WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Totoro,z punktu widzenia rodzica namiot lepszy ;-) poza tym moim zdaniem bardziej kreatywny.

Hmm... Muszę to przemyśleć :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Kurcze przestraszyłam się i kupiłam ten monitor oddechu i w przeciągu 45 min zawyl mi 3 razy. Myślicie, że to przez to, że podłączyłam do łóżeczka turystycznego który ma cieniutkie materac? Jesteśmy akurat na noc u moich rodziców. Mamy babysence 7

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to zależy jakie dziecko ma upodobania. Ja mam 3 latke która pół dnia siedzi i lepi z ciastoliny- mamy karocę kopciuszka, kucyka pony i jeszcze jakiegoś żółwia i non stop od 2 urodzin dokupujemy ciastoliny. Jak wchodzimy do Smyka to ona tylko ogląda zestawy ciastoliny. Lubi również układać puzzle i klocki. Z kolei dzieci koleżanek bawią się tylko lalkami a mojej córki lalki leżą w kącie.

Totoro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Jupik a teraz widzisz zdjęcie?
    b154a559a9e88121med.jpg
    Aga z całym szacunkiem ale on wygląda na zdrowe i szczęśliwe dziecko więc nie wiem o co pediatrze chodzi...

Aga78 lubi tę wiadomość

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiałam nad segregatorem pediatrycznym, ale poodglądałam recenzje i wydawało mi się, że on jest fajny jak ktoś ma dużo tej dokumentacji. Ja znalazłam gdzieś taką teczkę z Enfamilu, ona ma 3 przegródki - na książeczkę, na recepty i na wyniki badań. Na razie mi to wystarcza, zobaczymy później ;)

Co do żłobka to ja sie zastanawiam czy za rok od września nie wyślemy Małej. Wydaje mi się, że ten kontakt z innymi dziećmi fajnie wpłynie na rozwój. Zwłaszcza, że nie zanosi się aby inaczej miała kontakt z dziećmi w podobnym wieku, bo nie za bardzo mamy takie w swoim otoczeniu. Chociaż do przyszłego września chciałabym być w drugiej ciąży i wtedy nie wiem czy np. na parę godzin do żłobka czy całkiem zrezygnuję z tego pomysłu. Żłobek u nas ma dobre opinie, ale wszystko wyjdzie w praniu :)

My też jeszcze czekamy z rozszerzaniem, na razie nie widzę żeby Mała jakoś szczególnie była zainteresowana jedzeniem. Także myślę, że dopiero po tych 6 miesiącach najwcześniej zaczniemy. Chociaż słoiczki już jakieś robiłam jak dostawaliśmy owoce albo warzywa od znajomych. Część też tylko robiłam na parze, blendowałam i mroziłam :)

Totoro a na przykład suchy basen z piłeczkami? Tylko nie wiem czy dla starszego to też taka frajda jak dla młodszego? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:54

Totoro lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 1 września 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam historie Waszych porodów i niektóre historie trochę mnie przerazily, mój poród a konkretnie czas w którym odczuwalam ból trwał dokładnie 11 minut a została mi po tym taka trauma że nie wiem czy zdecyduje się na rodzeństwo dla Misi :)

Czy któraś z Was brała ślub cywilny i może mi coś więcej napisać na ten temat, zostało mi 1,5 miesiąca i strasznie się stresuję, nigdy na takim nie byłam :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 chyba muszę podpytać kogoś z otoczenia znajomych, może ciastolina spodobałaby się dzieciakom :)

White Innocent, mała na pewno byłaby zadowolona, starszy chłopiec jednak jest dużo spokojniejszy... Nie wiem O.o kurde, jak będę na takim etapie z moim dzieckiem, będzie mi łatwiej kupować prezenty innym dzieciom xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, kiedyś jak chodziliśmy odwiedzić kogoś z takimi maluszkami to zawsze miałam problem co kupić. Teraz nie mogę się doczekać aż jakieś nowe maleństwo się pojawi w otoczeniu, bo mam tyle pomysłów na prezenty, że głowa mała XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Przeczytałam historie Waszych porodów i niektóre historie trochę mnie przerazily, mój poród a konkretnie czas w którym odczuwalam ból trwał dokładnie 11 minut a została mi po tym taka trauma że nie wiem czy zdecyduje się na rodzeństwo dla Misi :)

Czy któraś z Was brała ślub cywilny i może mi coś więcej napisać na ten temat, zostało mi 1,5 miesiąca i strasznie się stresuję, nigdy na takim nie byłam :)

Ja brałam w zeszłym roku, chociaż nie taki tradycyjny w urzędzie a w plenerze:) ogólnie fajna sprawa, szybko poszło, nie ma się czym stresować!:-)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Kurcze przestraszyłam się i kupiłam ten monitor oddechu i w przeciągu 45 min zawyl mi 3 razy. Myślicie, że to przez to, że podłączyłam do łóżeczka turystycznego który ma cieniutkie materac? Jesteśmy akurat na noc u moich rodziców. Mamy babysence 7

Mam ten monitor od narodzin Bianki i nie zawył jeszcze ani razu.. No nie licząc tych, przy których zapomniałam go wyłączyć wyjmując Biankę z kołyski. W kołysce też mamy cieńki materac. A jesteś pewna, że dobrze go podłączyliście i umiejscowiliście?

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:

Ja brałam :) Wszystko trwa 15minut. Najpierw kobitka coś pogadala, jakieś formułki, my siedzieliśmy, potem wstaliśmy, najpierw mąż mówił te formułkę biorę ciebie, powtarzał po urzędniczce oczywiście, potem ja formułka. Obrączki i podpisy my i świadkowie. Pogratulowała i heja :) szybko i sprawnie. Też się stresowałam ale bardziej dlatego że miałam na sobie sukienkę, a ich nienawidzę :p no i pełno ludzi patrzaxych w sensie gości :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    MałyProsiaczek, ja mam ten monitor i nigdy mi się nie załączył. A koleżance, która podłączyła właśnie pod łóżeczko turystyczne już parę razy się załączył.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja mam basen z pilkami MiniBe i to jest fajne ale dla rocznego lub 1.5 rocznego dziecka. 3 latek tego nie użyje, co najwyżej piłeczki rozsypie ;) Ja mój schowałam do piwnicy. Myślę że fajnie jak taki 3-4 latek ma kreatywne zabawki :)

Totoro lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poranny heheszek :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/211a0288dd81.jpg

Katy, Andzia123, Jupik, Totoro, darika, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj podczas karmienia jak już Kuba przysypial dwa razy zdarzyło się ze delikatnie mu rączka zaczęła drgac i na główkę się przeniosło i troszkę na ciało i dzisiaj znowu się to powtórzyło, tyle że dzisiaj się rozpłakał przy tym :( w środę mamy szczepienie i nie wiem czy czekać do środy do wizyty czy jechać do szpitala :/ czytałam w internecie że to prawdopodobnie jest niedojrzalosc układu nerwowego, co o tym myślicie? :/

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zauwazylam u malego w kupce sluz... Wczoraj zrobil 3 kupki papkowate dzis rano jedna tez normalna a po 3 godz kupa luzniejsza i ze sluzem nie duzo ale troche bylo i nie wiem moze to po brolule? Ale jadl juz go owszwm robil wiecej kupki i na zielono ale ten sluz mnie troche martwi. Nie ma innych objawow je spi bawi sie ladnie wszystko ok. A moze to zabki?? Ale na dziaslach nic nie widac.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Ja dzis zauwazylam u malego w kupce sluz... Wczoraj zrobil 3 kupki papkowate dzis rano jedna tez normalna a po 3 godz kupa luzniejsza i ze sluzem nie duzo ale troche bylo i nie wiem moze to po brolule? Ale jadl juz go owszwm robil wiecej kupki i na zielono ale ten sluz mnie troche martwi. Nie ma innych objawow je spi bawi sie ladnie wszystko ok. A moze to zabki?? Ale na dziaslach nic nie widac.
    Czytałam że po niektórym nowym jedzeniu tak może być. Ja bym się nie przejmowala

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Dziewczyny, wczoraj podczas karmienia jak już Kuba przysypial dwa razy zdarzyło się ze delikatnie mu rączka zaczęła drgac i na główkę się przeniosło i troszkę na ciało i dzisiaj znowu się to powtórzyło, tyle że dzisiaj się rozpłakał przy tym :( w środę mamy szczepienie i nie wiem czy czekać do środy do wizyty czy jechać do szpitala :/ czytałam w internecie że to prawdopodobnie jest niedojrzalosc układu nerwowego, co o tym myślicie? :/
    Miałam identycznie jakieś 2 tygodnie temu!! Najpierw drzala ręką a potem cała główka. Oczywiście już się schizowalam i spałam 3 dni z młodym w łóżeczku. To takie drżenia jak przy parkinsonie... Ale nigdy się już nie powtorzylo.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Miałam identycznie jakieś 2 tygodnie temu!! Najpierw drzala ręką a potem cała główka. Oczywiście już się schizowalam i spałam 3 dni z młodym w łóżeczku. To takie drżenia jak przy parkinsonie... Ale nigdy się już nie powtorzylo.

Ostatnio na marcowkach jedna dziewczyna pisała o tym samym. Może to po prostu domena tego okresu :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko po prawie 5 miesiacach odkrylo, ze ma wlosy ;p A ze są dlugie to teraz non stop sie nimi bawi, dotyka, gladzi, ciagnie ale raczej delikatnie bo sie nie drze ;p Az sie przygladalam, czy na pewno sie bawi wlosami czy moze dotyka uszu, ale nie, to wlosy :) Najlepsza zabawa teraz :)

Kupilam jeden sloiczek brokula, bo pisalyscie ze ohyda, a tu prosze, zjadl na raz pol sloiczka tak mu smakowało :O :O Jak sprobolwalam to faktycznie nie takie zle.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1234 1235 1236 1237 1238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ