WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mojego synka nie poznaje. Wstał sobie rano bez płaczu Po 7, zjadł, trochę sobie popełzał, pobawiliśmy się trochę, zjadł znowu trochę i zasnął, spał 45min zaczął marudzić to znowu dostał cyca i znowu zasnął, odłożyłam go do bujaka i tak jak zwykle go to budziło tak teraz sobie dalej spał :o i posprzątałam w kuchni trochę i siebie ogarnęłam, nie wiem ile czasu mi zeszło na to, w każdym razie musiałam go przewinąć i ubrać bo na zakupy z mamą się wybierałyśmy i nawet jak go przewijalam to się nie obudził, dopiero obudził go strumień moczu haha bo siknął trochę sobie na klatę i rękę xd tak się wyspał że całą drogę do galerii handlowej nic nie marudzil, oglądał sobie co za szybą się działo i nawet dał mi zakupy zrobić, kupiłam buciki na wesele :D nakarmilam go w galerii a ten znowu w kimono uderzył!! I pozwolił mamie i babci zjeść sobie ciacho w kawiarni i wypić kawę i soczek w tym czasie :D później już nie spał, dopiero o 18 zaczął marudzić i jak go chwilę ponosilam to znowu zasnął, musiałam na kąpiel wybudzić go niestety bo cały się kleił przez te upały, nakarmilam i już sobie grzecznie spi - o dziwo na plecach! Aż temp mu zmierzyłam czy chory nie jest że taki senny dziś :p ktoś mi podmienil dziecko czy jak? :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi tylko na plecach i to w pozycji „Jezusa” (ręce rozłożone na boki) lub z rękami do góry. Przekręca tylko głowę na boki i czasem podpęłznie do mnie, ale o spaniu na brzuszku czy boku to nie ma mowy...o smoczku też:/

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka mój też śpi tylko na plecach i z rękami w górze. Przekręca tylko głowę. Każde dziecko śpi jak mu wygodnie, byle spało :) a smoczek ciamka póki nie zaśnie, potem wypluwa i śpi dalej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój od kilku dni zasypia na lewym boku, w nocy się przekręci na prosto. smoczek ma póki nie zaśnie

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój cały czas ciamka smoczek lovi, ale ten noworodkowy i nie chce innego tego 3+wypluwa...nie chcę żeby ssal ten mały, bo widać, że mu za mały cały się odciska i nie chce, żeby później seplemil czy coś. Testuje innych firm i każdy odrzuca pluje nimi na kilometr haha dziś kupiłam z aventu i będziemy testować, bo on w sumie też tylko do zasniecia używa, albo poza domem jak coś mu nie pasuje i płacze :)
    A śpi też na Jezusa albo rączki w górze zgiete w łokcia h, ewentualnie jedna w górze a druga na dole :) jak śpi ze mną to mi kładzie swoje nogi na brzuch i tak śpimy :D

gg646iye46nicebi.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój śpi na boczku i jedna rękę kładzie sobie na czoło. W nocy przekrecac się na plecy i bierze rączki do góry. Smoczka używa gdy zasypia, a jak już dobrze zaśnie to od razu go wypluwal.

Makira powiem Ci ze moi rodzice też mieli ze mną taki problem :p ja miałam 5 skoczków i jak zasypial am to każdy miałam gdzie indziej, w buzi, w nosie, w uchu, na palcu i jeden zawsze na poduszce. Ten w buzi był moim ulubionym, reszta kupiona właśnie do testowania. Żadnego nie chciałam. Mój tata jeździł po mieście i szukał identycznego jak ten mój ulubiony i znalazł! Zadowolony wrócił do domu a ja go wyplulam bo to nie był mój smoczek. Rodzice mówili że śmierdziala ta guma masakrycznie, a ja go dalej ciumkalam. Nie wiedzieli już jak mi wymienić i nagle pewnego dnia wrzuciłam go bo został sam patyczek i gumy nie było na tym smoczku i od tamtej pory już byłam bezsmoczkowa :p może Twój maluch też tak ma że jest przyzwyczajony do tego i żaden mu nie będzie pasował aż w końcu niedługo sam go wypluje. Mój tak mocno ssie tego smoczka że ja już dawno dałam rozmiar większy bo myślałam, że skoro wypada mu z buzi to jest za mały. Ale jak dałam mu większy ten na 3 miesiące to tak samo wypada. Taki mocny odruch ssania ma że aż mu wypada z buzi i denerwuje się

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis już jesteśmy w pl. Ciężko się jechało bo młoda bolał brzuch. Upał taki ze czopki się rozpuściły, no i super ze uzupełniłam apteczkę bo inaczej, to chyba byśmy 2 dni jechali. Teraz zostajemy u dziadków, a tatuś wraca do pracy. Starsza jest przeszczesliwa, bo ma kuzyna w podobnym więc szaleństwa nie maja końca ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ciamka wszystkie smoczki, jest mu obojetnie jaki ;p Mamy z aventu 2 rodzaje, tommee tippi, i taki retro z Bibs. Potrafi tez zasnac ciamkajac miska albo pieluszke.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmieniłam mały Lovi na ten 3-6 mscy i ciuma go tak, że nawet jak mocno zaśnie i chcę go jej wyjąć to sobie nie daje..
    No i brzucha ciąg dalszy. Znów przekręciła się na noc na brzuch, właśnie ją odkręciłam na plecki (jakoś mam opory jeszcze żeby w nocy spała na brzuchu). W dzień to samo, tylko brzuch. Zaczyna już tyłek podnosić do góry i próbuje pełzać, choć jeszcze daleko nie popelznie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś kupa. Kurna, ostatnimi czasy to jak święto narodowe O.o nie sądziłam, że kiedyś kupy dziecka będą mi sprawiać taką radość. Odstawiamy syrop i zobaczymy czy za tydzień pojawi się bez. Ale nie sądzę, bo dziś była po tygodniu i szału nie było.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ze smoczkami też kombinowaliśmy. Miałam chyba wszystkie już lovi dwa rodzaje, canpop babies, avent dwa rodzaje, nuk i chyba jeszcze jakieś 3 inne. Stanęło na avent ultra soft czy jakoś tak :-) a i tak czasem jak smoka wypluje to palec wędruje do buzi

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • darika Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o smoczki to u nas tylko Lovi. Kupiłam kiedyś mam na próbę ale nie chciała. Używamy tego 3-6 i generalnie służy nam przede wszystkim do zasypiania. Czasami daje jej po kąpieli na przewijaku jak jest już bardzo głodna i zniecierpliwiona.

U nas noc przespana głównie na brzuchu z podkurczonymi nozkami i dupka w górze :-D

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, moja mama mówiła że ja tak właśnie spalam- na brzuchu z tyłkiem w górze :)

darika lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek poszedł zupełnie w odstawkę. Jak jeszcze wcześniej pociumkala trochę w foteliku w aucie czy w wózku, jak jeszcze sypiala na pleckach, tak teraz z tym 3-6 mies nie wie co ma zrobić XD wkladalismy jej to zaczęła go gryźć, po czym wywaliła i nara xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nigdy nie załapała o co chodzi ze smoczkiem i wcześniej nie widziałam w tym problemu...do czasu gdy nie poprosiłam męża żeby ją usłał:/ mała zasypia tylko przy cycu i teraz nie mam pomysłu jak to zrobić żebym nie była do niej uwiązana:/ wydaje mi się że smoczek załatwiłby sprawę.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wieczorem też zasypia tylko przy cycku, nie ma innej opcji. Ale mi to nie przeszkadza :D zastanawiam się tylko jak to będzie jak będzie starsza, pewnie będzie mi ją trudno odstawić od piersi, przede wszystkim właśnie przez usypianie. Ale... potem się będę martwić ;D

Ostatnio czytałam artykuł odnośnie górnej granicy wiekowej dziecka karmionego piersią - WHO zaleca do 2 roku życia albo dłużej. Zawsze wydawało mi się, że rok to już mega długo, a teraz dopiero doksztalcam się w temacie. Czytałam że i 3 i 4 latka to jest absolutnie norma, tylko u nas jest to tak jakoś demonizowane przez wszystkich.

Jakby któraś chciała poczytać:

https://www.laktolandia.pl/dlugiekarmieniepiersia/

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 13:07

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, no u nas na szczęście nie zasypia przy cycu. No mooze czasem. Jest kąpiel i cyc i łóżeczko. I w łóżeczku sobie często jeszcze leży, przekręca się i dopiero usypia. Jakby dać jej butlę zamiast cyca nie byłoby problemu. Wypracowalam to od samego początku- moja koleżanka ma 2latka który bez cyca nie zaśnie :-/ bardzo nie chciałam żeby u nas tak było.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jest spanie tylko przy cycku, jedynie w foteliku smok na chwile daje rade :p Tak to ze smoczka nie korzystamy :p

Ja planowałam karmic do 6 miesiaca, ale wlasnie przez to zasypianie przy piersi chyba sie nam to przedluzy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ostatnio bylam na wczasach u rodzicow, to spotkalam kolezanke mojej mamy. Pytala mnie o Henia, o karmienie itp i powiedziala mi, że jej corka ma 9-letniego syna. Karmila kp do 3 roku zycia. A dzieciak do teraz ma tak, ze przychodzi do niej, lapie ja za cycka, podnosi bluzke itp. Kuzwa 9-latek!!!!!!!!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg to juz przesada :p

Tesciowa mi opowiadala, ze kuzynka mojego chlopaka (znam ja osobiscie) jak miala jakies 4lata to wolala zeby mama dala cyca normalnie przy ludziach na ulicy...A potem do 7 roku zycia ssala kciuka:/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ