X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan dzięki :D

Kinga wszystkiego co najlepsze dla Emi! :D

Lila bawiła się dziś godzinę na macie. Jeszcze się nie otrząsnelam z szoku xD ostatnie 15-20 min ze mną, ale tylko piłeczkę jej podawałam jak jej uciekała xD

Kinga. lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Emi ;) Faktycznie nie widac po niej, ze tyle wazy :p

Moj niedawno potroil wage urodzeniowa, ale przy takiej wadze to nic trudnego nie bylo :p

Kinga. lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ;) przyspiesze wizytę u pediatry, niech mi da skierowanie.

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych wspaniałości dla solenizantki! Nasza waży trochę ponad 7 i już mi kręgosłup strzela, a od kilku dni wszystko jest be, na macie be, na jedzenie nie ma czasu, spacery są be, tylko noszenie "na krzesełko" (z podwiniętą pupą) jest akceptowane. Poza tym jęczy i warczy na mnie ze złości :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Emi :) samych powodow do uśmiechu zyczymy :)

Kinga. lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzis malemu pajac w pepco taki ocieplany futerkowy :) bedzie na teraz super ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Samych wspaniałości dla solenizantki! Nasza waży trochę ponad 7 i już mi kręgosłup strzela, a od kilku dni wszystko jest be, na macie be, na jedzenie nie ma czasu, spacery są be, tylko noszenie "na krzesełko" (z podwiniętą pupą) jest akceptowane. Poza tym jęczy i warczy na mnie ze złości :)

Witam w klubie, u nas tez wszystko na nie. Tylko na rękach jest okej. Gdzie jej nie chciałam dziś odłożyć to była histeria, do tego w nocy znowu zaczęła się budzić na butle. Dobrze m, ze mój K. Dziś wrócił wcześniej i się trochę nią zajął to pół h się zdrzemnęłam, bo ledwo patrzyłam na oczy.
    Czekam na krzesełko i dopiero zaczynamy rozszerzanie diety już tak naprawdę, bo kilka prób było, ale kompletnie nie ogarnia jedzenia łyżeczka.

3i49hdgenmhomr4i.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Kupilam dzis malemu pajac w pepco taki ocieplany futerkowy :) bedzie na teraz super ;)

Ja kupilam kombinezon na jesien :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veruka wrote:
    Kinga. wrote:
    Pokażę naszą solenizantkę (0,5r) Bylsmy na bilansie 9960g, 70 cm. Nadal nie obraca się na brzuch, ale ponoć jest blisko i w ciągu kilku tyg powinno jej wyjsć. Jak dostała palce do próby trakcji, to prawie usiadła samodzielnie (zabrało jej jakich 5-10cm), także pediatra nie miał zastrzeżeń i kazał nadal czekać (na bok potrafi się przekręcać tylko ten brzuch taki mało atrakcyjny). Dostała klocki i grzechotkę, to zamiast się popisać małą motoryką od razu próbowała je zjeść ;) Śmialiśmy się, że od razu widać, co jej sprawia największą radość ;)

Emi to chyba ma rekordową wagę na tym forum a nic po niej nie widać:)) niezmiennie podziwiam za noszenie takiej dorodnej panny! Fajnie że wszystko jest ok.
    A przy okazji tak się zastanawiam czy tylko moja pediatra nic nie sprawdza? Zawsze ją tylko osłucha i na tym koniec...
    U mnie są zawsze testy, im starsze dziecko tym tego więcej. Poza odruchami dzis miała spr wzrok, słuch, trzymanie i przekładanie klocków, grzechotki. Sarah na 2 latka miała skakać, biegać, kopać piłkę, układać wieżę, nazywać zwierzaki, malować kreskę (tyle pamiętam).

Co do wagi to jest faktycznie ciężka, dlatego coraz częściej sięgam po nosidło i wrzucam ją na plecy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi ;) przyspiesze wizytę u pediatry, niech mi da skierowanie.
    Prywatnie nie musisz miec skierowania. I lepiej tak isc bo na nfz bedziesz kilka miesiecy czekac :/

Nynka lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie okolo 8 kg. Tez mnie wszystko boli :( mimo ze go nie nosze. Ale przeniesc z miejsca na miejsce, ubrac, rozebrac, potulic...

Mały jest taki cudaczny teraz. Np dzis z 10 minut klepal sobie opakowanie z waterwipesami i sie cieszyl z dzwieku. Wczoraj posmarowalam sobie w dzien usta kremem nivea, dosyc gruba warstwe bo mialam bardzo suche, to patrzyl sie na mnie non stop, dziwil i wyciagal raczki jakby chcial zlapac ;p Ciagle wszystko klepie, wyciaga lapki, mnie klepie po twarzy, lapie za nos, oko, ucho, broda taty super zabawka ;p A no i rzuca wszystkim. Dzis pod lozeczkiem znalazlam 3 smoczki. Do tego gada rozne zbitki sylab i smieje sie z glupot, czasami wystarczy ze zrobie glupia mine i smieje sie w glos ;p Aaa i miny strzela takie slodkie. No rewelka jest :)

PS. w Next miedzysezonowa wyprzedaz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 18:04

mlodaaa, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Cześć dziewczyny, miałam być majówka a zostałam kwietniowka. I tak pomyślałam, że może Was zapytam.
    Mój mały ma 5 miesiecy i nadal próba trakcji nie wychodzi :(
    Na brzuchu ładnie trzyma głowę, wyciąga powoli już rączki na prosto, w pionie też trzyma kręci ładnie, czasem sie zachwieje jeszcze.
    Przy próbach się cieszy i ani myśli głowy podnieść.
    Czy któraś z Waszych dzieci tak miało? Martwić się? Czekać? Ćwiczyć jakoś?
    Nynka u mnie też próba nie wychodziła pomimo tego, że Borys ładnie podnosił główkę na brzuchu. Fizjoterapeuta zbadał go i powiedział,że dziecko bez problemu by to zrobiło ale nie kuma, że podnoszone za rączki ma podnieść głowę. Nic z tym nie robiłam, nie ćwiczyłam a po tygodniu od wizyty jakoś tak przez przypadek spróbowałam i Borys bez problemu ciągnął główkę.

Nynka lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Nynka u mnie też próba nie wychodziła pomimo tego, że Borys ładnie podnosił główkę na brzuchu. Fizjoterapeuta zbadał go i powiedział,że dziecko bez problemu by to zrobiło ale nie kuma, że podnoszone za rączki ma podnieść głowę. Nic z tym nie robiłam, nie ćwiczyłam a po tygodniu od wizyty jakoś tak przez przypadek spróbowałam i Borys bez problemu ciągnął główkę.
    A to nie jest tak, ze jest to odruch niemowlecy a nie kwestia kumania?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Powtarzam słowa fizjoterapeuty.Bardzovdobry specjalista , dyrektor kliniki u nas w mieście

3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Chyba nie, bo moja też robiła jak chciała xD już dawno jej wychodziło, pediatra panikowala, bo chciała siadać od razu, a u neurologa nie wyszło, rozgladala się, patrzyła gdzieś za mną... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka. My dostaliśmy skierowanie w czerwcu i dopiero w październiku był termin na NFZ dlatego lepiej prywatnie.
    Też zauważyłam że Gabryś za rączki nie koniecznie chce się podniesc

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie zawsze Zosia ciagnela glowe na badaniu,pomimo tego,ze wcześniej robila to bez problemu.

Mam problem. Zosia ma od kilku dni czerwone policzki,troche w tym miejscu ma sucha skore. Powiedzialam dzis pediatrze o tym,zapytala tylko czy nie wprowadzilismy nic nowego do diety i tyle w temacie :/ w dodatku ma dziwne dziasla,pogrubione i w okolicy dolnych 3-4 ma dziwne gulki. To normalne?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Powtarzam słowa fizjoterapeuty.Bardzovdobry specjalista , dyrektor kliniki u nas w mieście
    Aha. Ja sie nie znam. Myslalam, ze to odruch.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas cos czuc ostrego na dolnym dzoasle w okolicach jedynek chyba beda szly ząbki :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas trakcja nie wychodziła w 4 miesiącu, pomimo tego, że Borys bez problemu odwracał się z pleców na brzuch, wysoko trzymał główkę, sięgał rączkami po zabawki na brzuchu i nawet wkładał już sobie nózki do buzi.Fizjo wtedy stwierdził, że ruchowo jest rozwinięty na 5 miesiąc a pediatrzy zbyt dużą wagę przywiązują do próby trakcji i że ona nie jest aż tak istotna jeżeli inne odruchy nie szwankują. No ale wiadomo, warto sprawdzić.

Nynka lubi tę wiadomość

3jvzi09kjtx66r5t.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ