X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam fryzjera do domu, bo nie mam kiedy iść, mąż i tak dość często przejmuje małą, a teraz mieliśmy duzo na głowie. Szybciej będzie jak mnie baba u mnie sciacha. Ja mam włosy już mocno za ramiona, ciągle wypadają, końcówki to tragedia, w dodatku i tak chodzę w upiętych przy dziecku. Trochę mi szkoda będzie je ściąć ale w krótkich też siebie lubię- mam pociągłą twarz. No ale długie zawsze są takie bardziej kobiece. Z drugiej strony. Ja nie cierpię układać włosów, nawet suszyć. Dla mnie optymalne cięcie to sporo cieniowania żeby był artystyczny nieład ;-) zobaczymy jak mnie zetnie we wtorek..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na szczepieniu, mała waży 6,065 i ma 66,5cm :) mamy dalej rozszerzać dietę ale oczywiście zapomniałam zapytać jak i kiedy zacząć podawać produkty z glutenem, nie to żeby mi się do tego spieszlo, po prostu jestem ciekawa

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Mamusie ile wasze dzieciaczki łącznie śpią w dzień? I o której zasypiaja wieczorem?

I nas drzemki łącznie około 3h. I tak się zastanawiam czy to dużo czy mało :-P. Wieczorem zasypia między 20 a 21. Czasami wcześniej, zależy o której wstała z ostatniej drzemki. No i śpi gdzieś do 7. W międzyczasie pobudka między 2-4 na butle.
    U nas w dzień też tak około 3 godz. Kąpiemy około 19-20 a śpi tak do 5.30- 6.30. W nocy mamy około 3 pibudek na karmienie

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staszek spać idzie 18-20 , ma jedną pobudke na jedzenie. Wstaje 7-8 zje , chwila zabawy i dosypiamy jeszcze z godzinke. W dzień śpi 2-3 razy po okolo godz czasem wiecej, czasem mniej :)

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan wiem, że za szybko to niedobrze, ale z tego co czytałam to i siadanie i raczkowanie w 6 miesiącu to już ok, a Lilka za 11 dni skończy 6:) byle się do stawania i chodzenia za szybko nie rwala, bo to już może być problem, tak jak pisałaś :/ chociaż mój brat mega szybko zaczął wstawać i zasuwac za ręce po łóżku, więc chyba wszystko zależy od dziecka O.o Moja jest bardzo silna, chyba dlatego, że od początku chciała tylko na brzuchu leżeć. Teraz to już w ogóle leżenia na plecach nie uznaje, dlatego np. nie łapie się za stopy, a nawet jak na chwilę złapie to nie pcha do buzi, obstawiam, że nie dałaby nawet rady O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nasza fizjo mowi,ze jesli dziecko ładnie zalicza wszystkie etapy rozwoju fizycznego,to nie ma co sie martwic :) Twoja od poczatlu faktycznie szybko sie rozwijala,wiec spoko ;) mnie ta historia trochę zdziwila, nie pomyslalabym,ze takie wstawanie moze miec az takie skutki, dlatego chcialam sie tym podzielic :) Zosia tez juz przekłada ciezar ciala na raczki,nozki podgina pod siebie i powolutku sie przemieszcza,ale twarza po podlozu hehe :D i fizjo mowi ze ok, to sie nie martwie. Aby wlasnie dalej za szybko nie zabrnela.

Totoro, White Innocent lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie elektronicznych niań. Chciałbym zakupić takową jednak zglupialam. Znalazłam taka która łączy się z tel/tabletem. Tylko chyba potrzebny jest Internet. O ile w telefonie to nie problem tak w miejscu instalacji kamerki Internetu nie mam /dzialka/. Czy są jakieś nianie które nie potrzebują Internetu? Czy o co tu w ogóle chodzi?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku stacjonarnie do soboty wszystko -20% jakby co ;)

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Mam pytanie odnośnie elektronicznych niań. Chciałbym zakupić takową jednak zglupialam. Znalazłam taka która łączy się z tel/tabletem. Tylko chyba potrzebny jest Internet. O ile w telefonie to nie problem tak w miejscu instalacji kamerki Internetu nie mam /dzialka/. Czy są jakieś nianie które nie potrzebują Internetu? Czy o co tu w ogóle chodzi?
    Tak na prawdę są programy ze z dowolnego tableta można pooglądać czy tel, ale wtedy potrzebna jest sieć. Przy kamerkach trzeba doczytywacz czy wystarczy intraetczy potrzebne wifi. Np z bujakiem łączę się przez Bluetooth

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:52

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe skończyło dzis 5 mcy :)
    I ostatnia ulubiona zabawa jest mizianie sie po brzuszku ;p

Katy, darika, Andzia123, Totoro, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o takiej sukience na chrzciny
    https://lou.pl/product-pol-359-GIULIANA-BEZOWA-KORONKOWA-SUKIENKA.html

Co to przegięcie? :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś 5 miesiecy :) chyba z tej okazji mały powiedzmy że balowal całą noc, pobudka co godzinę, ok 3 jak się obudził to zasnąc nie chciał tylko sobie czolgal się Po łóżku i gadał, jednym słowem jestem wykończona... Dziś szczepienie, zobaczymy ile waży ten mój imprezowicz :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:

Śliczna sukienka <3

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też przy ząbkowaniu dokładają do cyca paluszki? Mój mąż nie może się doczekać żeby dietę zacząć rozszerzać i już mówi że synek mięcha chce, bo prawdziwy facet potrzebuje mięcha w swojej diecie xd

qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluetooth ma mały zasięg zazwyczaj. Doedukowalam się i wiem że potrzebuje niani bez wifi ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:

Powiem tak: bardzo ladna sukienka. I o ile jestem raczej wyluzowana i z kosciolem nie mam nic wspolnego, to wedlug mnie ciut za krotka ;p Doslownie o jakies 10 cm.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Powiem tak: bardzo ladna sukienka. I o ile jestem raczej wyluzowana i z kosciolem nie mam nic wspolnego, to wedlug mnie ciut za krotka ;p Doslownie o jakies 10 cm.
    Na tych modelach te sukienki zawsze są takie krótkie :-P. Mam jedną Z Lou i też myślałam że będzie krótka a sięga mi do kolan :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianie też bym brała zwykłą, niezależną od neta.

Co do krzywych nóżek-pierwszy synek mojej siostry też baaarrdzo szybko pchał się do stawania. A oni zamiast go trochę wstrzymać to go zachęcali. W efekcie z nóg miał X dosłownie. Na szczęście jakoś szybko zareagowali, witaminki itd. i mu się wyprostowały. Niemniej nauczka taka, żeby kontrolować jednak rozwój dziecka w tym sensie, żeby jak Acygan napisała- nie ominąć żadnego etapu rozwoju (tamten prawie nie raczkował a już chciał chodzić) i jednak za szybko nie zachęcać dziecka nawet jeśli ono samo wydaje się chętne. I nie mówię o przesunięciu w rozwoju 2 tyg.bo wiadomo, ze kazde sie rozwija w swoim tempie, jedno szybciej drugie wolniej,ale właśnie chodzi o rażące przeskoki, np.2 mcy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, sukienka śliczna. Oczywiście nie dla mnie bo to jednak trzeba mieć niezłe nogi ;-) niemniej i tak szkoda by mi było tyle kasy na kieckę raz, dwa- jak Edwarda napisała, nie wiem czy do kościoła na Chrzciny ciut nie za krótka. Aaa, widzę że odpisałaś w tej sprawie. No może faktycznie zakładają je modelkom 190 cm i dlatego wydają się krótkie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika piekna sukienka.

Sweetmalenka ja mam nianie ale bez kamery i nir laczy się przez bluetooth tylko chyba za pomocą jakichś innych fal :) ale zasięg ma dobry bo jak siedziałam w ogródku tam dzieci spały w sypialni na piętrze to wszystko słyszałam :)

U nas zęby sztuk 2! Myślałam że ząbkowanie jest przeciwwskazaniem do szczepienia ale jednak nie. Tak samo podobno jak córką przyniesie z przedszkola jakiegoś wirusa typu katar czy kaszel to też można szczepic.

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ