WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam fryzjera do domu, bo nie mam kiedy iść, mąż i tak dość często przejmuje małą, a teraz mieliśmy duzo na głowie. Szybciej będzie jak mnie baba u mnie sciacha. Ja mam włosy już mocno za ramiona, ciągle wypadają, końcówki to tragedia, w dodatku i tak chodzę w upiętych przy dziecku. Trochę mi szkoda będzie je ściąć ale w krótkich też siebie lubię- mam pociągłą twarz. No ale długie zawsze są takie bardziej kobiece. Z drugiej strony. Ja nie cierpię układać włosów, nawet suszyć. Dla mnie optymalne cięcie to sporo cieniowania żeby był artystyczny nieład ;-) zobaczymy jak mnie zetnie we wtorek..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na szczepieniu, mała waży 6,065 i ma 66,5cm :) mamy dalej rozszerzać dietę ale oczywiście zapomniałam zapytać jak i kiedy zacząć podawać produkty z glutenem, nie to żeby mi się do tego spieszlo, po prostu jestem ciekawa

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Mamusie ile wasze dzieciaczki łącznie śpią w dzień? I o której zasypiaja wieczorem?

I nas drzemki łącznie około 3h. I tak się zastanawiam czy to dużo czy mało :-P. Wieczorem zasypia między 20 a 21. Czasami wcześniej, zależy o której wstała z ostatniej drzemki. No i śpi gdzieś do 7. W międzyczasie pobudka między 2-4 na butle.
    U nas w dzień też tak około 3 godz. Kąpiemy około 19-20 a śpi tak do 5.30- 6.30. W nocy mamy około 3 pibudek na karmienie

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staszek spać idzie 18-20 , ma jedną pobudke na jedzenie. Wstaje 7-8 zje , chwila zabawy i dosypiamy jeszcze z godzinke. W dzień śpi 2-3 razy po okolo godz czasem wiecej, czasem mniej :)

xk81pfk.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan wiem, że za szybko to niedobrze, ale z tego co czytałam to i siadanie i raczkowanie w 6 miesiącu to już ok, a Lilka za 11 dni skończy 6:) byle się do stawania i chodzenia za szybko nie rwala, bo to już może być problem, tak jak pisałaś :/ chociaż mój brat mega szybko zaczął wstawać i zasuwac za ręce po łóżku, więc chyba wszystko zależy od dziecka O.o Moja jest bardzo silna, chyba dlatego, że od początku chciała tylko na brzuchu leżeć. Teraz to już w ogóle leżenia na plecach nie uznaje, dlatego np. nie łapie się za stopy, a nawet jak na chwilę złapie to nie pcha do buzi, obstawiam, że nie dałaby nawet rady O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro nasza fizjo mowi,ze jesli dziecko ładnie zalicza wszystkie etapy rozwoju fizycznego,to nie ma co sie martwic :) Twoja od poczatlu faktycznie szybko sie rozwijala,wiec spoko ;) mnie ta historia trochę zdziwila, nie pomyslalabym,ze takie wstawanie moze miec az takie skutki, dlatego chcialam sie tym podzielic :) Zosia tez juz przekłada ciezar ciala na raczki,nozki podgina pod siebie i powolutku sie przemieszcza,ale twarza po podlozu hehe :D i fizjo mowi ze ok, to sie nie martwie. Aby wlasnie dalej za szybko nie zabrnela.

Totoro, White Innocent lubią tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie odnośnie elektronicznych niań. Chciałbym zakupić takową jednak zglupialam. Znalazłam taka która łączy się z tel/tabletem. Tylko chyba potrzebny jest Internet. O ile w telefonie to nie problem tak w miejscu instalacji kamerki Internetu nie mam /dzialka/. Czy są jakieś nianie które nie potrzebują Internetu? Czy o co tu w ogóle chodzi?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w smyku stacjonarnie do soboty wszystko -20% jakby co ;)

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Mam pytanie odnośnie elektronicznych niań. Chciałbym zakupić takową jednak zglupialam. Znalazłam taka która łączy się z tel/tabletem. Tylko chyba potrzebny jest Internet. O ile w telefonie to nie problem tak w miejscu instalacji kamerki Internetu nie mam /dzialka/. Czy są jakieś nianie które nie potrzebują Internetu? Czy o co tu w ogóle chodzi?
    Tak na prawdę są programy ze z dowolnego tableta można pooglądać czy tel, ale wtedy potrzebna jest sieć. Przy kamerkach trzeba doczytywacz czy wystarczy intraetczy potrzebne wifi. Np z bujakiem łączę się przez Bluetooth

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:52

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje małe skończyło dzis 5 mcy :)
    I ostatnia ulubiona zabawa jest mizianie sie po brzuszku ;p

Katy, darika, Andzia123, Totoro, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o takiej sukience na chrzciny
    https://lou.pl/product-pol-359-GIULIANA-BEZOWA-KORONKOWA-SUKIENKA.html

Co to przegięcie? :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś 5 miesiecy :) chyba z tej okazji mały powiedzmy że balowal całą noc, pobudka co godzinę, ok 3 jak się obudził to zasnąc nie chciał tylko sobie czolgal się Po łóżku i gadał, jednym słowem jestem wykończona... Dziś szczepienie, zobaczymy ile waży ten mój imprezowicz :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:

Śliczna sukienka <3

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy też przy ząbkowaniu dokładają do cyca paluszki? Mój mąż nie może się doczekać żeby dietę zacząć rozszerzać i już mówi że synek mięcha chce, bo prawdziwy facet potrzebuje mięcha w swojej diecie xd

qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluetooth ma mały zasięg zazwyczaj. Doedukowalam się i wiem że potrzebuje niani bez wifi ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:

Powiem tak: bardzo ladna sukienka. I o ile jestem raczej wyluzowana i z kosciolem nie mam nic wspolnego, to wedlug mnie ciut za krotka ;p Doslownie o jakies 10 cm.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Powiem tak: bardzo ladna sukienka. I o ile jestem raczej wyluzowana i z kosciolem nie mam nic wspolnego, to wedlug mnie ciut za krotka ;p Doslownie o jakies 10 cm.
    Na tych modelach te sukienki zawsze są takie krótkie :-P. Mam jedną Z Lou i też myślałam że będzie krótka a sięga mi do kolan :-P.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nianie też bym brała zwykłą, niezależną od neta.

Co do krzywych nóżek-pierwszy synek mojej siostry też baaarrdzo szybko pchał się do stawania. A oni zamiast go trochę wstrzymać to go zachęcali. W efekcie z nóg miał X dosłownie. Na szczęście jakoś szybko zareagowali, witaminki itd. i mu się wyprostowały. Niemniej nauczka taka, żeby kontrolować jednak rozwój dziecka w tym sensie, żeby jak Acygan napisała- nie ominąć żadnego etapu rozwoju (tamten prawie nie raczkował a już chciał chodzić) i jednak za szybko nie zachęcać dziecka nawet jeśli ono samo wydaje się chętne. I nie mówię o przesunięciu w rozwoju 2 tyg.bo wiadomo, ze kazde sie rozwija w swoim tempie, jedno szybciej drugie wolniej,ale właśnie chodzi o rażące przeskoki, np.2 mcy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika, sukienka śliczna. Oczywiście nie dla mnie bo to jednak trzeba mieć niezłe nogi ;-) niemniej i tak szkoda by mi było tyle kasy na kieckę raz, dwa- jak Edwarda napisała, nie wiem czy do kościoła na Chrzciny ciut nie za krótka. Aaa, widzę że odpisałaś w tej sprawie. No może faktycznie zakładają je modelkom 190 cm i dlatego wydają się krótkie ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika piekna sukienka.

Sweetmalenka ja mam nianie ale bez kamery i nir laczy się przez bluetooth tylko chyba za pomocą jakichś innych fal :) ale zasięg ma dobry bo jak siedziałam w ogródku tam dzieci spały w sypialni na piętrze to wszystko słyszałam :)

U nas zęby sztuk 2! Myślałam że ząbkowanie jest przeciwwskazaniem do szczepienia ale jednak nie. Tak samo podobno jak córką przyniesie z przedszkola jakiegoś wirusa typu katar czy kaszel to też można szczepic.

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ