Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie. Kurcze przestraszyłam się i kupiłam ten monitor oddechu i w przeciągu 45 min zawyl mi 3 razy. Myślicie, że to przez to, że podłączyłam do łóżeczka turystycznego który ma cieniutkie materac? Jesteśmy akurat na noc u moich rodziców. Mamy babysence 7
-
nick nieaktualnyTotoro to zależy jakie dziecko ma upodobania. Ja mam 3 latke która pół dnia siedzi i lepi z ciastoliny- mamy karocę kopciuszka, kucyka pony i jeszcze jakiegoś żółwia i non stop od 2 urodzin dokupujemy ciastoliny. Jak wchodzimy do Smyka to ona tylko ogląda zestawy ciastoliny. Lubi również układać puzzle i klocki. Z kolei dzieci koleżanek bawią się tylko lalkami a mojej córki lalki leżą w kącie.
Totoro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też się zastanawiałam nad segregatorem pediatrycznym, ale poodglądałam recenzje i wydawało mi się, że on jest fajny jak ktoś ma dużo tej dokumentacji. Ja znalazłam gdzieś taką teczkę z Enfamilu, ona ma 3 przegródki - na książeczkę, na recepty i na wyniki badań. Na razie mi to wystarcza, zobaczymy później
Co do żłobka to ja sie zastanawiam czy za rok od września nie wyślemy Małej. Wydaje mi się, że ten kontakt z innymi dziećmi fajnie wpłynie na rozwój. Zwłaszcza, że nie zanosi się aby inaczej miała kontakt z dziećmi w podobnym wieku, bo nie za bardzo mamy takie w swoim otoczeniu. Chociaż do przyszłego września chciałabym być w drugiej ciąży i wtedy nie wiem czy np. na parę godzin do żłobka czy całkiem zrezygnuję z tego pomysłu. Żłobek u nas ma dobre opinie, ale wszystko wyjdzie w praniu
My też jeszcze czekamy z rozszerzaniem, na razie nie widzę żeby Mała jakoś szczególnie była zainteresowana jedzeniem. Także myślę, że dopiero po tych 6 miesiącach najwcześniej zaczniemy. Chociaż słoiczki już jakieś robiłam jak dostawaliśmy owoce albo warzywa od znajomych. Część też tylko robiłam na parze, blendowałam i mroziłam
Totoro a na przykład suchy basen z piłeczkami? Tylko nie wiem czy dla starszego to też taka frajda jak dla młodszego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:54
Totoro lubi tę wiadomość
-
Przeczytałam historie Waszych porodów i niektóre historie trochę mnie przerazily, mój poród a konkretnie czas w którym odczuwalam ból trwał dokładnie 11 minut a została mi po tym taka trauma że nie wiem czy zdecyduje się na rodzeństwo dla Misi
Czy któraś z Was brała ślub cywilny i może mi coś więcej napisać na ten temat, zostało mi 1,5 miesiąca i strasznie się stresuję, nigdy na takim nie byłam -
Kachna62 chyba muszę podpytać kogoś z otoczenia znajomych, może ciastolina spodobałaby się dzieciakom
White Innocent, mała na pewno byłaby zadowolona, starszy chłopiec jednak jest dużo spokojniejszy... Nie wiemkurde, jak będę na takim etapie z moim dzieckiem, będzie mi łatwiej kupować prezenty innym dzieciom xD
-
Myszka_Lena wrote:Przeczytałam historie Waszych porodów i niektóre historie trochę mnie przerazily, mój poród a konkretnie czas w którym odczuwalam ból trwał dokładnie 11 minut a została mi po tym taka trauma że nie wiem czy zdecyduje się na rodzeństwo dla Misi
Czy któraś z Was brała ślub cywilny i może mi coś więcej napisać na ten temat, zostało mi 1,5 miesiąca i strasznie się stresuję, nigdy na takim nie byłam
Ja brałam w zeszłym roku, chociaż nie taki tradycyjny w urzędzie a w plenerze:) ogólnie fajna sprawa, szybko poszło, nie ma się czym stresować!
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny mam pytanie. Kurcze przestraszyłam się i kupiłam ten monitor oddechu i w przeciągu 45 min zawyl mi 3 razy. Myślicie, że to przez to, że podłączyłam do łóżeczka turystycznego który ma cieniutkie materac? Jesteśmy akurat na noc u moich rodziców. Mamy babysence 7
Mam ten monitor od narodzin Bianki i nie zawył jeszcze ani razu.. No nie licząc tych, przy których zapomniałam go wyłączyć wyjmując Biankę z kołyski. W kołysce też mamy cieńki materac. A jesteś pewna, że dobrze go podłączyliście i umiejscowiliście? -
Myszka_Lena wrote:Przeczytałam historie Waszych porodów i niektóre historie trochę mnie przerazily, mój poród a konkretnie czas w którym odczuwalam ból trwał dokładnie 11 minut a została mi po tym taka trauma że nie wiem czy zdecyduje się na rodzeństwo dla Misi
Czy któraś z Was brała ślub cywilny i może mi coś więcej napisać na ten temat, zostało mi 1,5 miesiąca i strasznie się stresuję, nigdy na takim nie byłamWszystko trwa 15minut. Najpierw kobitka coś pogadala, jakieś formułki, my siedzieliśmy, potem wstaliśmy, najpierw mąż mówił te formułkę biorę ciebie, powtarzał po urzędniczce oczywiście, potem ja formułka. Obrączki i podpisy my i świadkowie. Pogratulowała i heja
szybko i sprawnie. Też się stresowałam ale bardziej dlatego że miałam na sobie sukienkę, a ich nienawidzę :p no i pełno ludzi patrzaxych w sensie gości :p
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny mam pytanie. Kurcze przestraszyłam się i kupiłam ten monitor oddechu i w przeciągu 45 min zawyl mi 3 razy. Myślicie, że to przez to, że podłączyłam do łóżeczka turystycznego który ma cieniutkie materac? Jesteśmy akurat na noc u moich rodziców. Mamy babysence 7
-
nick nieaktualnyTotoro ja mam basen z pilkami MiniBe i to jest fajne ale dla rocznego lub 1.5 rocznego dziecka. 3 latek tego nie użyje, co najwyżej piłeczki rozsypie
Ja mój schowałam do piwnicy. Myślę że fajnie jak taki 3-4 latek ma kreatywne zabawki
Totoro lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, wczoraj podczas karmienia jak już Kuba przysypial dwa razy zdarzyło się ze delikatnie mu rączka zaczęła drgac i na główkę się przeniosło i troszkę na ciało i dzisiaj znowu się to powtórzyło, tyle że dzisiaj się rozpłakał przy tym
w środę mamy szczepienie i nie wiem czy czekać do środy do wizyty czy jechać do szpitala
czytałam w internecie że to prawdopodobnie jest niedojrzalosc układu nerwowego, co o tym myślicie?
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Ja dzis zauwazylam u malego w kupce sluz... Wczoraj zrobil 3 kupki papkowate dzis rano jedna tez normalna a po 3 godz kupa luzniejsza i ze sluzem nie duzo ale troche bylo i nie wiem moze to po brolule? Ale jadl juz go owszwm robil wiecej kupki i na zielono ale ten sluz mnie troche martwi. Nie ma innych objawow je spi bawi sie ladnie wszystko ok. A moze to zabki?? Ale na dziaslach nic nie widac.
-
Agusia_pia wrote:Ja dzis zauwazylam u malego w kupce sluz... Wczoraj zrobil 3 kupki papkowate dzis rano jedna tez normalna a po 3 godz kupa luzniejsza i ze sluzem nie duzo ale troche bylo i nie wiem moze to po brolule? Ale jadl juz go owszwm robil wiecej kupki i na zielono ale ten sluz mnie troche martwi. Nie ma innych objawow je spi bawi sie ladnie wszystko ok. A moze to zabki?? Ale na dziaslach nic nie widac.
-
nick nieaktualnyAndzia123 wrote:Dziewczyny, wczoraj podczas karmienia jak już Kuba przysypial dwa razy zdarzyło się ze delikatnie mu rączka zaczęła drgac i na główkę się przeniosło i troszkę na ciało i dzisiaj znowu się to powtórzyło, tyle że dzisiaj się rozpłakał przy tym
w środę mamy szczepienie i nie wiem czy czekać do środy do wizyty czy jechać do szpitala
czytałam w internecie że to prawdopodobnie jest niedojrzalosc układu nerwowego, co o tym myślicie?
-
Kachna62 wrote:Miałam identycznie jakieś 2 tygodnie temu!! Najpierw drzala ręką a potem cała główka. Oczywiście już się schizowalam i spałam 3 dni z młodym w łóżeczku. To takie drżenia jak przy parkinsonie... Ale nigdy się już nie powtorzylo.
Ostatnio na marcowkach jedna dziewczyna pisała o tym samym. Może to po prostu domena tego okresu
-
Moje dziecko po prawie 5 miesiacach odkrylo, ze ma wlosy ;p A ze są dlugie to teraz non stop sie nimi bawi, dotyka, gladzi, ciagnie ale raczej delikatnie bo sie nie drze ;p Az sie przygladalam, czy na pewno sie bawi wlosami czy moze dotyka uszu, ale nie, to wlosy
Najlepsza zabawa teraz
Kupilam jeden sloiczek brokula, bo pisalyscie ze ohyda, a tu prosze, zjadl na raz pol sloiczka tak mu smakowałoJak sprobolwalam to faktycznie nie takie zle.