Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No moj pajacyki ma na 74 i ma jeszcze ciut luzu a dzis mu zalozylam pajacyk na 80 z 5/10/15 i jest na styk... Dobrze ze nie kupowalam duzo bo byla bhm zla. A zobaczylam to jak juz obcielam metki i upralam ubranka wiec jie moglam wymienic
-
edwarda20 wrote:Podziwiam ;p
Totoro lubi tę wiadomość
-
Ja ćwiczę z hantlami, jak przed ciążą. Zaczęłam jak mąż miał urlop, ale niestety pocwiczylam tydzień i jak wrócił do pracy a ja znowu byłam z małą całymi dniami, to wieczorami padłam na pysk i odpuściłam. Teraz znowu zaczynam, postanowiłam, że muszę się zabrać za siebie i koniec. Będę działała co drugi dzień, a w zasadzie wieczór, jak Lila pójdzie spać. Pierwszy trening za mną, kolejny jutro.
-
nick nieaktualny
-
No ja masakra-waze więcej niż przed ciążą i co więcej - więcej niż po porodzie!
mimo, że kp u mnie jak widać od razu echem się odbił brak aktywności. Próbowałam biegać-z mlekiem w cycach nie podeszło. Poszłam na rolki-malo się nie zabiłam. Basen po takim czasie-rewela, szczególnie wszelkie masaże wodne na tyłek i uda, pływanie zeszło na drugi plan. Skalpela boję się tknąć, choć nie wiem, czy za chwilę faktycznie nie będzie to moja jedyna szansa na figurę sprzed ciąży
-
No to u mnie to samo - waga sprzed ciąży ale ciało już nie takie. Rozstępy na udach są najgorsze. W dodatku wydaje mi się, że są dużo za duże... Chyba muszę zacząć coś ćwiczyć tylko tak mi się chce, że szok
. Ale będę musiała trochę ruszyć tylek bo w lutym jedziemy w góry na deskę i jak pomyślę o tych zakwasach po pierwszych dniach na stoku to słabo mi się robi
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja do swojej wagi wrocilam od razu po porodzie, ale ze wczesniej nie bylam z niej zadowolona to teraz tym bardziej nie jestem. Kondycja zerowa. A sil i ochoty na cwiczenia brak.
Jestesmy od niedzieli z Heniem u moich rodzicow, bo maz znowu na szkoleniu za granicą. Maly spi w lozeczku turystycznym i chyba mu sie podoba jaki to lozeczko wydaje dzwiek, w sensie ze kazdy jego ruch sprawia, ze lozeczko sie rusza i szelesci. O 6 rano cos sie krecil i wiercil, ja zagladam do lozeczka a tu Heniek na brzuchu. Pierwszy raz go tak zastalam. Jak mnie zobaczyl to jeszcze kilka razy sie przekrecil plecy - brzuch, brzuch - plecy ;p Nie przeszkadzalo mu, ze jest owiniety w kocyk, ma podpiety monitor oddechu i jak sie potem okazalo, kupa w pieluszce ;p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2ca416abeef1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 08:04
Katy, Agusia_pia, Totoro lubią tę wiadomość
-
Ja tez wrocilam juz do wagi sprzed ciazy, ale dalej jakos inaczej wygladam
We wszystkie ciuchy sprzed ciazy sie mieszcze, ale nogi jeszcze jakies grube sie wydaja i brzuch...Os porodu udalo mi sie 2x pocwiczyc i 3x pojezdzic na rolkach
Nie wiem kiedy znajde na to wiecej czasu...
-
U nas body z 5.10.15 sa male ale zalezy z jakiej serii. Mam na 74 i juz je nosimy ale mam tez inne na 80 i sa wieksze niz z lidla 74/80. Na pewno male wypadaja te w 3-pakach co sie kupuje. Ostatnio czesto sa w promocji. Poza tym mam sporo ubranek z tej firmy i jestem zadowolona
U mnie waga porazka. Duzo wiecej niz przed ciaza,malo spadlo po porodzie. -
dziewczyny pomocy, mój mały ma spłaszczoną główkę prawa strona plus trochę tył, na usg bioderek pani doktor mówiła żeby kupić poduszkę z dziurą albo układać na lewej stronie. mały od jakiegoś mc może więcej zasypia na lewym boku i na lewo się układa ale główka się nie zmieniła zbytnio. leży dużo na brzuchu. no i dziś pomyślałam o tej poduszce ortopedycznej żeby mu się ta główka wyrównała bo nie chcę aby tak wyglądał i żeby mu tak zostało
może możecie coś polecić? -
Agusia na zdjęciu które umieściłam widać poduszke Head Care. Kupiliśmy bo Henio cały czas śpi na spłaszczonej stronie. Poduszka jest fajna, ciężko go było na początku przyzwyczaić ale się udało. Mogę polecić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2018, 09:02
-
edwarda widziałam te poduszki ale ze względu na cenę nie mogę sobie na nią pozwolić. znalazłam na allegro takie
https://allegro.pl/qmed-poduszka-ortopedyczna-dla-niemowlat-dziecka-i6798832205.html#thumb/1
https://allegro.pl/poduszka-ortopedyczna-dla-niemowlat-dziecka-n-i6852890123.html?fromVariant=6891012512
co sądzicie?
a tu główka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0904067c395a.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb536a4c58f8.jpg -
Jupik wrote:No ja masakra-waze więcej niż przed ciążą i co więcej - więcej niż po porodzie!
mimo, że kp u mnie jak widać od razu echem się odbił brak aktywności. Próbowałam biegać-z mlekiem w cycach nie podeszło. Poszłam na rolki-malo się nie zabiłam. Basen po takim czasie-rewela, szczególnie wszelkie masaże wodne na tyłek i uda, pływanie zeszło na drugi plan. Skalpela boję się tknąć, choć nie wiem, czy za chwilę faktycznie nie będzie to moja jedyna szansa na figurę sprzed ciąży
U mnie to samo. W ciąży przytylam 3kg za to teraz mi sie to odbija mimo kpStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyAgusia_pia wrote:dziewczyny pomocy, mój mały ma spłaszczoną główkę prawa strona plus trochę tył, na usg bioderek pani doktor mówiła żeby kupić poduszkę z dziurą albo układać na lewej stronie. mały od jakiegoś mc może więcej zasypia na lewym boku i na lewo się układa ale główka się nie zmieniła zbytnio. leży dużo na brzuchu. no i dziś pomyślałam o tej poduszce ortopedycznej żeby mu się ta główka wyrównała bo nie chcę aby tak wyglądał i żeby mu tak zostało
może możecie coś polecić?