X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    W jakich jednostkach dziewczyny miałyście podaną wysokość progesteronu?
    Bo znalazłam coś takiego:

po owulacji 1 - 28 ng/ml
    do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml
    12. - 28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml
    powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml
    W ng mi robiono zawsze. Skoro bierzesz dupka i on nie wpływa na wartosc progesteronu, to soe nie przejmuj. Gdyby było cos nie tak odczuwalabus skurcze lub bol brzucha lub plamienie. Stres tez szkodzi. Zawsze mozesz poprosić o luteinę- ta juz wpływa na wynik . Poczekaj spokojnie na lekarza :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ale mnie dzisiaj noga napiernicza :( a nie uderzyłam się ani nic więc nie wiem od czego
    Moze zaczynasz odczuwać zmiany pogodowe. Ja tak mam, nawet ciśnienie czuje.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, mnie na pogodę raczej w stawach rwie, a teraz od biodra na udo mi promieniuje taki kłujący ból. ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 4 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Dzisiaj odebrałam wyniki, w czwartek dopiero mam ginekologa, a tu progesteron 10,93 ng/ml !!! :O Biorę 2 razy dziennie dupka,brać 3 razy dziennie??? Wszystko inne ok, podwyższony lekko NEUT w morfologii, nie wiem co to :/

Ja też mam bardzo niski progesteron i lekarz nic nie kazał mi brać. Plamień nie ma, dzidzia się pięknie rozwija, powiedział, że nie ma potrzeby i że mam nie badać progesteronu, bo dla niego nie.jest to najważniejsze.
    Poza tym powiedział, ze może taka moja uroda i mam nie panikować, bo widocznie taka ilość hormonu dzidzi wystarczy, a przed ciążą progesteronu nie badałam więc ciężko powiedzieć jakie są moje "normy" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:53

Ilona92, Tusianka, Magdzia85F, Sassy lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też nie badałam. Gin nie zlecił ani nic

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do innego ginekologa, dzisiaj już jej nie ma ale mam przyjechać jutro do szpitala, bo też tam pracuje i zrobi mi usg, opierniczyła mnie ze robię takie badanie, że w ciąży go nie zlecają bo progesteron skacze i to może nic nie znaczyć, a pacjentki się denerwują i płaczą, skoro nie mam skurczów ani nie plamię to musi być ok. Jutro jadę do niej na to usg to się okaże :( Proszę trzymajcie kciuki :(

zygmaniakowa, Ilona92, Magdzia85F, justysbp lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, kciukam mocno:* Posłuchaj co lekarka mówi i postaraj się uspokoić:*Musi być dobrze:*

Ilona92, Magdzia85F lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uch,wlasnie objadlam sie bigosem z cukini,miodziooo

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 4 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dodzwoniłam się do innego ginekologa, dzisiaj już jej nie ma ale mam przyjechać jutro do szpitala, bo też tam pracuje i zrobi mi usg, opierniczyła mnie ze robię takie badanie, że w ciąży go nie zlecają bo progesteron skacze i to może nic nie znaczyć, a pacjentki się denerwują i płaczą, skoro nie mam skurczów ani nie plamię to musi być ok. Jutro jadę do niej na to usg to się okaże :( Proszę trzymajcie kciuki :(

Same sobie problemy wymyślamy :) Ja już wyluzowałam ale początki początków to były ciągłe nerwy. Dopiero lekarz mi powiedział, że mam nie histeryzować tylko się cieszyć ciążą, bo jak coś będzie się miało wydarzyć to i tak się wydarzy, a nerwy w niczym nie pomogą.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuchy mam z poprzedniej ciazy ale jeszcze sie mieszcze wubrania nie ciążowe ;)
    Chociaż brzuch mi już wywalilo ale to 3 ciąża nie ma co sie dziwić.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 4 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    uch,wlasnie objadlam sie bigosem z cukini,miodziooo

Ale bym zjadła bigosik... muszę zadzwonić do teściowej, bo robi najlepszy... :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po teście po II musiałam jeszcze posiedzieć na forum staraczkowym, bo jak wchodziłam tutaj to temat wyników bety, takie ładne wysokie, a z racji wczesnego testowania miałam malutką więc tylko się denerwowałam czy na pewno będzie u mnie ok. Teraz nie mam zamiaru sprawdzać czego gin nie zleci, żeby się dodatkowo nie denerwować, wystarczy stresik przed wizytami;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mi odpisała, aby zwiększyć dawkę do 4 tabletek Duphastonu dziennie. Zwiększę, ale na usg tak jutro pójdę, najwyżej na czwartkowej wizycie zaniosę tylko wyniki badań i nie będzie mi robiła już usg, bo chyba nie można tak często??????

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w 2 dni nic sie nie zmieni :) tylko spokój nas uratuje

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, calkiem niedawno ktoras z was pisala ze prawdopodobnie jej mdlosci poteguje kwas foliowy, ktory brala z rana. postanowilam dzis to sprawdzic i lyknac go na noc i moze to przypadek ale faktycznie bylo ciut lepiej. mdlosci byly ale na tyle ze chociaz moglam siedziec a nie tylko lezec. przez nastepne kilka dni bede tak robic i zobaczymy.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Moja gin mi odpisała, aby zwiększyć dawkę do 4 tabletek Duphastonu dziennie. Zwiększę, ale na usg tak jutro pójdę, najwyżej na czwartkowej wizycie zaniosę tylko wyniki badań i nie będzie mi robiła już usg, bo chyba nie można tak często??????
    Spokojnie. Ja by wyrównać progesteron biorę aż 800 mg (biorę naturalny wiec normalnie wychodzi w wynikach) Póki nie ma plamień jest ok. Jak wyrównała progesteron, to przestał mnie brzuch boleć. Co do usg to jak chcesz. Nie ma przeciwskazań. Sama byłam w ubiegłym tyg raz, a jutro na planowaną wizytę i prawdopodobnie będzie też usg. Oczywiście to twoja decyzja.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni nie, jeśli jutro zrobię usg i dostanę zdjęcie i wszystko będzie ok to ja nie chcę drugiego usg robić tylko się zastanawiam czy mnie nie opierniczy moja gin, że już sobie usg zrobiłam gdzieś indziej?

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mago tym sie nie przejmuj. martwilas sie i tyle. co jej do tego.

MaGo lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Nie wiem. Ale jak po przeliczeniu masz 34 to jest dobry wynik.
    MaGo na spokojnie. Nie rób już progesteronu. Po co go robiłaś?

A bo głupia jestem i chciałam chociaż raz zbadać bo nigdy nie badałam :( i teraz żałuję :( Brzuch mnie boli od jakiegoś tygodnia zaczyna popołudniu i tak aż do momentu zaśnięcia, ale nie jest to coś strasznego, nie żadne skurcze, a gin mnie uspokoiła, że to normalne bóle jeśli nie ma plamień :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie też ciągnie. Biorę też duphaston. Ale nie sprawdzam już progesteronu. Sprawdzałam na początku, bo miałam poprzednio ciążę pozamaciczną.

Nie martw się na zapas.:-)

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ