Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj w końcu chłodniej, wsadziłam małego do fotelika i poszliśmy na spacer, jeju jak cudownie, już nie mogę się doczekać żeby w spacerowke go przełożyć
popatrzył sobie naokoło najpierw, byliśmy e sklepie to się do ekspedientek pousmiechal, później chwilę pomarudzil i zasnął
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny ja mam pytanie do Was bo zastanawiam się czy wszystko jest ok. Mojemu małemu na policzkach zrobiły się pajaczki. Tak jakby popękane naczynka. Dzisiaj mu wyskoczyło i nie wiem dlaczego. Czy Wasze maluchy też tak mają?
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny ja mam pytanie do Was bo zastanawiam się czy wszystko jest ok. Mojemu małemu na policzkach zrobiły się pajaczki. Tak jakby popękane naczynka. Dzisiaj mu wyskoczyło i nie wiem dlaczego. Czy Wasze maluchy też tak mają?
Moja tez ma.
I dzis zauwazylam plesniawki, jutro wizyta u lekarza. Tylko tego nam brakowało jeszcze -
Dzisiejszy spacer znowu jak marzenie
2 godzinki, gdzie pierwsze 30 minut ogladal wszystko, potem spal godzinke i kolejne pol godz patrzyl. Cudo!
Mam pytanie do mam mm: Na pudelku mleka napisane jest, ze w 5mcu dziecko powinno jesc 5x180 ml wody. Teraz pytanie, czy 5porcji mleka + rozszerzenie diety czy np jesli chcialabym rozszerzac po ukonczonym 5tym to tylko te 5x wystarczy? Jak Wy robicie?
-
edwarda20 wrote:Dzisiejszy spacer znowu jak marzenie
2 godzinki, gdzie pierwsze 30 minut ogladal wszystko, potem spal godzinke i kolejne pol godz patrzyl. Cudo!
Mam pytanie do mam mm: Na pudelku mleka napisane jest, ze w 5mcu dziecko powinno jesc 5x180 ml wody. Teraz pytanie, czy 5porcji mleka + rozszerzenie diety czy np jesli chcialabym rozszerzac po ukonczonym 5tym to tylko te 5x wystarczy? Jak Wy robicie?
Moja narazie zjada nie więcej niż 150ml wody plus proszek, a dietę zaczęłam rozszerzać tydzień temu. Próbowała narazie marchewki, ale w malutkich ilościach i dzisiaj dałam jej do spróbowania dynie. Narazie jeszcze nie potrafi dobrze tego jeść , tylko mieli językiem wypychając większość. Ale myśle , ze jak załapie nawyk jedzenia łyżeczka to będę właśnie podawać dalej 5 porcji mleka plus jeden dodatkowy posiłek. -
Sylwiaa95 wrote:Mój je bebiko i na opakowaniu 5-6 miesiac jest 4x180..
W smyku krzesełka do karmienia 'DO -40% '
-
edwarda20 wrote:Moj ma od urodzenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 15:54
-
edwarda20 wrote:Tak bo sklad mm jest rozny, maja rozna kalorycznosc itp. Pytanie czy zaczelas rozszerzac diete czy dajesz / bedziesz dawac tylko te 4 butle?
Poleca ktos jakas ksiazke o rozszerzaniu diety?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 17:42
-
Sylwiaa95 wrote:bede rozszerzac kolo 5 miesiaca. Mleka bede podawac tyle ile zalecaja na opakowaniu na pewno do roku a potem zobaczymy, musze sie dokształcić
Poleca ktos jakas ksiazke o rozszerzaniu diety?
Ja właśnie zamówiłam Żywienie niemowląt w pierwszym roku życia, powinna przyjść do środy
-
Moja też ma pajączki od urodzenia.
Przetrzepalam pol neta w poszukiwaniu krzesełka-juz mnie głowa od tego boli.. niemniej zasadzam się, żeby niedługo kupić. Jeszcze nie wiem czy z rozszerzeniem będę czekać do końca 6 mca, mimo że kp nie wykluczam, że jak będzie gotowa spróbujmy wcześniej. -
Dzięki dziewczyny. Myślałam że coś jest nie tak z tymi pajaczkami.
My za 1,5 tyg będziemy próbować marchewkę. Dostaliśmy zgodę od pediatry, ale tylko i wyłącznie podawać dla smaku żeby przyzwyczajal się maluch a tak to dalej piersią będziemy karmić.
Wcześniej pisaliście o długim karmieniu piersią. Moja mama opowiadała, że ja nie chciałam jeść z piersi za to mój brat jadł piersi przez 2 lata. Mama go odrzuciła, mówiła, że cycus już nie ma jedzonka i musiał jeść normalne rzeczy. Mimo, że każdy z nas był inaczej karmiony to ani ja ani mój brat nie byliśmy cycusiami mamusi. Myślę, że jest to kwestia wychowania, a nie tego jak i ile ktoś był karmiony.
-
Malyprosiaczek wrote:Dzięki dziewczyny. Myślałam że coś jest nie tak z tymi pajaczkami.
My za 1,5 tyg będziemy próbować marchewkę. Dostaliśmy zgodę od pediatry, ale tylko i wyłącznie podawać dla smaku żeby przyzwyczajal się maluch a tak to dalej piersią będziemy karmić.
Wcześniej pisaliście o długim karmieniu piersią. Moja mama opowiadała, że ja nie chciałam jeść z piersi za to mój brat jadł piersi przez 2 lata. Mama go odrzuciła, mówiła, że cycus już nie ma jedzonka i musiał jeść normalne rzeczy. Mimo, że każdy z nas był inaczej karmiony to ani ja ani mój brat nie byliśmy cycusiami mamusi. Myślę, że jest to kwestia wychowania, a nie tego jak i ile ktoś był karmiony.
Ja z kolei byłam karmiona piersią jakoś max 3 miesiące i mimo tego byłam potwornym cycorem xD dlatego też sądzę, że to kwestia wychowania, ale i charakteru
-
Malyprosiaczek wrote:Dzięki dziewczyny. Myślałam że coś jest nie tak z tymi pajaczkami.
-
My wczoraj uruchomiliśmy spacerowke pierwszy raz. Baby bebetto Torino i rozklada się na płasko i ma pasy więc rewelacja. Mlody pojezdzil 20 minut po parku- bez szału. Zobaczymy jak dalej będzie bo w ndz jedziemy nad morze i zastanawiam się czy brać gondole czy spacerowke.
-
Ooo sweetmalenka masz foty? Bo my też mamy Torino. A nadal nie chce mi się jej wyciągać z worka
.
Edwarda dziękuję za zdjęcia. Fajna macie tą spacerowke. No i nie mogę się napatrzec na te kręciolki Henia ❤
edwarda20 lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️