X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja raz byłam u fryzjera, ale jak mała była młodsza to zdarzało mi się wyjść na zakupy, na mszę w niedzielę itd. Zostawiałam mężowi mleko i było ok, potem coraz częściej zdarzały się akcje, że nie chciała pić z butelki, płakała, a teraz z kolei laktator przestał na mnie "działać", wszędzie jeździmy we trójkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 11:28

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale ze u nas marudna nocka od 1 do 3 maly nie mogl spac chyca ta pelnia... Ale potem spal do 7 prawie. O w lidlu to ja w pon bede moze cos zostanie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dowiedzialam tutaj o tej promocji :p

Udało mi sie kupic wszystko co chcialam ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, zazdroszcze, korzystaj, mi ciezko sie wyrwac bo maly ostatnio bardzo placze jak nie ma mnie w poblizu.

U nas noc ciezka kolejna... byl tata, wiec budzilam i karmil, bo ja po ostatniej nocy gdzie spalam 2h mialam dosc i on przejal stery.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest fajna aplikacja Blix i tam są wszystkie gazetki.

Ja często wychodzę bez Amelki. Co sobotę jeżdżę na zakupy. Wtedy zostaje tata. Nawet raz z mężem mieliśmy imprezę u znajomych i nocowali u nas siostra męża z narzeczonym (siostra będzie chrzestna). Wykapali Mała, nakarmili, uspili i zajęli się nią dopóki my się nie wyspalismy po imprezie ;-). Amela ich uwielbia więc się nie martwię jak ją z nimi zostawiam. W październiku mamy wesele i będzie powtórka.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o maluszku myślę cały czas, ale potrzebuję oddechu. Mąż już sobie dobrze radzi z miśkiem. Zakumplowali się :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Jest fajna aplikacja Blix i tam są wszystkie gazetki.

Ja często wychodzę bez Amelki. Co sobotę jeżdżę na zakupy. Wtedy zostaje tata. Nawet raz z mężem mieliśmy imprezę u znajomych i nocowali u nas siostra męża z narzeczonym (siostra będzie chrzestna). Wykapali Mała, nakarmili, uspili i zajęli się nią dopóki my się nie wyspalismy po imprezie ;-). Amela ich uwielbia więc się nie martwię jak ją z nimi zostawiam. W październiku mamy wesele i będzie powtórka.
    Też mam blix i nic nie widzę;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tą promocje zobaczyłam ze 2tyg temu na stronie www.iulotka.pl tam tez wlasnie gazetki są ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 10:03

xk81pfk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Też mam blix i nic nie widzę;p

Też nie mogłam znaleźć, bo myślałam że to będzie jakaś osobna gazetka. A to jest jedna strona (27) w tej gazetce co jest od 17ego do dzisiaj :D

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asa no i teraz już jestem w domu i wszystko wiem ;)

White Innocent lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak napisaliście że nie mogłybyscie zostawić bobasów na tak długo i smutno mi teraz. Jestem złą matką? :( Mąż mnie już dawno wyganiał żebym odpoczęła ale bałam się że sobie nie poradzi z takim maleństwem. Ale teraz mąż super sobie radzi, nawet kup już nie zmienia 20minut tylko kilka :p Prawie tak szybko jak ja :p ma z maluchem super kontakt. Oczywiście ja jestem na piedestale ale widzę że jak są sami to Henio nie marudzi że mnie nie ma jak to bywa jak jesteśmy we trójkę i znikne na chwilę z oczu. Myślę o dziecku cały czas. Mąż mi pisze smsy co robią. Mały grzeczny, je mleczko więc uff, bawią się, była już jedna drzemka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ee tam nie jestes zla matka, moze troche bardziej wyluzowana? :p
    Po za tym skoro piszesz, ze Twoj maz sobie super radzi to czemu masz ich nie zostawiac :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda oczywiscie,ze nie jestes zla matka :) kazda z nas potrzebuje jakiejs chwili dla siebie. Dla Ciebie fajnie jest wyjsc na zakupy i ogolnie gdzies z domu a ja jestem z tych, co mi wystarczy wypic chociaz kawe w spokoju bez dziecka :) ale u nas jej na tapecie cyc, butle miala ostatni raz w czwartej dobie życia,wiec nawet nie wiem czy by ja chciala :) takze jak gdzies trzeba cos zalatwic, to jedziemy we trojke lub sam maz :)

No i tatus kupil corci 6 bodziakow i dwie pary spodenek :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jasne, że nie:D jakby Henio siedział w domu i płaczem się zanosił to co innego, ale gdy Wam rozlaka nie przeszkadza, ani jemu, ani Tobie, to przecież żaden problem :) u nas byłoby ciężko, bo Lila z kim by nie była to ciągle zerka czy jestem w pobliżu, no i poza tym cyc :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 13:07

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tak napisaliście że nie mogłybyscie zostawić bobasów na tak długo i smutno mi teraz. Jestem złą matką? :( Mąż mnie już dawno wyganiał żebym odpoczęła ale bałam się że sobie nie poradzi z takim maleństwem. Ale teraz mąż super sobie radzi, nawet kup już nie zmienia 20minut tylko kilka :p Prawie tak szybko jak ja :p ma z maluchem super kontakt. Oczywiście ja jestem na piedestale ale widzę że jak są sami to Henio nie marudzi że mnie nie ma jak to bywa jak jesteśmy we trójkę i znikne na chwilę z oczu. Myślę o dziecku cały czas. Mąż mi pisze smsy co robią. Mały grzeczny, je mleczko więc uff, bawią się, była już jedna drzemka.

Ja jeszcze na cały dzień nie wyszłam w sumie, ale nie mam z tym zupełnie problemu, żeby się urwać z domu na 2-3 godz. Wręcz tego potrzebuję, i uważam że dziecko też, bo musi umieć zostawać bez mamy, i mieć z tatą kontakt, bo przecież wiadomo, że tata pracuje i spędza z nią dużo mniej czasu. A widzę, że dobrze się razem bawią i wręcz cieszę się, że mogą też mieć takie chwile tylko we dwoje. A za złą matkę się nie uważam, raczej za zdrową więc głowa do góry :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytałam też o bidonach kontra niekapki. Może też za jakiś czas się skusze. Któraś pisała o tych hippach wyciskanych, akurat wpadły mi w ręce dziś jak byłam w Auchan. Jest promo że za 6 dostaje się 2 gratis + fajne pudełko śniadaniowe, więc się skusiłam ;-) spróbuję na tym hippie uczyć ją tego odruchu ciągnięcia. Zobaczymy czy wyjdzie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mi się wydawało, że zdrowo jest czasami wyjsc...

Tęsknię za nim i ten gwar w galerii zaczął mi przeszkadzać :) odzwyczailam się od takiego hałasu i tylu ludzi. Kupiłam małemu kurteczkę jesienna i ocieplane butki. Ile mi to przyjemności sprawiło!! :) Kupowanie mu ubranek to teraz moje hobby :p Mąż pisze że malutki jest trochę marudny ale nie płacze. Nawet odkurzył i starl kurze! Jestem pełna podziwu :)

Jupik, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam dzisiaj do rodziców, bo mąż jedzie na nockę, a nie lubię być sama w domu w nocy i zajechałam przez Was do Lidla, chociaż nie miałam w planach :P kupiłam 3 pary bodziaków na 74 i dwa pajace na 80. Spodenek nie brałam, bo wolę półśpiochy, ale też było sporo jeszcze. Zdziwiłam się, bo to było po 12 już.

A co do wychodzenia to ja bym bardzo chętnie też zrobiła sobie takie wolne, ale przez to, że Mała jest na piersi to musi mi wystarczyć takie wyrwanie się na 3-4 godziny ;) co prawda to są zazwyczaj wyjścia na zakupy, ale też pomagają się trochę zresetować. Jak czasami przyjeżdża do nas moja mama to obydwoje korzystamy z mężem i wychodzimy razem na chwilę. Ja dzięki temu jestem zrelaksowana i szczęśliwa, a szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak zostaje z małą nic nie potrafi zrobić bo się cały czas nią zajmuje ;-) wczoraj ponad 2 godz.sie tylko bawili i mała nawet nie pisnela o jedzenie, choć im zostawiłam słoiczek z owocami, bo była pora. Tatuś rozpieszcza swoją córeczkę ile wlezie, ale mi to nie przeszkadza, bo przecież rzadko zostają tylko we 2.
    Edwarda, gdzie byłaś, w Manu? Ja tam też już wieki nie byłam i też odzwyczailam się od tego gwaru ;-) nawet ciuchy dla siebie zaczęłam kupować przez neta. Jak już wychodzę to albo na zakupy dla domu, albo się z kimś spotkać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dzien dla siebie jest kazdej z nas potrzebny. Super ze tata sobie swetnie radzi i Henio zadowolony :) ja tez zostawiam malego jak jade na zakupy czy cos zalatwic do miasta na 2-3 godz czasem dluzej i mysle o nim ale nie uwazam sie za zla matke bo przeciez moje dziecko ma tatr babcie ktorzy maga sie nim zajac a nie tylko mame :)

Jupik, edwarda20, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1275 1276 1277 1278 1279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ