Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MaGo wrote:W jakich jednostkach dziewczyny miałyście podaną wysokość progesteronu?
Bo znalazłam coś takiego:
po owulacji 1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml -
Ilona, mnie na pogodę raczej w stawach rwie, a teraz od biodra na udo mi promieniuje taki kłujący ból.
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
MaGo wrote:Dziewczyny ratujcie! Dzisiaj odebrałam wyniki, w czwartek dopiero mam ginekologa, a tu progesteron 10,93 ng/ml !!!
Biorę 2 razy dziennie dupka,brać 3 razy dziennie??? Wszystko inne ok, podwyższony lekko NEUT w morfologii, nie wiem co to
Ja też mam bardzo niski progesteron i lekarz nic nie kazał mi brać. Plamień nie ma, dzidzia się pięknie rozwija, powiedział, że nie ma potrzeby i że mam nie badać progesteronu, bo dla niego nie.jest to najważniejsze.
Poza tym powiedział, ze może taka moja uroda i mam nie panikować, bo widocznie taka ilość hormonu dzidzi wystarczy, a przed ciążą progesteronu nie badałam więc ciężko powiedzieć jakie są moje "normy"Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:53
Ilona92, Tusianka, Magdzia85F, Sassy lubią tę wiadomość
-
Ja teraz też nie badałam. Gin nie zlecił ani nic
-
Dodzwoniłam się do innego ginekologa, dzisiaj już jej nie ma ale mam przyjechać jutro do szpitala, bo też tam pracuje i zrobi mi usg, opierniczyła mnie ze robię takie badanie, że w ciąży go nie zlecają bo progesteron skacze i to może nic nie znaczyć, a pacjentki się denerwują i płaczą, skoro nie mam skurczów ani nie plamię to musi być ok. Jutro jadę do niej na to usg to się okaże
Proszę trzymajcie kciuki
zygmaniakowa, Ilona92, Magdzia85F, justysbp lubią tę wiadomość
Marcel❤
-
MaGo, kciukam mocno:* Posłuchaj co lekarka mówi i postaraj się uspokoić:*Musi być dobrze:*
Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MaGo wrote:Dodzwoniłam się do innego ginekologa, dzisiaj już jej nie ma ale mam przyjechać jutro do szpitala, bo też tam pracuje i zrobi mi usg, opierniczyła mnie ze robię takie badanie, że w ciąży go nie zlecają bo progesteron skacze i to może nic nie znaczyć, a pacjentki się denerwują i płaczą, skoro nie mam skurczów ani nie plamię to musi być ok. Jutro jadę do niej na to usg to się okaże
Proszę trzymajcie kciuki
Same sobie problemy wymyślamyJa już wyluzowałam ale początki początków to były ciągłe nerwy. Dopiero lekarz mi powiedział, że mam nie histeryzować tylko się cieszyć ciążą, bo jak coś będzie się miało wydarzyć to i tak się wydarzy, a nerwy w niczym nie pomogą.
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Ja ciuchy mam z poprzedniej ciazy ale jeszcze sie mieszcze wubrania nie ciążowe
Chociaż brzuch mi już wywalilo ale to 3 ciąża nie ma co sie dziwić. -
Ja po teście po II musiałam jeszcze posiedzieć na forum staraczkowym, bo jak wchodziłam tutaj to temat wyników bety, takie ładne wysokie, a z racji wczesnego testowania miałam malutką więc tylko się denerwowałam czy na pewno będzie u mnie ok. Teraz nie mam zamiaru sprawdzać czego gin nie zleci, żeby się dodatkowo nie denerwować, wystarczy stresik przed wizytami;)
-
Moja gin mi odpisała, aby zwiększyć dawkę do 4 tabletek Duphastonu dziennie. Zwiększę, ale na usg tak jutro pójdę, najwyżej na czwartkowej wizycie zaniosę tylko wyniki badań i nie będzie mi robiła już usg, bo chyba nie można tak często??????Marcel
❤
-
Dziewczyny, calkiem niedawno ktoras z was pisala ze prawdopodobnie jej mdlosci poteguje kwas foliowy, ktory brala z rana. postanowilam dzis to sprawdzic i lyknac go na noc i moze to przypadek ale faktycznie bylo ciut lepiej. mdlosci byly ale na tyle ze chociaz moglam siedziec a nie tylko lezec. przez nastepne kilka dni bede tak robic i zobaczymy.
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
MaGo wrote:Moja gin mi odpisała, aby zwiększyć dawkę do 4 tabletek Duphastonu dziennie. Zwiększę, ale na usg tak jutro pójdę, najwyżej na czwartkowej wizycie zaniosę tylko wyniki badań i nie będzie mi robiła już usg, bo chyba nie można tak często??????
-
Magdzia85F wrote:Nie wiem. Ale jak po przeliczeniu masz 34 to jest dobry wynik.
MaGo na spokojnie. Nie rób już progesteronu. Po co go robiłaś?
A bo głupia jestem i chciałam chociaż raz zbadać bo nigdy nie badałami teraz żałuję
Brzuch mnie boli od jakiegoś tygodnia zaczyna popołudniu i tak aż do momentu zaśnięcia, ale nie jest to coś strasznego, nie żadne skurcze, a gin mnie uspokoiła, że to normalne bóle jeśli nie ma plamień
Marcel❤
-
nick nieaktualny