X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam w ciazy raz w szpitalu, ale mi wystarczyło bo ta kolka nerkowa mnie wymeczyla :/
    I wymioty do samego konca :/

Dziewczyny, czy jak juz maly sprobuje marchewke i ziemniaka to moge mu podac takie polaczenie czy najpierw po kolei warzywa i dopiero pozniej łączyć? Albo np. rano nowe warzywo, a po poludniu takie polaczenie dwoch znanych juz?

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jedyne co źle wspominam z czasu ciąży to mega zgaga i pod koniec ból pachwin :p a tak to moja ciąża była wręcz idealna, gdyby nie to że sytuacja finansowa w tym momencie nam nie pozwala na drugiego bobaska to już myślę że też niedługo byśmy sie starali.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! Zgaga! Zapomniałam o zgadze XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W drugiej ciąży jest całkiem inaczej- chyba latwiej. Moja druga ciąża była gorsza jeśli chodzi o dolegliwości ale nie mogłam się skupiać na swoich dolegliwościach bo musiałam zająć się córką. Wiadomo że wynoszenie pełnego nocnika w 12 tygodniu nie było niczym fajnym ale musiałam to przeżyć. Sama jestem jedynaczką i nie chcę żeby moja córka nie miała rodzeństwa. I wymarzyłam sobie roznice wieku do trzech lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 17:01

Jupik, White Innocent lubią tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przynajmniej zgaga ominęła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jeszcze jakieś jedynaczki, które żałują że nie mają rodzeństwa? Ja mam i sobie cenię (choć też już z większą różnicą wieku dlatego chciałam żeby moje dzieci były bliżej siebie, też max.,do 3 lat).. i to duży argument żeby mieć 2 dziecko. Ale czy jak się nie ma to czegoś brakuje jak Kachnie czy się bierze za normę?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Zosi zakladam body na dlugi, spodnie i skarpety. Jesli jest troche chlodniej,to body na krotki,na to cienka bluzeczka i tez spodnie, skarpetki. Ewentualnie body na krotki i pajac lub body na dlugi i spiochy :)

Aga78 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 braci :D

Edwarda kiedys sobie tak myslalam, ze jesteś tak zakochana w Heniu, ze na pewno zdecydujesz sie na jeszcze jedno :) i wciaz tak uwazam hehe xD

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja mam 4 braci

O raju!!! Prawie jak u mojej siostry- 3 chłopaków i 1 dziewczyna ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zgaga ominela i bol glowy. Za to rzyg do 16tc ;p

Acygan hehe ;p Jak widzisz przeszło mi to przez mysl, ale to natura przemawia ;p Rozsądek mowi inaczej :) Bo wiesz, natura i chęci fajnie, ale są jeszcze inne czynniki na nie, np moj wiek, predyspozycje, warunki mieszkaniowe / finansowe.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę super znioslam, na początku lekkie mdłości, ale ani raz nie zwymiotowalam, trochę spania, w drugim trymestrze to się czułam lepiej niż przed ciążą xD w trzecim rwa kulszowa mi trochę dała popalić, ale to były krótkie epizody. Generalnie do 2 dni przed porodem byłam wulkanem energii :D

U nas w domu jest ok. 23 stopni, ubieram Lilę w bodziaka z krótkim rękawem i spodnie lub leginsy.

Aga78 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mnie tez zgaga ominela i bol glowy. Za to rzyg do 16tc ;p

Acygan hehe ;p Jak widzisz przeszło mi to przez mysl, ale to natura przemawia ;p Rozsądek mowi inaczej :) Bo wiesz, natura i chęci fajnie, ale są jeszcze inne czynniki na nie, np moj wiek, predyspozycje, warunki mieszkaniowe / finansowe.

Haha, Henio ma takie wypasy, na pewno finansowo dałabyś radę :P zresztą przy drugim już się mniej kupuje. Mi właśnie żal całej infrastruktury- wszystko mamy, spokojnie i 3 byśmy mogli mieć. Wózka też bym nowego nie kupowała dla 1 dziecka, ale zakładaliśmy 2, więc wzięliśmy nowy..i faktycznie mimo, że nasza wózkowa i duuuuzo korzystaliśmy gondolka wygląda i tak jak nowa ;-)
    No ale reszta, czyli mieszkanie, wiek, to już inna para kaloszy..no ja dalej myślę ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia śmiga zazwyczaj w body z długim i albo spodenki/skarpetki, albo polspiochy.

Aga78 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny,jak ubieracie Wasze maluchy w domu?U nas jest dosc ciepło, sama chodzę w krotkim rękawku, Borysowi zakładam body z długim rekawem , dresiki i spodenki i skarpetki.Sprawdzam kark i ma ciepły. Moja mama zasugerowala, żeby mu podkoszulek jakis zakładać , żeby miał 2 warstwy, że moze dlatego tak się przeziebia.
    W domu mam 19 st. Zakładam body z długim, legginsy i skarpetki. Na spacer zakładam bluzę i wkładam w śpiworek jak jest chłodno, a jak jest ciepło jak wczoraj, to wychodzi tak jak chodzi po domu (spacer w wózku), a do nosidła nic nie zakładam, ale ubieram kurtkę dla dwojga lub grubsza bluzę (czyli ubieram tj siebie)

Jeśli chodzi o ciążę to pierwsza była gorsza, wymioty po wszystkim i wizja kroplówek w szpitalu, zgaga, w 2 trym omdlenia, wcześniejsze skurcze, nakaz oszczędzania itp. W 2 pierwszy trymestr nadal okropny (wymioty i omdlenia). Dzięki Bogu mąż był na wypowiedzeniu, zwolniony z obowiązków i mógł się zająć córką bo często byłam tak słaba ze nie mogłam z łóżka wstać. Poźniej przeprowadzka, zostałam sama z córka (często jeździłam do rodziców, bo bałam się w takim stanie sprawować opiekę nad dzieckiem. Wtedy wymioty trzymały mnie dłużej do połowy 2 trym, ale poźniej już było ok i nawet dałam radę zrobić meble do kuchni. Niby szyjka zaczęła się rozwierac miesiąc przed terminem, ale ostatecznie wytrzymałam prawie do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:31

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78, dodam, że mi mama też na samym początku coś gadała o podkoszulku pod body (bo za jej czasów..), ale powiedziałam, że czasy się zmieniły i teraz nikt nie zakłada jakiś podkoszulków i bez przesady. Zresztą co innego w dzień jak dziecko jest w ciągłym ruchu (przynajmniej moje..)a co innego jak śpi. Na noc ubieram ją dużo grubiej-w sypialni teraz mamy 19-21, i jak było 19 nawet czapeczkę na główkę założyłam, szczególnie że po jednej nocy miała zimne rączki - a odkopuje się skubana za każdym razem więc ją właśnie muszę ubierać w kilka warstw. Tak więc pytanie czy Boryskowi w nocy cieplutko.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Haha, Henio ma takie wypasy, na pewno finansowo dałabyś radę :P zresztą przy drugim już się mniej kupuje. Mi właśnie żal całej infrastruktury- wszystko mamy, spokojnie i 3 byśmy mogli mieć. Wózka też bym nowego nie kupowała dla 1 dziecka, ale zakładaliśmy 2, więc wzięliśmy nowy..i faktycznie mimo, że nasza wózkowa i duuuuzo korzystaliśmy gondolka wygląda i tak jak nowa ;-)
    No ale reszta, czyli mieszkanie, wiek, to już inna para kaloszy..no ja dalej myślę ;-)
    Nie no, nie mowie ze nie byloby nas stac, ale na pewno ten standard by spadł, a jednak czlowiek sie do dobrego przyzwyczaja ;) No i chciałabym aby Henio poszedł do przedszkola lingwistycznego, a to są koszty. Chcialabym zebysmy mieli wakacje i ferie itp itp itp. Wiesz o co chodzi. Mieszkanie kupilismy 2 pokoje + salon z aneksem wiec w teorii drugie dziecko by sie zmiescilo ;p Ale nie nie. Kupimy psa za pare lat ;p

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam testa czy Kuba by pił mleko z butli, odciagnelam z 60ml w ciągu 10min jak miał drzemke w ciągu dnia i dałam mu teraz to aż się rozpłakał jak się skończyło :p i to butla niby z dr Browna ale smoczek z zestawu który był dołączony do laktatora bo ten od Browna to dla noworodka i nie było problemu, cieszę się bardzo, któregoś dnia odciagne full mleka bo w sumie nie wiem nawet ile na raz teraz zjada :p zostawię męża z małym i sobie gdzieś pójdę :)

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze bobasy takie madre są teraz ale takie glupie ;p Dzis mi maly marudzil wiekszosc dnia, wiec jak juz zadna zabawka nie dzialala, to wyciagnelam 2 garnki i durszlak. Patrzyl zafascynowany, dotykal, gryzl, pukal, no zabawa na calego. Do momentu jak zalozylam durszlak na swoja glowe jak czapke. Matko jaka byla histeria hahaha. Przestraszyl sie glupol hahhaha. I po zabawie ;p

Andzia123, Jupik, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nasze bobasy takie madre są teraz ale takie glupie ;p Dzis mi maly marudzil wiekszosc dnia, wiec jak juz zadna zabawka nie dzialala, to wyciagnelam 2 garnki i durszlak. Patrzyl zafascynowany, dotykal, gryzl, pukal, no zabawa na calego. Do momentu jak zalozylam durszlak na swoja glowe jak czapke. Matko jaka byla histeria hahaha. Przestraszyl sie glupol hahhaha. I po zabawie ;p
    Kiedyś takie zabawy były, dzieciaki dostawały pokrywki od garnków, sztućce i jazda była :D

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kinga łazi mi po całym pokoju i zbiera to co nie jest zabawkami.. przynajmniej nie jej. Jej piłeczka - nie, kotów super, jej gryzaki nie, psa super, klapki moje super, kabel od lapka super.. Normalnie trzeba łazić za nią i patrzeć co pakuje do buzi. Zabawki już jej wyjmuję partiami, żeby nie miała cały czas tego samego.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1318 1319 1320 1321 1322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ