X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Też ciężka nocka była, pobudka o 6 i cały dzień marudził. Mam nadzieję że dzisiaj będzie trochę lepiej :(

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez caly dzien marudzil :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To coś jest w powietrzu, moja obudziła sie przed północą i do trzeciej jazda. Potem czujne spanie a w ciągu dnia myślałam że nadrobi a ona rad 40 min a raz 32. Teraz od 20 min śpi i mam wielkie nadzieje na obudzenie sie na karmienie ok 4

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełnia była czy jak...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda górne jedynki zeszły do dziąseł i cisza, nic się nie dzieje :/ dolne dziąsło całe nabrzmiale, ale też nic na razie :/

Zmiana pogody się szykuje, u mnie dziś np. bardzo wiało. Ale u nas to nie powód, tak jak pisałam, wszystkie noce tak ostatnio wyglądają :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy dziewczyny sobie podać ręce. U nas też noce tragedia. Niespokojny sen, pobudki na jedzenie (a już przesypiala całe noce). W dzień maruda na maxa. Z tym, że u nas albo góra idzie albo te zmiany skórne ją męczą... Padam z nóg. Dobrze ze juz weekend.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie odwrotnie wczoraj zasnąl o 21, potem jakoś po północy się przebudzil, najadl w 5 min i bez przerwy do 7.30 pospał, byłam w szoku. Za to dziś zasnął mi o 17.30 na spacerze i się nie budzi i nie budzi to go obudziłam o 19.30, bo mówię w nocy mi imprezę urzadzi, wykapalam i podczas kąpieli dostał histerii, to szybkie karmienie niby przysypial, a jak już się najadl to się zaczął śmiać, więc teraz leży sam w łóżeczku i gada do siebie, a a ja czekam aż zaśnie coś mu się ewidentnie poprzestawialo...

gg646iye46nicebi.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co będzie ciekawego w Lidlu?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro u nas gorne jedynki wygladaja jak u Twojej niuni na zdjęciu. Wiec juz tuz tuz.
    W Łodzi tez wialo bardzo.

Makira, zapomnialam napisac ze waga Juliana wow :)

PS. Jutro 1 raz wychodze sama na dłuzej. Najpierw fryzjer, obciecie i farba, potem sniadanie w kawiarni, potem jakies zakupy ubraniowe, potem obiad (jakis fast food!), a potem moze po prostu sobie posiedze i poczytam ;p Chce wrocic jak najpozniej. Bo dzis przez te nieprzespana noc, jego marudzenie w dzien i to ze odmawial jedzenia doprowadzily mnie do stanu, ze sie poplakalam. Juz mi ciezko bardzo fizycznie, a psychicznie tez widze ze coraz gorzej, musze odsapnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 21:05

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzisiaj byliśmy na szczepieniu druga dawka pneumokoków, mała wazy 7kg i 63,5xm :)
    U nas nocka akurat była Ok, za to marudziła wieczorem strasznie , a się okazało, ze kupa męczyła, wkonxu poszło i odrazu zadowolona, do kapania i poszła spać :)
    U nas tez dzisiaj gorąco i strasznie wiało , teraz pada a od jutra tylko 14 stopni.
    Obniżyliśmy dzisiaj łóżeczko na środkowy poziom, bo mała będąc na brzuchu łapała jedna ręka górnej poręczy , bałam się ze któregoś dnia ja zostawię a ona się podciągnie albo coś i wypadnie, już miałam czarne wizje jak to dzisiaj zobaczyłam.

Ma któraś z was matę szara ze skip hop ? Czytałam, ze podobno strasznie śmierdzi i teraz nie wiem czy ja zamawiać czy nie?

Edwarda zazdroszczę takiego dnia :) ja jeszcze takiego nie miałam odkąd się mała urodziła.
    Dziś pediatra sprawdzała dziąsła , to mówi,ze na dole widać dwie kreseczki, ale to jeszcze trochę a u góry podobno bardzo naciągnięte i były takie białe.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Totoro u nas gorne jedynki wygladaja jak u Twojej niuni na zdjęciu. Wiec juz tuz tuz.
    W Łodzi tez wialo bardzo.

Makira, zapomnialam napisac ze waga Juliana wow :)

PS. Jutro 1 raz wychodze sama na dłuzej. Najpierw fryzjer, obciecie i farba, potem sniadanie w kawiarni, potem jakies zakupy ubraniowe, potem obiad (jakis fast food!), a potem moze po prostu sobie posiedze i poczytam ;p Chce wrocic jak najpozniej. Bo dzis przez te nieprzespana noc, jego marudzenie w dzien i to ze odmawial jedzenia doprowadzily mnie do stanu, ze sie poplakalam. Juz mi ciezko bardzo fizycznie, a psychicznie tez widze ze coraz gorzej, musze odsapnac.

Haha no on lubi sobie pójesc, na pewno je częściej jak co 3h w dzień, ale nie wygląda aż tak grubo, jest bardzo długi też :D

Oj zazdroszczę takiego dnia :D mój dziś spał 2h rano, odsypial, to że wstał po 7 a nie o 9 haha i zmylam sobie lakier z paznokci, nałożyłam odżywkę, oj jaki to był relaks... Poczułam się taka zadbana kobieta haha

gg646iye46nicebi.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlodaaa wrote:

Ma któraś z was matę szara ze skip hop ? Czytałam, ze podobno strasznie śmierdzi i teraz nie wiem czy ja zamawiać czy nie? Pytasz o te puzzle szaro kremowe (geo)? Jeśli tak to moja nie śmierdziała, ale szybko się niszczy. Pewnie nie kupiłabym jej po raz 2 biorąc pod uwagę kryterium cena/jakość.
    .

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A co będzie ciekawego w Lidlu?
    Bodziaki 2 pak za 10 zł , spodenki za 6 i pajacyki po 12 zl ;) wszystko z motywem looney tunes ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 22:11

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Bodziaki 2 pak za 10 zł , spodenki za 6 i pajacyki po 12 zl ;) wszystko z motywem looney tunes ;)
    Aaa już wiem :) A skąd wy te promocje bierzecie?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nam się wtedy jak wrzuciłam zdjęcie pokazały te górne jedynki w dziąsłach i do tej pory ani rusz :/ aktualnie to chyba dolne są już bardziej na wyjściu, bo i z przodu i z tyłu są pogrubione jak nie wiem.

Też za mną fryzjer chodzi, ale kurde, nie mogę się zdecydować czy obciąć włosy czy zapuszczac dalej... Szkoda mi, bo już dość długie, ale z kolei takie liche... :(

Co do takiego długiego wyjścia, to ja nie dałabym rady :D już pomijając KP, ale ja nie mogę zostawić Lilki, ciekawe kiedy mi to przejdzie :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z jednej strony marzy sie takie wyjscie, a z drugiej raczej na tak dlugo bym nie potrafila malego zostawic :p
    Najdluzej poki co zostal z moja siostra na 3 godziny okolo, a i tak sie stresowalam przez ten czas bo nie chcial nic jesc :p
    Dzisiaj tez z nia zostaje bo mamy rocznice i chcemy chociaz na chwile gdziss wyskoczyć;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie przyszła mata że skip hop ale gray/Gold i trochę śmierdziala , ale po 2 dniach przestała. Poza tym, że małemu się mega podoba i lubi na niej ćwiczyć, to też uważam, że nie jest tyle warta.

A te promocje to ja nie wiem, tu kiedyś chyba wyczytałam i dlatego dopytywalam :D

Fajnie jest wyjść, przy KP możliwości są ograniczone, ale jak się wyjdzie nawet na chwilę to w głowie i tak jest tylko dziecko. My ostatnio usiedlismy z mężem, wypilismy kawę w spokoju, bo babcia zabrała na spacer to aż nam dziwnie było bez niego :D

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja promocje przegladam na aplikacji "tropiciel okazji". Tam mam zbior gazetek z marketow.
    Maz wlasnie pojechał do lidla :)

U nas nocki tez od kilku dni gorsze. Pierwsza pobudka zazwyczaj juz okolo 23 a wczoraj o 22 sie obudzila i nie mogla zasnac. Maz w koncu na reku ja usypial. A bylo tak fajnie jak o 2 pierwszy raz sie budzila :) ape trzeba przezyc :)

Ja poki co bez dziecka wyszlam raz na makijaz przed weselem :) godzine mnie nie bylo,ale myslalam caly czas :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chwalimy sie,ze od wczoraj stopki sa w buzi i coraz czesciej i dluzej cwiczymy pozycję czworacza :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z dziewczynami wieczorem. Dziecko jest w głowie ale wiem że zostaje w dobrych rękach i spi;)
    Mam tropiciel okazji ale nie mam tych gazetek

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 1274 1275 1276 1277 1278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ