Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja jestem zdania że lepiej zrobić samemu niż kupować gotowe, a gadanie że w warzywach jest chemia, kurde wszędzie jest chemia nie da się uchronić przed tym dziecka. karmiąc mm dajemy chemię, piorąc jest chemia, kosmetyki to też chemia nawet w pampersach jest chemia. nie ma co wpadać w paranoję. ja akurat mieszkam na wsi i marchewkę, buraki, ziemniaki mamy swoje tak samo jak drób więc będę sama przygotowywać i nie robię słoiczków na zapas. ugotować pół marchewki czy jednego ziemniaka dla dziecka to jest chwila
-
Sporo dzis czytałam i postanowilam nie gotoqac i nie paateryzowac tylko mrozic. Z jablek zrobie mus surowy a po rozmrozeniu bede dopiero gotowac. Warzywa bede mrozic w kawalkach. Nie bede ryzykowac w sloiczki bo czytalam zw czesto sie psuja bez cukru i soli.
-
a ja będę robić teraz ze świeżych a w zimie z mrożonych warzyw a owoce będę kupować na bieżąco. jabłka kupimy od sadownika i w piwnicy postoją nawet 2-3 mc bo zwykle zrywamy takie mniej dojrzałe
w tamtym roku to ja sama prawie skrzynkę w ciąży zjadłam -
Totoro wrote:Sweetmalenka wiem, mnie zawsze odstraszaly te wszystkie gotowe zupki
dlatego nastawilam się na gotowanie wlasnych, tylko muszę ogarnąć swojskie warzywa
Co do porodu sn po cc, to osobiście znam babeczkę, która rodziła sn po 3 cc, wszystko się daI to mnie przeraza
-
Ja niby jestem ciekawa jak to jest rodzic sn, ale nie wiem czy bym chciala. Ciesze sie, ze teraz bede miec wybor. Ale nastepna ciaza za nie wczesniej niz rok jeszcze. Chce zeby Zosia podrosla na wszelki wypadek gdybym musiala znowu ciaze znosić tak jak pierwsza.
-
Ja na pewno będę chciała znowu sn
Przychodzą dziś do mnie dwie kuzynki na brwi i paznokcie, mama przychodzi małego popilnowac w tym czasie, mam nadzieję, że będzie grzeczniutkiNo i dzisiaj mam urodziny więc mam nadzieję ze mi wieczorem młody ładnie zaśnie i będziemy mogli sobie zjeść kolację i wypić winko bezalkoholowe
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Andzia123 wrote:U mnie też 26
Nasze mamy w jednym czasie sie meczylybo ja w nocy tak jakby z dzis na jutro
Licze na to,ze moja corcia da mi w prezencie ten glosny smiech w koncuale dzis tez super sie spisala,bo wyjela sobie raczke spod brzuszka po przewrocie i zlpala zabawke w dwie raczki
❤
Jestem przeszczesliwa -
Teraz w ciąży chciałam bardzo sn ale od 20 tc do końca młody był posladkowo ułożony i to był kubel zimnej wody... Więc przywyklam do cc A tu nagrodę szpitalu okazało się że główka w dół jest ale wystraszyli mnie pęknięciem blizny itd.. obie cc przeżyłam dobrze. Druga nawet lepiej. Chciałabym sn i to niedługo no ale zobaczymy.
-
Andzia wszystkiego najlepszego
ja mam urodzinki za dwa tyg 28 lat matko kiedy to minęło?!?!
My zaczynamy jesienią starania.
niech mi cykle wrócą do normy, teraz już 17 dc a tempka nadal nisko, śluzu płodnego brak, nie wiem co się dzieje.
my jedziemy dziś na szczepienie aż się bojęAndzia123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa podjelam probe sn po cc (inaczej vbac) i bardzo sie ciesze z tego powodu. Nie poszlabym juz na cc na sucho
Ale to dzieki facebookowej grupie "naturalnie po cesarce".
Sweetmalenka sa szpitale ktore zgodza sie porod po 2cc. Sprawdz w matce polce albo Medeor Plus (Dorota Halaszkiewicz) albo spytaj na tablicy glownej czy kogos s Lodzi polecaja -
Andzia123 wszystkiego najlepszego!
A ja melduje, że u nas wiercenia się w nocy ciąg dalszy... Mało tego! Amelka opanowala umiejętność przekrecania się z brzuszka na plecy. I robi to przez sen. Nie byłoby w tym nic złego gdyby nie to, że na plecach się po prostu wybudza! Więc dzisiaj w nocy była walka. Ona na plecy, obudziła się. Więc ja ją na brzuszek i śpi dalej. Za jakiś czas znowu na plecy i oczy otwarte. To znów na brzuszek. Od północy do 3:30. Aż w końcu się tak rozbudzila, że była głodna i trzeba było ją nakarmić.
No i jedynka nadal dziąsła nie przebiła choć widać ją już bardzo wyraźnie. Ciężkie czasy dla nas nastały...Andzia123, gondi lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Sweetmalenka mogę dać Ci namiary na moją gin (z Łodzi, pracuje w Matce Polce).mysle, że ona zgodziłaby się na poród SN po cc.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️