X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super :)
    Ja malemu musze jakies spodnie cieple kupic bo ma kurtke najlepiej takie na szelkach

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej z kolei stopki marzną na spacerach :/ dziś miała rajstopki, spodnie, skarpetki, buciki i był A przykryta kocykiem - po spacerze stopki zimniutkie :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na zakupy jedziemy z moja mama, babcia poszaleje ;) na pewno muszę kupić trochę rajstop, sliniakow, ciepłych pajacy, bo dziś w nocy mimo że cieplutki pajac miał Kuba i był kocem przykryty jak wzięłam go na karmienie to karczek i rączki miał zimne, aż zostawiłam go u nas w łóżku żeby nie marzl :/ dzisiaj w kominku przepalilismy ale dopóki nie wlaczymy centralnego pieca to muszę go na cebulkę ubierać. Dziś pod pajac nałożyłam mu body krótki rękaw, zobaczymy jak będzie.
    Totoro gratulacje! :)

Totoro lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 dzięki :) ja też od wczoraj wkładam Lili bodziaka pod pajaca do spania. Jakoś tak pewniej się czuję jak ma jeszcze jedną warstwę, bo walkę z przykrywaniem jej dalej przegrywam :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała dopiero zaczęła przekręcać się na brzuszek :) możecie polecić jakieś fajne rajstopki? Mam głównie z Lidla ale one są takie wąskie na brzuszku.

Totoro gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:36

Totoro lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedna pare z 5-10-15 i są ok :) jedną też mam od teściowej, w Anglii kupiła i jeszcze są za duże trochę ale fajne bo mają te nalepki antyposlizgowe na stopkach i kolanach, więc idealne do raczkowania będą :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałyscie wczoraj „uwagę” na TVN ? Jestem przerażona tym co widziałam ! Biedne dziecko :(

A ja się zastanawiam czy u nas jakiś skok się nie zaczyna, bo mała coś marudzi od paru dni, albo poprostu jest załamana tą pogodą :P
    My tez jak wyszłyśmy dzisiaj na spacer to myslalam, ze mi łeb urwie tak wiało. Mała była w Body na długi rękaw i takiej grubej polarowo-barankowej kurteczce z hm. Spodenki skarpetki i taki skarpetkowe buciki i przykryta taka kołderka z la millou , fajnie się sprawdza do wózka , zamiast śpiworki narazie.
    A ja myśle nad kupnem śpiworka cottonmoose. Wyglada na ciepły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:18

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda tragiczna:/ nie wiem jak u ubierać małą bo ona z tych nie jeżdżących w wózku wiec praktycznie cały spacer na rękach. W wózku bym ją opatuliła kocem a tak to nie mam pomysłu...
    W ogóle ostatnio zaobserwowałam w kupie Lili takie pojedyncze pasma krwi. Myślałam że to jednorazowe i faktycznie 2 tygodnie było spokoju, ale wczoraj znowu i tym razem dużo więcej:( nie wiem od czego to może być...pediatra coś wspominała o możliwej alergii ale czy to możliwe że nagle po 5 miesiącach jej alergia wyszła? Nic takiego nie jadłam... kurde teraz siedzę i się stresuje, już mi się odechciewa jeść czegokolwiek:/ czy któraś z Was miała coś podobnrgo? Macie jakieś pomysły?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Lili.

Emi jutro kończy pół roku. Dzis zamontowałam jej krzesełko do karmienia, tak żeby można było przypiąć tackę i trochę się zdziwiłam bo żeby ją włożyć do podstawki muszę odpinać tackę inaczej nogi się nie mieszczą ;). W ogóle co jej dałam wodę, to robiła fontanę (w sensie zaciągała z bidonu i pluła)

Jeśli chodzi o śpiworku, to Sarah miała 100 cm, ale jak miała założone buty to, to był za krótki (tej zimy miała 86 cm wzrostu i 2 lata, a należy do tych małych dzieci) teoretycznie można w nim odpiąć na buty, ale wydawało mi się że będzie jej wiatr tam wpadał. Pisząc że był za mały mam na myśli takie pełne opatulenie, a nie tylko do pasa

White Innocent lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    U nas też pogoda tragiczna:/ nie wiem jak u ubierać małą bo ona z tych nie jeżdżących w wózku wiec praktycznie cały spacer na rękach. W wózku bym ją opatuliła kocem a tak to nie mam pomysłu...
    W ogóle ostatnio zaobserwowałam w kupie Lili takie pojedyncze pasma krwi. Myślałam że to jednorazowe i faktycznie 2 tygodnie było spokoju, ale wczoraj znowu i tym razem dużo więcej:( nie wiem od czego to może być...pediatra coś wspominała o możliwej alergii ale czy to możliwe że nagle po 5 miesiącach jej alergia wyszła? Nic takiego nie jadłam... kurde teraz siedzę i się stresuje, już mi się odechciewa jeść czegokolwiek:/ czy któraś z Was miała coś podobnrgo? Macie jakieś pomysły?
    Na poczatek zrób badanie na kalu na krew by miec 100% ze to krew. Sara miała problemy z zatwardzeniami (poczytaj o szczelinach odbytu) to może być od tego, może też być alergia. Jeśli podejrzewasz alergie to możesz zrobić panel z krwii (jak będzie ig zależna to może coś wyjdzie), ale znów negatywny wynik w ale nie oznacza braku alergii

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rajstopki to i ja malemu kupic musze i koniecznie rekawiczki bo mu raczki msrzna na dworze. Na noc tez zakladam body pod pajacyka

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na spacerku w śpiworku-polecam. Mała miała bodziaka, spodenki, skatpetki (standardowy zestaw po domu), bluzę taką zapinaną z futerkiem (do niedawna tak tylko jeździliśmy +kocyk) i wsadziłam ją w ten spiworek- rewela. Cały spacer kontrolowałam, czy nie jest zimna lub zgrzana i było ok. Dla mnie bomba bo nie trzeba zakładać na dziecko dużo warstw. Na stopkach miała tylko skarpety a pp spacerze były cieplutkie jak bułeczki :-)
    Kurde, rajtuzki zakładacie i co do tego? Nie mam ani jednej pary.. wolę bodziaka + spodenki lub polspiochy. Sama mam uraz z dzieciństwa jak mi mama takie paskudne grube rajtuzy zakłada, fuj ;-) jakoś mam przeświadczenie że w spodenkach będzie jej wygodniej :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dawna pod polarkowy pajac zakładamy zwykły. Dziś w sypialni ledwo 20, zobaczymy jak się nagrzeje. Mąż ciepluch i wprawdzie staram się z niej też nie zrobić cieplucha, ale mnie samej w jednej warstwie byłoby za zimno.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, super, że Twoja już siada :-)
    Moja przymierza się do raczkpwania, z punktu A do B śmiga po swojemu bez problemu, i coraz częściej przyjmuje pozycję czworacza, ale jakoś do siadania nie widzę, żeby się zbierała. No ale wszystko w swoim czasie :-)

Totoro lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarze zakładałam rajstopy do raczkowania (po domu). Zwykle na nie zapinałam body (wtedy się nie ściągały i nie utrudniały prób przemieszczania, no i ona nie tolerowała skarpetek, a rajstop nie potrafiła zdjąć). Na spacery wychodziłam normalnie ( body+legginsy+skarpetki+ bluza i śpiworek (to strój na zimę, jak temp spadała poniżej -5, to bluzę zamieniłam na kurtkę) Na szczęście raczkować zaczęła dopiero w styczniu, więc po podwórku w ten sposób zaczęła się przemieszczać dopiero wiosną marzec/kwiecień więc też mogłam ją puszczać w legginsach.

Teraz na spacery jak idziemy w chuście/nosidle to normalnie zakładam bluzę do noszenia, a na to cienka kurtkę. Do wózka bluza+coś do przykrycia lub cienki śpiworek.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia, Mirabelcia, Jupik, Kinga, dzięki dziewczyny :D

Ja rajstopki założyłam jej pod spodnie dresowe, też tego nie lubię, ale ostatnio jak była w samych spodniach, to potem całe nóżki miala zimne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:38

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miałam być majówka a zostałam kwietniowka. I tak pomyślałam, że może Was zapytam.
    Mój mały ma 5 miesiecy i nadal próba trakcji nie wychodzi :(
    Na brzuchu ładnie trzyma głowę, wyciąga powoli już rączki na prosto, w pionie też trzyma kręci ładnie, czasem sie zachwieje jeszcze.
    Przy próbach się cieszy i ani myśli głowy podnieść.
    Czy któraś z Waszych dzieci tak miało? Martwić się? Czekać? Ćwiczyć jakoś?

• Veruka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Cześć dziewczyny, miałam być majówka a zostałam kwietniowka. I tak pomyślałam, że może Was zapytam.
    Na brzuchu ładnie trzyma głowę, wyciąga powoli już rączki na prosto, w pionie też trzyma kręci ładnie, czasem sie zachwieje jeszcze.

Moja nawet nie prostuje rąk leżąc na prosto!:) z tym że moja pediatra pod tym kontem małej nie bada...(też nie wiem czy to dobrze). A tą próbę trakcji wykonywał u Ciebie lekarz czy sama robisz? Dla swojego spokoju możesz zawsze iść do neurologa lub fizjoterapeuty ale też dzieci rozwijają się w swoim tempie a do tego bywają leniwe:) moja np. w ogóle nie lubi leżeć na brzuchu i większość dzieci z forum jest o wiele bardziej rozwinięta fizycznie...chociaż gdyby nie forum to nie miałabym o tym pojęcia:)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    To już pediatra powinien podjąć decyzje czy skierować na rehabilitację czy nie, być może macie problemy z napięciem, ale równie dobrze może się rozwijać w dolnej granicy normy (moje 2 akurat trakcję szybko zaliczały.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam o tym spiworku do wozka ale moja mama chce malemu kupic kombinezon wiec spiworek bedzie zbedny

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ