Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malyprosiaczek wrote:Wiktor też miał jedna stronę główki płaska, ale ja go kladlam na plecach i jak spał to przekreca łam mu główkę w drugą stronę. Potem okazało się, że musi leżeć na w znak żeby tył główki też ładnie uformować, a młody ciągle przekrecal główkę na boki więc kupiłam poduszkę motylek i teraz ma piękna główkę.
Wiktor przeszedł pierwszy raz trzydniowke. Teraz ma wysypke na ciele już drugi dzień. Czuję się zdrowy bo wróciło wszystko do normy. Oprócz spania bo w nocy ciągle mi się budzi, ale to skok.
Ja w ciąży przytyłam 20 kg, zeszło 15kg ale nie jestem z tego zadowolona. Chciałam żeby zostało 10kg bo lepiej się czułam, ale niestety nie dało rady zatrzymać tych kg
ja mam motylka ale mały nie lubi na niej leżeć a co mówić spać. zamówiłam ortopedyczną dziś i zobaczymy. -
Ja nawet nie pamiętam dokładnie ile przytyłam, nie przejmowałam się tym, jakies 14-15kg, po trzech tygodniach już miałam wagę sprzed ciąży i płaski brzuch, Ale przez to że siedziałam z małym w domu bo nie lubił gondoli, tyle co wychodziliśmy na podwórko i przytyłam 4kg, odkąd zaczęliśmy na spacery wychodzić to trochę lepiej wyglądam, 1kg już spadł także keep going07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
ja tydzień przed porodem miałam równo 20 kg na plusie. urodziłam 14 kwietnia, 20 kwietnia 6 dni po porodzie na wadze było - 8 kg a dziecko ważyło ponad 4 kg ale miałam spuchnięte nogi po ciązy i szpitalu waga spadała powoli i nadal powoli spada ale to minimalnie bo jak 20 kwietnia ważyłam 84,6 kg tak teraz mi pokazuje jakieś 77,5 kg no ale też kocham słodycze i jakoś ich unikam ale się przyplątują. odkąd zaczęłam ćwiczyć poleciały mi cm talia - 5 cm, biodra - 6 cm, oponka - 8 cm, udo - 4 cm.
-
Katy wrote:Ja bardzo liczyłam na te spacery, ze pomoga..No to tez mi sie trafił niewozkowy egzemplarz
. Fotelik też u nas na NIE! Także jeszcze nie wiem jak my w góry pojedziemy w lutym
. Może do tej pory jej przejdzie... (tak sobie tłumacze już od urodzenia
)
Katy lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
a mój uwielbia spacery hehe jak był całkiem malutki to chodziłam z nim po 1,5 godz teraz krócej bo już mu się nudzi w gondoli a jak śpi to wolę coś w domu zrobić ale trochę spacerujemy.
-
edwarda20 wrote:Agusia, moze takie zdjecie ze nie widac, ale glowka dla mnie bardzo ladna.
Moj ma bardziej splaszczona, tyle ze przez wlosy u niego tego nie widac, tylko na dotyk.
Gosiczek i nic nie robisz z tą kanciata glowka? U nas wlasnie neurolog zwrocila uwage, bo nic nie bylo widac.
Neurolog dość dokładnie oglądał. Główkę tez bo pokazywałam szwy czaszkowe i na brzuszku miała go położone bo sprawdzała jak jest silny i nic nie mówiła o główce wiec chyba jest ok. Ale jeszcze zapytam lekarza na szczepieniu. Hmmm do tej pory mnie to nie martwiło.
Co do naszej wizyty u neurologa to kazała ćwiczyć obroty ale ja chyba nie potrafię. Wygina mi sie w każdą stronę. Ja go za biodra i na boczek A on sie pręży i wygina w C. Znacie jakieś filmiki instruktażowe?
Nurolog kazała też go sadzac i trzymać za biodra. Ja myślałam że to za szybko i trochę mnie to dziwi. Mamy też go podnosic to siadu.
A także pokazywać mu zabawki tak by go zachęcić do przewrotow ale on ma je w nosieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Agusia_pia ogarniecie to, będziecie odpowiednio małego układać i się wyrówna
ja ostatnio walczylam że spaniem i jedzeniem na prawym boku, ale już działa na dwie strony
Ostatnio sadzam Lilę w wanience przy kąpieli, bo ma ogromną frajdę z wierzgania nóżkami w wodzie. Dziś złapała się jedną rączką za brzeg, drugą ja jej położyłam na drugi brzeg i siedziała samaoczywiście cały czas asekurowalam ją, ale siedziała sama
Aga78 lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Agusia_pia ogarniecie to, będziecie odpowiednio małego układać i się wyrówna
ja ostatnio walczylam że spaniem i jedzeniem na prawym boku, ale już działa na dwie strony
Ostatnio sadzam Lilę w wanience przy kąpieli, bo ma ogromną frajdę z wierzgania nóżkami w wodzie. Dziś złapała się jedną rączką za brzeg, drugą ja jej położyłam na drugi brzeg i siedziała samaoczywiście cały czas asekurowalam ją, ale siedziała sama
-
Gosiczek wrote:Neurolog dość dokładnie oglądał. Główkę tez bo pokazywałam szwy czaszkowe i na brzuszku miała go położone bo sprawdzała jak jest silny i nic nie mówiła o główce wiec chyba jest ok. Ale jeszcze zapytam lekarza na szczepieniu. Hmmm do tej pory mnie to nie martwiło.
Co do naszej wizyty u neurologa to kazała ćwiczyć obroty ale ja chyba nie potrafię. Wygina mi sie w każdą stronę. Ja go za biodra i na boczek A on sie pręży i wygina w C. Znacie jakieś filmiki instruktażowe?
Nurolog kazała też go sadzac i trzymać za biodra. Ja myślałam że to za szybko i trochę mnie to dziwi. Mamy też go podnosic to siadu.
A także pokazywać mu zabawki tak by go zachęcić do przewrotow ale on ma je w nosie
Czyli wszystko ok i tylko leniuszek jak moj?
-
Agusia_pia wrote:udało mi się zrobić zdjęcie tak że widać jednak wadę główki u mojego synka. spójrzcie same
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5429600105bf.jpg
Tu faktycznie widac bardziej ale nie jest zle
Szkoda ze ja nie moge takich zdjec glowki robic dla porownania, tylko dotykam i wydaje mi sie ze jest lepiej niz bylo.
-
Katy wrote:U nas jak sie uda 40min spacer to jest swieto :p Raz sie udalo 1.5 godziny jak zasnal xd
I tak jest ciut lepiej bo jak ma odslonieta bude to i zakupy z nim mozna zrobic bo wszystko widzi :p
Fotelik dalej powoduje histerie czasem...
To ja mam tak samo! Raz jak zasnęła w wózku na 40 min to mąż spanikowal bo myślał że nie oddychaedwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa waze 57kg ale po dwojce dzieci mam sadło jak utuczony prosiaczek hehe.
Kurczę ja miałam taka córkę co wózek parzyl, wisiala na cycu co 30 minut i nic się w domu zrobić nie dało a syn to właśnie najchętniej w wózku zasypia i czasem chodzę sprawdzam czy on oddycha, a je co 3h -
edwarda20 wrote:Tu faktycznie widac bardziej ale nie jest zle
Szkoda ze ja nie moge takich zdjec glowki robic dla porownania, tylko dotykam i wydaje mi sie ze jest lepiej niz bylo. -
Mamusie ile wasze dzieciaczki łącznie śpią w dzień? I o której zasypiaja wieczorem?
I nas drzemki łącznie około 3h. I tak się zastanawiam czy to dużo czy mało. Wieczorem zasypia między 20 a 21. Czasami wcześniej, zależy o której wstała z ostatniej drzemki. No i śpi gdzieś do 7. W międzyczasie pobudka między 2-4 na butle.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 09:11
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️