X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Moja tez teraz tak spi,ale ze spiworka juz wyrasta i musze kupic wiekszy,ale znalazlam taki z odpinanymi rekawkami,wiec chyba sie zdecyduje na niego bo dwie opcje w jednym :)

O, a możesz pokazać jaki to? :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    O, a możesz pokazać jaki to? :)

Uzywany od dziewczyny na grupie znalazlam :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e243ceeca191.png

Wysłany: 24 września 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super. A nie wiesz jaka firma? Też muszę poszukać na fb, w ogóle o tym wcześniej nie pomyślałam, dzięki ;)

acygan lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może spróbuję dziś pod pajacyka włożyć bodziaka... Wydaje mi się wprawdzie, że 21-22 stopnie to nie jest jakoś bardzo chłodno, ale można spróbować... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Wrocław - sklep matka, jeszcze niedawno mieli remont, więc myślę, ze będziesz zadowolona z wyboru :) też tam kupowaliśmy łupinę i po kolejny fotelik też się tam wybierzemy na pewno :)
    No sądząc po stronie internetowej klippanow nie mają, a to właśnie fotelik, który chce zobaczyć w pierwszej kolejności.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ale super. A nie wiesz jaka firma? Też muszę poszukać na fb, w ogóle o tym wcześniej nie pomyślałam, dzięki ;)

Nie wiem, dziewczyna wieczorem ma podealac mi szczegoly :) znajdz grupe sprzedazowa dla mam swojego miasta lub kazdego innego (wysylka tez wchodzi przeciez w gre) i tam mnostwo ciekawych rzeczy mozna znalezc :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda-tak 2 tygodnie temu. Pisałam o tym ;) stopniowo tzn miałam jeszcze pół opakowania 1 i mieszalam pół na pół. I potem już 2. Jak pisalam-jest gęste i smoczek nr 3 poszedł w ruch.
    Dałam dziś mus, myśląc że będzie super i... klapa. Nadal pluje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 14:49

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Edwarda-tak 2 tygodnie temu. Pisałam o tym ;) stopniowo tzn miałam jeszcze pół opakowania 1 i mieszalam pół na pół. I potem już 2. Jak pisalam-jest gęste i smoczek nr 3 poszedł w ruch.
    Dałam dziś mus, myśląc że będzie super i... klapa. Nadal pluje :/
    Tak pamietam, wszedzie pisza zeby stopniowo przechodzic ale jakie proporcje robic to juz nie napisali.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tak pamietam, wszedzie pisza zeby stopniowo przechodzic ale jakie proporcje robic to juz nie napisali.
    Wiesz, niby na początku powinno się np 4 miarki początkowego i 1 miarka następnego. Tak że dwa dni. Potem 3 miarki początkowego i 2 następnego, potem 2:3, 1:4 I potem już tylko mleko 2. Czyli cały proces powinien trwać ok tygodnia. Ale ja nie chciałam już kolejnego kupować opakowania 1 dlatego w sumie chyba 2/3dni dawalam pół na pół. Tym bardziej, że nie zmieniała mleka tylko między ta sama marka przechodzilam ;)
    Najbardziej martwi mnie że ten łobuz nie chce nic jeść... nawet jabłko mu nie wchodzi.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Wiesz, niby na początku powinno się np 4 miarki początkowego i 1 miarka następnego. Tak że dwa dni. Potem 3 miarki początkowego i 2 następnego, potem 2:3, 1:4 I potem już tylko mleko 2. Czyli cały proces powinien trwać ok tygodnia. Ale ja nie chciałam już kolejnego kupować opakowania 1 dlatego w sumie chyba 2/3dni dawalam pół na pół. Tym bardziej, że nie zmieniała mleka tylko między ta sama marka przechodzilam ;)
    Najbardziej martwi mnie że ten łobuz nie chce nic jeść... nawet jabłko mu nie wchodzi.
    I nie mial zadnych problemow z kupa?

Nauczy sie, ma czas. Jak posmakuje mieska to juz nic innego nie bedzie chcial jesc :P Odczekaj pare dni i ponow moze proby?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:

W c&a są śpiworki z odpinanymi rękawami :)

edwarda20, White Innocent, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png

Wysłany: 24 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. hmm, to jedyne co mi przychodzi do głowy to odezwać się do 8* na fb (jest też osobna grupa) z pytaniem o dostępność, może coś się uda załatwić :)

acygan tak, tak, jestem na różnych grupach sprzedażowych dla mam, ale jakoś nie pomyślałam żeby tam poszukać. Chyba po prostu jeszcze nie sezon i mało takich ogłoszeń się pojawiało i to dlatego :D

mlodaaa dzięki za cynk, na pewno sprawdzę przy okazji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 18:46

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    I nie mial zadnych problemow z kupa?

Nauczy sie, ma czas. Jak posmakuje mieska to juz nic innego nie bedzie chcial jesc :P Odczekaj pare dni i ponow moze proby?
    Nie miał.
    Jadł już każde mozliwe mięso i pięknie jadł A teraz nie chce...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Nie miał.
    Jadł już każde mozliwe mięso i pięknie jadł A teraz nie chce...
    Aaa. To odczekaj pare dni. Moze zapomni i bedzie jadl :) A brzuszek go nie boli?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których dzieci mają już ząbki i rozszerzają dietę- dbacie już o nie jakoś, myjecie czy coś???

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dziewczyny, których dzieci mają już ząbki i rozszerzają dietę- dbacie już o nie jakoś, myjecie czy coś???
    Ja czekam az zabek wyjdzie porządnie i bede mu myc wieczorem. Maz stwierdzil, ze bedzie to robil ;p

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, a jak będziesz myć? Czym? Zupełnie nie jestem zorientowana, a mojej rosną 2 dolne, a owoce wcina aż jej się uszy trzęsą, więc mnie olśniło, że trzebaby za zęby się wziąć..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 24 września 2018, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz na bezzębną buzię mojej córki stosuje taką silikonową nakładkę na palec, potem miękka szczoteczka i zacznę czytać o pastach:)

Jupik lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015

Wysłany: 24 września 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio czytałam, że od ok. 6 miesiąca (od pojawienia się pierwszego ząbka) do 6 roku życia powinno się stosować pasty z fluorem 1000 ppm. Dopóki dziecko nie potrafi wypluwać to nakładamy śladowe ilości pasty, jak potrafi to pasta w ilości ziarenka grochu.
    Ja na początku zamierzam stosować tą taką silikonową nakładkę, później się będę interesować szczoteczkami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 22:59

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
‹‹ 1280 1281 1282 1283 1284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ