X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wstałam to tak mi się słabo zrobiło, że prawie się przewróciłam :/

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a mam pytanie, bo mam wizytę u gin 13 września, chce iść na l4 od 1 października, czy wypisze mi już na wizycie zwolnienie do przodu czy będę musiała iść raz jeszcze przed 1 października?
    Nie wypisze bo musi sie zgadzać data z książeczki od zwolnień. Także przyjdziesz poprostu po zwolnienie 1 pazdziernika czy tam ostatniego września . Powinien to zrobic bez wizyty. Ja ostatnio jak brałam zwolnienie to mi o tym tłumaczyli, jest nafal pusta strona ktora czeka na mnie no nie mogłam znaleźć swojego nipu

Agusia_pia lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj dopadł dzień głupich zmartwień. Od kilku dni zero mdłości, ogólnie brak objawów ciążowych... Tylko bóle w krzyżu się wieczorami pojawiają, ale to akurat zrzucam na 8h siedzenia w pracy w jednej pozycji i pomaga troche ciepława kąpiel... Ogólnie pogoda depresyjna, najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, a chciałam chodzić do pracy to chodzę... :/ Także chyba dopadł mnie hormonalny spadek ciążowej formy :(

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam do domu. Zastanawiam się czy nie wrócić do starej ginki

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    A mnie dzisiaj dopadł dzień głupich zmartwień. Od kilku dni zero mdłości, ogólnie brak objawów ciążowych... Tylko bóle w krzyżu się wieczorami pojawiają, ale to akurat zrzucam na 8h siedzenia w pracy w jednej pozycji i pomaga troche ciepława kąpiel... Ogólnie pogoda depresyjna, najchętniej bym z łóżka nie wychodziła, a chciałam chodzić do pracy to chodzę... :/ Także chyba dopadł mnie hormonalny spadek ciążowej formy :(

kochana powiem CI ŻE i ja mam dosyć tej pogody, coraz ciężej mi się wstaje, no ale jeszcze do końca mc dam radę.

złożyłam dziś w pracy wniosek o kartę Multi Sport. o ile lekarz nie zabroni to od października będę chodzić na siłownię na bieżnię, orbitek, jakieś hantle, może na basen. nie chcę się zasiedzieć w domu, a tak będę sprawniejsza i szybciej wrócę do formy po porodzie :) a i czas szybciej będzie leciał

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja wracam do domu. Zastanawiam się czy nie wrócić do starej ginki

A czemu? coś nie tak ?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie dzis znowu mdłości i wymioty. Powiedzcie mi jak Wy chodzicie na wizyty jak sie tak czujecie? Ja nie wiem jak ja w czwartek wytrzymam tam.

• myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, na to usg prenatalne to idziecie do swojego lekarza, czy do takiego który ma certyfikat FMF, a więc potwierdzone kwalifikacje do robienia takich badań? Bo znalazłam listę lekarzy, którzy go mają i mojego na niej nie ma, nie wiem czy on w ogóle takie badania robi, czy to się trzeba gdzie indziej zapisywać.

Ja mam bardzo słabe objawy, zastanawiam się czy w ogóle wszystko jest ok. Piersi mnie prawie nie bolą, lekko po bokach jak dotknę, trochę mnie mdli, ale też bez tragedii, może częściej jestem głodna, ale ogólnie to nie wiem czy wszystko ok.. Wizytę mam dopiero w poniedziałek, no chyba że w czwartek się zwolni miejsce i do mnie zadzwonią.

f2wli09k0vt5rkls.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, jakoś tak się do niej chyba przyzwyczaiłam;) poza tym sprzęt ma lepszy niż obecny gin, no i zajmuje się też endokrynologią. Minusem jest długie czekanie w kolejce, no i po każdej wizycie musiałabym chodzić po fakturę. Ale chyba spróbuję się umówić, zobaczę jakie ma teraz wolne terminy i czy można u niej brać takie faktury

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, a to będzie pierwsza czy kolejna wizyta? Ja na objawy też nie narzekam, lekkie mdłości, ból cyców, senność i większy apetyt. A i jeszcze czuję się taka jakby opuchnięta jeśli chodzi o brzuch

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • myszkaka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna, na pierwszej w 5.5 tc było serduszko.

Ellka lubi tę wiadomość

f2wli09k0vt5rkls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszkaka wrote:
    Dziewczyny, na to usg prenatalne to idziecie do swojego lekarza, czy do takiego który ma certyfikat FMF, a więc potwierdzone kwalifikacje do robienia takich badań? Bo znalazłam listę lekarzy, którzy go mają i mojego na niej nie ma, nie wiem czy on w ogóle takie badania robi, czy to się trzeba gdzie indziej zapisywać.
    Ja idę do mojego lekarza na prenatalne bo mu ufam. Wiecie czasami może się zdarzyć że będzie lekarz z 3 letnim stażem i certyfikatem, a ten z 25 letnim stażem nie będzie miał certyfikatu. I wtedy komu bardziej zaufasz? Bo ja temu z większym doświadczeniem, który prowadził setki ciąż i widział setki przypadków. Ale to tylko ja mam takie zdanie :) mój lekarz ma 25 letni staż pracy i dobrą opinię wśród pacjentek :) przeziernosc zrobi każdy chyba lekarz prowadzący ciążę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 10:31

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moja Pani doktor odesłała do lekarza z FMF, bo oni mają też lepszy sprzęt i większe w tym temacie kwalifikacje. Ona jest super a mimo to powierza to komuś innemu. Wg mnie to też dobrze świadczy o lekarzu.

darika lubi tę wiadomość

• Tusianka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od swojego gina dostałam skierowanie do specjalnej poradni prenatalnej (w miejscowości 40km dalej).

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też skierował mnie do specjalnej poradnii, w której są lekarze się tym zajmujący.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę do lekarza z certyfikatem FMF, mój lekarz sam go poleca i do niego odsyła. Lekarze posiadający certyfikat FMF, mają sprzęt nieporównywalnej jakości do zwykłych gabinetów. Zresztą same zobaczycie różnicę :)

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że w pierwszej ciąży jak chodziłam do tego samego lekarza to jak robił mi usg między 11 a 13 tygodnie a potem polowkowe to na prawdę sprawdzał dokładnie wszystko - nie tylko przeziernosc i kość nosowa ale inne narządy też (mózg, komory serca, żołądek itd.). Ale jak Wasi lekarze sami Was odsyłam to chyba wiedzą co robią:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 11:23

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    No i u mnie dzis znowu mdłości i wymioty. Powiedzcie mi jak Wy chodzicie na wizyty jak sie tak czujecie? Ja nie wiem jak ja w czwartek wytrzymam tam.
    Mi pomagają trochę opaski i przekąski (ciągle miszę mieć coś w paszczy)

Jestem już po wizycie. Kropek ma 3,75 cm więc trochę nadgonił. Kolejna wizyta za miesiąc.

Co do prenatalnych to tylko u wyspecjalizowanych lekarzy (i to tylko z polecenia gin). Mimo że robiłam tylko drugie usg, to było widać różnicę. Piękne zdjęcia (bo lepszy sprzęt), usg trwało godzinę, a na koniec dostałam 4 stronowy opis poszczególnych narządów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 11:55

justysbp, Tusianka, blue00 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzisiaj byłam na USG-dla spokoju własnego. Jednak wybrałam innego ginekologa i fatalny jest... usg 5 minut, zmierzyl wielkość dzieciątka na "niby" 2,76-2,86 bo raz tak raz tak mu wyszło. ponad 2 tygodnie temu na usg wielkość była 2,43 cm więc chyba to nie możliwe żeby taki mały przyrost. Serduszko bije. Nie mierzył jak często ale miarowo i oszacował na 140/min. Już więcej do niego nie pójdę. Albo ma słaby sprzęt albo nie chce mu się zwyczajnie. Poprzedni lekarz mierzył wszyściutko dokładnie i długo. Powiększał, pomniejszał, przerzucał. No cudowny lekarz!
    Mnie też mdli trochę ale lekko a teraz zjadłam 200 gram ptasiego mleczka :x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:14

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też idę do innego lekarza, jeśli chodzi o badania prenatalne. Sam ginekolog powiedział, że poleca kilku znajomych lekarzy. Wybrałam kobietę z uniwersytetu, bo opinie miała dobre a znam jednego z polecanych i średnio mi podpasowal sposób bycia. Taki żigolak. Mój lekarz to ciepła kluska, chyba wolę takiego.

‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ