WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy 37+6 a Ty?

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja Amela też czasami się mną nudzi ;-). Wydaje mi się, że są dzieci, które uwielbiają towarzystwo i potrzebują ciągle nowych wrażeń - właśnie tak jak nasze. Dlatego ja czasami Amele wkładam w bujaczek, puszczam jej muzykę, daje zabawki i niech się bawi. Czasami pomarudzi ale niech odpocznie ode mnie ;-). Tzn nie zostawiam jej oczywiście tylko siedzę gdzieś z boku, nie odzywam się do niej. Teraz jest na etapie dotykania wszystkiego, wyciąga rączki więc gdzieś tam w zasięgu wieszam jej pieluche żeby mogła złapać i ciągnąć. Daje grzechotki bo już nimi rzuca, żeby grzechotaly ;-).
    Są dni, że mogę stawać na głowie, wymyślać a ona i tak marudzi. A jak tylko ktoś do nas przyjdzie to od razu zaciesz ;-). Praktycznie codziennie ktoś tam nas odwiedzi.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika to u Ciebie są takie dni, u mnie tak jest codziennie, dzisiaj jest dopiero 12 a on od rana krzyczy, miał tylko przerwę na spacerze bo pospal 50min.. A na bujaku to on posiedzi tylko jeśli jestem w kuchni i cały czas gadam do niego, inaczej jest ryk. Eh chyba mam dziś dzień narzekania..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Darika to u Ciebie są takie dni, u mnie tak jest codziennie, dzisiaj jest dopiero 12 a on od rana krzyczy, miał tylko przerwę na spacerze bo pospal 50min.. A na bujaku to on posiedzi tylko jeśli jestem w kuchni i cały czas gadam do niego, inaczej jest ryk. Eh chyba mam dziś dzień narzekania..
    No u mnie nawet nie ms opcji on na bujaku A ja w kuchni. Ja ciągle muszę być przy nim.
    Że mną też się nudzi ale w końcu ile można patrzeć na gębę matki :D u taty czy dziadków cały happy

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Jupik to faktycznie Twoja też malutka :) a ile wazyla po urodzeniu?

Moja się urodziła w 40 tyg.i ważyła 3340,przy wypisie 3160. Tak więc Twoja ma większy przyrost wagi. Moja początkowo ładnie przybierała, dopiero od niecałych 2 mcy baaardzo zwolniła, choć pediatra każe mi się nie czepiać- i wzrost i wagę w zeszły czwartek miała na 10 centyl, czyli w przeciwieństwie do Acygan moja nie jest długa i chuda, jest krótka i wygląda normalnie ;-) na forum niektóre z waszych wchodzą już w ciuszki 80cm, dla mnie szok. Moja powolutku wychodzi dopiero z 62, 68 niektóre są jeszcze na nią za duże.
    Choć mam dziwne wrażenie, że odkąd rozszerzam dietę już jej się poliki zaokrągliły. I z pewnością częściej robi kupkę. Obstawiam, że jednak ilość mojego mleka jest dla niej niewystarczająca. A swoją drogą po prostu jest drobna, może będzie niska, choć ja ponad 170 cm a mąż ponad 180. Zobaczymy :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bujak w kuchni stoi bo inaczej nic bym na obiad nie mogła zrobić :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bujak też w kuchni-opcja na robienie śniadań i obiadów. Siedzi w nim tylko pod warunkiem, że widzi krzątającą się mnie lub męża. Sama w bujaku nie ma opcji. Nudy na pudy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bujak też był w kuchni ale nic to nie dało. Takie krzyki że teraz tylko gotuje jak facet wraca z pracy lub gdy młody spi

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 4 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik moja jest długa i chuda co nie zmienia faktu że tak jak u Ciebie dopiero będziemy przymierzac się do rozmiaru 68 :) Misia prawie dwa miesiące nosiła rozmiar 50 i pieluszki 0, teraz spokojnie mieści się w 62 i pieluszki 2

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam z córką że nie wystarczyło że była obok w bujaczku tylko po prostu musiałam ją cały czas zabawiać albo mieć na rękach. Teraz młodego mogę zostawić w bujaczku Ale musi mnie cały czas widzieć.

No i poszły nam właśnie dwie dolne jedynki całe szczęście bezobjawowo tak jak u siostry :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Mam wrażenie że jestem słabą matką, że Kuba się ze mną nudzi.. Potrafi cały prawie czas przy mnie krzyczeć, co bym nie wymyśliła chwila moment i jest krzyk, a jak tylko pojawia się ktoś inny, czy tatuś czy dziadkowie czy do cioci na dół zejdę od razu jest uśmiech od ucha do ucha i już nie krzyczy :/ nie wiem, z mama moja o tym rozmawiałam i mówi żebym nawet tak nie myślała, bo mama jest najważniejsza na tym etapie i że tylko mi się tak wydaje, ale nie wiem, czasem aż mi przykro jest że do wszystkich rączki wyciąga żeby na ręce go brali a do mnie nie :(
    Przyzwyczaj się. Przy rodzicach dzieci są bardziej wymagające, bo czują się bezpiecznie, przy obcych, czy dalszej rodzinie są onieśmielone i sporadycznie pokazują swoje prawdziwe oblicze...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to moja ma odwrotnie - jak widzi kogokolwiek obcego ( czyt. Babcie, dziadków, ciotki, kuzynki itp.), a jeszcze nie daj Boże żeby chcieli ją wziąć na ręce albo zagadywać to jest taka histeria jakby ktoś ją w dupę ugryzł :/ i to za każdym razem...już się z mężem śmiejemy że ma wbudowany system antykradzieżowy :-) a na codzień to jest mega uciążliwe bo caaaaly czas na rękach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2018, 15:09

edwarda20 lubi tę wiadomość

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    No to moja ma odwrotnie - jak widzi kogokolwiek obcego ( czyt. Babcie, dziadków, ciotki, kuzynki itp.), a jeszcze nie daj Boże żeby chcieli ją wziąć na ręce albo zagadywać to jest taka histeria jakby ktoś ją w dupę ugryzł :/ i to za każdym razem...już się z mężem śmiejemy że ma wbudowany system antykradzieżowy :-) a na codzień to jest mega uciążliwe bo caaaaly czas na rękach :/
    Może jest akurat w fazie lęku separacyjnego. To mija i wraca jak bumerang ;) Najgorzej wspominam ze starsza 8-9 miesięcy. Skoro do tej pory paniętam, to dała mi niezle w kość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Katy 37+6 a Ty?

36+5 :p

Ja tez mam bujaczek w kuchni xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:

U nas to samo xD tzn teraz trochę lepiej, bo już tak nie histeryzuje, trochę pomarudzi i da się ponosić, ale najwyżej dziadkom.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wiktor czasem też się że mną nudzi. Jak się mną nudzi to ja mu puszczam piosenki, daje pełno zabawek na puzzle i siedzę obok na kanapie żeby mnie widział i Wikuś sam się wtedy bawi a ja odpoczywam.

Wiktor mial 3dniowke. Gorączki nie ma już, ładnie je, gaworzyc i się bawi. Ale ma za to wysypke na całym ciele

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez tak jest ze ze mna mu sie nudzi chociaz usmieje sie do mnie jak i do dziadkow tak samo. Czasem marudzi wiadomo ale nie duzo. Tez mam bujak w kuchni bo jak cos gotuje to juz musi ze mna sidziec. Teraz ja mu na dywanie rozkladam koc i mate i siedze z nim i zadowolony on sie bawi a na na laptopie moge sobie popatrzec tylko tylek boli od siedzenia na podlodze alr inaczej sie nie da hehe.
    Dzis maly jadl dynie smakowalo :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie bardzo lubi obcych, patrzy, ale najlepiej zeby nie podchodzili. Ze mna chyba sie nie nudzi :)
    Dostal dzis ziemniaka ale robil miny ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ku przestrodze jak kupujecie z 5 10 15 body lub pajacyk to jak chcecie kupic rozmiar 80 to bierzcie 86 bo te ich 80 to jak standardowe 74 np pepco. Ja tak kupilam rozmiar do przodu a dobre teraz :/ reszta ubran bluzy spodnie maja ok juz rozmiarowka ale te body i pajacyki to porazka :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj zaczyna nosic 74. Tzn pajacyki na 74 i body. Spodenki jeszcze na 68 dobre, a bluzy roznie, niektore na 68 ok, a niektore 74. Pepco ma te rozmiary dziwne, kupuje tam na oko, i ostatnio kupilam body na 80 bo sa jak normalne 74.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ