Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie dzisiaj dopadłam spodnie w HM, ufff, bo już w powyciąganych dresach wyglądałam jak siedem nieszczęść. I są super spodnie już z materiałem na brzuszek ale na tyle elastyczne, że już teraz mogę je nosić żeby brzuchol miał wygodnie.
Co do seksu, to słabo. Trochę strach o maluszka, chociaż przeciwwskazań nie ma. Przejdzie mi pewnie za niedługo.
Gratuluję bliźniaków! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Dziewczyny ratujcie! Dzisiaj odebrałam wyniki, w czwartek dopiero mam ginekologa, a tu progesteron 10,93 ng/ml !!!
Biorę 2 razy dziennie dupka,brać 3 razy dziennie??? Wszystko inne ok, podwyższony lekko NEUT w morfologii, nie wiem co to
Bierzesz tylko dwa? Mnie lekarz kazał brać 3. Jakie normy laboratoryjne? Coś Cię boli? Plamisz? -
MaminaMina wrote:A właśnie miałam pytać czy nie ukrywa się wśród nas ciąża bliźniacza. Super! Gratuluje!
A czy któraś jeszcze czeka na wizytę serduszkową? Ja mam dopiero w czwartek...
Ja idę w czwartek. To druga wizyta, ale pierwsza była wcześnie i serduszka jeszcze nie było -
Magdzia85F nie plamie ale boli brzuch prawie dzień w dzień tak okresowo, ale bez skurczy
Już chcę mi się wyć!!!! Mojej gin dzisiaj nie ma, gdzieś wyjechała nie wiem co robić, a gdybym sama dla siebie nie zrobiła badania progesteronu to bym nawet nie wiedziała, że taki niski
CO ROBIĆ ???
Marcel❤
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:Magdzia85F nie plamie ale boli brzuch prawie dzień w dzień tak okresowo, ale bez skurczy
Już chcę mi się wyć!!!! Mojej gin dzisiaj nie ma, gdzieś wyjechała nie wiem co robić, a gdybym sama dla siebie nie zrobiła badania progesteronu to bym nawet nie wiedziała, że taki niski
CO ROBIĆ ???
-
MaGo wrote:Dziewczyny ratujcie! Dzisiaj odebrałam wyniki, w czwartek dopiero mam ginekologa, a tu progesteron 10,93 ng/ml !!!
Biorę 2 razy dziennie dupka,brać 3 razy dziennie??? Wszystko inne ok, podwyższony lekko NEUT w morfologii, nie wiem co to
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czekajcie, coś tu czytam na necie, że to jakiś przelicznik jest!!! 1ng/m = 3,18nmol i te normy są podane w nmol !!! Czy któraś tak miała??? Bo jeśli tak to progesteron miałabym 34,76. Tak to się liczy???? Na moich badaniach nie ma własnie przelicznika i myślałam, że to już konkretne wyniki w ng/ml ???Marcel
❤
-
W jakich jednostkach dziewczyny miałyście podaną wysokość progesteronu?
Bo znalazłam coś takiego:
po owulacji 1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ mlMarcel❤
-
MaminaMina wrote:A właśnie miałam pytać czy nie ukrywa się wśród nas ciąża bliźniacza. Super! Gratuluje!
A czy któraś jeszcze czeka na wizytę serduszkową? Ja mam dopiero w czwartek...
Ja w srode pierwsza wizytawg belly bedzie to 8T0D
MaminaMina lubi tę wiadomość
-
Ale mnie dzisiaj noga napiernicza
a nie uderzyłam się ani nic więc nie wiem od czego
-
nick nieaktualnyMaGo wrote:W jakich jednostkach dziewczyny miałyście podaną wysokość progesteronu?
Bo znalazłam coś takiego:
po owulacji 1 - 28 ng/ml
do 12. tygodnia ciąży 9 - 47 ng/ml
12. - 28. tydzień ciąży 17 - 146 ng/ml
powyżej 28. tygodnia ciąży 55 - 200 ng/ ml
Nie wiem. Ale jak po przeliczeniu masz 34 to jest dobry wynik.
MaGo na spokojnie. Nie rób już progesteronu. Po co go robiłaś?