Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadę jutro zbadać tsh i mam stresa
Poproszę o kciuki
Magdzia85F lubi tę wiadomość
-
MaGo a jesteś pewna, że potrafisz rozpoznać skurcze? Ja w poprzedniej ciąży myślałam że mam wzdęcia. Miałam takie twardnienia brzucha, ciężej mi się oddychało, ale nic mnie raczej nie bolało (to był raczej taki dyskomfort zbyt rozciągniętej skóry) na ctg wyszły mi skurcze 80-90% Mina położnej była bezcenna jak to zobaczyła na początku 2 trym. Po suplementacji magnezu "wzdęcia" zniknęły.
Mi gin radziła by się położyć jak boli brzuch. Powinno przejść (jeśli przechodzi, to nie ma powodu do niepokoju. Ewentualnie mogę wziąć magnez lub ekstra progesteron i dzwonić do gina)MaGo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wrócilam od gina. 2,37 cm szczęścia! 9,1tc. Wyrównało się z Om. Termin na 8.04.18- możecie mnie wpisać. Wszystko jak w najlepszym porządku
jestem mega szczęśliwa
Ellka, Kinga., Sassy, Magdzia85F, Agusia_pia, justysbp, Ilona92, Aliskaa, Tusianka, blue00 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Darika, super:) Oby tak dalej
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:A bo głupia jestem i chciałam chociaż raz zbadać bo nigdy nie badałam
i teraz żałuję
Brzuch mnie boli od jakiegoś tygodnia zaczyna popołudniu i tak aż do momentu zaśnięcia, ale nie jest to coś strasznego, nie żadne skurcze, a gin mnie uspokoiła, że to normalne bóle jeśli nie ma plamień
ale pociesza Cię że w pierwszej ciąży ciężko odróżnić te bole, a w kolejnej już będziesz umiała stwierdzić czy to ból miesiaczkowy czy po prostu powiększająca się macica
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 23:02
-
Asiaa1201 wrote:po co wy robicie badania na własną rękę i się później tylko niepotrzebnie nakręcacie.. ja tego nie moge zrozumiec
-
Kinga. wrote:MaGo a jesteś pewna, że potrafisz rozpoznać skurcze? Ja w poprzedniej ciąży myślałam że mam wzdęcia. Miałam takie twardnienia brzucha, ciężej mi się oddychało, ale nic mnie raczej nie bolało (to był raczej taki dyskomfort zbyt rozciągniętej skóry) na ctg wyszły mi skurcze 80-90% Mina położnej była bezcenna jak to zobaczyła na początku 2 trym. Po suplementacji magnezu "wzdęcia" zniknęły.
Mi gin radziła by się położyć jak boli brzuch. Powinno przejść (jeśli przechodzi, to nie ma powodu do niepokoju. Ewentualnie mogę wziąć magnez lub ekstra progesteron i dzwonić do gina)od dwóch dni brzuch nie boli, ewentualnie leciutko w dzień na chwilę zaćmi. Mam nospę, gin mówiła, że jak będzie bolał mocniej mam brać, a ja się bałam, że zaszkodze dziecku i nie brałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 06:54
Marcel❤
-
nick nieaktualny
-
hej w ten ponury deszczowy dzień! ledwo podniosłam się z łóżka, od kilku dni nic mi się nie chce! nawet naczyń nie zmywałam już dwa dni ehh
co do brzucha, mnie lekko wzdęło, czasem boli dołem, ale wiem że to normalne, i nie panikuję. jak jestem w domu to się położę i przechodzi. lekarz dał mi tabletki przeciwbólowe ale nie chcę się faszerować.
wczoraj pierwszy raz przytulałam wc... mały dał mi w kość, no ale nie szkodzi.
-
a mam pytanie, bo mam wizytę u gin 13 września, chce iść na l4 od 1 października, czy wypisze mi już na wizycie zwolnienie do przodu czy będę musiała iść raz jeszcze przed 1 października?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja dzisiaj dzień przywitalam przytulaniem z białym przyjacielem. Mam nadzieję że to jednorazowe. Teraz czekam w kolejce na pobranie.nie wiem ja wytrzymam tyle czasu głodnabo potem muszę tabletkę zjeść i jeszcze pół godziny poczekać z jedzeniem
-
nick nieaktualnydziewczyny mam pytanie...czy Was rowniez boli zoladek? staram.sie jesc aby w nocy nie byc glodna.Jednak nad ranem strasznie boli mnie zoladek co konczy sie przytuleniem wc. Dzisiaj mam straszny dzien...juz niewiem czy to normalne czy moj zoladek szwankuje;((
-
MaGo wrote:Nie czułam chyba wzdęć, gdy zaczynał boleć brzuch kładłam się na lewy bok i przechodziło. Czasem dłużej pobolewał, ale to na zmiane z ciąnięciami i każdy mi mówił, że to normalne
od dwóch dni brzuch nie boli, ewentualnie leciutko w dzień na chwilę zaćmi. Mam nospę, gin mówiła, że jak będzie bolał mocniej mam brać, a ja się bałam, że zaszkodze dziecku i nie brałam
Mozna brac nospe, ale nie zbyt czesto bo pozniej dziecko moze miec problem z podnoszeniem główki bo jakby nie patrzeć to lek rozkurczowy. -
małamii89 wrote:dziewczyny mam pytanie...czy Was rowniez boli zoladek? staram.sie jesc aby w nocy nie byc glodna.Jednak nad ranem strasznie boli mnie zoladek co konczy sie przytuleniem wc. Dzisiaj mam straszny dzien...juz niewiem czy to normalne czy moj zoladek szwankuje;(([/QUOTI
Na ile przed snem jesz ostatni posiłek? Mnie żołądek zaczal bolec w niedziele po wstaniu, na szczęście przed śniadaniem wyszłam na zewnatrz i bol rozchodzilam -
Magdzia85F wrote:Agusia nie wypisze. Musisz iść przed 1 października. Ale popytaj.
Mnie lekarz dał do następnej wizyty