WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczka polubiłam przez przypadek
    Swoją drogą hemoliza może mieć różne przyczyny. Czasem to po prostu wirus ale na pewno trzeba skonsultować z lekarzem. Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moją już sadzam, ale nie na długo i podtrzymuję ją. Na moich kolanach, jak podciągnie się za moje palce to siada bardzo ładnie, prosto, no tylko wiadomo, jeszcze nie u siedzi sama. Czasami sadzam ją między swoimi nogami na macie i podtrzymuję z przodu, bardzo lubi się tak bawić. Nie trwa to długo, ale pozwalam jej, bo ładnie jej wychodzi i sprawia wielką radochę :)

Malyprosiaczek czytałam trochę o tej hemolizie i to może być po prostu spowodowane jakąś niegroźną infekcją. Zwłaszcza, że crp jest tylko delikatnie podwyższone :) Daj znać po wizycie i nie stresuj się:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Sweetmalenka u nas na chwile obecna nic nie pomaga. Nystatyna,aphtin, wit c, zmiana smoczka, biustonoszy i nadal sa. Teraz spróbuje moczem dziecka bo juz nie mam sil. Podobno stary babciny sposob.
    U nas pomógł antybiotyk, ale trzeba stosować min tydzień, a teraz profilaktycznie co jakiś czas przemywam cebionem (wit c w kroplach. Po zakończonej kuracji do wymiany smoczku, gryzaki itp No i dobrze podać też probiotyk przez jakiś czas

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zwracam honor joie litetrax 4 jest lekki :) to chyba mytrax był tym ciezkim

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochane a jak u Waszych maluszków z siadaniem? tzn wiem że pewnie nie siedzą same ale jak trzymacie je na kolanach to sadzacie je czy do spacerówki też już oparcie podniesione czy jeszcze nie?

Moja coraz chętniej się dźwiga do siedzenia z pozycji półleżącej-jak jest na kolanach. Na siłę jej nie sadzam. W spacerówie jeździmy na poziomie najniższym-niemal na płasko. Poziom wyżej jest półsiedzący ale bliżej mu do siedzącego, więc dałam jej tą frajdę wczoraj tylko na jakieś 3 minuty. Nie chcę przeciążać kregoslupka.

I dziś kupiliśmy krzesełko (stuknął nam 5 mc ;-) ). W końcu Baby Design Pepe- ale jednak model 2017 nie 2018. Funkcjonalność ta sama a w sklepie zakochałam się w kolorach-wzielismy szaro-zielone (kolorowe fajne zielone wstawki). Te z 2018 są strasznie smutnawe- chcielismy szary, jest jak asfalt. Beżowy jakiś ciemny. Zero kolorów. Różowego i zielonego nie widziałam. Turkus był fajny, ale nam nie pasowal. No i w tym krzesełku też poziom półleżący chyba ciut za siedzący dla nas. Chyba przez to, że z niej taka kruszyna.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie każda spacerówka z Emi w środku jest ciężka. Nawet yoyo w już wychodzi 14,5 kg... Także dzis młoda w chuście uprawiała aqua aerobik ;)

Aga78 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra nam powiedziała, że CRP nie jest zbyt wysokie i to jest wirusówka, ponieważ normalnie je i zaczyna gaworzyc. Chcieliśmy już jechać do szpitala, ufff jak dobrze że z młodym z minuty na minutę coraz lepiej

edwarda20 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Pediatra nam powiedziała, że CRP nie jest zbyt wysokie i to jest wirusówka, ponieważ normalnie je i zaczyna gaworzyc. Chcieliśmy już jechać do szpitala, ufff jak dobrze że z młodym z minuty na minutę coraz lepiej

No to super, że nic poważnego :)

A właśnie, gaworzą już Wasze dzieci? Moja w ogóle, pokrzykuje dalej, warczy, mruczy, ale nie próbuje gaworzyc O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    No to super, że nic poważnego :)

A właśnie, gaworzą już Wasze dzieci? Moja w ogóle, pokrzykuje dalej, warczy, mruczy, ale nie próbuje gaworzyc O.o
    Nie, ostatnio wydaje głownie operowe dźwięki.

Totoro lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerówki to poluje na Cybex Balios - moja siostra miała i bardzo go poleca. A propos jeżdżenia w spacerówce rozłożonej na płasko - dla waszych dzieci jest jakaś różnica? Bo moja się drze tak samo jak w gondoli:/
    Co do gaworzenia to buzia jej się nie zamyka:-) za to ruchowo jest na szarym końcu bo dopiero zaczyna się przewracać na brzuch.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj uwielbia spacerowke. Poki co tylko pare razy podnioslam mu oparcie zeby sobie poogladal swiat. Nie wiem czy moge czesciej?
    A gada mememe, nenene, lelele, mmmeeeemmme i milion dziwacznych dzwiekow :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Co do spacerówki to poluje na Cybex Balios - moja siostra miała i bardzo go poleca. A propos jeżdżenia w spacerówce rozłożonej na płasko - dla waszych dzieci jest jakaś różnica? Bo moja się drze tak samo jak w gondoli:/
    Co do gaworzenia to buzia jej się nie zamyka:-) za to ruchowo jest na szarym końcu bo dopiero zaczyna się przewracać na brzuch.
    Na płasko tak. Też myślałam o tym ale drogi

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dla mnie każda spacerówka z Emi w środku jest ciężka. Nawet yoyo w już wychodzi 14,5 kg... Także dzis młoda w chuście uprawiała aqua aerobik ;)
    A chicco ohlala? Dziś go wzięłam do ręki i.. leciutenki! 3.8 kg!

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małą wozę na polsiedzaco, pochylam ją dopiero jak usnie, ale nie na płasko, bo z jej zamiłowaniem do leżenia na plecach, od razu by się obudziła :/

Edwarda, ale super :D mojej się kiedyś wyrywalo nienienie, ale już jej przeszło i tak jak u Kingi - bardziej w operę idzie xD ostatnio pół dnia tak skrzeczala, że myślałam, że mi łeb pęknie xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez krzyczy a gada wychodzi mu takie smiesze przedluzone ja, jak sie smieje to mowi niee a czesto wydaje z siebie odglosy jak szympans uuuaaauhuhuhh hehe zabawne to :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojemu tez czasami sie 'nieee' uda :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj lubi krzyczec "ej" xd I wydaje duzo roznych dzwiekow, ale nie brzmia jak zadne gugu itp.

No i sie dalej nie przekreca, przez jakis czas wygladalo jakby probowal, ale juz tak nie robi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 22:24

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Duśka "nie" ma opanowane do perfekcji, na wszystko jest "nie, nie, nie" XD kiedyś było więcej agu, abu, łu, ma, me itp. teraz uskutecznia murmurando. Jak się złości, bo nie dosięga np. jakiejś zabawki to po prostu krzyczy, aż mi głowa pęka czasami od tego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 22:54

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też gaworzy, wydaje mnóstwo dziwnych dźwięków a czasami tak piszczy że nie słyszę własnych myśli :)

Coraz częściej korzystamy w spacerowce z pozycji półleżącej, raczej nie planuje zmiany wózka zwłaszcza że ten jest bardzo lekki

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia w końcu waży 6 kg, długo na to czekałam, bardzo się cieszę mimo że to wciąż 3 centyl :/

Jupik, Kinga., Agusia_pia, Katy lubią tę wiadomość

ug37zbmhxq91lzcp.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ