X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    W jakich jednostkach dziewczyny miałyście podaną wysokość progesteronu?
    Bo znalazłam coś takiego:

po owulacji 1 - 28 ng/ml
    do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml
    12. - 28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml
    powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml
    W ng mi robiono zawsze. Skoro bierzesz dupka i on nie wpływa na wartosc progesteronu, to soe nie przejmuj. Gdyby było cos nie tak odczuwalabus skurcze lub bol brzucha lub plamienie. Stres tez szkodzi. Zawsze mozesz poprosić o luteinę- ta juz wpływa na wynik . Poczekaj spokojnie na lekarza :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ale mnie dzisiaj noga napiernicza :( a nie uderzyłam się ani nic więc nie wiem od czego
    Moze zaczynasz odczuwać zmiany pogodowe. Ja tak mam, nawet ciśnienie czuje.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona, mnie na pogodę raczej w stawach rwie, a teraz od biodra na udo mi promieniuje taki kłujący ból. ;)

Ilona92 lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 4 września 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dziewczyny ratujcie! Dzisiaj odebrałam wyniki, w czwartek dopiero mam ginekologa, a tu progesteron 10,93 ng/ml !!! :O Biorę 2 razy dziennie dupka,brać 3 razy dziennie??? Wszystko inne ok, podwyższony lekko NEUT w morfologii, nie wiem co to :/

Ja też mam bardzo niski progesteron i lekarz nic nie kazał mi brać. Plamień nie ma, dzidzia się pięknie rozwija, powiedział, że nie ma potrzeby i że mam nie badać progesteronu, bo dla niego nie.jest to najważniejsze.
    Poza tym powiedział, ze może taka moja uroda i mam nie panikować, bo widocznie taka ilość hormonu dzidzi wystarczy, a przed ciążą progesteronu nie badałam więc ciężko powiedzieć jakie są moje "normy" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:53

Ilona92, Tusianka, nick nieaktualny, Sassy lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz też nie badałam. Gin nie zlecił ani nic

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodzwoniłam się do innego ginekologa, dzisiaj już jej nie ma ale mam przyjechać jutro do szpitala, bo też tam pracuje i zrobi mi usg, opierniczyła mnie ze robię takie badanie, że w ciąży go nie zlecają bo progesteron skacze i to może nic nie znaczyć, a pacjentki się denerwują i płaczą, skoro nie mam skurczów ani nie plamię to musi być ok. Jutro jadę do niej na to usg to się okaże :( Proszę trzymajcie kciuki :(

zygmaniakowa, Ilona92, nick nieaktualny, justysbp lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo, kciukam mocno:* Posłuchaj co lekarka mówi i postaraj się uspokoić:*Musi być dobrze:*

Ilona92, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uch,wlasnie objadlam sie bigosem z cukini,miodziooo

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 4 września 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Dodzwoniłam się do innego ginekologa, dzisiaj już jej nie ma ale mam przyjechać jutro do szpitala, bo też tam pracuje i zrobi mi usg, opierniczyła mnie ze robię takie badanie, że w ciąży go nie zlecają bo progesteron skacze i to może nic nie znaczyć, a pacjentki się denerwują i płaczą, skoro nie mam skurczów ani nie plamię to musi być ok. Jutro jadę do niej na to usg to się okaże :( Proszę trzymajcie kciuki :(

Same sobie problemy wymyślamy :) Ja już wyluzowałam ale początki początków to były ciągłe nerwy. Dopiero lekarz mi powiedział, że mam nie histeryzować tylko się cieszyć ciążą, bo jak coś będzie się miało wydarzyć to i tak się wydarzy, a nerwy w niczym nie pomogą.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuchy mam z poprzedniej ciazy ale jeszcze sie mieszcze wubrania nie ciążowe ;)
    Chociaż brzuch mi już wywalilo ale to 3 ciąża nie ma co sie dziwić.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• zygmaniakowa Znajoma

Wysłany: 4 września 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    uch,wlasnie objadlam sie bigosem z cukini,miodziooo

Ale bym zjadła bigosik... muszę zadzwonić do teściowej, bo robi najlepszy... :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po teście po II musiałam jeszcze posiedzieć na forum staraczkowym, bo jak wchodziłam tutaj to temat wyników bety, takie ładne wysokie, a z racji wczesnego testowania miałam malutką więc tylko się denerwowałam czy na pewno będzie u mnie ok. Teraz nie mam zamiaru sprawdzać czego gin nie zleci, żeby się dodatkowo nie denerwować, wystarczy stresik przed wizytami;)

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mi odpisała, aby zwiększyć dawkę do 4 tabletek Duphastonu dziennie. Zwiększę, ale na usg tak jutro pójdę, najwyżej na czwartkowej wizycie zaniosę tylko wyniki badań i nie będzie mi robiła już usg, bo chyba nie można tak często??????

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak w 2 dni nic sie nie zmieni :) tylko spokój nas uratuje

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, calkiem niedawno ktoras z was pisala ze prawdopodobnie jej mdlosci poteguje kwas foliowy, ktory brala z rana. postanowilam dzis to sprawdzic i lyknac go na noc i moze to przypadek ale faktycznie bylo ciut lepiej. mdlosci byly ale na tyle ze chociaz moglam siedziec a nie tylko lezec. przez nastepne kilka dni bede tak robic i zobaczymy.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Moja gin mi odpisała, aby zwiększyć dawkę do 4 tabletek Duphastonu dziennie. Zwiększę, ale na usg tak jutro pójdę, najwyżej na czwartkowej wizycie zaniosę tylko wyniki badań i nie będzie mi robiła już usg, bo chyba nie można tak często??????
    Spokojnie. Ja by wyrównać progesteron biorę aż 800 mg (biorę naturalny wiec normalnie wychodzi w wynikach) Póki nie ma plamień jest ok. Jak wyrównała progesteron, to przestał mnie brzuch boleć. Co do usg to jak chcesz. Nie ma przeciwskazań. Sama byłam w ubiegłym tyg raz, a jutro na planowaną wizytę i prawdopodobnie będzie też usg. Oczywiście to twoja decyzja.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ni nie, jeśli jutro zrobię usg i dostanę zdjęcie i wszystko będzie ok to ja nie chcę drugiego usg robić tylko się zastanawiam czy mnie nie opierniczy moja gin, że już sobie usg zrobiłam gdzieś indziej?

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mago tym sie nie przejmuj. martwilas sie i tyle. co jej do tego.

MaGo lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Nie wiem. Ale jak po przeliczeniu masz 34 to jest dobry wynik.
    MaGo na spokojnie. Nie rób już progesteronu. Po co go robiłaś?

A bo głupia jestem i chciałam chociaż raz zbadać bo nigdy nie badałam :( i teraz żałuję :( Brzuch mnie boli od jakiegoś tygodnia zaczyna popołudniu i tak aż do momentu zaśnięcia, ale nie jest to coś strasznego, nie żadne skurcze, a gin mnie uspokoiła, że to normalne bóle jeśli nie ma plamień :/

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo mnie też ciągnie. Biorę też duphaston. Ale nie sprawdzam już progesteronu. Sprawdzałam na początku, bo miałam poprzednio ciążę pozamaciczną.

Nie martw się na zapas.:-)

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ