X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja cora spi juz dwie godziny prawie :) rano wstala o 6.30. W nocy tez czesciej sie budzi. Popsulo u nas sie jedynie przewijanie. Nie wiem co jej nie pasuje w zmianie pieluszki ale jak tylko ja klade i zaczynam rozbierac to jest mega placz. A moze dlatego,ze musi lezec? Ostatnio jest szal na raczki i nic wiecej. Nie chce lezec. Kupilam jej mate piankowa to jedynie tam chwile polezy bo jest bardzo kolorowa i jak przekreci sie na brzuszek to z ciekawoscia oglada obrazki :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan u nas tez ostatnio przwijanie jest be, lezenie gdziekolwiek tez :/ Nie mam juz czasem sily zeby go nosic...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś pierwsze wyjście w spacerówkę zaliczone sukcesem ! Mała się chwile zdrzemnęła , a potem wszystko sobie ogladala dookoła. Nawet w ogródku siedziała sobie chwile w wózku co w gondoli bylo nie możliwe , bo jak nie jechała to się odrazu wkurzała. Zamówiłam jeszcze do niego wkładkę z poduszka motylkiem dwustronna - z jednej strony bawełniana , a z drugiej strony velvet. Maja sporo wzorów i do wielu modeli wózków szyja lub uniwersalna .

ixw6pt.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 11:41

3i49hdgenmhomr4i.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja niunia tamtym razem spala trzy godz i teraz znow ma drzemke :) ciekawe ile teraz pospi. Ma juz mniej wiecej stale pory kiedy chce spac,wiec jest mi latwiej :) i tak w ogole to jak jest dobrze wyspana to jest inne dziecko. Polezy sama,nie trzeba jej nosic i ma bardzo dobry humor :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez sie psuje ;p

Je normalnie, a nawet mam wrazenie ze chce więcej. Nie daje mu juz mleka w nocy na spiocha, stwierdzilam ze jak bedzie glodny to sie obudzi i da znac, ze chce. Przedwczoraj dalam mu smoczka i poszedl dalej spac, wczoraj nie obudzil sie w ogole w nocy, a dzis plakal o 1, to zrobilam mu 60ml, wypil i poszedl spac. Wstal o 6. Caly dzien marudzenie, jęczenie, poplakiwanie, kwilenie, krzyki, placze. Temperatury nie ma, 2 kupy byly, wiec brzus raczej go nie boli, upalu wielkiego nie ma, wiec nie wiem. Dziąselka ogladalam, normalne są, ani rozpulchnione, ani czerwone, ani widu ani slychu zebow. Chyba jutro pojde do lekarza tak profilaktycznie niech go osłucha, przy okazji go zwaze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2018, 15:25

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    U nas dziś pierwsze wyjście w spacerówkę zaliczone sukcesem ! Mała się chwile zdrzemnęła , a potem wszystko sobie ogladala dookoła. Nawet w ogródku siedziała sobie chwile w wózku co w gondoli bylo nie możliwe , bo jak nie jechała to się odrazu wkurzała. Zamówiłam jeszcze do niego wkładkę z poduszka motylkiem dwustronna - z jednej strony bawełniana , a z drugiej strony velvet. Maja sporo wzorów i do wielu modeli wózków szyja lub uniwersalna .

ixw6pt.png
    A ten motylek to jaką ma funkcje?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wyczytałam to taka poduszka stabilizacyjna , żeby dziecko główka nie latała .

3i49hdgenmhomr4i.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:
    Z tego co wyczytałam to taka poduszka stabilizacyjna , żeby dziecko główka nie latała .
    Aha. Mojemu nie lata :) A jak lata to mam wrazenie ze to lubi, bo im wieksze dziury tym szybciej zasypia ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lepsze i gorsze dni na zmianę. W sobotę został z moją mamą i spał pół dnia, z butelki ledwie co pociumkał ściągnięte mleko, nadrobił jak wróciliśmy a później, po południu najsłodszy bobas pod słońcem :) Wczoraj ok, a dzisiaj krzyki :) Ja już się przyzwyczaiłam, że jest w kratkę, na zmianę i nic nie zostaje jak było :D

4 miesiąc to regres snu - na wymagajace.pl jest to fajnie opisane :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nad morzem. Gabryś też strasznie krzyczy. I to rano wcześnie... w nocy cały czas pobudki ok 12, 3,4,6. Jak ja bym chciała pospać w końcu... w dzień ciągle to samo. Czyli najlepiej ciągle rączki. Wozek ble. Ewentualnie nosidelko.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! dawno nie pisalam:) Opowiem troche co tam u nas. Mikolaj juz obraca sie na brzuszek i plecki, wizyty rehabilitanta pomagaja:) ale od jakis 2 tyg mamy przesrane nocki, mikolaj sie budzi dokladnie co godzine! Wierci sie i kreci, oszalec mozna! Czy u was jest podobnie? Tak zle jeszcze nie bylo, odkad usnie o 9 budzj sie dokladnie co godzinke do 6 rano:( ja juz padam ze zmeczenia

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak samo :p piszczy i spiewa, ciagle na raczki, w ciagu dnia 3 drzemki po 20-40 min, aaa no i wczoraj bylismy na basenie! Spal pozniej skubany 3h:) strasznie sie mu podobalo, bedziemy czesciej chodzic

mhsvi09k63nasq33.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli nam też ostatnio Lilka potrafi zafundować takie nocki. Może nie aż co godzinę pobudki, a przynajmniej nie przez całą noc, ale też bywa wesoło. I też ciągle się kręci, marudzi, wierci...ja to zwalałam na brzuch, ale jak tak Was czytam to może to po prostu taki okres O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    I tak samo :p piszczy i spiewa, ciagle na raczki, w ciagu dnia 3 drzemki po 20-40 min, aaa no i wczoraj bylismy na basenie! Spal pozniej skubany 3h:) strasznie sie mu podobalo, bedziemy czesciej chodzic
    Nie, Emi ma nadal 1 pobudkę w nocy, w dzień nadal dużo spi, nadal się nie przekręca (chyba będzie z tych nerwowych, bo jest jedna 1-2 próby i mega zaczyna wrzeszczeć. Jak tego noe ogarnie do następnego bilansu, to chyba będę jęczeć pediatrze by dał skierowanie do neurologa (być może jednak ma WNM). Dzis raczej młode odsypialy wczorajsza podróż, niestety się rozsynchronizowały i ja nie mogłam pójść spac... Ale jak nie śpi, to wymaga dużo uwagi i noszenia. Nie ma opcji ze się oddalę na większa odległość niż 3 kroki...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak uspilam mikolaja o 20:30 tak do tej pory byly juz 2 pobudki

mhsvi09k63nasq33.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś się urlopujemy parę dni w okolicy Jeleniej Góry. Więc duzo dzis w aucie i bez problemu.
    Ja mam wrażenie, że moja też ciut mniej je, bo często jak zaczyna jeść cyca to zaraz się obraca, na coś patrzy, zaczyna czymś bawić i cyc idzie w zapomnienie. A stopkę dziś pół godz pchała do buzi ;-)
    Noce dalej przesypia. Choć często na pierwszą pobudkę budzi się już ok.7 ale kladziemy ją ok.22. Więc jej skok to większe marudzenie i dopominanie się rączek.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informuję, że już drugi dzień jemy marchewkę. Choć jemy to szumnie powiedziane ;-). Wczoraj pół łyżeczki wyplute, dzisiaj pół zjedzone :-P. Ale mina Amelki była bezcenna :-D

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas była jedzona marchewka i dynia, widać że smakuje jej i nawet nie pluje. Martwiłam się o kupki ale mam wrażenie że jest lepiej niż wcześniej :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, czyżbym była jedyną która czeka do września z rozszerzaniem?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje jutro dac 1 raz marchewke. Mam tez juz w zapasie dynie i brokuł. Jestem ciekawa jak zareaguje :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1194 1195 1196 1197 1198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ