X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie nie bylam nigdzie sama odkad maly sie urodzil:p

Mielismy dzisiaj isc gdzies z okazji rocznicy, ale sie nie udalo bo moja siostra, ktora miala zostac z malym sie zle czuje :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez małego nie wychodzę. Ewentualnie na godzinę zostawiam go z mężem. Borys uwielbia tatę ale też jest na cycu a butelkę olewa. A jak nie dostanie mleczka to jest awantura. Ale ja to mam hopla , wieczorem jak mały zaśnie to oglądam jego foty i nie mogę się doczekać aż wstanie. Ale my jeszcze przed zabkowaniem wiec pewnie mi się odmieni

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię wychodzić sama. Za dużo myślę, tęsknię... Najbardziej lubię jak mąż po prostu bierze małą a ja sobie coś działam w domu. Nie jest powiedziane, że się nie wyrwę kiedyś do fryzjera (jak się wreszcie zdecyduję co zrobić z wlosami:P) czy na zakupy, ale nie mam ciśnienia :D

Aga78 więc nie wiem czy Ci to minie, chyba po prostu ten typ tak ma ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 19:18

Aga78, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik, tak bylam w manu bo najblizej.

Ostatecznie wrocilam do domu o 15.30. Bolala mnie glowa od tego gwaru, milion ludzi, no i zaczelo mi sie troche nudzic. Mialam ze soba ksiazke, ktora probuje przeczytac odkad zaszlam w ciaze, i plan byl taki, ze usiade w kawiarni z herbata i poczytam troche. Usiadlam w kacie, zamowilam herbate, siedzialam sobie i rozmyslalam, jak przy stoliku obok usiadl jakis chlopak i zaczal mnie zagadywac :O :O :O Po kilku minutach jak wyciagnelam reke po herbate to zobaczyl obraczke :D Kilka razy zerkal, zeby sie upewnic :D i zaprzestal zagadywania ;p Stwierdzilam wtedy, ze ide do domu do rodziny ;p Jak wstalam to jeszcze zerkal i zyczyl milego dnia hahahha. Milo mi sie zrobilo ale juz za stara jestem na takie akcje ;p Smieje sie, ze to ta nowa fryzura zrobila furore ;p Henio tez wybaluszal galy jak wrocilam ;p

Apropos miliona ludzi, to dwie sytuacje mnie zmrozily:
    1. Idzie sobie rodzinka z chlopcem bardzo dobrze chodzacym wiec mysle, ze mial z 1,5 roku jak nie wiecej. Galeria handlowa, pelno ludzi, swiatla, kolorow, cos sie dzieje caly czas, a chlopiec ze smoczkiem!!!! Rozumiem, ze jak dziecko marudzi, placze, jest senne, ale dawac od tak???
    2. Idzie sobie kolejna rodzinka z chlopcem okolo 5-6 lat, idą przez dziedziniec galerii gdzie dzis byla wystawa / zlot odpicowanych Maluchow (fiatow 126p), naprawde super, a do tego wiadomo, kolory, ludzie itp. No wiec rodzice sobie ida, a chlopiec z tabletem w reku i cos oglada, ojciec trzymal go za kaptur zeby nie wszedl w cos :O :O MASAKRA!

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik, tak bylam w manu bo najblizej.

Ostatecznie wrocilam do domu o 15.30. Bolala mnie glowa od tego gwaru, milion ludzi, no i zaczelo mi sie troche nudzic. Mialam ze soba ksiazke, ktora probuje przeczytac odkad zaszlam w ciaze, i plan byl taki, ze usiade w kawiarni z herbata i poczytam troche. Usiadlam w kacie, zamowilam herbate, siedzialam sobie i rozmyslalam, jak przy stoliku obok usiadl jakis chlopak i zaczal mnie zagadywac :O :O :O Po kilku minutach jak wyciagnelam reke po herbate to zobaczyl obraczke :D Kilka razy zerkal, zeby sie upewnic :D i zaprzestal zagadywania ;p Stwierdzilam wtedy, ze ide do domu do rodziny ;p Jak wstalam to jeszcze zerkal i zyczyl milego dnia hahahha. Milo mi sie zrobilo ale juz za stara jestem na takie akcje ;p Smieje sie, ze to ta nowa fryzura zrobila furore ;p Henio tez wybaluszal galy jak wrocilam ;p

Apropos miliona ludzi, to dwie sytuacje mnie zmrozily:
    1. Idzie sobie rodzinka z chlopcem bardzo dobrze chodzacym wiec mysle, ze mial z 1,5 roku jak nie wiecej. Galeria handlowa, pelno ludzi, swiatla, kolorow, cos sie dzieje caly czas, a chlopiec ze smoczkiem!!!! Rozumiem, ze jak dziecko marudzi, placze, jest senne, ale dawac od tak???
    2. Idzie sobie kolejna rodzinka z chlopcem okolo 5-6 lat, idą przez dziedziniec galerii gdzie dzis byla wystawa / zlot odpicowanych Maluchow (fiatow 126p), naprawde super, a do tego wiadomo, kolory, ludzie itp. No wiec rodzice sobie ida, a chlopiec z tabletem w reku i cos oglada, ojciec trzymal go za kaptur zeby nie wszedl w cos :O :O MASAKRA!
    Ja ostatnio widziałam w autobusie dziewczynkę jadąca z babcią. Wiek ok 5-6 lat-ze smoczkiem w buzi. Nawet moja corka(lat 6.5) zapytała czy to prawdziwy.

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polubilam za sytuacje z chlopakiem :p

A co do tych dwoch sytuacji to ja wgl nie wiem po co takim duzym dzieciom smoczki, chyba tylko z przyzwyczajenia..

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie dałam 3latce tableta czy telefonu jak byłam z nią na zakupach nawet jak się darła i przyznam szczerze że razi mnie to baaaaatdzo...
    Nie mówię że wcale nie ma dostępu do elektroniki bo na 20 minut dziennie dostanie jakaś bajkę w telefonie ale to jak usypiam młodego... Żal mi takich dzieci które dla świętego spokoju dostają tablety do ręki...

edwarda20, Totoro, Katy lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Ja też bez małego nie wychodzę. Ewentualnie na godzinę zostawiam go z mężem. Borys uwielbia tatę ale też jest na cycu a butelkę olewa. A jak nie dostanie mleczka to jest awantura. Ale ja to mam hopla , wieczorem jak mały zaśnie to oglądam jego foty i nie mogę się doczekać aż wstanie. Ale my jeszcze przed zabkowaniem wiec pewnie mi się odmieni

Tez ogladam czesto zdjęcia, szczegolnie te ze szpitala (jaki byl malutki! a z drugiej strony duzy i jak sie zmiescil w brzuchu?!), i z pierwszego miesiaca bo malo pamietam.
    Ale nie czekam az sie obudzi ;p Lubie jak spi ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 19:51

Aga78 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja ostatnio widziałam w autobusie dziewczynkę jadąca z babcią. Wiek ok 5-6 lat-ze smoczkiem w buzi. Nawet moja corka(lat 6.5) zapytała czy to prawdziwy.
    Ja kiedys w tramwaju widzialam 3-latke w pampersie i ze smoczkiem.
    Skad wiem ze mialam 3 lata? Bo sie kobitka zapytala tatusia, z ktorym jechala :D

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a co tam z wlosami zrobiłaś? :D Boże, niech mnie ktoś natchnie xD

Co do dzieci... Cóż, każdy sobie radzi jak potrafi... Albo właśnie sobie nie radzi O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Edwarda a co tam z wlosami zrobiłaś? :D Boże, niech mnie ktoś natchnie xD

Tzn tak: swoje mam ciemny blond i kręcone. Od kilku lat farbuje na rudo-braz, bardzo dobrze sie w nim czuje bo mam biala karnacje i niebieskie oczy, wiec pare osob pytalo juz czy to moje naturalne ;) Odkad jest dziecko to zwiazuje je gladko w kok. Teraz mialam juz dlugie dobrze za łopatki. Zrobilam teraz farbe tę sama co zawsze + obciecie ciut za ramiona + prostowanie. W prostych sie nie lubie bo wygladam naprawde inaczej, inna buzia jest od razu, powaznie tak. Takze nic spektakularnego, ale dziecko roznice widzialo ;p Cos mu nie pasowalo w mamie ;p

A i jak pokazalam fryzjerce te odrastajace wlosy wokol glowy to az zapisala nazwe tego olejku, bo nie znała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:10

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny dajcie spokój. 1,5 roczne dziecko spokojnie może jeszcze potrzebować smoczka. Moje akurat bezsmoczkowe, ale połowa rówieśników Sary ganiała w tym wieku ze smoczkiem. Podobnie z pieluchami. Dzieci od 2 r.ż zaczynają kontrolować potrzeby fizj. więc pielucha w tym wieku jest nadal ok. Wiadomo będą dzieci, co wcześniej złapią temat, ale będą też takie u których to potrwa i dłużej.

darika, Magdzia85F, Malyprosiaczek, Aga78, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeju dziewczyny dajcie spokój. 1,5 roczne dziecko spokojnie może jeszcze potrzebować smoczka. Moje akurat bezsmoczkowe, ale połowa rówieśników Sary ganiała w tym wieku ze smoczkiem. Podobnie z pieluchami. Dzieci od 2 r.ż zaczynają kontrolować potrzeby fizj. więc pielucha w tym wieku jest nadal ok. Wiadomo będą dzieci, co wcześniej złapią temat, ale będą też takie u których to potrwa i dłużej.
    Ja rozumiem, ze smoczek do spania czy jak marudzi. Ale nie od tak sobie.

Ja pisalam o 3latce w pieluszce. 2 lata to ok.

Ps. nasze pokolenie chodzilo w tetrze i rodzice szybko oduczali pieluch. I dalo sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 20:25

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie 1.5 roczne jeszcze bardzo nie razi, ale już 3latek i owszem. A sporo takich widzieliśmy przy okazji wyjazdów wakacyjnych. Moja jest smoczkowa i myślę, że zacznę odzwyczajać jak zacznę odstawiać ją od piersi-odruch ssania powinien jej wtedy zanikać a nie być podtrzymywany. Zresztą przy okazji czytania o bidonach ten sam case-niekapki utrzymują ten odruch, bidon nie.
    Mnie za to rozwalają jeszcze dzieci 4-5 letnie w spacerowkach :-/ siedzi taki wielki byk w spacerowie i jest wożony.. no mnie i męża to zawsze rozwala. Może dlatego że sami bardzo dużo chodzimy i nie wyobrażamy sobie pchać 5latka w wózku.. no ale wszystko kwestia przyzwyczajenia. I smoczki, i wózki i tablety. Rodzice lubią chodzić na łatwiznę. Co do pieluch to też sprawa indywidualna ale też z otoczenia widzę że im później się rodzice biorą za sadzanie na nocnik tym gorzej to idzie..nie wiem jak u nas będzie, okaże się dopiero.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zgodzę się z Edwarda, rodzice którzy przerabiali tetry szybko odzwyczajali od pieluch i się dało. Znak czasów- łatwiej zmienić paperucha i mieć z bani niz zadac sobie trud żeby to dziecko uczyć. No ale jak napisałam-im dłużej się czeka tym słabiej to wychodzi (oczywiście obserwacja rodziny,znajomych).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Mnie za to rozwalają jeszcze dzieci 4-5 letnie w spacerowkach :-/ siedzi taki wielki byk w spacerowie i jest wożony..
    Mnie tez to rozwala ;p

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja rozumiem, ze smoczek do spania czy jak marudzi. Ale nie od tak sobie.

Skąd wiesz, może jakby jej wyjęli to by się położyła plackiem na ziemi i zaczęła ryczeć, haha ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Skąd wiesz, może jakby jej wyjęli to by się położyła plackiem na ziemi i zaczęła ryczeć, haha ;-)
    Haha, nie wiem ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak w temacie pampersów to mam sąsiadkę z tych mniej inteligentnych :) w tym roku jej syn szedł do zerówki i była oburzona bo babki jej powiedziały że nie ma opcji zmiany pieluch....5/6 latek lejący w pieluchy....to jest dopiero lenistwo, serio! :) a gdybym tego od niej nie usłyszała to chyba bym nie uwierzyła.

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Synek mojej kuzynki nabawił się sulnej nerwicy jak go zaczęła oduczać pieluch.Chłopczyk bardzo rezolutny, bardzo bogaty zasób słów ale sikał ciągle w pieluchę a miał 2.5 roku. Ja uważam, że oczywiście trzeba pokazywać nocnik itd. ale każde dziecko ma swój czas i mnie 3 latek w pieluszce nie razi - widocznie jego rozwój skupiony jest teraz na czymś innym.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
‹‹ 1276 1277 1278 1279 1280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ