WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Mój 34, dobra odpuszczam do wizyty, przewaliłam internet, jak nie ma objawów neurologicznych to raczej nie ma piwodu do niepokoju. Jedyne co to ulewa zaraz po jedzeniu ale mam nadzieję , że to z obżarstwa, bo jak go sama od cycka nie odciągnę to by jadł bez końca.
    Mój też ulewa baaaardzo często i też od razu po jedzeniu, tylko go podniosę i jest chlup i cała mama, poduszka i pielucha i on zarzygany xd

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten segregator pediatryczny i uważam, że jest super. Wszystkie dokumenty w jednym miejscu i łatwo je odnaleźć. Swoją drogą to miałam też ten ciążowy i byłam mega zadowolona!

A my chyba mamy alergie na ziemniaka. Małej wyskoczyły krostki na ciele a oprócz tego, że podałam jej ostatnio ziemniaka nic się u nas nie zmieniło. Odstawie i będziemy obserwować.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pocieszam, ze teraz sa calkiem fajne te zlobki. Wszyscy znajomi, ktorzy oddali dzieci do zlobka sa zadowoleni i wszyscy stwierdzili, ze dzieci sie zaczely duzo szybciej rozwijac wsrod innych dzieci, codziennych zajec itp. Znowu z moja mama tez nie wiem, czy chcialabym zeby caly dzien siedzial, mama ma inne poglądy i nie do konca podoba mi sie jak sie zajmuje malym, nie to ze zle, po prostu nie tak jak chce ;p

Dziewczyny dzisiaj zobaczylam, że wokol twarzy mam pelno nowych, krociutkich wloskow! Ponad miesiąc uzywam kuracji z Radical Med więc bardzo polecam: szampon, odzywka i olejek (zamawialam na gemini bo troche taniej). Wypada tez duzo mniej.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego prezentu dla dzieci znajomych, myślałam o czymś takim: https://allegro.pl/namiot-namiocik-namioty-tunel-domek-mata-i6641065010.html

Albo o zestawie play doh jakimś fajnym, tylko pytanie czy mamie na złość nie zrobię, jak będzie to musiała sprzątać zewsząd :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 14:22

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro i te dziewczyny co rozszerzają dietę-pierwsze jabłuszko daje się uprozone czy surowe ? Akurat jabłka mam swoje więc nie muszę kupować słoiczka i zastanawiam się jak podać. A muszę podać bo moja zrobiła dziś pierwszy raz.. stałą kupę ;-) czyli mie pielucha cała obsrana tylko zdejmuje a tam bobek. I przy przewijaniu poszły następne. Póki co jadła marchew, dynię i batata, stwierdziłam, że już pora na jabłuszko.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja sie pocieszam, ze teraz sa calkiem fajne te zlobki. Wszyscy znajomi, ktorzy oddali dzieci do zlobka sa zadowoleni i wszyscy stwierdzili, ze dzieci sie zaczely duzo szybciej rozwijac wsrod innych dzieci, codziennych zajec itp. Znowu z moja mama tez nie wiem, czy chcialabym zeby caly dzien siedzial, mama ma inne poglądy i nie do konca podoba mi sie jak sie zajmuje malym, nie to ze zle, po prostu nie tak jak chce ;p

Dziewczyny dzisiaj zobaczylam, że wokol twarzy mam pelno nowych, krociutkich wloskow! Ponad miesiąc uzywam kuracji z Radical Med więc bardzo polecam: szampon, odzywka i olejek (zamawialam na gemini bo troche taniej). Wypada tez duzo mniej.

Na pewno dzieci żłobkowe szybciej rozwijają umiejętności społeczne, bo poniekąd muszą. Ja jednak myślę, że taki roczny maluszek to jest jeszcze za mały, żeby go oddać. Ale jak masz namiar na jakieś fajne sprawdzone żłobki w Łodzi to czemu nie. Możesz też podrzucić namiar, choć mam nadzieję, że mi się nie przyda ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja podawałam surowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 14:32

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro fajny ten namiot, jak mają miejsce to bierz :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro fajny ten namiot, jak mają miejsce to bierz :)

Tak myślisz? Zastanawiam się właśnie nad miejscem... Mają duży salon, ale może na podwórko też by się nadawał O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Tak myślisz? Zastanawiam się właśnie nad miejscem... Mają duży salon, ale może na podwórko też by się nadawał O.o
    Jak dla mnie bomba. Dzieci tez uwielbiaja wszelkie tunele, bazy itp :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja podaję surowe tarte :) gotowane podobno też działa zatwardzająco więc na kupę lepsze surowe.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odkad rozszerzanie diety to po marchewce, brokule i dyni kupka 2razy dziennie a wczesniej byla raz na dwa dni . Po ziemniaku mial zaparcia :P

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez zdecydowanie lepiej z kupami. Jutro dam mu brokul chociaz watpie ze mu zasmakuje jak dynia, dzis znowu zjadl pol sloiczka :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga według mnie to taka uroda młodego, ale dla świętego spokoju sprawdź. Może Ty bądź partner też taka główkę mieliście, popytajcie rodziny.

Totoro, moi rodzice dla bliźniaków kupili jeden wspólny prezent. Takiego pieska który na komendy szczęka, podaję łapkę itd. Nie wiem ile taki piesek kosztuje bo nie sprawdzałam, ale bliźniaki byli zadowoleni. Mówili wszystkim, że mają pieska w domu, każdy przychodził zobaczyć pieska a tu pluszowy. Dzieciaki na spacer go nawet wprowadzaly xd

Edit. Znalazłam tego pieska.

https://www.smyk.com/zabawka-interaktywna-piesek-woofie.html

My też od dziadków takiego zamówiliśmy na święta :P

Też mam segregator od mamaginekolog. Jest super. Wszystko poukładane i super informacje są na kartach. Kupiłam też okładkę na książeczkę :)

Młody dzisiaj wcinal słoik jak szalony. Gdyby mógł to pewnie z 2 na raz by zjadł haha :D nie wiem po kim to taki glodomkrek skoro matka była i jest niejadkiem, a ojciec też tak dużo podobno nie wcinal :p

Moje mięśnie nadal są obolałe. Troszkę mniej niż wczoraj, ale nadal boli. Byłam dziś na pobieraniu krwi i morfologia jest ok, a OB przy normie 3-10 mm to u mnie jest 22mm/h. Dużo podwyższone. Muszę jeszcze czekać na wyniki ck które potwierdza lub wyklucza zapalenie mięśni. A gardło mnie już nie boli po tym jak wzięłam tantum verde

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 17:01

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo was już rozszerzyło dietę. My dzielnie czekamy do skończonych 6 miesięcy. Obecnie czytam książki o BLW i jestem tym zachwycona, także mam nadzieję, że mój pysiolek połapie o co w tym chodzi, bo papki do mnie nie przemawiają ;)

W międzyczasie jak nas nie było zdążyliśmy ochrzcić małą. Cały chrzest przespała i nawet nie drgnęła jak ją ksiądz polewał wodą, mimo, że w kościele dosyć głośno było bo na raz odbywało się 10 chrztów..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 17:24

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak dla mnie bomba. Dzieci tez uwielbiaja wszelkie tunele, bazy itp :)

No dla mnie byłoby to spełnienie marzeń za dzieciaka :D tylko tak myślę czy w domu dadzą radę to rozstawic a z kolei czy na dwór nie za późno na takie rzeczy, bo już wrzesień... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek bardzo fajny ten piesek :D tylko obawiam się, że w przypadku znajomych dzieci toczyłyby bitwy o niego, bo mała jest bardzo dominująca i zaborcza :D

Ja jutro podaję dynię, właśnie z mężem obrabiamy to cholerstwo, bo taki potwór wielki, że już nam łapy od krojenia odpadają xD ale cieszę się strasznie, bo uwielbiam dynię! Można ją wykorzystać do wszystkiego, na słodko, na ostro, do zupy, do ryżu, ciasta, racuszkow... Aaaaaaaa, jakbym miała zamrażarkę to chętnie jeszcze jedną bym przytuliła. Niestety zamrażarka przy lodówce tyle szczęścia nie pomieści :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro są jeszcze mniejsze za ok 100 zł. Są pieski kotki itd więc cały zwierzyniec mogą mieć xD

Totoro lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze znalazłam coś takiego i nie wiem czy ku temu się nie skłonię:
    https://allegro.pl/smily-play-muzyczna-mata-interaktywna-do-tanczenia-i6603153986.html

Znalazłam za stówkę z groszami, nie wiem skąd tu taka cena O.o

Edit: za 149zl

Może lepsze na sezon jesień/zima O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 20:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro,z punktu widzenia rodzica namiot lepszy ;-) poza tym moim zdaniem bardziej kreatywny.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ