młody u mnie na kolanach sobie leżał (zauważyłam że super robi mu się kupę i puszcza bąki w tej pozycji) i złapałam go za łydkę i czuję że coś tam chropowatego jest z tylu, podnoszę nogę a moim oczom ukazuje się rzeka z kupy Hahahahahaha xd na łydce trochę zaschlo, z pieluszki bokiem pocieklo najpierw po mnie a później na kanapę, także nie dość że spodnie i majtki od razu do prania to jeszcze kanapę zapierac musiałam. Ale powiem wam że byl taki zadowolony z siebie po tej akcji że hej :D

Malyprosiaczek lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konczymy dziś 3 miesiące :D <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a874a6e87ddf.jpg

darika, Malyprosiaczek, Katy, Agusia_pia, Makira, Paatka, acygan, Totoro, gondi, Kinga. lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ha xd ciekawe jakie akcje jeszcze będziemy miały xd

Dziewczyny, a ja mam pytanie. Czy mogę jeść mięso z grilla skoro karmie piersią?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Haha ha xd ciekawe jakie akcje jeszcze będziemy miały xd

Dziewczyny, a ja mam pytanie. Czy mogę jeść mięso z grilla skoro karmie piersią?
    Ja jadłam, nic się nie działo :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis 3miesiace :)

Katy, darika lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jadlam i nic sie nie dzialo :p

My jutro konczymy 3 miesiace ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to miał kotełek przygodę :D

My 3 miesiące skończyliśmy 5tego. Każdorazowo na pełen miesiąc wykonuje fotkę z cyferką. Pomysł podpatrzony w internecie, tyle, że sama kombinuje z czego tu zrobić cyferke w danym miesiącu. W tym miesiącu padło na kwiatki :) Powiem wam, że jak sobie zestawiłam zdjęcia z 3 miesięcy to aż wierzyć się nie chce, że moja niunia aż tak się zmieniła.

url=https://naforum.zapodaj.net/1ad4c5d43207.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ad4c5d43207.jpg[/url

Andzia123, Agusia_pia, Malyprosiaczek, Katy, darika, edwarda20, Makira, acygan, Jupik lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka super pomysł :) ja też robię fotki małemu ale bez cyferek jakoś :D podpisuję sobie datą zdjęcie.
    A my 3 mc kończymy za tydzień :)

Paatka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka bardzo fajnie to wygląda;)

Ja kupilam takie karty specjalnie, jutro wrzuce zdjecie;) Niestety przyszly mi jak juz maly mial ponad miesiac wiec od 2 miesiąca:p

Paatka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ale rewelka :) a malutka przeslodziak :)

Ja będę robic malemu jakas smiechowa fotkę co roku na urodziny. Nie pomyślałam w sumie ze w pierwszym roku najszybciej rośnie i sie zmienia... No trudno. Ale zdjęć ma milion i najbardziej jego wzrost widac po lezaczku :)

Paatka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka, Andzia123 macie śliczne dzieciaczki :D

Julian wczoraj dał radę na absolutorium taty i na moich kolanach słuchał przemówien i wystąpień chóru :D byłam w szoku, że jest taki grzeczny :)

Też robię mojemu zdjęcia co miesiąc, ale sobie wydrukowałam cyferki i kładę przy nim :) jak 18 mu będę robić to muszę sobie zrobić zestawienie tych ostatnich 3 miesięcy :)

Andzia123, Paatka lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do gryzakow my testujemy rękawiczkę gryzaka, pierwszy raz jest nią w miarę zainteresowany ale nie na długo :p rączki w dalszym ciągu najlepsze :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e494834a7acb.jpg

Katy lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ