X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi wyrosła z 3, na próbę założyłam 5 siostry i są ok. Koniec wyjazdów z 2 pakami pampersów

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu dałam dziś na śniadanie butle 180ml wody + mieszanka i tak jak przypuszczałam zezarl do ostatniej kropli :p Nie je mniej. Wodę zwykła przegotowaną daje mu od urodzenia. Lubi. A w te upały daje mu co godzine dużo.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Emi wyrosła z 3, na próbę założyłam 5 siostry i są ok. Koniec wyjazdów z 2 pakami pampersów
    My na razie 4ki kupiliśmy. Jak skończy się paczka trójek to je zaczniemy. Trójki wbijają się małemu w dupkę w sensie odciskają się.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja z dziś jak upały wpływają na mózg :p dzwonię do mamy, gadamy gadamy. W pewnym momencie słyszę jakieś szumy więc pytam co jest, na to mama: szukam telefonu i cholera jasna chyba zglubilam. Hahaha. była zaskoczona jak ja uświadomiłam że ma go przy uchu:p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ty się trochę na tym znasz: czy 4mce Henia, który zaliczył próbę trakcji mogę włożyć do nosidełka? Oczywiście kupilabym takie z wyższej półki, dobre i bezpieczne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nadal na 3 i sa ok. Mam zapas po blizniakach 400 szt hehe wiec mam nadzeje ze zuzyje. Co do jedzenia to tak je mniej. Nie zjada mi tej zalecanej porcji z 150 mln wody. Daje wode lub koperek ale lyzeczka od wczoraj bo z butelki nie chce a tak to cos tam zawsze lyknie. Moze ta woda z hipp to jakies wyjscie bo poci sie duzo a pije malo :( sikac sika tyle co zwykle nie zauwazylam zeby bylo mniej

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kinga ty się trochę na tym znasz: czy 4mce Henia, który zaliczył próbę trakcji mogę włożyć do nosidełka? Oczywiście kupilabym takie z wyższej półki, dobre i bezpieczne.
    Doradca chustowych powie ci ze tylko wtedy jak dziecko usiądzie i to z pozycji czworaczej, bo klasyczne nosidła nie mają stabilizacji bocznej. Bez stabilizacji dziecko chwieje się na boki, co nie jest dobre dla kręgosłupa No i siedzi. Moje doświadczenia polazują, że nosidła z chusty typu mei tai, dają taką samą pozycję co chusta, a są trochę łatwiejsze w obsłudze niż chusta, ale nie są tak nośne jak nosidła klamrowe. Inna sprawa to wymiary dziecka (trzeba zmierzyć w takiej „żabkowej” pozycji odstęp od jednego dołu podkolanowego do drugiego (nosidło czy chusta nie mogą uciskać naczyń krwionośnych pod kolanem) i wtedy mamy szerokosc panelu nosidła. Trzeba mniej więcej zmierzyć też wysokość od pupy do szyi by dobrze dobrać wysokość panelu (to co mam po starszej na Emi jest za krótkie)

Także ja starszą nosiłam od ok 3-4 miesiąca, na boki mi nie latała itp. To samo nosidło przymierzyl Emi i panel jest za krótki (kończy się przed łopatkami, Emi bez problemu wyciąga ręce, więc nie ma stabilizacji i ona w nim chodzić nie może, póki nie usiądzie). W typowym bawełnianym nosidle, co tylko je reguluje się paskami, bez możliwości dociągnięcie takiego malucha bym nie wsadziła. Z resztą męża kolega miał dziecko właśnie w mai tai ze zwykłej bawełny, nie mógł go dociągnąć i strasznie mu dziecko latało, tak ze sam odpuścił, jak zobaczył jak nieruchomo siedziało Emi w chuście, nawet tak średnio dociągniętej, a jak latało u niego. Zaraz poszukam zdjęcia starszej w didytai i sama zobaczysz czy ci to pasuje czy nie (na moje nie ekspercie oko
    układa się tak samo jak w chuście)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1325d0a377c.jpg
    To ciemne to nosidło, chusta jest niebieska. Modelka ma 4 miesiące na obu zdjęciach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 15:14

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a co to za słuchawki na zdjęciu? Za tydzień jedziemy z małą na imprezę rodzinną, będzie głośno- super by nam się takie przydaly..

Moja wisi częściej na cycu, widzę że się poci i pić jej się chce.
    My puszczamy Natalię Kukulską (to co nagrala płytę jak byla mała) i ewent.Fasolki i dużo sami jej śpiewamy ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co kojarze to sa słuchawki wyciszajace na wesela,festyny itp

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam na nodik.pl sluchawki ems 4 bubs- to takie?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Doradca chustowych powie ci ze tylko wtedy jak dziecko usiądzie i to z pozycji czworaczej, bo klasyczne nosidła nie mają stabilizacji bocznej. Bez stabilizacji dziecko chwieje się na boki, co nie jest dobre dla kręgosłupa No i siedzi. Moje doświadczenia polazują, że nosidła z chusty typu mei tai, dają taką samą pozycję co chusta, a są trochę łatwiejsze w obsłudze niż chusta, ale nie są tak nośne jak nosidła klamrowe. Inna sprawa to wymiary dziecka (trzeba zmierzyć w takiej „żabkowej” pozycji odstęp od jednego dołu podkolanowego do drugiego (nosidło czy chusta nie mogą uciskać naczyń krwionośnych pod kolanem) i wtedy mamy szerokosc panelu nosidła. Trzeba mniej więcej zmierzyć też wysokość od pupy do szyi by dobrze dobrać wysokość panelu (to co mam po starszej na Emi jest za krótkie)

Także ja starszą nosiłam od ok 3-4 miesiąca, na boki mi nie latała itp. To samo nosidło przymierzyl Emi i panel jest za krótki (kończy się przed łopatkami, Emi bez problemu wyciąga ręce, więc nie ma stabilizacji i ona w nim chodzić nie może, póki nie usiądzie). W typowym bawełnianym nosidle, co tylko je reguluje się paskami, bez możliwości dociągnięcie takiego malucha bym nie wsadziła. Z resztą męża kolega miał dziecko właśnie w mai tai ze zwykłej bawełny, nie mógł go dociągnąć i strasznie mu dziecko latało, tak ze sam odpuścił, jak zobaczył jak nieruchomo siedziało Emi w chuście, nawet tak średnio dociągniętej, a jak latało u niego. Zaraz poszukam zdjęcia starszej w didytai i sama zobaczysz czy ci to pasuje czy nie (na moje nie ekspercie oko
    układa się tak samo jak w chuście)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1325d0a377c.jpg
    To ciemne to nosidło, chusta jest niebieska. Modelka ma 4 miesiące na obu zdjęciach ;)

A to nosidło (didytai) to do ktorego mca zycia/ wagi? Fajne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga a ile ważę Emi?
    Ja mam jeszcze 1. 5 paczki 3 i też myślę nad większymi brat nawet 4+ ostatnio smignal więc może też wspólny rozmiar?
    Choć powiem że blisko jestem odpiwluchowania starszaka podczas przerwy zlobkowej jak był w domu latał w majtkach i większość ładnie robił do nocnika.
    Nie chce na siłę zmuszać i odpoeluchowac aby nie miał traumy bo ma problem z robieniem kupy kazał zakładać sobie pampka.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pieluszki 3 :)

Czy Wasze maluchy też próbują pełzać? Nasz K. parę dni temu zaczął przekręcać się na brzuszek, teraz już śmiga w tą i z powrotem, opanował wyciąganie ramienia spod siebie i od 2-3 dni jak leży na brzuchu stara się przemieszczać - wypina tyłek i macha nogami, głowa w dole mu przeszkadza, ale i tak potrafi nieźle wędrować po łóżku, kocyku w parku.. zastanawiam się czy to nie za szybko ...

ps. ja też uważam, że nosidełka dla siedzących maluchów i każdy doradca to potwierdzał a spotkałam się z kilkoma, te wkładki noworodkowe to pic na wodę i marketingowy chwyt, Edwarda może spróbuj kółkowej chusty, ona jest łatwiejsza w obsłudze i mniej się plącze ..apropo nosideł, nie wiem czy widziałyście, ale tula wypuściła nosidło, w którym można nosić przodem do świata i zostało baaaardzo zjechane..

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    ps. ja też uważam, że nosidełka dla siedzących maluchów i każdy doradca to potwierdzał a spotkałam się z kilkoma, te wkładki noworodkowe to pic na wodę i marketingowy chwyt, Edwarda może spróbuj kółkowej chusty, ona jest łatwiejsza w obsłudze i mniej się plącze ..apropo nosideł, nie wiem czy widziałyście, ale tula wypuściła nosidło, w którym można nosić przodem do świata i zostało baaaardzo zjechane..

Siedzace czyli siedzi posadzony i podtrzymany? czy siedzi sam? bo sam to 7-9 miesiac dopiero.
    Tez o tym czytalam jak bylam w ciazy. Trudno, wstrzymam sie w takim razie. A chusty nie sa dla mnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2018, 23:40

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Czy Wasze maluchy też próbują pełzać? Nasz K. parę dni temu zaczął przekręcać się na brzuszek, teraz już śmiga w tą i z powrotem, opanował wyciąganie ramienia spod siebie i od 2-3 dni jak leży na brzuchu stara się przemieszczać - wypina tyłek i macha nogami, głowa w dole mu przeszkadza, ale i tak potrafi nieźle wędrować po łóżku, kocyku w parku.. zastanawiam się czy to nie za szybko ...
    Kubuś już chyba od miesiąca sobie pelza, teraz coraz sprawniej to robi ale przemieszcza się w ten sposób już długo :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Znalazłam na nodik.pl sluchawki ems 4 bubs- to takie?
    Tak to dokładnie te

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    A to nosidło (didytai) to do ktorego mca zycia/ wagi? Fajne.
    ono jest niby od urodzenia (wg producenta ;), Nosiłam w nim 2,5 latka (dzieciom siedzącym mogą wystawać ręce, bo one już same trzymają postawę), choć nie ukrywam, że dla starszaków wolę nosidła klamrowe. Zmienia się je gdy dziecku podtrzymuje mniej niż 2/3 uda lub mamie jest za ciężko. W tym drugim przypadku można je też założyć na biodrze czy na plecach, co też trochę znosi odczucie ciężaru. Panel ma regulowany na sznurku (można go ściągnąć dla niemowlaka i srozciągnąc dla starszego dziecka)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Siedzace czyli siedzi posadzony i podtrzymany? czy siedzi sam? bo sam to 7-9 miesiac dopiero.
    Tez o tym czytalam jak bylam w ciazy. Trudno, wstrzymam sie w takim razie. A chusty nie sa dla mnie ;p
    Siedzące, to znaczy samo usiądzie i to nie przez podciągnięcie tylko z pozycji czworaczej. Także przy bardzo szybkich dzieciach ok 6 miesiąca. Max do 12, bo wtedy zwykle już zalecana jest fizjoterapia.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kinga a ile ważę Emi?
    Ja mam jeszcze 1. 5 paczki 3 i też myślę nad większymi brat nawet 4+ ostatnio smignal więc może też wspólny rozmiar?
    Choć powiem że blisko jestem odpiwluchowania starszaka podczas przerwy zlobkowej jak był w domu latał w majtkach i większość ładnie robił do nocnika.
    Nie chce na siłę zmuszać i odpoeluchowac aby nie miał traumy bo ma problem z robieniem kupy kazał zakładać sobie pampka.
    Coś ok 8,5 kg mi teraz wychodzi (jak wazę u siebie), na ostatnim bilansie miała 7,8 kg, a kolejny mam dopiero pod koniec września.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga piękna waga wow.
    Co do chust ja ani nosidla ani chusty nie miałam ze starszakiem ale przy 2 i na wakacje kupiłam chuste kolkowa i polecam.
    Co prawda użyłam dokładnie 3 razy na jakieś 10 min raz 20 minut ale służyła za dodatkowy kocyk i ochronę przed słońcem ;) Więc zakup się sprawdził na wakacjach
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ff0a2ad6079.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2018, 10:27

darika, acygan, Katy, gondi lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ