X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę jutro zbadać tsh i mam stresa :( Poproszę o kciuki ;)

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo a jesteś pewna, że potrafisz rozpoznać skurcze? Ja w poprzedniej ciąży myślałam że mam wzdęcia. Miałam takie twardnienia brzucha, ciężej mi się oddychało, ale nic mnie raczej nie bolało (to był raczej taki dyskomfort zbyt rozciągniętej skóry) na ctg wyszły mi skurcze 80-90% Mina położnej była bezcenna jak to zobaczyła na początku 2 trym. Po suplementacji magnezu "wzdęcia" zniknęły.

Mi gin radziła by się położyć jak boli brzuch. Powinno przejść (jeśli przechodzi, to nie ma powodu do niepokoju. Ewentualnie mogę wziąć magnez lub ekstra progesteron i dzwonić do gina)

MaGo lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrócilam od gina. 2,37 cm szczęścia! 9,1tc. Wyrównało się z Om. Termin na 8.04.18- możecie mnie wpisać. Wszystko jak w najlepszym porządku :-) jestem mega szczęśliwa :-)

Ellka, Kinga., Sassy, Magdzia85F, Agusia_pia, justysbp, Ilona92, Aliskaa, Tusianka, blue00 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, super:) Oby tak dalej :D

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    A bo głupia jestem i chciałam chociaż raz zbadać bo nigdy nie badałam :( i teraz żałuję :( Brzuch mnie boli od jakiegoś tygodnia zaczyna popołudniu i tak aż do momentu zaśnięcia, ale nie jest to coś strasznego, nie żadne skurcze, a gin mnie uspokoiła, że to normalne bóle jeśli nie ma plamień :/
    A to jest taki ból bardziej na środku brzucha czy bardziej po bokach - bliżej pachwin? Bo ja też mam bóle brzucha i jak już tak porządnie boli to biorę nospe ale to raczej nie są bole takie jak miesiaczkowe ;) ale pociesza Cię że w pierwszej ciąży ciężko odróżnić te bole, a w kolejnej już będziesz umiała stwierdzić czy to ból miesiaczkowy czy po prostu powiększająca się macica :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 23:02

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po co wy robicie badania na własną rękę i się później tylko niepotrzebnie nakręcacie.. ja tego nie moge zrozumiec

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tez boli czasem brzuch, nie panikuje, bo wszystko się zmienia, rośnie macica i ma prawo lekko pobolewać.. co do brzucha to mnie juz niezle wywaliło i czuje się jak słoń.. wy tez tak macie?

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz zamówiłam spodnie z H&M z kolekcji MaMa właśnie z tym pasem na brzuch bo już się nie dopinam .. a o cyckach nie wspomne ze 2 rozmiary to na bank większe aaaa jak bolą ajć

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    po co wy robicie badania na własną rękę i się później tylko niepotrzebnie nakręcacie.. ja tego nie moge zrozumiec
    Są różne sytuacje i różne szkoły wśród ginów. Część osób podchodzi na zasadzie co ma być, to będzie, a część stara się zapobiegać. Niestety duży spadek progesteronu zwiększa mocno ryzyko komplikacji a u nas łożysko się jeszcze nie wytworzyło. Do tego niektórzy maja zaburzenia hormonalne (cała poprzednia ciążę musiałam brać duże dawki progesteronu i niby nic się nie działo (skurcze się uspokoiły, plamień nie miałam, na koniec myślałam ze lekarka przesadza. Tydzień przed terminem byłam u gina i mi mówi ze macica długa twarda, przenoszę. W międzyczasie odstawiałam leki. Tydzień po całkowitym odstawieniu odeszły mi wody. Jak pojechałam do szpitala rozwarcie 2 i brak skurczy (ok godz14) o 21 urodziłam (de facto w 38 tc) Do dzis się zastanawiam czy to zbieg okoliczności czy miałam szczęście bo brałam leki. Położna do 19 wmawiała mi ze to nie są skurcze porodowe, a później wszystko poszło ekspresowo, że na nic nie było czasu mimo że to niby pierwsza ciąża i wszystko powinno trwać dłużej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    MaGo a jesteś pewna, że potrafisz rozpoznać skurcze? Ja w poprzedniej ciąży myślałam że mam wzdęcia. Miałam takie twardnienia brzucha, ciężej mi się oddychało, ale nic mnie raczej nie bolało (to był raczej taki dyskomfort zbyt rozciągniętej skóry) na ctg wyszły mi skurcze 80-90% Mina położnej była bezcenna jak to zobaczyła na początku 2 trym. Po suplementacji magnezu "wzdęcia" zniknęły.

Mi gin radziła by się położyć jak boli brzuch. Powinno przejść (jeśli przechodzi, to nie ma powodu do niepokoju. Ewentualnie mogę wziąć magnez lub ekstra progesteron i dzwonić do gina)
    Nie czułam chyba wzdęć, gdy zaczynał boleć brzuch kładłam się na lewy bok i przechodziło. Czasem dłużej pobolewał, ale to na zmiane z ciąnięciami i każdy mi mówił, że to normalne :/ od dwóch dni brzuch nie boli, ewentualnie leciutko w dzień na chwilę zaćmi. Mam nospę, gin mówiła, że jak będzie bolał mocniej mam brać, a ja się bałam, że zaszkodze dziecku i nie brałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 06:54

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo ale trochę dziś lepiej?

Mnie wczoraj tak mdliło! Szok. Dziś jadę odstawić auto służbowe. Kadrowa dostała elektroniczne zwolnienie i nie umie go sprawdzić! Bez komentarza!

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej w ten ponury deszczowy dzień! ledwo podniosłam się z łóżka, od kilku dni nic mi się nie chce! nawet naczyń nie zmywałam już dwa dni ehh :D

co do brzucha, mnie lekko wzdęło, czasem boli dołem, ale wiem że to normalne, i nie panikuję. jak jestem w domu to się położę i przechodzi. lekarz dał mi tabletki przeciwbólowe ale nie chcę się faszerować.

wczoraj pierwszy raz przytulałam wc... mały dał mi w kość, no ale nie szkodzi.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam pytanie, bo mam wizytę u gin 13 września, chce iść na l4 od 1 października, czy wypisze mi już na wizycie zwolnienie do przodu czy będę musiała iść raz jeszcze przed 1 października?

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie wypisze. Musisz iść przed 1 października. Ale popytaj.

Mnie lekarz dał do następnej wizyty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 08:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia chyba coś z forum, bo postów Ci się sporo dodało.

• Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Ja dzisiaj dzień przywitalam przytulaniem z białym przyjacielem. Mam nadzieję że to jednorazowe. Teraz czekam w kolejce na pobranie.nie wiem ja wytrzymam tyle czasu głodna :-( bo potem muszę tabletkę zjeść i jeszcze pół godziny poczekać z jedzeniem :-(

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie...czy Was rowniez boli zoladek? staram.sie jesc aby w nocy nie byc glodna.Jednak nad ranem strasznie boli mnie zoladek co konczy sie przytuleniem wc. Dzisiaj mam straszny dzien...juz niewiem czy to normalne czy moj zoladek szwankuje;((

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Nie czułam chyba wzdęć, gdy zaczynał boleć brzuch kładłam się na lewy bok i przechodziło. Czasem dłużej pobolewał, ale to na zmiane z ciąnięciami i każdy mi mówił, że to normalne :/ od dwóch dni brzuch nie boli, ewentualnie leciutko w dzień na chwilę zaćmi. Mam nospę, gin mówiła, że jak będzie bolał mocniej mam brać, a ja się bałam, że zaszkodze dziecku i nie brałam :(

Mozna brac nospe, ale nie zbyt czesto bo pozniej dziecko moze miec problem z podnoszeniem główki bo jakby nie patrzeć to lek rozkurczowy.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamii89 wrote:
    dziewczyny mam pytanie...czy Was rowniez boli zoladek? staram.sie jesc aby w nocy nie byc glodna.Jednak nad ranem strasznie boli mnie zoladek co konczy sie przytuleniem wc. Dzisiaj mam straszny dzien...juz niewiem czy to normalne czy moj zoladek szwankuje;(([/QUOTI
    Na ile przed snem jesz ostatni posiłek? Mnie żołądek zaczal bolec w niedziele po wstaniu, na szczęście przed śniadaniem wyszłam na zewnatrz i bol rozchodzilam

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Agusia nie wypisze. Musisz iść przed 1 października. Ale popytaj.

Mnie lekarz dał do następnej wizyty
    no trudno, najwyżej pójdę tylko po zwolnienie bo co dwa tyg nie będzie mnie badał ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ