WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce zeby jak najmniej cukru dostawal. Najlepiej jakby w ogole slodyczy nie jasl do 3 r.ż, ale pewnie sie to nie uda :p

Konczymy dzis 5 miesiecy :D

Andzia123, Totoro, Jupik lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj idziemy kupić kleik i kaszke bezmleczna manne. W sumie to nawet nie wiedziałam, że takie są bo u nas w sklepach same te smakowe. Muszę jechać specjalnie do jednej hurtowni dziecięcej żeby taka kupić.. Gdybym wiedziała, se takie są to bym nie kupowała smakowych :(

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzy dni przerwy i ciężko mi Was nadrobić :)
    My dolecieliśmy szczęśliwie, mała po wystartowaniu pospala 30min , potem grasowała przez ponad 2h, trzeba byli się niezle nagimnastykować, żeby nie marudziła i nie płakała , bo ona raczej w miejscu nie lubi siedzieć , a to nie byli innego wyjścia . Trochę zabawkami się pobawiła , trochę tata podnosił do góry pokazywał samolot, jakaś Pani z boku ja zagadywali i zlecialo, całe lądowanie przespała , aż do wyjścia z samolotu. Najbardziej się obawiałam , żeby tylko nie zaczęła płakać, bo ona jak już zacznie to ciężko ja uspokoić. Dużo czasu spędzamy tutaj na dworzu także w ciągu dnia ma 3 drzemki 1h-2h-1h. Wczoraj poszła spać o 19 jak wracaliśmy ze spaceru to tylko ja nakarmiłam , przebralam na śpiocha i wstała o 7 . ( w między czasie o 24 jak się kładłam spać dalam jej na śpiocha jeść, żeby mi się nie budziła w nocy) Byłam w szoku, ze tak ładnie pospala , bo w domu się tak nigdy nie zdarza. Chyba klimat jej służy :) 3 dni za nami, zobaczymy jak będzie dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 09:00

Katy, Totoro, Andzia123 lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    My dzisiaj idziemy kupić kleik i kaszke bezmleczna manne. W sumie to nawet nie wiedziałam, że takie są bo u nas w sklepach same te smakowe. Muszę jechać specjalnie do jednej hurtowni dziecięcej żeby taka kupić.. Gdybym wiedziała, se takie są to bym nie kupowała smakowych :(

Człowiek się uczy całe życie ;-) nie przejmuj się, ja w sklepie stałam z pół godziny czytając składy kaszek :-/ niektóre właśnie to masakra, niby dla dzieci a tona cukru i jakiś szitow..w końcu przegrzebalam wczoraj neta i też już wiem co kupię- bezmleczna ryżową Humana od 4 mca i oczywiście w aptece przez neta..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znowu nocka pt. łapać małą - ciąg dalszy turlania się i rzucania. Normalnie nagram ją kiedyś, bo nie do uwierzenia co ona wyrabia na spaniu O.o

Za to dziś poszła pierwsza kaszka, dałam jednak kukurydzianą na wodzie - mąż wczoraj kupił taką bez żadnych dodatków i taki sam kleik ryżowy. Podałam ją z banankiem, bo taka sama na wodzie to blee... A banana już zna i uwielbia, więc... :) oczywiście jadłaby ile widziała, ale dałam jej troszkę z kaszką a resztę samego banana na poczatek. Jutro z kolei planuję dodać kaszkę do zupki.

Jupik lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    U nas znowu nocka pt. łapać małą - ciąg dalszy turlania się i rzucania. Normalnie nagram ją kiedyś, bo nie do uwierzenia co ona wyrabia na spaniu O.o

Za to dziś poszła pierwsza kaszka, dałam jednak kukurydzianą na wodzie - mąż wczoraj kupił taką bez żadnych dodatków i taki sam kleik ryżowy. Podałam ją z banankiem, bo taka sama na wodzie to blee... A banana już zna i uwielbia, więc... :) oczywiście jadłaby ile widziała, ale dałam jej troszkę z kaszką a resztę samego banana na poczatek. Jutro z kolei planuję dodać kaszkę do zupki.

Totoro, a jakiej firmy kupiłaś? Widziałam jeszcze w necie ryżowy i kukurydziany kleik Nestle. Zrobię jak Ty, podam na wodzie i dodam jakiś owoc, choć my dopiero jabłuszko wprowadziliśmy, wczoraj gruszkę, może banana w przyszłym tygodniu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam z bobovity kukurydziano-ryzowy bez dodatku mleka i cukru . Ale jeszcze nie podawalam :)

xk81pfk.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zwykła kasze manna można przecież w każdym sklepie kupić:) czytałam, że po dodaniu mleka odciagnietego do przestudzonej kaszki tuż przed podaniem te enzymy zawarte w mleku z piersi nie rozrzedza jej za bardzo.. my bedziemy tak probowac :) fajnie rozszerzanie diety ppisane jest w ebooku mamalekarz ja jestem zadowolona z niego chociaz moglby przejsc lepsza korektę:)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Totoro, a jakiej firmy kupiłaś? Widziałam jeszcze w necie ryżowy i kukurydziany kleik Nestle. Zrobię jak Ty, podam na wodzie i dodam jakiś owoc, choć my dopiero jabłuszko wprowadziliśmy, wczoraj gruszkę, może banana w przyszłym tygodniu.

Właśnie z Nestlé kupiłam :) będę też podawała zwykłą mannę i jaglaną zblendowaną i może spróbuję z moim mlekiem potem wymieszać :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wasze dzieci też takvwszystko klepią. Borys cały czas macha tymi rączkami. A przy karmieniu to już w ogóle cyrki odprawia: dzisiaj złapał mnie za sutka , ścisnął i tak go jakoś wykręcił, że chlusnęło mi mlekiem w twarz. Zaczęłam także rozszerzać dietę. Była 3 dni marchewka- bez szału, dzisiaj ziemniak zrobił furrorę.Muszę zacząć podawać też wodę. Czytałam, że nestle jest ok oraz żywiec zdrój.Odnośnie kaszek ja zamówiłam z helpy: są bez cukru i bez mleka. Będę podawać tak za około 2 tygodnie.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 mój od kilku dni jak leży na plecach to rączka klepie podłoże po bokach :p czy to koc czy mata czy kanapa. Podkładam mu zabawkę żeby sobie klepał w nią haha. Też nie wiem czemu to robi ale jest prześmieszne :)

Aga78 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to wszystko drapie, mnie po rękach jak ja karmie , jak leży na brzuchu to kocyk, teraz na wyjeździe śpi w łóżeczku turystyczny z taka siatka to ja tez ciagle drapie.
    A u nas dzisiaj cały dzień deszczowy, wiec tylko na chwile wyszliśmy na spacerek. Mała dosyć dużo spała w ciągu dnia , ciekawe jaka będzie nocka.

Aga78 lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak klepie :p A mnie szczypie i drapie strasznie pomimo obcietych pazurków:/

Aga78 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też klepie w kosz Mojżesza. Zastanawiał się co to, ale skoro chce klepac to niech klepie :p mnie ciarki przechodzą jak młody leży na brzuchu na puzzlach i i nie drapie.

Aga78 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, moja też już od dłuższego czasu tak łapkami trzaska, a zwłaszcza lewą O.o i też szczypie i drapie O.o a w nocy jak się tak rzuca to już kilka razy tak w twarz i w oko zarobiłam, że aż mlasło... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się trzepie ;-) ale nie tylko rękoma macha, bo nogami pedałuje, że hej. Śmieję się, że jakaś kolarka z niej będzie, bo tymi nogami to od urodzenia tak telepie ;-) najlepsze było jak zlazila na brzuchu z bujaka i nóżki miała już na podłodze a rączkami trzymała bujak i jedną nogą machała tak sru do góry (dołączyła potem też jedną rękę) jakby Chodakowską ćwiczyła ;-)
    A jutro nasz debiut na basenie, ciekawe jak będzie..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też bije, szczypie, drapie i nogami też wierzga cały czas :p ostatnio też ogarnął że ma włosy, na początku myślałam że coś go swędzi na głowie, a on tak po włosach się smyra zwłaszcza podczas karmienia :D i dzisiaj pierwszy raz dał mi buziaka mega obślinionego <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 22:51

Aga78 lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 8 września 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michalina też szczypie, macha rączkami i co dziwne podnosi nóżki i uderza nimi o materac, podłogę w zasadzie o wszystko, trochę to dziwne

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 września 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka moj tez tak podnosi nozki i rzuca nimi. Mnie lapie za szyje i gryzie w policzek albo w brode hehe lapie za rece i ciagnie do buzi

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 9 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby któraś z Was szukała kaszek bez cukru to na allegro sprzedawca biosklep_com_pl ma duży wybór :)

ug37zbmhxq91lzcp.png
‹‹ 1247 1248 1249 1250 1251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ