WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    No ja przy mojej to myślałam, że osiwieję z tymi racuchami. Przepyszne wyszły, to fakt, ale nigdy się już nie wezmę za nie w tygodniu, kiedy mąż w pracy :/ Normalnie tak wyzywalam pewnym momencie, że się za to wzięłam... A Lilka w tym wszystkim na ręce nie, na matę nie, na łóżko nie... O.o wreszcie zrobiła kupę i poszła spać, no ale co z tego... Teraz jestem przykuta do kanapy, bo dalej na mnie śpi O.o nie wiem co jej dziś jest.

A wy macie już zęby? Mojej idą dwa. Czasem coś marudzi, ale szczerze to chyba raczej to z nudów niż z zębów, bo moja panna uwielbia być w centrum uwagi..moje banany jeszcze nie usmażone. Oczywiście plac zabaw się znudził i jest marud pt.mamo zajmij się mną ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a nie lepiej zamiast tych kaszek kupić zwykłą kaszkę kukurydzianą, mannę, jakieś płatki ryżowe, robić to wszystko na wodzie, potem dodać swoje mleko i jakieś owoce? Pytam, bo stoję przed podobnymi dylematami O.o ja tak jutro chcę z jaglaną zrobić :)

Jupik, u nas dziąsła nabrzmiale, ale nic się jeszcze nie pojawia ani u góry ani na dole :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:47

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie, szczepienia ze względu na te drgawki co miał w tamtym tygodniu nie było, dostaliśmy skierowanie na usg przez ciemiaczko dla spokoju, bo ogólnie pediatra mówiła że nic tu z tego złego nie będzie. Kuba waży 8060 także dobrze obstawialam 8kg :p wszystkie panie są nim zachwycone że tak szybko się rozwija i jest taki kontaktowy :) a po dzisiejszym epizodzie z zakrztuszeniem osluchowo wszystko ok całe szczęście. Aaa no i jedynka na dole jest już prawie na wyjściu, dlatego dzisiaj taka impreza w nocy była :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 16:55

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć kaszki na własnym mleku się rozwarstwiają, dlatego robi się je na wodzie lub mm.

Ps Emi przesyła buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 08:44

Katy, darika, Andzia123, Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tak planuje robic, zwykle kasze na wodzie na poczatek :p Ale to dopiero za jakies 2 miesiace jak nie wiecej wypadnie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka na mleku matki robi się jak woda. wiem z doswiadczeka przy córce. Podobno mleko matki rozkłada tą kaszkę :)

Andzia my też mieliśmy te drgawki i pediatra mówiła że to normalne bo układ nerwowy dziecka nie jest wykształcony. A i normalnie zaszczepilismy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli kaszka kest do robieniu a wodzie to jest chyba mleczno-ryzowa. Można kupić sama ryżowa do robienia na mleku ale mozna ja zrobic na wodzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas są już 2 zęby z dołu. Wlasnie mąz pojechal po gryzak zyrafke.

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak my mamy mleczno ryżowa. Jest tam mm. Dzisiaj była bananowa bo myślałam że waniliowa młodego uczula, a ta bananowa też go uczulila. Od razu plamy na buzi wyskoczyły. No nic, muszę szukać innej kaszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 19:17

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Jupik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja chciałam jakaś kaszkę bezmleczna na wodzie, ale takiej w sklepie nie znalazłam. Nie wiem czy taką zwykłą mannę można dawać niemowlakom, można?
    Na moim mleku nie mam co robić bo jedyna butla jaką ściągam w nocy idzie na wieczór, a w ciągu dnia mleka na styk.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdą kaszkę można zrobić na wodzie. Z błyskawicznych na pewno hipp ma jaglaną bez dodatku mm.

Muszę się pochwalić. Emi dzis pierwszy raz nurkowała. Oczywiście nie ze mną, tylko ze znajomym tubylcem. Może katar jej przejdzie po takiej słonej wodzie.

Aga78 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zamiar zrobić zwykłą kaszę jaglaną na wodzie, zblendowac i wymieszać z moim mlekiem. Taki przepis mam w ksiazce Żywienie niemowląt do 1 roku życia. I podobnie myślałam zrobić z kaszką kukurydzianą czy płatkami ryżowymi itp O.o

I ja też się muszę pochwalić! Dzisiaj kupa po 2 dniach <3 Szaleństwo :D pewnie przez to, że 3 dni pod rząd były owocki - banan, potem banan i jabłko i dziś banan i nektarynka :D

A w ogóle to muszę zmienić trochę taktykę wprowadzania nowych rzeczy - podać tego nowego czegoś 3 łyżeczki max, a mieć w zanadrzu w większych ilościach to, co już zna. Bo Lilka nigdy nie poprzestaje na 3 łyżeczkach a ja się potem martwię, że jej coś będzie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 20:11

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluch mial dzis dzien spiocha. Spal 2x 2 godziny i 2x 1 godz :O 7-8, 9.30-11.30, 13-14, 15.30-17.30 i teraz spi od 19.30 juz na noc :O Do tego nie wiem czy nie boli go brzuszek, bo nie bylo dzis kupy i wydaje mi sie, ze zle toleruje sloiczek marchewka z ziemniakiem z hippa. Dałam mu przedwczoraj, zajadal sie, zjadl pol sloiczka, potem 2 razy ulal mlekiem z marchewka, prykal, byl placzliwy i niespokojny. Wczoraj nie dalam i bylo ok. Dzis dalam i znowu taki niespokojny :( i pierwszy raz odmowil mleczka :O tzn zamiast 180ml wypil tylko 100 :( Jutro znowu nic nie dam i zobaczymy :/

A i jak sie zaskoczylam: jestem u rodzicow, 50km od Łodzi w malutkim miasteczku, ale rossmann jest wiec wzielam tylko 1 opakowanie mleka z mysla ze jak sie skonczy to kupie w rossmanie (to mleko jest tylko w rossmanie lub aptekach internetowych). W srode bylo juz malo wiec mowie ide kupic, ja do polki a tam nie ma :O Pytam sprzedawczyni, bylo i juz nie ma :O Ja szok, nie wiem co robic, wiec w zwyklej aptece zamowilam na cito 1 opakowanie i nie wiem, chyba sobie policzyli za usluge bo zaplacilam 70zl, gdzie w rossmanie 65 a w aptece internetowej 52...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u Was dzień śpiocha, a moja rekordowo mało dziś spała xD

Wieczorem urządziła mi taką imprezę - darła się tak jak już daaaaawnooo się nie zdarzało.. Chciała już spać i przed kąpielą, w trakcie i po tak wyla, że szok. Padła w momencie przy cycku, ale już 2 razy się obudziła i od nowa ciumkala O.o nie wiem co z nią dzisiaj.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kaszkami jeszcze się wstrzymam,ale jak zacznę podawać to chyba zwykłe na wodzie.

Edwarda,apteki sobie nierówne. Ja Bephanten kupowałam w rozpiętości 30-42 zeta, oczywiście 30 przez neta, a 42 w aptece w M1.. podobnie z witaminami ciążowymi. Generalnie ja już wszystko biorę przez neta w Melissie z odbiorem osobistym, wada taka, że trzeba czekać ze 3 dni (gdzie w DOZie często jest następnego dnia), ale ceny niższe i większy wybór.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Z kaszkami jeszcze się wstrzymam,ale jak zacznę podawać to chyba zwykłe na wodzie.

Edwarda,apteki sobie nierówne. Ja Bephanten kupowałam w rozpiętości 30-42 zeta, oczywiście 30 przez neta, a 42 w aptece w M1.. podobnie z witaminami ciążowymi. Generalnie ja już wszystko biorę przez neta w Melissie z odbiorem osobistym, wada taka, że trzeba czekać ze 3 dni (gdzie w DOZie często jest następnego dnia), ale ceny niższe i większy wybór.
    Ja wszystko kupuje na gemini, raz w miesiacu robie duze zamowienie, 500-600 zl i paczka jest na ogol na 3 dzien roboczy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez robie w gemini jak mi trzeba.
    Ja kaszki daje mleczno ryzowe na wodzie robione. Zjadl juz waniliowa bobovita a dzis byla bananowa nestle ale te nestle chyba gorzej sie rozpuszczaja bo mieszalam dlugo i byly jakies pojedyncze grudki. I ta bananowa strasznie slodka... Bede mu dawac raz na kilka dni.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje kleik ryżowy na zmianę z kukurydzianym, chce wprowadzić kaszki ale bez cukru(sama nie używam cukru i soli więc myślę że i Mała da radę)
    Agusia_pia przepraszam jeśli się mylę ale chyba pisałaś o ćwiczeniach z Chodakowska, cwiczysz coś oprócz skalpela? Waga niby niższa niż przed ciąża ale ciałko ogólnie do poprawki, strasznie się z tym czuje:/

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka tak cwicze z chodakowska tylko skalpel bo po cc nie moge robic nic takiego dynamicznego - podskoki itp. Widac efekty ale one nie pojawiaja sie po kilku treningach niestety trzeba troche czasu. Ale walcz :)
    Ja teraz juz bede cwiczyc total fitness chodakowskiej. Jest bardziej intensywny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 07:32

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka_Lena wrote:
    Ja daje kleik ryżowy na zmianę z kukurydzianym, chce wprowadzić kaszki ale bez cukru(sama nie używam cukru i soli więc myślę że i Mała da radę)
    Agusia_pia przepraszam jeśli się mylę ale chyba pisałaś o ćwiczeniach z Chodakowska, cwiczysz coś oprócz skalpela? Waga niby niższa niż przed ciąża ale ciałko ogólnie do poprawki, strasznie się z tym czuje:/

My też cukru nie używamy, więc ja też nie chcę kaszki z cukrem. W ogóle cukru nie będę dziecku wprowadzać, im później tym lepiej.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ