Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:No ja przy mojej to myślałam, że osiwieję z tymi racuchami. Przepyszne wyszły, to fakt, ale nigdy się już nie wezmę za nie w tygodniu, kiedy mąż w pracy
Normalnie tak wyzywalam pewnym momencie, że się za to wzięłam... A Lilka w tym wszystkim na ręce nie, na matę nie, na łóżko nie...
wreszcie zrobiła kupę i poszła spać, no ale co z tego... Teraz jestem przykuta do kanapy, bo dalej na mnie śpi
nie wiem co jej dziś jest.
A wy macie już zęby? Mojej idą dwa. Czasem coś marudzi, ale szczerze to chyba raczej to z nudów niż z zębów, bo moja panna uwielbia być w centrum uwagi..moje banany jeszcze nie usmażone. Oczywiście plac zabaw się znudził i jest marud pt.mamo zajmij się mną -
Dziewczyny, a nie lepiej zamiast tych kaszek kupić zwykłą kaszkę kukurydzianą, mannę, jakieś płatki ryżowe, robić to wszystko na wodzie, potem dodać swoje mleko i jakieś owoce? Pytam, bo stoję przed podobnymi dylematami
ja tak jutro chcę z jaglaną zrobić
Jupik, u nas dziąsła nabrzmiale, ale nic się jeszcze nie pojawia ani u góry ani na doleWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:47
-
My już po wizycie, szczepienia ze względu na te drgawki co miał w tamtym tygodniu nie było, dostaliśmy skierowanie na usg przez ciemiaczko dla spokoju, bo ogólnie pediatra mówiła że nic tu z tego złego nie będzie. Kuba waży 8060 także dobrze obstawialam 8kg :p wszystkie panie są nim zachwycone że tak szybko się rozwija i jest taki kontaktowy
a po dzisiejszym epizodzie z zakrztuszeniem osluchowo wszystko ok całe szczęście. Aaa no i jedynka na dole jest już prawie na wyjściu, dlatego dzisiaj taka impreza w nocy była :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:55
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
nick nieaktualnyKaszka na mleku matki robi się jak woda. wiem z doswiadczeka przy córce. Podobno mleko matki rozkłada tą kaszkę
Andzia my też mieliśmy te drgawki i pediatra mówiła że to normalne bo układ nerwowy dziecka nie jest wykształcony. A i normalnie zaszczepilismy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 18:17
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tak my mamy mleczno ryżowa. Jest tam mm. Dzisiaj była bananowa bo myślałam że waniliowa młodego uczula, a ta bananowa też go uczulila. Od razu plamy na buzi wyskoczyły. No nic, muszę szukać innej kaszki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:17
-
No właśnie ja chciałam jakaś kaszkę bezmleczna na wodzie, ale takiej w sklepie nie znalazłam. Nie wiem czy taką zwykłą mannę można dawać niemowlakom, można?
Na moim mleku nie mam co robić bo jedyna butla jaką ściągam w nocy idzie na wieczór, a w ciągu dnia mleka na styk. -
Każdą kaszkę można zrobić na wodzie. Z błyskawicznych na pewno hipp ma jaglaną bez dodatku mm.
Muszę się pochwalić. Emi dzis pierwszy raz nurkowała. Oczywiście nie ze mną, tylko ze znajomym tubylcem. Może katar jej przejdzie po takiej słonej wodzie.Aga78 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam zamiar zrobić zwykłą kaszę jaglaną na wodzie, zblendowac i wymieszać z moim mlekiem. Taki przepis mam w ksiazce Żywienie niemowląt do 1 roku życia. I podobnie myślałam zrobić z kaszką kukurydzianą czy płatkami ryżowymi itp
I ja też się muszę pochwalić! Dzisiaj kupa po 2 dniachSzaleństwo
pewnie przez to, że 3 dni pod rząd były owocki - banan, potem banan i jabłko i dziś banan i nektarynka
A w ogóle to muszę zmienić trochę taktykę wprowadzania nowych rzeczy - podać tego nowego czegoś 3 łyżeczki max, a mieć w zanadrzu w większych ilościach to, co już zna. Bo Lilka nigdy nie poprzestaje na 3 łyżeczkach a ja się potem martwię, że jej coś będzieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:11
-
Moj maluch mial dzis dzien spiocha. Spal 2x 2 godziny i 2x 1 godz
7-8, 9.30-11.30, 13-14, 15.30-17.30 i teraz spi od 19.30 juz na noc
Do tego nie wiem czy nie boli go brzuszek, bo nie bylo dzis kupy i wydaje mi sie, ze zle toleruje sloiczek marchewka z ziemniakiem z hippa. Dałam mu przedwczoraj, zajadal sie, zjadl pol sloiczka, potem 2 razy ulal mlekiem z marchewka, prykal, byl placzliwy i niespokojny. Wczoraj nie dalam i bylo ok. Dzis dalam i znowu taki niespokojny
i pierwszy raz odmowil mleczka
tzn zamiast 180ml wypil tylko 100
Jutro znowu nic nie dam i zobaczymy
A i jak sie zaskoczylam: jestem u rodzicow, 50km od Łodzi w malutkim miasteczku, ale rossmann jest wiec wzielam tylko 1 opakowanie mleka z mysla ze jak sie skonczy to kupie w rossmanie (to mleko jest tylko w rossmanie lub aptekach internetowych). W srode bylo juz malo wiec mowie ide kupic, ja do polki a tam nie maPytam sprzedawczyni, bylo i juz nie ma
Ja szok, nie wiem co robic, wiec w zwyklej aptece zamowilam na cito 1 opakowanie i nie wiem, chyba sobie policzyli za usluge bo zaplacilam 70zl, gdzie w rossmanie 65 a w aptece internetowej 52...
-
Edwarda u Was dzień śpiocha, a moja rekordowo mało dziś spała xD
Wieczorem urządziła mi taką imprezę - darła się tak jak już daaaaawnooo się nie zdarzało.. Chciała już spać i przed kąpielą, w trakcie i po tak wyla, że szok. Padła w momencie przy cycku, ale już 2 razy się obudziła i od nowa ciumkalanie wiem co z nią dzisiaj.
-
Z kaszkami jeszcze się wstrzymam,ale jak zacznę podawać to chyba zwykłe na wodzie.
Edwarda,apteki sobie nierówne. Ja Bephanten kupowałam w rozpiętości 30-42 zeta, oczywiście 30 przez neta, a 42 w aptece w M1.. podobnie z witaminami ciążowymi. Generalnie ja już wszystko biorę przez neta w Melissie z odbiorem osobistym, wada taka, że trzeba czekać ze 3 dni (gdzie w DOZie często jest następnego dnia), ale ceny niższe i większy wybór. -
Jupik wrote:Z kaszkami jeszcze się wstrzymam,ale jak zacznę podawać to chyba zwykłe na wodzie.
Edwarda,apteki sobie nierówne. Ja Bephanten kupowałam w rozpiętości 30-42 zeta, oczywiście 30 przez neta, a 42 w aptece w M1.. podobnie z witaminami ciążowymi. Generalnie ja już wszystko biorę przez neta w Melissie z odbiorem osobistym, wada taka, że trzeba czekać ze 3 dni (gdzie w DOZie często jest następnego dnia), ale ceny niższe i większy wybór.
-
Ja tez robie w gemini jak mi trzeba.
Ja kaszki daje mleczno ryzowe na wodzie robione. Zjadl juz waniliowa bobovita a dzis byla bananowa nestle ale te nestle chyba gorzej sie rozpuszczaja bo mieszalam dlugo i byly jakies pojedyncze grudki. I ta bananowa strasznie slodka... Bede mu dawac raz na kilka dni. -
Ja daje kleik ryżowy na zmianę z kukurydzianym, chce wprowadzić kaszki ale bez cukru(sama nie używam cukru i soli więc myślę że i Mała da radę)
Agusia_pia przepraszam jeśli się mylę ale chyba pisałaś o ćwiczeniach z Chodakowska, cwiczysz coś oprócz skalpela? Waga niby niższa niż przed ciąża ale ciałko ogólnie do poprawki, strasznie się z tym czuje:/ -
Myszka tak cwicze z chodakowska tylko skalpel bo po cc nie moge robic nic takiego dynamicznego - podskoki itp. Widac efekty ale one nie pojawiaja sie po kilku treningach niestety trzeba troche czasu. Ale walcz
Ja teraz juz bede cwiczyc total fitness chodakowskiej. Jest bardziej intensywnyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:32
-
Myszka_Lena wrote:Ja daje kleik ryżowy na zmianę z kukurydzianym, chce wprowadzić kaszki ale bez cukru(sama nie używam cukru i soli więc myślę że i Mała da radę)
Agusia_pia przepraszam jeśli się mylę ale chyba pisałaś o ćwiczeniach z Chodakowska, cwiczysz coś oprócz skalpela? Waga niby niższa niż przed ciąża ale ciałko ogólnie do poprawki, strasznie się z tym czuje:/
My też cukru nie używamy, więc ja też nie chcę kaszki z cukrem. W ogóle cukru nie będę dziecku wprowadzać, im później tym lepiej.