WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytal o odczucia jedynaczek- ja bardzo chciałabym mieć rodzeństwo, mąż też jest jedynakiem, chcielibyśmy żeby Ola nie była jedynaczką, ale tak jak u Jupik, czekałaby nas klinika i inseminacja. Ciąża to była tragedia, większość przeleżałam. I podobnie jak Edwarda nie chciałabym obniżenia standardu. Tak długo czekałam na córkę, że chcę jej dać wszystko, żeby nie musiała się mną dzielić... pewnie to głupie, ale teraz tak czuję

Najlepsze zabawki to u nas butelka z wodą, kubek plastikowy i pilot.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:53

Jupik, edwarda20 lubią tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rodzeństwa, ja mam jednego brata i czuję że to jest za mało i moja mama też żałuje że się w odpowiednim czasie nie zdecydowali na trzecie dziecko, niestety w wieku 37 lat raka miała więc już nie było opcji. Dlatego ja marzę o 3 :) 26 lat mamy z mężem więc wszystko jeszcze przed nami, mam nadzieję że się uda :)
    A zabawki to tak, butelka wygrywa ze wszystkim, piloty też są super, a jeśli jakiś pluszak ma metkę to też jest zajebiście :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 18:58

Mirabelcia lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Ktoś pytal o odczucia jedynaczek- ja bardzo chciałabym mieć rodzeństwo, mąż też jest jedynakiem, chcielibyśmy żeby Ola nie była jedynaczką, ale tak jak u Jupik, czekałaby nas klinika i inseminacja. Ciąża to była tragedia, większość przeleżałam. I podobnie jak Edwarda nie chciałabym obniżenia standardu. Tak długo czekałam na córkę, że chcę jej dać wszystko, żeby nie musiała się mną dzielić... pewnie to głupie, ale teraz tak czuję

Najlepsze zabawki to u nas butelka z wodą, kubek plastikowy i pilot.

Notabene ja właśnie pytałam o odczucia jedynaków.. no wcale nie głupie co piszesz. Dzięki za przemyślenia :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam rodzenstwo a czuje sie jak jedynaczka bo jest duza roznica wieku 7 i 5 lat i jak ja bylam mala to oni juz nastolatki a teraz zazdrosc bo nam sie dobrze wiedzie bedziemy budowac dom a u nich nie ciekawie z praca mieszkaniem itp na wlasne zyczenie przez wlasna glupote. Ja chce zeby shbek mial rodzenstwo ale z mala roznica wieku max 2 lata

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A ja mam rodzenstwo a czuje sie jak jedynaczka bo jest duza roznica wieku 7 i 5 lat i jak ja bylam mala to oni juz nastolatki a teraz zazdrosc bo nam sie dobrze wiedzie bedziemy budowac dom a u nich nie ciekawie z praca mieszkaniem itp na wlasne zyczenie przez wlasna glupote. Ja chce zeby shbek mial rodzenstwo ale z mala roznica wieku max 2 lata

U mnie podobnie, siostry starsze prawie 5 i prawie 7 lat ;-) teraz nie ma to dla mnie różnicy, mamy dobry kontakt, ale jak byłam mała miało duże znaczenie..one we dwie razem, a ja odstawałam. Dlatego ja też uważam, że jak 2 dzieci to tylko z małą różnicą (max.max.3).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam starsza o 2 lata siostre i caly czas mamy dobry kontakt ze soba, chlopak ma 3 lata starszego brata i tez sie dobrze dogaduja dlatego ja conajmniej 3 lata roznicy chce gdybym znowu ciezko ciaze przechodziła:p

Co do ilosci dzieci to juz postanowiłam, ze jesli druga bedzie dziewczynka to na tym zakończymy jak nie to do trzech razy sztuka :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie chciałam mieć dzieci. Początkowo zmieniło się że będzie tylko jedno ale po 2 latach zapragnęłam drugiego :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedynaczka, chciałam rodzeństwo ale ni ma. U nas butelka z wodą super, pilot też i metki też:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ja wychodzę z założenia że lepiej mieć to rodzeństwo i żyć skromnie, na mniejszym metrażu niż nie mieć wcale. Ale to takie moje prywatne.

Malyprosiaczek, Andzia123, Katy lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w nocy w sypialni 25 stopni więc młody śpi w pajacyku, a w dzien troszkę niższa temperatura więc lata w body na długi rękaw + spodnie dresowe lub rajstopki. Podkoszulek ubieram na długi rękaw ale tylko jak chce ubrać bluzkę na krótki rękaw która się podwija, a tak to nie zakładała bym młodemu. Nie te czasy :D

Ja mam brata rok młodszego. Prawie rok bo ma tydzień przede mną urodziny xd mama od razu zaszła w drugą ciąże. I dla mnie jest super zajebiscie bo czuliśmy się jak bliźniaki. Tak samo mama nas ubierala (bo ja chciałam wyglądać jak chłopak), mój brat miał po mnie książki do szkoły więc dla rodziców mniejszy wydatek, koleżanki i koledzy tacy sami więc wszyscy razem się bawiliśmy no i byliśmy ze wszystkim na bieżąco. Jak leciały pokemony to brat że mną siedział i oglądał tak jak ja z nim dragon balla xd do teraz super się dogadujemy dlatego chciałam dla syna też taka mała różnice wieku, ale cc mi pokrzyzowala plany...

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    A no i ja wychodzę z założenia że lepiej mieć to rodzeństwo i żyć skromnie, na mniejszym metrażu niż nie mieć wcale. Ale to takie moje prywatne.

Też tak uważam :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciala drugie, ale dopiero za 5 lat. Miedzy mna a moim bratem jest taka sama roznica, nie jest zle, a ja nie dalabym sobie chyba rady z dwojka takich malych dzieci. Kto wie czy w ogole bedzie drugiw, bo jak calkiem wyjde z pieluch to nie wiadomo czy bede chciala wracac.
    Na razie na slowo ciaza reaguje kategorycznym nie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 19:44

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostre 5 lat starsza, ale tak jakbym jej nie miala. W sensie ze jestesmy zupelnie inne, jak biale i czarne. Wizualnie tylko podobne i tyle. Wiec od bobasa byla wojna. Teraz sie tolerujemy i tyle. Mąz jest jedynakiem i o rodzenstwie nigdy nie marzyl.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Aga78, dodam, że mi mama też na samym początku coś gadała o podkoszulku pod body (bo za jej czasów..), ale powiedziałam, że czasy się zmieniły i teraz nikt nie zakłada jakiś podkoszulków i bez przesady. Zresztą co innego w dzień jak dziecko jest w ciągłym ruchu (przynajmniej moje..)a co innego jak śpi. Na noc ubieram ją dużo grubiej-w sypialni teraz mamy 19-21, i jak było 19 nawet czapeczkę na główkę założyłam, szczególnie że po jednej nocy miała zimne rączki - a odkopuje się skubana za każdym razem więc ją właśnie muszę ubierać w kilka warstw. Tak więc pytanie czy Boryskowi w nocy cieplutko.
    W nocy też Borysowi zakładam body z krótkim rękawkiem u cieplejszego pajaca.Chodziło mi właśnie o dzień bo tak mi mama nagadała, że wszyscy chodzą w podkoszulkach ( tzn. ona i mój tata) i że Borys też powinien i już zgłupiałam ale widzę, że większość z Was ubiera tak jak ja.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem jedynaczką. W sumie jakoś nie odczułam braku rodzeństwa bo zawsze miałam pełno koleżanek i dom był pełen ludzi. Nie czułam się osamotniona. Mąż ma brata rok młodszego i nie mają dobrego kontaktu. Jaki dziecko został odstawiony na rzecz nowego członka rodziny i tak już zostało. Jego rodzice są bardziej za młodszym dzieckiem a on ma chyba do tej pory o to żal.
    Ja bym chciała dwójkę dzieci ale u mnie to niemożliwe. Przekroczona 40 stka i sił już brak. Cieszę się, że udało mi się z Boryskiem i na num się skupię.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest 22 stopnie i body na długi plus spodnie i skarpetki wystarcza, teraz zamówiłam te rajstopki do raczkowania to w tym będzie śmigal :D
    Mój też się w nocy strasznie rozkopuje, dlatego zamówiłam śpiworek zobaczę jak z tym wyjdzie,a teraz jak jest chory to już wgl słabo, że się tak rozkopuje. Do kataru doszły mu jeszcze ropiejace oczka :(

Ja ciąże przechodziłam w miarę ok, sporadyczne wymioty i bóle głowy, ale nie było źle. Pracowałam gdzieś do 12tc i potem poszłam na zwolnienie, ale dlatego że już mi się nie chciało, bo miałam nocki w szpitalu plus stres i dojazdy 50km, zbyt duże obciążenie psychiczne.
    Drugie będziemy chcieli, ale tak najlepiej za 2 lata, bo ja bym chciała vback. Chociaż już się nie nastawiam, bo życie i tak samo wszystko weryfikuje. Mąż chce, ale mówi, że poczeka aż sama będę chciała drugie dziecko. Narazie nie chce, ale wiem że za jakiś czas będę chciała :D do 30 mi jeszcze zostało kilka lat, to się chyba zmieścimy. A zaszłam w 1cs :D

gg646iye46nicebi.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w domu Ok 22-23 stopni , zakładam albo Body na długi rękaw lub podkoszulkę-Body i na to bluzke na krótki rękaw i do tego legginsy i skarpetki, a na noc pajacyk i śpi pod dosyć grubym kocykiem.

Aga78 lubi tę wiadomość

3i49hdgenmhomr4i.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała vback tzn vbac2cc. Ale zobaczymy. Ja niestety zgaga przez całą ciążę i to bylo dla mnie okropne... dlatego chciałam jak najszybciej mieć małego przy sobie. Teraz chciałam vback ale od 28 tc młody był posladkowo i tak ciągle... dlatego w 37 tc dostałam skierowanie na cc i w głowie się poprzestawialo że będzie to cc. Stawiam się w szpitalu, usg A tam... główka w dół. Niestety już nie zdołałam się przestawić na sn.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik:
    http://www.yamahakatowice.pl/
    Ja mam siostrę i nie wyobrażam sobie jej nie mieć. To najlepszy człowiek na świecie, powiernik i przyjaciel! Kocham ją strasznie a ona szaleje na punkcie mojego dziecka. Kupiła młodej więcej niż my- jej rodzice. Czasem już zabraniam jej do sklepu wchodzić bo ostatnio Lila dostała ciuchy, jak spytałam z jakiej to okazjonalnym stwierdziła że był dzień strażaka :D
    Ile Wasze dzieci jedzą jajka w ciągu tygodnia?

Andzia123, Jupik lubią tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do drugiego dziecka to czasem nachodzi mnie taka myśl jak patrzę na Lile ze nie mogę mieć drugiego bo nie pokocham go tak jak jej, to moje największe szczęście. Wiem, że to nie racjonalne i pewnie tak nie będzie ale czasem po prostu takie myśli krążą mi w głowie.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
‹‹ 1319 1320 1321 1322 1323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ