X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Makira Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też już przestałam dawno czytać, bo nie mam na to czasu i też robię intuicyjnie wszystko. Teraz w Interncie jest dużo bzdur, a niektórzy w to ślepo wierzą.
    Tak jak z tą florą a raczej jej brakiem u dzieci po cc maja lekarze nie po kolei. Szpitale chcą wprowadzić takie zalecenia, żeby matki które mają cc nosiły w sobie tampon, którym potem będzie dziecko wymazane jej flora ohydaaa.

Też tak czekam na pierwszy ząbek, ale u nas narazie cisza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 12:15

edwarda20 lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Oczywiście. Tak samo jak cześć z was pisała że idąc do kibelka zabiera w foteliku dziecko że sobą. O nie nie nie:p oczywiście, że marudzi gdy mnie traci że wzroku ale to tylko marudzenie i wiem że nic mu nie jest.
    Podejście też są inne u kobiet które mają pierwsze dziecko, jedyne dziecko i 2, 3 itd.
    Ja pisałam o kibelku- ale chodziło mi raczej o to, żeby Borys sobie krzywdy nie zrobił bo już jest za bardzo mobilny i trzeba uważać, żeby sobie głowy nie rozbił.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małyprosiaczek,to Ty robisz Skalpel Chodakowskiej? Jak tam to napisz kiedy- jak ci dziecko śpi czy w ciągu dnia. Ja chyba muszę jednak zacząć, bo coraz mniej mi się podoba moja figura i rozmiar 40/42 zamiast 38 ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, nie to nie ja. Ja jestem smierdzacy m leniem i nic nie robię haha xd

Jupik, edwarda20, Katy, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To która robi???

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    To która robi???
    Agusia Pia :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Ja tam też już przestałam dawno czytać, bo nie mam na to czasu i też robię intuicyjnie wszystko. Teraz w Interncie jest dużo bzdur, a niektórzy w to ślepo wierzą.
    Tak jak z tą florą a raczej jej brakiem u dzieci po cc maja lekarze nie po kolei. Szpitale chcą wprowadzić takie zalecenia, żeby matki które mają cc nosiły w sobie tampon, którym potem będzie dziecko wymazane jej flora ohydaaa.

Też tak czekam na pierwszy ząbek, ale u nas narazie cisza :(
    Coooo bleee :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia Pia ma anioł nie dziecko to domyślam się że nawet jak ono nie śpi to daje jej robić ćwiczenia;p
    Też mam podejście że trzeba trzymać się pewnych schematów.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idac do lazienki zostawiam mala w lozeczku ale wracam na syrenie bo oczywiscie Zosia lezy na brzuchu a noga lub raczka miedzy szczebelkami sie zaklinuje i placz :( wiec to nie takie proste zostawic i pojsc

• Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej też do Anioła niedaleko :-) leży już z godzinę sama na matce i się bawi, a spała dziś ponad 9 godz.i po śniadaniu i chwili zabawy jeszcze dosypiala 1.5 godz. ;-)
    Nie mniej jak włączam tv ona się gapi (więc już w ogóle nie oglądam..). Więc i przy cw na pewno będzie ciekawa..
    Agusia pia jak to obeszlas?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja idac do lazienki zostawiam mala w lozeczku ale wracam na syrenie bo oczywiscie Zosia lezy na brzuchu a noga lub raczka miedzy szczebelkami sie zaklinuje i placz :( wiec to nie takie proste zostawic i pojsc

Wiem, że zaraz podniesie się larum o śmierci łóżeczkowej, ale te rzeczy załatwia ochraniacz. U nas świetnie się sprawdza. Wprawdzie mała już kombinuje i umie go trochę podnieść, ale jednak nie zdarzyło się żeby rękę lub nogę wsadziła między szczebelki.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Wiem, że zaraz podniesie się larum o śmierci łóżeczkowej, ale te rzeczy załatwia ochraniacz. U nas świetnie się sprawdza. Wprawdzie mała już kombinuje i umie go trochę podnieść, ale jednak nie zdarzyło się żeby rękę lub nogę wsadziła między szczebelki.

No wlasnie trochę sie boje tego ochraniacza tak jak mowisz :( no ale trzeba jakos sobie radzic,wiadomo

Ale uwazam,ze chyba nie jest az tak zle z naszymi dziecmi skoro mamy czas siedziec tu na forum i sie spierac hehe :D

Jupik, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Mojej też do Anioła niedaleko :-) leży już z godzinę sama na matce i się bawi, a spała dziś ponad 9 godz.i po śniadaniu i chwili zabawy jeszcze dosypiala 1.5 godz. ;-)
    Nie mniej jak włączam tv ona się gapi (więc już w ogóle nie oglądam..). Więc i przy cw na pewno będzie ciekawa..
    Agusia pia jak to obeszlas?

Godzine? Marzenie :) przez tydz moze godz by sie uzbierala :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt sie nie spiera, a wymieniamy poglądy.

Mam ochraniacze od urodzenia miśka, ale on mi do niedawna lezal jak go polozylam, nie ruszal sie. No i mam tez monitor oddechu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też stosuje ochraniacze, bo w nocy przez sen uderzał głowa o szczebelki i nie uważam, żeby teraz to stanowiło jakieś zagrożenie, w okresie noworodkowym to jeszcze, ale jak już się dziecko samo umie obracać to fajne zabezpieczenie :)

Jupik lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochraniaczy, ale moj jeszcze nie jest az tak ruchliwy :p
    A co do tych sytuacji intymnych to ja nie mówiłam, ze do nich dochodzi jak maly jest obok tylko jak jest w łóżeczku :p

Edwarda, a Henio byl troche bardziej marudny czy tylko zauwazylas ta kreseczke? Ja czekam juz na zeby bo wydaje mi sie, ze przez to maly moze troche gorzej spac i zauwazylam jakas biala kropke na dziasle przedwczoraj xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Ja też stosuje ochraniacze, bo w nocy przez sen uderzał głowa o szczebelki i nie uważam, żeby teraz to stanowiło jakieś zagrożenie, w okresie noworodkowym to jeszcze, ale jak już się dziecko samo umie obracać to fajne zabezpieczenie :)

Zdecydowanie się zgadzam. Nabyłam jak mała zaczęła wędrować po łóżeczku i był to super zakup. Polecam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzrdawane będą nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja nie mam ochraniaczy, ale moj jeszcze nie jest az tak ruchliwy :p
    A co do tych sytuacji intymnych to ja nie mówiłam, ze do nich dochodzi jak maly jest obok tylko jak jest w łóżeczku :p

Edwarda, a Henio byl troche bardziej marudny czy tylko zauwazylas ta kreseczke? Ja czekam juz na zeby bo wydaje mi sie, ze przez to maly moze troche gorzej spac i zauwazylam jakas biala kropke na dziasle przedwczoraj xd

Ostatnio nie było zmiany zachowania. Jedynie kilka nocy temu obudził się o 2 i koniec spania :o Nigdy wcześniej się to nie zdarzylo. Mąż godzinę usypial.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik nikt tu nie mówi o uleganiu dziecku w każdej kwestii, bo wymusza płaczem. DZIECKU. A my nadal piszemy o niemowlętach, które nadal są w pełni zależne od nas i dla których jesteśmy jedynym pewnikiem i poczuciem bezpieczeństwa na świecie. W dodatku podałaś przykład z batonikiem, gdzie ustępując dziecku, robimy mu krzywdę. Ja też nie we wszystkim ustępuję Lili, bo wiem, że nie wszystko co chce jest dla niej dobre. Ostatnio nagminnie nadziera się, żebym ją do kota wzięła. Ale nie uginam się, bo wiem jak się to kończy. Idąc Twoim tokiem myślenia to dziecko może w przyszłości mieć koszmary, przyjdzie do Twojej sypialni, a Ty mu powiesz "radz sobie, teraz rodzice mają czas dla siebie". Oczywiście, że tak nie zrobisz, tak samo jak na mnie nie wymusi dziecko batonikow. Dlatego nie piszemy sobie wzajemnie scenariuszy i niech każda wychowuje dziecko tak jak uważa za słuszne.

Co do spania jeszcze to z ciekawości muszę zrobić próbę ze spaniem w łóżeczku, ale dużo wygodniej mi jak śpimy razem i pod kątem karmienia i kontroli nad tym co wyrabia na spaniu. No i ta bliskość :)

Co do WC natomiast, to idąc siku zostawiam małą na macie, ale jak potrzebuję dłuższej chwili to biorę ją ze sobą, bo mata odpada przy jej zapędach i ruchliwosci, a łóżeczka suma sumarum jeszcze nie obnizylismy, bo ciągle gdzieś jeździmy ostatnio, albo ktoś przychodzi i nie mieliśmy się kiedy za to zabrać. Poza tym co innego jak dziecko chwilę pokwieka, po marudzi a co innego jak aktualnie panicznie płacze jak znikam w łazience :/ i to jest taki płacz jak gdy się czegoś wystraszy. Od razu sobie myślę jaki to musi być dla niej stres, że mama znika a ona nie wie, czy się jeszcze pojawi:(

Andzia123 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1268 1269 1270 1271 1272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ