X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w ciazy raz w szpitalu, ale mi wystarczyło bo ta kolka nerkowa mnie wymeczyla :/
    I wymioty do samego konca :/

Dziewczyny, czy jak juz maly sprobuje marchewke i ziemniaka to moge mu podac takie polaczenie czy najpierw po kolei warzywa i dopiero pozniej łączyć? Albo np. rano nowe warzywo, a po poludniu takie polaczenie dwoch znanych juz?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jedyne co źle wspominam z czasu ciąży to mega zgaga i pod koniec ból pachwin :p a tak to moja ciąża była wręcz idealna, gdyby nie to że sytuacja finansowa w tym momencie nam nie pozwala na drugiego bobaska to już myślę że też niedługo byśmy sie starali.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! Zgaga! Zapomniałam o zgadze XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży jest całkiem inaczej- chyba latwiej. Moja druga ciąża była gorsza jeśli chodzi o dolegliwości ale nie mogłam się skupiać na swoich dolegliwościach bo musiałam zająć się córką. Wiadomo że wynoszenie pełnego nocnika w 12 tygodniu nie było niczym fajnym ale musiałam to przeżyć. Sama jestem jedynaczką i nie chcę żeby moja córka nie miała rodzeństwa. I wymarzyłam sobie roznice wieku do trzech lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 17:01

Jupik, White Innocent lubią tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przynajmniej zgaga ominęła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jeszcze jakieś jedynaczki, które żałują że nie mają rodzeństwa? Ja mam i sobie cenię (choć też już z większą różnicą wieku dlatego chciałam żeby moje dzieci były bliżej siebie, też max.,do 3 lat).. i to duży argument żeby mieć 2 dziecko. Ale czy jak się nie ma to czegoś brakuje jak Kachnie czy się bierze za normę?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zosi zakladam body na dlugi, spodnie i skarpety. Jesli jest troche chlodniej,to body na krotki,na to cienka bluzeczka i tez spodnie, skarpetki. Ewentualnie body na krotki i pajac lub body na dlugi i spiochy :)

Aga78 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 braci :D

Edwarda kiedys sobie tak myslalam, ze jesteś tak zakochana w Heniu, ze na pewno zdecydujesz sie na jeszcze jedno :) i wciaz tak uwazam hehe xD

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja mam 4 braci

O raju!!! Prawie jak u mojej siostry- 3 chłopaków i 1 dziewczyna ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zgaga ominela i bol glowy. Za to rzyg do 16tc ;p

Acygan hehe ;p Jak widzisz przeszło mi to przez mysl, ale to natura przemawia ;p Rozsądek mowi inaczej :) Bo wiesz, natura i chęci fajnie, ale są jeszcze inne czynniki na nie, np moj wiek, predyspozycje, warunki mieszkaniowe / finansowe.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę super znioslam, na początku lekkie mdłości, ale ani raz nie zwymiotowalam, trochę spania, w drugim trymestrze to się czułam lepiej niż przed ciążą xD w trzecim rwa kulszowa mi trochę dała popalić, ale to były krótkie epizody. Generalnie do 2 dni przed porodem byłam wulkanem energii :D

U nas w domu jest ok. 23 stopni, ubieram Lilę w bodziaka z krótkim rękawem i spodnie lub leginsy.

Aga78 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mnie tez zgaga ominela i bol glowy. Za to rzyg do 16tc ;p

Acygan hehe ;p Jak widzisz przeszło mi to przez mysl, ale to natura przemawia ;p Rozsądek mowi inaczej :) Bo wiesz, natura i chęci fajnie, ale są jeszcze inne czynniki na nie, np moj wiek, predyspozycje, warunki mieszkaniowe / finansowe.

Haha, Henio ma takie wypasy, na pewno finansowo dałabyś radę :P zresztą przy drugim już się mniej kupuje. Mi właśnie żal całej infrastruktury- wszystko mamy, spokojnie i 3 byśmy mogli mieć. Wózka też bym nowego nie kupowała dla 1 dziecka, ale zakładaliśmy 2, więc wzięliśmy nowy..i faktycznie mimo, że nasza wózkowa i duuuuzo korzystaliśmy gondolka wygląda i tak jak nowa ;-)
    No ale reszta, czyli mieszkanie, wiek, to już inna para kaloszy..no ja dalej myślę ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia śmiga zazwyczaj w body z długim i albo spodenki/skarpetki, albo polspiochy.

Aga78 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny,jak ubieracie Wasze maluchy w domu?U nas jest dosc ciepło, sama chodzę w krotkim rękawku, Borysowi zakładam body z długim rekawem , dresiki i spodenki i skarpetki.Sprawdzam kark i ma ciepły. Moja mama zasugerowala, żeby mu podkoszulek jakis zakładać , żeby miał 2 warstwy, że moze dlatego tak się przeziebia.
    W domu mam 19 st. Zakładam body z długim, legginsy i skarpetki. Na spacer zakładam bluzę i wkładam w śpiworek jak jest chłodno, a jak jest ciepło jak wczoraj, to wychodzi tak jak chodzi po domu (spacer w wózku), a do nosidła nic nie zakładam, ale ubieram kurtkę dla dwojga lub grubsza bluzę (czyli ubieram tj siebie)

Jeśli chodzi o ciążę to pierwsza była gorsza, wymioty po wszystkim i wizja kroplówek w szpitalu, zgaga, w 2 trym omdlenia, wcześniejsze skurcze, nakaz oszczędzania itp. W 2 pierwszy trymestr nadal okropny (wymioty i omdlenia). Dzięki Bogu mąż był na wypowiedzeniu, zwolniony z obowiązków i mógł się zająć córką bo często byłam tak słaba ze nie mogłam z łóżka wstać. Poźniej przeprowadzka, zostałam sama z córka (często jeździłam do rodziców, bo bałam się w takim stanie sprawować opiekę nad dzieckiem. Wtedy wymioty trzymały mnie dłużej do połowy 2 trym, ale poźniej już było ok i nawet dałam radę zrobić meble do kuchni. Niby szyjka zaczęła się rozwierac miesiąc przed terminem, ale ostatecznie wytrzymałam prawie do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:31

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78, dodam, że mi mama też na samym początku coś gadała o podkoszulku pod body (bo za jej czasów..), ale powiedziałam, że czasy się zmieniły i teraz nikt nie zakłada jakiś podkoszulków i bez przesady. Zresztą co innego w dzień jak dziecko jest w ciągłym ruchu (przynajmniej moje..)a co innego jak śpi. Na noc ubieram ją dużo grubiej-w sypialni teraz mamy 19-21, i jak było 19 nawet czapeczkę na główkę założyłam, szczególnie że po jednej nocy miała zimne rączki - a odkopuje się skubana za każdym razem więc ją właśnie muszę ubierać w kilka warstw. Tak więc pytanie czy Boryskowi w nocy cieplutko.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Haha, Henio ma takie wypasy, na pewno finansowo dałabyś radę :P zresztą przy drugim już się mniej kupuje. Mi właśnie żal całej infrastruktury- wszystko mamy, spokojnie i 3 byśmy mogli mieć. Wózka też bym nowego nie kupowała dla 1 dziecka, ale zakładaliśmy 2, więc wzięliśmy nowy..i faktycznie mimo, że nasza wózkowa i duuuuzo korzystaliśmy gondolka wygląda i tak jak nowa ;-)
    No ale reszta, czyli mieszkanie, wiek, to już inna para kaloszy..no ja dalej myślę ;-)
    Nie no, nie mowie ze nie byloby nas stac, ale na pewno ten standard by spadł, a jednak czlowiek sie do dobrego przyzwyczaja ;) No i chciałabym aby Henio poszedł do przedszkola lingwistycznego, a to są koszty. Chcialabym zebysmy mieli wakacje i ferie itp itp itp. Wiesz o co chodzi. Mieszkanie kupilismy 2 pokoje + salon z aneksem wiec w teorii drugie dziecko by sie zmiescilo ;p Ale nie nie. Kupimy psa za pare lat ;p

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam testa czy Kuba by pił mleko z butli, odciagnelam z 60ml w ciągu 10min jak miał drzemke w ciągu dnia i dałam mu teraz to aż się rozpłakał jak się skończyło :p i to butla niby z dr Browna ale smoczek z zestawu który był dołączony do laktatora bo ten od Browna to dla noworodka i nie było problemu, cieszę się bardzo, któregoś dnia odciagne full mleka bo w sumie nie wiem nawet ile na raz teraz zjada :p zostawię męża z małym i sobie gdzieś pójdę :)

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze bobasy takie madre są teraz ale takie glupie ;p Dzis mi maly marudzil wiekszosc dnia, wiec jak juz zadna zabawka nie dzialala, to wyciagnelam 2 garnki i durszlak. Patrzyl zafascynowany, dotykal, gryzl, pukal, no zabawa na calego. Do momentu jak zalozylam durszlak na swoja glowe jak czapke. Matko jaka byla histeria hahaha. Przestraszyl sie glupol hahhaha. I po zabawie ;p

Andzia123, Jupik, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nasze bobasy takie madre są teraz ale takie glupie ;p Dzis mi maly marudzil wiekszosc dnia, wiec jak juz zadna zabawka nie dzialala, to wyciagnelam 2 garnki i durszlak. Patrzyl zafascynowany, dotykal, gryzl, pukal, no zabawa na calego. Do momentu jak zalozylam durszlak na swoja glowe jak czapke. Matko jaka byla histeria hahaha. Przestraszyl sie glupol hahhaha. I po zabawie ;p
    Kiedyś takie zabawy były, dzieciaki dostawały pokrywki od garnków, sztućce i jazda była :D

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kinga łazi mi po całym pokoju i zbiera to co nie jest zabawkami.. przynajmniej nie jej. Jej piłeczka - nie, kotów super, jej gryzaki nie, psa super, klapki moje super, kabel od lapka super.. Normalnie trzeba łazić za nią i patrzeć co pakuje do buzi. Zabawki już jej wyjmuję partiami, żeby nie miała cały czas tego samego.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ