X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosidło do noszenia przodem to zło (chwyt marketingowy). Tule kupiło ergobaby i wprowadzili podobne nosidło właśnie przodem co spowodowało duże oburzenie w chusto świecie. Ja bym przodem nie kupiła chyba ze tę podkładkę babyhip (ale tylko dla dziecka siedzącego i do noszenia przez 5-10 min)

Moje oba nosidła są z chust (lepiej pracują i są bardziej przewiewne od zwykłej bawełny „pościelowe”), niestety są też droższe (np Tula z chusty jak kupowałam swoje była 2xdrozsza od tej zwykłej tuli bawełnianej)
    Mam didytai (nosidło wiązane) i fidele fusion toddler (klamrowe). Fidelę można kupić w dobrej cenie biorąc pod uwagę stosunek cena/jakość. Najtańsze nosidła ergonomiczne ma chyba womar (ale nie wszystkie tej firmy są ergonomiczne, dużo mają wisiadeł.

White Innocent lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisze Kinga. Nie kupuje się nosiła przodem do świata... Ja jestem na to wyczulona bo miałam córkę z dysplazją bioderek...

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc tragedia... jak o 23 zjadł tak pobudki o 1,2,3,4,5,6 I koniec... jestem wyczerpana. Kurczę, im dalej miało być lepiej. W dzień sam się sobą nie zajmie, bycie "kolo" niego też nic nie daje. Trzeba się bawić z nim ciągle i wyglupiac. Gdy idzie spać trzeba zająć się starsza, domem A w nocy też człowiek nie odpocznie... jak żyć? Do tego to ulewanie/wymiotowanie...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos tego nosiło tula przodem
    http://antoonovka.pl/tula-explore

My mamy tule baby (to od 7kg). Sporadycznie Mała w niej noszę. Ona akurat to lubi bo lubi rączki mamusi więc prawie tak jakby była na rękach. Ale jest jeszcze trochę za krotka na to nosidlo. Więc naprawdę sporadycznie ją wkładam (do tej pory może 3-4 razy była a mamy już z półtora miesiąca).

Co do uczulenia my ciągle walczymy. U nas też zaczęło się od suchej, czerwonej skóry potem doszły krosty- na calym ciele. U nas winna prawdopodobnie Lovela płyn do prania. Choć sam powrót do Dzidziusia nic nie zmienił i dopiero również zmiana mleka pomogła. Choć ostatnio przypadkowo założyłam jej body, które było prane w Loveli to znów jej się zaczerwienilo. Jak zmieniłam na inne prane w Dzidziusiu to zbladlo. Więc obstawiam i Lovele i mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 08:42

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U nas noc tragedia... jak o 23 zjadł tak pobudki o 1,2,3,4,5,6 I koniec... jestem wyczerpana. Kurczę, im dalej miało być lepiej. W dzień sam się sobą nie zajmie, bycie "kolo" niego też nic nie daje. Trzeba się bawić z nim ciągle i wyglupiac. Gdy idzie spać trzeba zająć się starsza, domem A w nocy też człowiek nie odpocznie... jak żyć? Do tego to ulewanie/wymiotowanie...
    A byliście u pediatry z tym wyniotowanien? O ile ulewanie jest normalne tak wymioty już nie. Amela też kiedyś chlustala po mleku, wyszła skaza białkowa i pomogła zmiana mleka na Nutramigen. Drugi raz zdarzały jej się wymioty przed wyładowaniem w szpitalu (zum i posocznica). Nie chcę Cię straszyć ale warto byłoby może jakieś podstawowe badania zrobić (mocz, morfo, crp).
    Amela też jest w dzień dość wymagająca a jak miała to uczulenie to już w ogóle musiałam ciągle ją bawić. Jak ją swedziala skóra to noce też mieliśmy kiepskie. Jak uczulenie trochę zeszło to jest lepiej.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro my też mamy chustonosidlo caboo i też z dwa czy trzy razy w nim siedział :p najpierw były upały i cały był mokry tylko go włożyłam a teraz jak chłodniej się zrobiło to ma to w nosie tak samo jak Twoja Lila, wszystko naokoło takie ciekawe, do mamy podczas karmienia się tuli :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

Też bym skontrolowala to wymiotowanie. Na tym etapie już nie powinno być ulewania/wymiotów, na pewno nie regularnie.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też ulewa dalej, czasem ma dzień że ani razu nie uleje a innym razem tylko go przebiorę i znowu rzyg :p drugi raz zrobił mi imprezkę w nocy, obudził się o 2, oczy jak 5zl uśmiechnięte.. Śmieję się ze dzisiaj jak na dobrą imprezę przystało się zarzygal xd
    Mam ostatnio tak że jak wstaję rano mam zdretwiale stopy, nie wiem co się dzieje :/ muszę rozchodzić zanim Kubę wezmę bo te dodatkowe 8,5kg to już za dużo i boję się ze się wywalę z nim :/ chyba muszę zrobić morfologie

qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś będziemy u pediatry i się dowiemy. No on tak jak pisałam.nawet 2 h pi jedzeniu potrafi ulec, albo płynie albo takim serkiem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Dziś będziemy u pediatry i się dowiemy. No on tak jak pisałam.nawet 2 h pi jedzeniu potrafi ulec, albo płynie albo takim serkiem
    Daj znać co powie pediatra, bo u nas serkiem też ulewa czasami i nasza pediatra powiedziała że jak takie ruchliwe dziecko to jest normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 09:37

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czasami też uleje takim strawionym mlekiem, ale to sporadycznie, zazwyczaj przy noszeniu, nie wiem może to od ucisniecia żołądka.
    Ja ogolnie mam kryzys jestem ostatnio z małym sama od rana do wieczora, mało mi śpi poza tym jestem po leczeniu kanałowym i czuję się jakby mi ktoś przywalił, pogoda też nie rozpieszcza, także słabo :x

W nocy też mi zaczął gorzej spypiac, po zasnieciu budzi się po 3h, a później do rana już co 2h,moze jak jest taki duży to szybciej trawi moje mleko i już mu na tak długo nie starcza? Nie wiem już sama, niby do 6m ma pokrywać 100% zapotrzebowania, ale nie każde dziecko jest książkowe i takie samo. Jak widać tu na forum, nasze dzieci są praktycznie z jednego miesiąca, a różnica nawet 3kg wagi

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dzięki za odp. Odstawiam mleko na chwile obecna, bo boje sie,ze to moze byc jednak skaza :( maz jak byl maly mial silna skaze.

Zosia dzis obudzila sie tylko dwa razy w nocy, jestem w szoku :)

Moja do tej pory nie ulewala, a teraz zaczela,ale nie duzo. A ze sporo sie rusza to nie martwie sie. Natomiast przy takim chlustaniu to kontrolowalabym chyba to.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też może nie dużo i jest ruchliwy ale spytam. Ja ciągle jestem sama od 7 do ok 17 i w międzyczasie odbieram starsza że szkoly. Młody śpi ok 2-3razy po pół h. Nawet zjeść spokojnie nie można. Powiem wam że jestem bardzo wyczerpana tym. Nerwowa, zła, smutna. Wszystko na raz. Jakaś depresja jesienna? Cholera wie. I to zimno jeszcze ( ja zmarzluch straszny). Ehhh. Pomarudzilam ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Wikuś też ulewa, ale tylko owtedy gdy "biegnie". Jest cały czas w ruchu więc uleje mu się co jakiś czas. Czasem to nie wiem czy ulał czy to ślina z buzi bo leci mu tak ciurkiem, że ostatnio miałam całe spodnie mokre od jego śliny.

Nam też nocki się popsuly. Jak zasypia o 19 to wstaje o 21.30, 24,2,4, 5.30. Kiedys wstawal tylko o 3 i od razu szedł spać i wstawal o 6 lub 7. Ale myślę, że już mam mało mleka w piersi i nie może porządnie się najeść więc wstaje częściej. Nie ma u nas sytuacji, że jest rozbudzony. On po prostu wola o pierś i od razu jak zje to idzie dalej spac. A w dzień to śpi mi 3 razy po 30 min i raz godzinkę. Zazwyczaj najdłuższa przerwa jest po obiedzie jak zje cały słoiczek obiadku. Wszystkie inne drzemki to od razu po śniadaniu jak zje kaszke, potem na spacerku i po deserku. Ciekawe ile waży bo my dopiero zaczynamy wchodzić w ubranka 68... I powiem Wam że te na 62 są dobre w długości, ale niestety już w szerokości są za malusie. Ale nie dziwie się, że ciągle w 62 chodzi bo my z mężem też malutccy jesteśmy (ja mam 155cm wzrostu).

Jeśli chodzi o depresję jesienna to mnie też dopada. Brzydka pogoda u nas. Raz jest słoneczko, a dosłownie po 5 min wielka czarna chmura i teraz nie wiadomo czy iść na spacer czy nie. A ja jestem sama bez niczyjej pomocy cały miesiąc przez całą dobę :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem sama od 7 do 18 i od 3 tygodni dwójką w domu non stop. I jeszcze dwójka chora na jakieś zatoki czy cholera wie co bo duszą się w nocy. Starsza bardziej... Już inhalujemy sterydami bo wymiotowala tym kaszlem. Ja śpię od 24 do 6 a raczej sprawdzam co godzinę czy oddychaja.

Mój młody ulewa ale tylko jak się naje i położy na brzuch a mi za mocno leci mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 10:24

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja tez tak sie czuje... mam wrazenie, ze przez to zmeczenie nie zajmuje sie mala tak jak powinnam, bo nie mam sily. Wczoraj sie zbuntowalam, oddalam mala tatusiowi, zamknelam sie w sypialni i zasnelam. Chyba odpoczelysmy od siebie bo od razu jest lepiej, dziecko zadowolone, mama tez, tylko biedny tata wyczerpany ;-)

Ubolewam nad tym, ze mala tez nie chce byc w chuscie, woli ogladac wszystko.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam.2 dni sama i o wiele lepiej sobie radzilam niż jak jest facet ;p
    Cały słoiczek zjada Ci? U nas ostatnio jak łyżeczkę zje to jest super...budzi się w nocy na mleko. Raz zje 60 ml raz 120. Różnie...W dzień potrafi jeść co 2 h...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze mowicie, nie wiedzialam ze nie nosi sie przodem.

Moj zaczal ulewac po 3 mcu jakos. Jak zaczal sie wiecej ruszac wlasnie. A odkad spedza czas w wiekszosci na brzuchu to non stop ale male ilosci.

Andzia ja mialam takie zdretwiale i bolace stopy na poczatku. U mnie to od kregoslupa. Odkad maz mnie masuje codziennie to jest lepiej. Ale ciagle nie moge wybrac sie do masazysty :/

Malyprosiaczek u nas ja 150 cm ;p maz 175 lub 176 cm ;p Henio nosi rozmiar 74. Wczoraj wyciagnelam cieplejsze spodenki dresowe na 6-9 mcy z f&f i sa prawie za male :O ledwo co mu na dupke wciagnelam. Podejrzewam zanizona rozmiarowke :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika u nas Lovela jest od poczatku i nie bylo problemu nigdy,takze wykluczam.
    Podejrzewam jeszcze koc,ktory ostatnio wyjelam,wydawalo mi sie,ze go pralam,ale teraz juz nie jestem pewna. Moze to on.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być że od kręgosłupa :/ a z rozmiarami to weźcie nic nie mówcie, bylismy wczoraj z moja mamą na zakupach w pepco, nazbierałam ciuszków na 250zł, w nocy jak mi się mały zarzygal spróbowałam mu włożyć cieplusi mieciusi pajac na 80 i się okazało że tak jak myślałam że będzie na zimę tak teraz odrobinę luzu tylko miał. Ja wiem, że w pepco zanizona rozmiarowka, Ale tak czy siak jestem w szoku :p już 74 wszystkie ciuszki sa dobre, niektóre już odłożone bo za małe. Od rodziny męża ze stanów ostatniego pajaca ostatnio wyciągnęłam myślę przymierzymy i bardzo dobrze zrobilam to chociaż jedną noc w nim pospał, rozmiar na 6 miesięcy niby czyli akurat ale taki wielki mi się wydawał za każdym razem jak na niego patrzyłam :p
    To jest ten ze stanów
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf65ae020f9b.jpg
    A to jest pepco
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c7abce4dac6.jpg

edwarda20, Totoro, acygan, Makira, Mirabelcia, Katy lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1286 1287 1288 1289 1290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ