X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja łapie się za ubranko i się ciagle dźwiga do góry , do tego ostatnio wszystko wkłada so buzi a rękoma w buzi to aż trze o dziąsło, może żeby idą... do tego nauczyłam się przewracać na brzuch i dzisiaj po jedzeniu położyłam ja do łóżeczka już do spania wieczorem, a ona co chwile soe przekręcała, ja ją spowrotem, a oba znowu na brzuch , aż jej mleko nosem poszło. u nas w sypialni dzisiaj 29stopni, nie wiem jak uda mi się zasnąć , mała na szczęście śpi. Zamówiłam cyrkulator powietrza , bo aż soe ciężko oddycha.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To normalne że się rwą. Ok 4 miesiąca powinny już zaliczać próbę trakcji, a to właśnie takie podciąganie rąk i nóg. Niestety tego typu siadanie nie jest prawidłowe, a szkoda, bo mam drugi egzemplarz który pewnie z tej pozycji usiądzie, bo jeśli chodzi o obroty, to zero zainteresowania, ale właśnie nie lubi leżeć na brzuchu, więc za bardzo motywacji niem. Choć i tak jestlepiej, bo na początku wcale nie chciała leżeć na macie, tylko na mnie, a teraz już sobie chwilę poleży.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do włosów to teraz też mi trochę wypada, ale tragedi nie ma

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 01:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rok temu o tej porze zachodziłam w ciąże, test robiłam 14 sierpnia :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 04:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu lekko temp podwyzszona w odbycie 38.1 gdzie zawszr mial ok 37.1-37.3 ale nic nie podaje maly zjadl wlasnie i probuje go uoulac w kolysce. Nie jest marudny. Wczoraj padl o 19:30 nawet go nie umylam

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę vitapil mama i guzik mi to daje. Włosy dalej lecą, już mi się zakola zrobiły, masakra. Jak go skończę, to wracam do pregna plus.

Co do odrywania główki i barków to moja zaczęła tak robić 2 tyg przed skonczeniem 3 miesięcy. No i z siadaniem faktycznie ma to niewiele wspolnego, chociaż ja pozwalam jej podciągnąć się za moje palce do prawie siadu i od razu opuszczam ją z powrotem do leżenia.

Teraz generalnie jesteśmy już dłuższy czas na etapie unoszenia rączek i nóżek w leżeniu na brzuszku i prób przemieszczania się - podkurcza i prostuje nóżki i odpycha się ryjąc buźką po materacu xD jak taki dżdżowniś xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 07:37

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy druga jedynke! :-D

Katy, Totoro, Andzia123, acygan, edwarda20, Jupik, Agusia_pia, gondi lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to u nas jest to samo - też się próbuje przemieszczac na brzuszku :-P. Wygląda to tak jakby chciała pływać :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika ale szybko Wam idzie!! :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, ale Wam sprawnie z tymi zabkami idzie! :D

Ja smaruję małej dziąsła, wczoraj pierwszy raz, dziś drugi i zobaczymy jaki będzie efekt. Dalej nic tam nie widzę... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jak Wam się udaje zrobić i zjeść śniadanie... Ja jem tylko coś w przelocie, to co złapie tj. Biszkopty, paluszki, czasem uda mi się kanapkę wziąć. Gabryś jest tak absorbujacy że nie mam sił... nigdzie bo zostawić nie można bo krzyki, i marudzenie. Trze rączkami o działa ale marudzi niesamowicie. Usypia już tylko podczas bujania na rękach...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja się zastanawiam jak Wam się udaje zrobić i zjeść śniadanie... Ja jem tylko coś w przelocie, to co złapie tj. Biszkopty, paluszki, czasem uda mi się kanapkę wziąć. Gabryś jest tak absorbujacy że nie mam sił... nigdzie bo zostawić nie można bo krzyki, i marudzenie. Trze rączkami o działa ale marudzi niesamowicie. Usypia już tylko podczas bujania na rękach...

Mi rano maz zostawia kanapki w sypialni jak wychodzi do pracy :) ❤ jak Zosia dosypia to jem :)
    W ciagu dnia mam moja mame do pomocy, i tak siedzimy cale dnie u niej,bo mieszkamy razem a na pietrze u nas nie idzie wytrzymac. Wiec mam w miare mozliwosci jako tako cos zrobic.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już opanowałam do perfekcji robienie kanapek z małym na ramieniu, teraz trochę ciężej bo się kręci w każda stronę, Ale jeszcze trochę się da, Jak za mocno się wierci to do bujaka go kładę i non stop muszę coś do niego mówić i być do niego twarzą odwrócona to siedzi uśmiechnięty, tylko plecami się odwrócę to ryk :p
    Z tym przemieszczaniem na brzuszku to Kuba też się przemieszcza, śmieję się, że jest jak ślimak, zostaje po nim tylko ścieżka że śliny xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2018, 14:02

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam problemu żeby zjeść w spokoju śniadanie czy obiad. i mam możliwość zrobienia. albo mały leży w łóżeczku co ostatnio polubił i ma wkoło zabawki, albo na macie, albo jak robię coś dłużej w kuchni to ze mną w bujaku. często te jem na dworze to mały w wózku albo się bawi albo śpi. może dwa trzy razy jadłam z nim na ręku.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez pierwsze 2 miesiace nie zjadlam ani razu w spokoju, za kazdym razem z malym przy cycku :/ Teraz juz jest lepiej pod tym wzgledem :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wypadanie wlosow mozna stosowac jakies wcierki albo pic pokrzywe czy drozdze ale nie wiem na ile to zadziala przy wypadaaniu pociazowym. Moze ampulki seboradin forte widzialam ze sa dostepne w rossmanach w Polsce. Mnie jakies 2 lata temu bardzo pomogl zolty olejek khadi. Teraz uzywam jakiejs wcierki z niemieckiego rossmana ale jak bede w Polsce to sprobuje tego seboradinu. Wlosy mi leca juz od dobrych 2ch miesiecy.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie gdy spał dłużej też szło cokolwiek zrobić A teraz? Nic... Bujak nie. Fotelik nie. Łóżeczko w ogóle. Wozek be...mam nadzieję że to minie bo akurat SKOKU nie podejrzewam

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sniadanie jem, bo wkładam małego do lezaczka (z ktorego probuje uciec). Potem o kazdy posilek trudniej, bo tak, spi mi duzo, ale mieszkamy w kawalerce, gdzie kuchnia nie jest oddzielnym pokojem, wiec kazdy glosniejszy dzwiek potrafi go wybudzic :/ Jak spi to chodze ciuchutko i na ogol albo nie jem nic, albo cos co nie robi halasu, typu ciastko. Jak nie spi i zabawi sie chwile sam i mam cos tylko do podgrzania to sie udaje :) Dzis np wzielam sobie obiad na wynos z baru mlecznego i zjadalam w domu. Patrzyl sie na mnie totalnie ;p A jego oczy mowily, co ta mama robi, wyglada fajnie i pachnie niezle, wow wow ;p

Na wlosy zaczelam teraz kuracje z Radicala, szampon, odzywka i olejek na wypadanie wlosów i ich wzmocnienie. Minimum miesiac musi trwac wiec zobaczymy jak bedzie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też przy śniadaniu jest w bujaku i to ostatnio jedyny moment dnia, że w nim ładnie siedzi. Z obiadami już gorzej-zazwyczaj robię jak zaśnie bo u nas skok trwa i jest bardziej absorbująca, choć tragedii nie ma-marudzi i tyle. Muszę obczaic jakiś bar mleczny w pobliżu-czasem by się przydał..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas śniadania na luzie jak się budzimy to karmie małego, potem go zostawiam w łóżku, bawi się swoimi zabawkami, a ja w tym czasie sobie robię śniadanie :) potem jem w łóżku z nim i zazwyczaj daje mu wachac a to dżem, ser czy wędline i śmieszne miny robi :D

gg646iye46nicebi.png
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ