X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie bylam nigdzie sama odkad maly sie urodzil:p

Mielismy dzisiaj isc gdzies z okazji rocznicy, ale sie nie udalo bo moja siostra, ktora miala zostac z malym sie zle czuje :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez małego nie wychodzę. Ewentualnie na godzinę zostawiam go z mężem. Borys uwielbia tatę ale też jest na cycu a butelkę olewa. A jak nie dostanie mleczka to jest awantura. Ale ja to mam hopla , wieczorem jak mały zaśnie to oglądam jego foty i nie mogę się doczekać aż wstanie. Ale my jeszcze przed zabkowaniem wiec pewnie mi się odmieni

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię wychodzić sama. Za dużo myślę, tęsknię... Najbardziej lubię jak mąż po prostu bierze małą a ja sobie coś działam w domu. Nie jest powiedziane, że się nie wyrwę kiedyś do fryzjera (jak się wreszcie zdecyduję co zrobić z wlosami:P) czy na zakupy, ale nie mam ciśnienia :D

Aga78 więc nie wiem czy Ci to minie, chyba po prostu ten typ tak ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 19:18

Aga78, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, tak bylam w manu bo najblizej.

Ostatecznie wrocilam do domu o 15.30. Bolala mnie glowa od tego gwaru, milion ludzi, no i zaczelo mi sie troche nudzic. Mialam ze soba ksiazke, ktora probuje przeczytac odkad zaszlam w ciaze, i plan byl taki, ze usiade w kawiarni z herbata i poczytam troche. Usiadlam w kacie, zamowilam herbate, siedzialam sobie i rozmyslalam, jak przy stoliku obok usiadl jakis chlopak i zaczal mnie zagadywac :O :O :O Po kilku minutach jak wyciagnelam reke po herbate to zobaczyl obraczke :D Kilka razy zerkal, zeby sie upewnic :D i zaprzestal zagadywania ;p Stwierdzilam wtedy, ze ide do domu do rodziny ;p Jak wstalam to jeszcze zerkal i zyczyl milego dnia hahahha. Milo mi sie zrobilo ale juz za stara jestem na takie akcje ;p Smieje sie, ze to ta nowa fryzura zrobila furore ;p Henio tez wybaluszal galy jak wrocilam ;p

Apropos miliona ludzi, to dwie sytuacje mnie zmrozily:
    1. Idzie sobie rodzinka z chlopcem bardzo dobrze chodzacym wiec mysle, ze mial z 1,5 roku jak nie wiecej. Galeria handlowa, pelno ludzi, swiatla, kolorow, cos sie dzieje caly czas, a chlopiec ze smoczkiem!!!! Rozumiem, ze jak dziecko marudzi, placze, jest senne, ale dawac od tak???
    2. Idzie sobie kolejna rodzinka z chlopcem okolo 5-6 lat, idą przez dziedziniec galerii gdzie dzis byla wystawa / zlot odpicowanych Maluchow (fiatow 126p), naprawde super, a do tego wiadomo, kolory, ludzie itp. No wiec rodzice sobie ida, a chlopiec z tabletem w reku i cos oglada, ojciec trzymal go za kaptur zeby nie wszedl w cos :O :O MASAKRA!

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik, tak bylam w manu bo najblizej.

Ostatecznie wrocilam do domu o 15.30. Bolala mnie glowa od tego gwaru, milion ludzi, no i zaczelo mi sie troche nudzic. Mialam ze soba ksiazke, ktora probuje przeczytac odkad zaszlam w ciaze, i plan byl taki, ze usiade w kawiarni z herbata i poczytam troche. Usiadlam w kacie, zamowilam herbate, siedzialam sobie i rozmyslalam, jak przy stoliku obok usiadl jakis chlopak i zaczal mnie zagadywac :O :O :O Po kilku minutach jak wyciagnelam reke po herbate to zobaczyl obraczke :D Kilka razy zerkal, zeby sie upewnic :D i zaprzestal zagadywania ;p Stwierdzilam wtedy, ze ide do domu do rodziny ;p Jak wstalam to jeszcze zerkal i zyczyl milego dnia hahahha. Milo mi sie zrobilo ale juz za stara jestem na takie akcje ;p Smieje sie, ze to ta nowa fryzura zrobila furore ;p Henio tez wybaluszal galy jak wrocilam ;p

Apropos miliona ludzi, to dwie sytuacje mnie zmrozily:
    1. Idzie sobie rodzinka z chlopcem bardzo dobrze chodzacym wiec mysle, ze mial z 1,5 roku jak nie wiecej. Galeria handlowa, pelno ludzi, swiatla, kolorow, cos sie dzieje caly czas, a chlopiec ze smoczkiem!!!! Rozumiem, ze jak dziecko marudzi, placze, jest senne, ale dawac od tak???
    2. Idzie sobie kolejna rodzinka z chlopcem okolo 5-6 lat, idą przez dziedziniec galerii gdzie dzis byla wystawa / zlot odpicowanych Maluchow (fiatow 126p), naprawde super, a do tego wiadomo, kolory, ludzie itp. No wiec rodzice sobie ida, a chlopiec z tabletem w reku i cos oglada, ojciec trzymal go za kaptur zeby nie wszedl w cos :O :O MASAKRA!
    Ja ostatnio widziałam w autobusie dziewczynkę jadąca z babcią. Wiek ok 5-6 lat-ze smoczkiem w buzi. Nawet moja corka(lat 6.5) zapytała czy to prawdziwy.

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam za sytuacje z chlopakiem :p

A co do tych dwoch sytuacji to ja wgl nie wiem po co takim duzym dzieciom smoczki, chyba tylko z przyzwyczajenia..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie dałam 3latce tableta czy telefonu jak byłam z nią na zakupach nawet jak się darła i przyznam szczerze że razi mnie to baaaaatdzo...
    Nie mówię że wcale nie ma dostępu do elektroniki bo na 20 minut dziennie dostanie jakaś bajkę w telefonie ale to jak usypiam młodego... Żal mi takich dzieci które dla świętego spokoju dostają tablety do ręki...

edwarda20, Totoro, Katy lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Ja też bez małego nie wychodzę. Ewentualnie na godzinę zostawiam go z mężem. Borys uwielbia tatę ale też jest na cycu a butelkę olewa. A jak nie dostanie mleczka to jest awantura. Ale ja to mam hopla , wieczorem jak mały zaśnie to oglądam jego foty i nie mogę się doczekać aż wstanie. Ale my jeszcze przed zabkowaniem wiec pewnie mi się odmieni

Tez ogladam czesto zdjęcia, szczegolnie te ze szpitala (jaki byl malutki! a z drugiej strony duzy i jak sie zmiescil w brzuchu?!), i z pierwszego miesiaca bo malo pamietam.
    Ale nie czekam az sie obudzi ;p Lubie jak spi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 19:51

Aga78 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja ostatnio widziałam w autobusie dziewczynkę jadąca z babcią. Wiek ok 5-6 lat-ze smoczkiem w buzi. Nawet moja corka(lat 6.5) zapytała czy to prawdziwy.
    Ja kiedys w tramwaju widzialam 3-latke w pampersie i ze smoczkiem.
    Skad wiem ze mialam 3 lata? Bo sie kobitka zapytala tatusia, z ktorym jechala :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a co tam z wlosami zrobiłaś? :D Boże, niech mnie ktoś natchnie xD

Co do dzieci... Cóż, każdy sobie radzi jak potrafi... Albo właśnie sobie nie radzi O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda a co tam z wlosami zrobiłaś? :D Boże, niech mnie ktoś natchnie xD

Tzn tak: swoje mam ciemny blond i kręcone. Od kilku lat farbuje na rudo-braz, bardzo dobrze sie w nim czuje bo mam biala karnacje i niebieskie oczy, wiec pare osob pytalo juz czy to moje naturalne ;) Odkad jest dziecko to zwiazuje je gladko w kok. Teraz mialam juz dlugie dobrze za łopatki. Zrobilam teraz farbe tę sama co zawsze + obciecie ciut za ramiona + prostowanie. W prostych sie nie lubie bo wygladam naprawde inaczej, inna buzia jest od razu, powaznie tak. Takze nic spektakularnego, ale dziecko roznice widzialo ;p Cos mu nie pasowalo w mamie ;p

A i jak pokazalam fryzjerce te odrastajace wlosy wokol glowy to az zapisala nazwe tego olejku, bo nie znała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:10

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny dajcie spokój. 1,5 roczne dziecko spokojnie może jeszcze potrzebować smoczka. Moje akurat bezsmoczkowe, ale połowa rówieśników Sary ganiała w tym wieku ze smoczkiem. Podobnie z pieluchami. Dzieci od 2 r.ż zaczynają kontrolować potrzeby fizj. więc pielucha w tym wieku jest nadal ok. Wiadomo będą dzieci, co wcześniej złapią temat, ale będą też takie u których to potrwa i dłużej.

darika, Magdzia85F, Malyprosiaczek, Aga78, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeju dziewczyny dajcie spokój. 1,5 roczne dziecko spokojnie może jeszcze potrzebować smoczka. Moje akurat bezsmoczkowe, ale połowa rówieśników Sary ganiała w tym wieku ze smoczkiem. Podobnie z pieluchami. Dzieci od 2 r.ż zaczynają kontrolować potrzeby fizj. więc pielucha w tym wieku jest nadal ok. Wiadomo będą dzieci, co wcześniej złapią temat, ale będą też takie u których to potrwa i dłużej.
    Ja rozumiem, ze smoczek do spania czy jak marudzi. Ale nie od tak sobie.

Ja pisalam o 3latce w pieluszce. 2 lata to ok.

Ps. nasze pokolenie chodzilo w tetrze i rodzice szybko oduczali pieluch. I dalo sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:25

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie 1.5 roczne jeszcze bardzo nie razi, ale już 3latek i owszem. A sporo takich widzieliśmy przy okazji wyjazdów wakacyjnych. Moja jest smoczkowa i myślę, że zacznę odzwyczajać jak zacznę odstawiać ją od piersi-odruch ssania powinien jej wtedy zanikać a nie być podtrzymywany. Zresztą przy okazji czytania o bidonach ten sam case-niekapki utrzymują ten odruch, bidon nie.
    Mnie za to rozwalają jeszcze dzieci 4-5 letnie w spacerowkach :-/ siedzi taki wielki byk w spacerowie i jest wożony.. no mnie i męża to zawsze rozwala. Może dlatego że sami bardzo dużo chodzimy i nie wyobrażamy sobie pchać 5latka w wózku.. no ale wszystko kwestia przyzwyczajenia. I smoczki, i wózki i tablety. Rodzice lubią chodzić na łatwiznę. Co do pieluch to też sprawa indywidualna ale też z otoczenia widzę że im później się rodzice biorą za sadzanie na nocnik tym gorzej to idzie..nie wiem jak u nas będzie, okaże się dopiero.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zgodzę się z Edwarda, rodzice którzy przerabiali tetry szybko odzwyczajali od pieluch i się dało. Znak czasów- łatwiej zmienić paperucha i mieć z bani niz zadac sobie trud żeby to dziecko uczyć. No ale jak napisałam-im dłużej się czeka tym słabiej to wychodzi (oczywiście obserwacja rodziny,znajomych).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Mnie za to rozwalają jeszcze dzieci 4-5 letnie w spacerowkach :-/ siedzi taki wielki byk w spacerowie i jest wożony..
    Mnie tez to rozwala ;p

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja rozumiem, ze smoczek do spania czy jak marudzi. Ale nie od tak sobie.

Skąd wiesz, może jakby jej wyjęli to by się położyła plackiem na ziemi i zaczęła ryczeć, haha ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Skąd wiesz, może jakby jej wyjęli to by się położyła plackiem na ziemi i zaczęła ryczeć, haha ;-)
    Haha, nie wiem ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak w temacie pampersów to mam sąsiadkę z tych mniej inteligentnych :) w tym roku jej syn szedł do zerówki i była oburzona bo babki jej powiedziały że nie ma opcji zmiany pieluch....5/6 latek lejący w pieluchy....to jest dopiero lenistwo, serio! :) a gdybym tego od niej nie usłyszała to chyba bym nie uwierzyła.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek mojej kuzynki nabawił się sulnej nerwicy jak go zaczęła oduczać pieluch.Chłopczyk bardzo rezolutny, bardzo bogaty zasób słów ale sikał ciągle w pieluchę a miał 2.5 roku. Ja uważam, że oczywiście trzeba pokazywać nocnik itd. ale każde dziecko ma swój czas i mnie 3 latek w pieluszce nie razi - widocznie jego rozwój skupiony jest teraz na czymś innym.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ