Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zamówiłam fryzjera do domu, bo nie mam kiedy iść, mąż i tak dość często przejmuje małą, a teraz mieliśmy duzo na głowie. Szybciej będzie jak mnie baba u mnie sciacha. Ja mam włosy już mocno za ramiona, ciągle wypadają, końcówki to tragedia, w dodatku i tak chodzę w upiętych przy dziecku. Trochę mi szkoda będzie je ściąć ale w krótkich też siebie lubię- mam pociągłą twarz. No ale długie zawsze są takie bardziej kobiece. Z drugiej strony. Ja nie cierpię układać włosów, nawet suszyć. Dla mnie optymalne cięcie to sporo cieniowania żeby był artystyczny nieład
zobaczymy jak mnie zetnie we wtorek..
-
darika wrote:Mamusie ile wasze dzieciaczki łącznie śpią w dzień? I o której zasypiaja wieczorem?
I nas drzemki łącznie około 3h. I tak się zastanawiam czy to dużo czy mało. Wieczorem zasypia między 20 a 21. Czasami wcześniej, zależy o której wstała z ostatniej drzemki. No i śpi gdzieś do 7. W międzyczasie pobudka między 2-4 na butle.
-
Acygan wiem, że za szybko to niedobrze, ale z tego co czytałam to i siadanie i raczkowanie w 6 miesiącu to już ok, a Lilka za 11 dni skończy 6:) byle się do stawania i chodzenia za szybko nie rwala, bo to już może być problem, tak jak pisałaś
chociaż mój brat mega szybko zaczął wstawać i zasuwac za ręce po łóżku, więc chyba wszystko zależy od dziecka
Moja jest bardzo silna, chyba dlatego, że od początku chciała tylko na brzuchu leżeć. Teraz to już w ogóle leżenia na plecach nie uznaje, dlatego np. nie łapie się za stopy, a nawet jak na chwilę złapie to nie pcha do buzi, obstawiam, że nie dałaby nawet rady
-
Totoro nasza fizjo mowi,ze jesli dziecko ładnie zalicza wszystkie etapy rozwoju fizycznego,to nie ma co sie martwic
Twoja od poczatlu faktycznie szybko sie rozwijala,wiec spoko
mnie ta historia trochę zdziwila, nie pomyslalabym,ze takie wstawanie moze miec az takie skutki, dlatego chcialam sie tym podzielic
Zosia tez juz przekłada ciezar ciala na raczki,nozki podgina pod siebie i powolutku sie przemieszcza,ale twarza po podlozu hehe
i fizjo mowi ze ok, to sie nie martwie. Aby wlasnie dalej za szybko nie zabrnela.
Totoro, White Innocent lubią tę wiadomość
-
Mam pytanie odnośnie elektronicznych niań. Chciałbym zakupić takową jednak zglupialam. Znalazłam taka która łączy się z tel/tabletem. Tylko chyba potrzebny jest Internet. O ile w telefonie to nie problem tak w miejscu instalacji kamerki Internetu nie mam /dzialka/. Czy są jakieś nianie które nie potrzebują Internetu? Czy o co tu w ogóle chodzi?
-
sweetmalenka wrote:Mam pytanie odnośnie elektronicznych niań. Chciałbym zakupić takową jednak zglupialam. Znalazłam taka która łączy się z tel/tabletem. Tylko chyba potrzebny jest Internet. O ile w telefonie to nie problem tak w miejscu instalacji kamerki Internetu nie mam /dzialka/. Czy są jakieś nianie które nie potrzebują Internetu? Czy o co tu w ogóle chodzi?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:52
-
Dziewczyny co myślicie o takiej sukience na chrzciny
https://lou.pl/product-pol-359-GIULIANA-BEZOWA-KORONKOWA-SUKIENKA.html
Co to przegięcie?29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
U nas też dziś 5 miesiecy
chyba z tej okazji mały powiedzmy że balowal całą noc, pobudka co godzinę, ok 3 jak się obudził to zasnąc nie chciał tylko sobie czolgal się Po łóżku i gadał, jednym słowem jestem wykończona... Dziś szczepienie, zobaczymy ile waży ten mój imprezowicz :p
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Wasze maluchy też przy ząbkowaniu dokładają do cyca paluszki? Mój mąż nie może się doczekać żeby dietę zacząć rozszerzać i już mówi że synek mięcha chce, bo prawdziwy facet potrzebuje mięcha w swojej diecie xd07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
darika wrote:Dziewczyny co myślicie o takiej sukience na chrzciny
https://lou.pl/product-pol-359-GIULIANA-BEZOWA-KORONKOWA-SUKIENKA.html
Co to przegięcie?
Powiem tak: bardzo ladna sukienka. I o ile jestem raczej wyluzowana i z kosciolem nie mam nic wspolnego, to wedlug mnie ciut za krotka ;p Doslownie o jakies 10 cm.
-
edwarda20 wrote:Powiem tak: bardzo ladna sukienka. I o ile jestem raczej wyluzowana i z kosciolem nie mam nic wspolnego, to wedlug mnie ciut za krotka ;p Doslownie o jakies 10 cm.
. Mam jedną Z Lou i też myślałam że będzie krótka a sięga mi do kolan
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Nianie też bym brała zwykłą, niezależną od neta.
Co do krzywych nóżek-pierwszy synek mojej siostry też baaarrdzo szybko pchał się do stawania. A oni zamiast go trochę wstrzymać to go zachęcali. W efekcie z nóg miał X dosłownie. Na szczęście jakoś szybko zareagowali, witaminki itd. i mu się wyprostowały. Niemniej nauczka taka, żeby kontrolować jednak rozwój dziecka w tym sensie, żeby jak Acygan napisała- nie ominąć żadnego etapu rozwoju (tamten prawie nie raczkował a już chciał chodzić) i jednak za szybko nie zachęcać dziecka nawet jeśli ono samo wydaje się chętne. I nie mówię o przesunięciu w rozwoju 2 tyg.bo wiadomo, ze kazde sie rozwija w swoim tempie, jedno szybciej drugie wolniej,ale właśnie chodzi o rażące przeskoki, np.2 mcy. -
Darika, sukienka śliczna. Oczywiście nie dla mnie bo to jednak trzeba mieć niezłe nogi
niemniej i tak szkoda by mi było tyle kasy na kieckę raz, dwa- jak Edwarda napisała, nie wiem czy do kościoła na Chrzciny ciut nie za krótka. Aaa, widzę że odpisałaś w tej sprawie. No może faktycznie zakładają je modelkom 190 cm i dlatego wydają się krótkie
-
nick nieaktualnyDarika piekna sukienka.
Sweetmalenka ja mam nianie ale bez kamery i nir laczy się przez bluetooth tylko chyba za pomocą jakichś innych falale zasięg ma dobry bo jak siedziałam w ogródku tam dzieci spały w sypialni na piętrze to wszystko słyszałam
U nas zęby sztuk 2! Myślałam że ząbkowanie jest przeciwwskazaniem do szczepienia ale jednak nie. Tak samo podobno jak córką przyniesie z przedszkola jakiegoś wirusa typu katar czy kaszel to też można szczepic.