X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super :)
    Ja malemu musze jakies spodnie cieple kupic bo ma kurtke najlepiej takie na szelkach

Totoro lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej z kolei stopki marzną na spacerach :/ dziś miała rajstopki, spodnie, skarpetki, buciki i był A przykryta kocykiem - po spacerze stopki zimniutkie :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro na zakupy jedziemy z moja mama, babcia poszaleje ;) na pewno muszę kupić trochę rajstop, sliniakow, ciepłych pajacy, bo dziś w nocy mimo że cieplutki pajac miał Kuba i był kocem przykryty jak wzięłam go na karmienie to karczek i rączki miał zimne, aż zostawiłam go u nas w łóżku żeby nie marzl :/ dzisiaj w kominku przepalilismy ale dopóki nie wlaczymy centralnego pieca to muszę go na cebulkę ubierać. Dziś pod pajac nałożyłam mu body krótki rękaw, zobaczymy jak będzie.
    Totoro gratulacje! :)

Totoro lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 dzięki :) ja też od wczoraj wkładam Lili bodziaka pod pajaca do spania. Jakoś tak pewniej się czuję jak ma jeszcze jedną warstwę, bo walkę z przykrywaniem jej dalej przegrywam :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mała dopiero zaczęła przekręcać się na brzuszek :) możecie polecić jakieś fajne rajstopki? Mam głównie z Lidla ale one są takie wąskie na brzuszku.

Totoro gratulacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 19:36

Totoro lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedna pare z 5-10-15 i są ok :) jedną też mam od teściowej, w Anglii kupiła i jeszcze są za duże trochę ale fajne bo mają te nalepki antyposlizgowe na stopkach i kolanach, więc idealne do raczkowania będą :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałyscie wczoraj „uwagę” na TVN ? Jestem przerażona tym co widziałam ! Biedne dziecko :(

A ja się zastanawiam czy u nas jakiś skok się nie zaczyna, bo mała coś marudzi od paru dni, albo poprostu jest załamana tą pogodą :P
    My tez jak wyszłyśmy dzisiaj na spacer to myslalam, ze mi łeb urwie tak wiało. Mała była w Body na długi rękaw i takiej grubej polarowo-barankowej kurteczce z hm. Spodenki skarpetki i taki skarpetkowe buciki i przykryta taka kołderka z la millou , fajnie się sprawdza do wózka , zamiast śpiworki narazie.
    A ja myśle nad kupnem śpiworka cottonmoose. Wyglada na ciepły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2018, 20:18

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda tragiczna:/ nie wiem jak u ubierać małą bo ona z tych nie jeżdżących w wózku wiec praktycznie cały spacer na rękach. W wózku bym ją opatuliła kocem a tak to nie mam pomysłu...
    W ogóle ostatnio zaobserwowałam w kupie Lili takie pojedyncze pasma krwi. Myślałam że to jednorazowe i faktycznie 2 tygodnie było spokoju, ale wczoraj znowu i tym razem dużo więcej:( nie wiem od czego to może być...pediatra coś wspominała o możliwej alergii ale czy to możliwe że nagle po 5 miesiącach jej alergia wyszła? Nic takiego nie jadłam... kurde teraz siedzę i się stresuje, już mi się odechciewa jeść czegokolwiek:/ czy któraś z Was miała coś podobnrgo? Macie jakieś pomysły?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Lili.

Emi jutro kończy pół roku. Dzis zamontowałam jej krzesełko do karmienia, tak żeby można było przypiąć tackę i trochę się zdziwiłam bo żeby ją włożyć do podstawki muszę odpinać tackę inaczej nogi się nie mieszczą ;). W ogóle co jej dałam wodę, to robiła fontanę (w sensie zaciągała z bidonu i pluła)

Jeśli chodzi o śpiworku, to Sarah miała 100 cm, ale jak miała założone buty to, to był za krótki (tej zimy miała 86 cm wzrostu i 2 lata, a należy do tych małych dzieci) teoretycznie można w nim odpiąć na buty, ale wydawało mi się że będzie jej wiatr tam wpadał. Pisząc że był za mały mam na myśli takie pełne opatulenie, a nie tylko do pasa

White Innocent lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    U nas też pogoda tragiczna:/ nie wiem jak u ubierać małą bo ona z tych nie jeżdżących w wózku wiec praktycznie cały spacer na rękach. W wózku bym ją opatuliła kocem a tak to nie mam pomysłu...
    W ogóle ostatnio zaobserwowałam w kupie Lili takie pojedyncze pasma krwi. Myślałam że to jednorazowe i faktycznie 2 tygodnie było spokoju, ale wczoraj znowu i tym razem dużo więcej:( nie wiem od czego to może być...pediatra coś wspominała o możliwej alergii ale czy to możliwe że nagle po 5 miesiącach jej alergia wyszła? Nic takiego nie jadłam... kurde teraz siedzę i się stresuje, już mi się odechciewa jeść czegokolwiek:/ czy któraś z Was miała coś podobnrgo? Macie jakieś pomysły?
    Na poczatek zrób badanie na kalu na krew by miec 100% ze to krew. Sara miała problemy z zatwardzeniami (poczytaj o szczelinach odbytu) to może być od tego, może też być alergia. Jeśli podejrzewasz alergie to możesz zrobić panel z krwii (jak będzie ig zależna to może coś wyjdzie), ale znów negatywny wynik w ale nie oznacza braku alergii

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rajstopki to i ja malemu kupic musze i koniecznie rekawiczki bo mu raczki msrzna na dworze. Na noc tez zakladam body pod pajacyka

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na spacerku w śpiworku-polecam. Mała miała bodziaka, spodenki, skatpetki (standardowy zestaw po domu), bluzę taką zapinaną z futerkiem (do niedawna tak tylko jeździliśmy +kocyk) i wsadziłam ją w ten spiworek- rewela. Cały spacer kontrolowałam, czy nie jest zimna lub zgrzana i było ok. Dla mnie bomba bo nie trzeba zakładać na dziecko dużo warstw. Na stopkach miała tylko skarpety a pp spacerze były cieplutkie jak bułeczki :-)
    Kurde, rajtuzki zakładacie i co do tego? Nie mam ani jednej pary.. wolę bodziaka + spodenki lub polspiochy. Sama mam uraz z dzieciństwa jak mi mama takie paskudne grube rajtuzy zakłada, fuj ;-) jakoś mam przeświadczenie że w spodenkach będzie jej wygodniej :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dawna pod polarkowy pajac zakładamy zwykły. Dziś w sypialni ledwo 20, zobaczymy jak się nagrzeje. Mąż ciepluch i wprawdzie staram się z niej też nie zrobić cieplucha, ale mnie samej w jednej warstwie byłoby za zimno.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 25 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, super, że Twoja już siada :-)
    Moja przymierza się do raczkpwania, z punktu A do B śmiga po swojemu bez problemu, i coraz częściej przyjmuje pozycję czworacza, ale jakoś do siadania nie widzę, żeby się zbierała. No ale wszystko w swoim czasie :-)

Totoro lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarze zakładałam rajstopy do raczkowania (po domu). Zwykle na nie zapinałam body (wtedy się nie ściągały i nie utrudniały prób przemieszczania, no i ona nie tolerowała skarpetek, a rajstop nie potrafiła zdjąć). Na spacery wychodziłam normalnie ( body+legginsy+skarpetki+ bluza i śpiworek (to strój na zimę, jak temp spadała poniżej -5, to bluzę zamieniłam na kurtkę) Na szczęście raczkować zaczęła dopiero w styczniu, więc po podwórku w ten sposób zaczęła się przemieszczać dopiero wiosną marzec/kwiecień więc też mogłam ją puszczać w legginsach.

Teraz na spacery jak idziemy w chuście/nosidle to normalnie zakładam bluzę do noszenia, a na to cienka kurtkę. Do wózka bluza+coś do przykrycia lub cienki śpiworek.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia, Mirabelcia, Jupik, Kinga, dzięki dziewczyny :D

Ja rajstopki założyłam jej pod spodnie dresowe, też tego nie lubię, ale ostatnio jak była w samych spodniach, to potem całe nóżki miala zimne :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 07:38

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, miałam być majówka a zostałam kwietniowka. I tak pomyślałam, że może Was zapytam.
    Mój mały ma 5 miesiecy i nadal próba trakcji nie wychodzi :(
    Na brzuchu ładnie trzyma głowę, wyciąga powoli już rączki na prosto, w pionie też trzyma kręci ładnie, czasem sie zachwieje jeszcze.
    Przy próbach się cieszy i ani myśli głowy podnieść.
    Czy któraś z Waszych dzieci tak miało? Martwić się? Czekać? Ćwiczyć jakoś?

• Veruka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Cześć dziewczyny, miałam być majówka a zostałam kwietniowka. I tak pomyślałam, że może Was zapytam.
    Na brzuchu ładnie trzyma głowę, wyciąga powoli już rączki na prosto, w pionie też trzyma kręci ładnie, czasem sie zachwieje jeszcze.

Moja nawet nie prostuje rąk leżąc na prosto!:) z tym że moja pediatra pod tym kontem małej nie bada...(też nie wiem czy to dobrze). A tą próbę trakcji wykonywał u Ciebie lekarz czy sama robisz? Dla swojego spokoju możesz zawsze iść do neurologa lub fizjoterapeuty ale też dzieci rozwijają się w swoim tempie a do tego bywają leniwe:) moja np. w ogóle nie lubi leżeć na brzuchu i większość dzieci z forum jest o wiele bardziej rozwinięta fizycznie...chociaż gdyby nie forum to nie miałabym o tym pojęcia:)

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    To już pediatra powinien podjąć decyzje czy skierować na rehabilitację czy nie, być może macie problemy z napięciem, ale równie dobrze może się rozwijać w dolnej granicy normy (moje 2 akurat trakcję szybko zaliczały.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myslalam o tym spiworku do wozka ale moja mama chce malemu kupic kombinezon wiec spiworek bedzie zbedny

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1282 1283 1284 1285 1286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ