WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do spacerówki to planuje też kupić Joie, ale Mytrax. Czekamy na becikowe i kupujemy :D ale tak, to jest dość ciężki wózek - chyba 12 kg. Nam to nie robi różnicy, bo mieszkamy w domu, więc żadnych schodów, ale na lotnisko raczej się nie nada.
    Dużo osób poleca Babyzen yoyo, o którym wspomniała Kinga. :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka u nas na chwile obecna nic nie pomaga. Nystatyna,aphtin, wit c, zmiana smoczka, biustonoszy i nadal sa. Teraz spróbuje moczem dziecka bo juz nie mam sil. Podobno stary babciny sposob.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerowke elodie details jestem bardzo zadowolona. Jest solidna, duza ale lekka i rozkłada się do pozycji prawie leżącej.

• Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z owocami? Czy w porze obiadu podawac dalej warzywa np.marchew ziemniak a jako deser pozniej jablko?

xk81pfk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ten Joie poki co patrzylam bo mi sie bardzo z wygladu podoba, ale czy go kupie to juz zdecyduje po dokładnym obejrzeniu w sklepie :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy z małym u pediatry bo skacze mu temperatura. Raz jest 38,8 w pupce bez odjecia tych 0,5 a raz jest normalna 36,6. Pediatra zbadała i piwedziala, że nie ma żadnych zastrzeżeń co do małego więc nie wie dlaczego ta temperatura. Albo zeby albo jest inna przyczyną. Dostaliśmy skierowanie na morfologie, mocz i CRP. Na razie mamy obserwować przez 2 godziny, a potem jeśli będzie gorzej to szpital, jeśli lepiej to te badania

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Byliśmy z małym u pediatry bo skacze mu temperatura. Raz jest 38,8 w pupce bez odjecia tych 0,5 a raz jest normalna 36,6. Pediatra zbadała i piwedziala, że nie ma żadnych zastrzeżeń co do małego więc nie wie dlaczego ta temperatura. Albo zeby albo jest inna przyczyną. Dostaliśmy skierowanie na morfologie, mocz i CRP. Na razie mamy obserwować przez 2 godziny, a potem jeśli będzie gorzej to szpital, jeśli lepiej to te badania

Ja bym szybciutko badania robiła, wiadomo, mocz to nie takie hop siup, ale morfo i crp przede wszystkim, będzie wiadomo czy jest jakaś infekcja.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no nie wiem po naszym trailz to każdy wózek będzie lekki:) A waga w sumie chyba na lotnisku nie ma żadnej różnicy bo przecież złożonego nigdzie się to tam nie nosi na jakieś duże odległości. My polecielismy w ogóle bez wózka (joie po dzieciach siostry męża czekał z fotelikiem na miejscu) i w sumie bardzo się cieszę, chusta okazała się wygodna A jak czekaliśmy na wejście do gate'a to mały leżał na macie na podłodze i się bawił z nami :) W ogóle pamiętajcie że na lotnisku z dzieckiem do 2 r.ż. można się odprawić i iść do gate poza kolejką- chociaż my z tej drugiej opcji ni3 skorzystaliśmy mieliśmy miejsce na bilecie więc weszliśmy w ostatniej chwili do samolotu żeby też tam niepotrzebnie z dzieckiem się nie kisic dodatkowe pół godziny ;)

mjvy9vvjacooymry.png

Wysłany: 3 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro będziemy robić od razu jak maluch obudzi się i złapie ten mocz :p nie będziemy czekać,ale od razu wszystko chcemy dać więc czekamy na ten mocz. Dziwne, że tak skacze mu na temperatura, ale zdążyłam się przyzwyczaić bo ojciec też nagle dostaje zawsze 40 stopni więc synuś po ojcu to ma..

Totoro lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Totoro będziemy robić od razu jak maluch obudzi się i złapie ten mocz :p nie będziemy czekać,ale od razu wszystko chcemy dać więc czekamy na ten mocz. Dziwne, że tak skacze mu na temperatura, ale zdążyłam się przyzwyczaić bo ojciec też nagle dostaje zawsze 40 stopni więc synuś po ojcu to ma..

U nas tez byl taki moment,ze skakala temp,ale max do 38. Ale badania wyszly ok, przeszlo samo.

Wysłany: 3 września 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja na ten Joie poki co patrzylam bo mi sie bardzo z wygladu podoba, ale czy go kupie to juz zdecyduje po dokładnym obejrzeniu w sklepie :p

Moja znajoma ma tego nowego Mytraxa, więc ja go sobie u niej obczaiłam dokładnie. Jedyne co mi się nie podoba to to, że składa się tą stroną na której siedzi dziecko na zewnątrz. Kurczę, nie wiem jak to opisać XD ale najwyżej będziemy mieli w bagażniku jakąś torbę, folię, cokolwiek na stałe, żeby się nie brudził podczas przewożenia go ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z owocami? Czy w porze obiadu podawac dalej warzywa np.marchew ziemniak a jako deser pozniej jablko?

Ja podaję warzywa w porze obiadu i wczoraj poraz pierwszy jabłuszko-mialo być późnym popołudniem wyszło wieczorem ;-) ale tak będę dawać, jako deser później.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co podaję w okolicach 11-12 posiłek i to jest albo owoc albo warzywko czy zupka. Za jakiś czas będę chciała podawać pewnie do południa owocek albo kaszkę jak wprowadzę a w porze obiadu zupkę :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Moja znajoma ma tego nowego Mytraxa, więc ja go sobie u niej obczaiłam dokładnie. Jedyne co mi się nie podoba to to, że składa się tą stroną na której siedzi dziecko na zewnątrz. Kurczę, nie wiem jak to opisać XD ale najwyżej będziemy mieli w bagażniku jakąś torbę, folię, cokolwiek na stałe, żeby się nie brudził podczas przewożenia go ;)

A no wiem o co Ci chodzi, widzialam na filmiku na ich stronie :p No to jest troche glupie, ale faktycznie mozna jakos zabezpieczyc ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra latała z McLarenem i rozpadł się dopiero po 4 dziecku, więc mi polecała ;-)

A mi się wczoraj łezka zakręciła bo pożegnaliśmy gondolę ;-) mała się w niej przekręcała na brzuch i tak wyginała że jazda była wolna i mało bezpieczna. Tak więc do stelaża podpielismy spacerowe i dziecko całe szczęśliwe. I od razu przodem do kierunku jazdy bo w gondoli też leżała na brzuchu i oglądanie kto prowadzi wózek miała gdzieś ;-) no i strzal w 10, dziecko bezpieczne w pasach, wszystko widzi, więc się nie wykręca, tylko nam szkoda, że jej nie widzimy.. no ale to dziecku ma być dobrze a nie nam, więc musimy przeboleć.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie nasi znajomi też z McLarenem zjechali pół świata, USA jak mała miała 3 msc, potem Indie, Tajlandia... mieliśmy to teraz pożyczyć ale skoro był wózek na miejscu to nie było sensu :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak McLareny też są fajne.
    Mój syn to już miał w buzi kabanosy A dzisiaj dostał na śniadanie łyżeczkę serka Danio bo oczywiście starsza siostra wpadła na pomysł żeby nakarmić brata.

Co do gorączki to mój młody też ostatnio miał 38,5 ale dlatego że Siostra przyniosła jakiegoś wirusa z przedszkola

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jak u Waszych maluszków z siadaniem? tzn wiem że pewnie nie siedzą same ale jak trzymacie je na kolanach to sadzacie je czy do spacerówki też już oparcie podniesione czy jeszcze nie?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png

Wysłany: 3 września 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza posadzona na kolanach siedzi w miarę stabilnie, posadzona gdzieś na podłodze trochę gorzej. Oczywiście nie sadzam jej, nie obkładam poduszkami czy coś, po prostu czasami z czystej ciekawości sprawdzam jak się sprawy mają :D
    Powoli przymierzam się do spacerówki, na razie tej z zestawu 2w1. Ona rozkłada się na płasko, więc myślę, że będziemy się wozić na półleżąco jakoś. To już ostatnie chwile w gondoli, bo nasze spacery wyglądają teraz tak, że pierwsze 5 minut jest ekscytacja drzewami (mieszkamy przy lesie), a później lecę sprintem do domu, bo syrena jest taka, że pół wsi ją chyba słyszy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 16:23

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png

Wysłany: 3 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... CRP małego jest 6,7 przy normie poniżej 5 i jest napisane silna hemoliza. Co to oznacza? Czekam jeszcze na wyniki morfo i lecę szybko do lekarza ale zwariuje zaraz z ta silna hemoliza...

Cola87 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
‹‹ 1236 1237 1238 1239 1240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ