WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    A co do drugiego dziecka to czasem nachodzi mnie taka myśl jak patrzę na Lile ze nie mogę mieć drugiego bo nie pokocham go tak jak jej, to moje największe szczęście. Wiem, że to nie racjonalne i pewnie tak nie będzie ale czasem po prostu takie myśli krążą mi w głowie.
    Ja tez mam takie mysli. Szczegolnie jesli drugi tez bylby chlopiec, a ja 'zawsze' marzylam o corce ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:08

dqprqps6kaqxmc83.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2ch mlodszych braci, jeden jest 2 lata mlodszy i nie wyobrazam sobie dziecinstwa bez niego a drugi jest 7 lat mlodszy byl moja zywa lalka:) Czasem nawet do Huberta zwracam sie jego imieniem :D Dlatego tez chce miec raczej duza rodzine, planujemy tak 3 moze 4 dzieci. Jak tylko minie ten rok po CC to bedziemy cos dzialac w tym kierunku.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jedyne co blokuje to strach o dziecko. Kazdy katarek,kazde zakrztuszenie, to ja na zawal schodze. Bede musiala dac jakos rade :) nie ja pierwsza i nie ostatnia.

Narobilam wlasnie zakupow na ali za ponad stowke i humor od razu lepszy :) glownie ozdoby swiateczne kupowalam no i dla Zosi oczywiscie pierdoly :) i w tym roku zawisna u nas skarpeteczki takie jak na kominek sie wiesza,kominka nie mamy, ale cos wykombinujemy :) bo piekne byly przeciez, jak tu sie oprzeć :) glupia jestem wiem, ale to pierwsze święta z Zosia ❤

Andzia123, Mirabelcia, White Innocent, Katy lubią tę wiadomość

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Jupik:
    http://www.yamahakatowice.pl/
    Ja mam siostrę i nie wyobrażam sobie jej nie mieć. To najlepszy człowiek na świecie, powiernik i przyjaciel! Kocham ją strasznie a ona szaleje na punkcie mojego dziecka. Kupiła młodej więcej niż my- jej rodzice. Czasem już zabraniam jej do sklepu wchodzić bo ostatnio Lila dostała ciuchy, jak spytałam z jakiej to okazjonalnym stwierdziła że był dzień strażaka :D
    Ile Wasze dzieci jedzą jajka w ciągu tygodnia?
    Ja daję do zupki co drugi dzień 1/2 żółtka.Teraz będę dawała całe żółtko też co drugi dzień.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dałam trochę białka i trochę żółtka, ale tak na tydzień dwa jajka to dużo?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie miłości między dzieci się nie dzieli tylko ona się mnoży :) Ktoś kto ma dwójkę na pewno to zrozumie :)

U mnie 3 latka i pół roczniak i dla mnie jako matki najpiękniejszy widok jest wtedy kiedy oni się do siebie przytulaja. On się do niej śmieje jak do nikogo innego, ona go tuli, karmi, całuje, glaska, rozsmiesza, jest o niego zaborcza (żadne dziecko nie może nawet go dotknąć bo ona go broni jak lwica swoje lwiątka). Czasami jak to widzę to zaczynam płakać że szczęścia że mają siebie <3
    Nigdy nie było między nimi zazdrości- zawsze dzielę swój czas po połowie, tulę jedno i drugie, usypiam ich co noc żeby każde miało mamę tylko dla siebie. Nigdy w życiu nie cofnelabym swojej decyzji pomimo tego że jest ciężko, szczególnie jak są chorzy bo Ja wtedy nie śpię pół nocy tylko sprawdzam czy oddychaja, czy nie mają goraczki itd. Czasami biegam między lozeczkami w nocy bo się przebudzają i tylko mama ma moc żeby ich ululać do snu. W ciągu dnia jedną ręką robię picie starszej a druga nosze młodego. Ale to coś najpiękniejszego na świecie mieć ich i widzieć ich miłość.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:40

Andzia123, Jupik, Mirabelcia, jasmina6, Totoro, Katy, acygan, Aga78, gondi, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję strasznie dawać jajka, mleko i orzechy bo mojej przyjaciółki synek miał wstrząs anafilaktyczny... Pamoetam jak mi wysyslala zdjęcia potem z oddziału jak młody był opuchniety...

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Nie nie miłości między dzieci się nie dzieli tylko ona się mnoży :) Ktoś kto ma dwójkę na pewno to zrozumie :)

U mnie 3 latka i pół roczniak i dla mnie jako matki najpiękniejszy widok jest wtedy kiedy oni się do siebie przytulaja. On się do niej śmieje jak do nikogo innego, ona go tuli, karmi, całuje, glaska, rozsmiesza, jest o niego zaborcza (żadne dziecko nie może nawet go dotknąć bo ona go broni jak lwica swoje lwiątka). Czasami jak to widzę to zaczynam płakać że szczęścia że mają siebie <3
    Nigdy nie było między nimi zazdrości- zawsze dzielę swój czas po połowie, tulę jedno i drugie, usypiam ich co noc żeby każde miało mamę tylko dla siebie. Nigdy w życiu nie cofnelabym swojej decyzji pomimo tego że jest ciężko, szczególnie jak są chorzy bo Ja wtedy nie śpię pół nocy tylko sprawdzam czy oddychaja, czy nie mają goraczki itd. Czasami biegam między lozeczkami w nocy bo się przebudzają i tylko mama ma moc żeby ich ululać do snu. W ciągu dnia jedną ręką robię picie starszej a druga nosze młodego. Ale to coś najpiękniejszego na świecie mieć ich i widzieć ich miłość.
    Pięknie to opisałaś <3

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Myszka_Lena Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym mieć drugie (najchętniej drugą córkę ;)) bo mam rodzeństwo i chce żeby Miśka też je miała ale sprawa się troszkę komplikuje bo za 1,5 roku dopiero będziemy się przeprowadzać do większego mieszkania, mam już 30 lat i nie wiem czy jeszcze będzie na to "odpowiedni" czas

ug37zbmhxq91lzcp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas jest czwórka. Roznica u nas miedzy najstarszym a najmłodszą 5 lat także ciekawie rodzice mieli :D

xk81pfk.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    A co do drugiego dziecka to czasem nachodzi mnie taka myśl jak patrzę na Lile ze nie mogę mieć drugiego bo nie pokocham go tak jak jej, to moje największe szczęście. Wiem, że to nie racjonalne i pewnie tak nie będzie ale czasem po prostu takie myśli krążą mi w głowie.

Też tak mam :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina, weszłam na tą stronę- ciekawie to wygląda ;-) już wyniuchalam, że w Łodzi też są..ale nie ma tego kursu dla niemowląt-moze mieli za mało chętnych? Koniecznie napisz po 1 zajęciach jak było.

Co do jajka. Wprowadziłam już mięsko- więc zeszłam z podawania żółtek- tzn.dzis akurat wrzuciłam, bo miałam malutko mięska,ale raczej rzadko będę wrzucać, tak raz na tydzień. Białka jeszcze nie daję. W tym tyg.powoli wprowadzę gluten, białko jajka musi poczekać.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 03:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zajęciach jest super. Mamy fajnego prowadzącego. Piosenki są życiowe np o kąpieli czy wstawaniu. Śpiewamy je wykorzystując 5 metod, najbardziej podoba mi sie poznawcza, dzieci kładzione są na dywanie i każde na miarę swoich możliwości motorycznych może zależnie od zaineresowan a to podejść do instrumentu na którym wcześniej graliśmy a to np do talerzyka z wodą żeby zrobić ciap ciap co było przy piosence z kąpielą ;)
    Kachna super opis, będę sie na pewno starać o drugie i liczyć na to że kochać się bedą jak ja z sis. Głupie myśli mnie czasem nawiedzają, kolejna to taka że nie lubię jechać autem sama bo boje się że gdyby coś się stało zostawię Lilcie bez mamy, ot taka wariatka ze mnie...

Jupik lubi tę wiadomość

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat mam głupie myśli ale tylko na punkcie dzieci. Ja zejdę na zawał przez nich... Córka w nocy atak zapalenia krtani a syn dusi się mokrym kaszlem...
    A Ja? nie śpię i patrzę czy oddychają a rano łeb mi pęka. Chciałabym żeby mieli już po 10 lat chociaż to wiek głupich pomysłów... no dobra najlepiej jak byli w brzuchu...

• acygan Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Ja akurat mam głupie myśli ale tylko na punkcie dzieci. Ja zejdę na zawał przez nich... Córka w nocy atak zapalenia krtani a syn dusi się mokrym kaszlem...
    A Ja? nie śpię i patrzę czy oddychają a rano łeb mi pęka. Chciałabym żeby mieli już po 10 lat chociaż to wiek głupich pomysłów... no dobra najlepiej jak byli w brzuchu...

I w brzuchu bylo zle,bo sie zastanawialysmy czy sie rusza,vzy wszystko ok :) chyba nigdy juz nie bedzie tak,ze nie bedziemy sie martwic :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie. To za duzo na moje nerwy :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chciałam napisać, że ja więcej zamartwiania się miałam w ciąży..odliczalam tylko kolejne tyg., najpierw do 26, i wtedy odetchnęłam, że już ma szanse na przeżycie gdyby coś, a potem każdy kolejny mnie dodatkowo uspokajał.
    A teraz już tak bardzo nie świruje, poziom normalny. Mam jednak coś takiego, że muszę o siebie bardziej dbać, żeby Kinia miała mnie jak najdłużej.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Edwarda, masz jakiegoś dobrego gin.do polecenia w Łodzi? Ja prowadziłam ciążę w enel-med, mam pakiet z pracy, ujdzie, babka w miarę ok, ale teraz chcę się wybrać gdzieś gdzie od razu mi usg zrobią, a nie będę latać najpierw do gin.potem usg..wolałabym raz zostawić dziecko mężowi i załatwić wszystko za jednym zamachem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Force Majeure Nowa

Wysłany: 9 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. To mój pierwszy post u Was. Znalazłam ten wątek szukając coś w kwestii "chrząkanie, charczenie, chrapanie". Moja córcia ma prawie 6 tygodni i od ok. tygodnia od urodzenia wydaje te okropne dźwięki, które mnie przerażają. Czasem mam wrażenie, że źle przez to śpi, bo jak śpi to dochodzi jeszcze wieczne przełykanie, a to ślni, a to tego co pewnie jej się cofnęło. Pediatra i położna na zmianę, że wiotkość, sapka albo że wszystko ok, każde dziecko tak ma, dużo nosić. To noszę, jakieś 20h na dobę ;-) Jak to się u Was potoczyło z tymi odgłosami? Pozdrawiam

• Jupik Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Force Majeure wrote:
    Hej dziewczyny. To mój pierwszy post u Was. Znalazłam ten wątek szukając coś w kwestii "chrząkanie, charczenie, chrapanie". Moja córcia ma prawie 6 tygodni i od ok. tygodnia od urodzenia wydaje te okropne dźwięki, które mnie przerażają. Czasem mam wrażenie, że źle przez to śpi, bo jak śpi to dochodzi jeszcze wieczne przełykanie, a to ślni, a to tego co pewnie jej się cofnęło. Pediatra i położna na zmianę, że wiotkość, sapka albo że wszystko ok, każde dziecko tak ma, dużo nosić. To noszę, jakieś 20h na dobę ;-) Jak to się u Was potoczyło z tymi odgłosami? Pozdrawiam

Moja też charczala, chrapała i wydawała z siebie milion dziwnych odgłosów. Początkowo się stresowałam.. (choć o matko nie nosiłam 20h na dobę) potem weszłam na to forum a tu wszystkie dzieci chrzakaja, chrumkaja i chrapią, haha ;-) przejdzie. Jedyne co możesz próbować raz na dwa dni solą morską przepłukiwać i czyścić nosek (np.frida), żeby mieć pewność że jej gile nie zalegają czy coś.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ