Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
acygan wrote:Dziewczyny, zolta kupa z bialymi grudkami, taki jakby twarozek? To po infekcji, czy mam sie martwic?
Jasmina mi nie wrocil jeszcze.
acygan lubi tę wiadomość
-
Czy któraś z Was przechodziła z bebilon comfort lub innego mleka (na brzuszek ) na zwykle mleko ? Chce spróbować zmienić mleko na 2, ale już zwykły bebilon. I teraz nie wiem czy nie wrócą problemy brzuszkowe.
Zmiana mleka najlepiej po jednej miarce dziennie więcej do wcześniejszego mleka ? -
acygan wrote:Ja ostatnio tez karmie bardzo czesto i paradoksalnie wlasnie teraz sie pojawil
Ja to szczerze mówiąc chciałabym, żeby się pojawił... Raz, że u mnie te miesiączki raz były a raz nie było i jestem ciekawa (i pełna nadziei) jak będzie teraz po ciąży, a dwa, że za jakiś czas chcemy zacząć starania o drugiego bobasaacygan, White Innocent lubią tę wiadomość
-
Mi wrócił po 5 miesiącach, ale coś mi się wydaje, że nocne karmienie ma wpływ, bo okres wrócił jak mały zaczal przesypiac większą część nocy, była jedna pobudka, albo wcale. Bo za dnia do dziś karmie co 2h.
My po lekarzu osluchowo czysto, gardło zaczerwienione. Powinno się poprawiać. Zwykły katar, mam po prostu mu udrazniac nos. -
mlodaaa wrote:Czy któraś z Was przechodziła z bebilon comfort lub innego mleka (na brzuszek ) na zwykle mleko ? Chce spróbować zmienić mleko na 2, ale już zwykły bebilon. I teraz nie wiem czy nie wrócą problemy brzuszkowe.
Zmiana mleka najlepiej po jednej miarce dziennie więcej do wcześniejszego mleka ?
-
Totoro wrote:Ja to szczerze mówiąc chciałabym, żeby się pojawił... Raz, że u mnie te miesiączki raz były a raz nie było i jestem ciekawa (i pełna nadziei) jak będzie teraz po ciąży, a dwa, że za jakiś czas chcemy zacząć starania o drugiego bobasa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:30
-
Totoro, a Ty miałas cc czy SN? Też chcemy zacząć starania o drugiego bobasa, ale ja jestem po cc i lekarz chce żeby poczekać w razie czego, a ja tak bym chciała już chodzić z brzuszkiem :p
PS. My wdtawalisny w nocy co 30 min. Tak dziąsła młodego bolą...
U mnie też okres potrafił nie przychodzić przez 3 miesiące. Potem wyregulowalo się przez jakieś tabsy i był co miesiąc, ale też zaszłam w ciążę po 1,5 roku z tym, że ja mam niedrozny jajowod i po tej samej stronie miałam cały czas owulki. Dopiero clo pomogło mi na urośniecie jajek po drożnej stronieWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:36
-
Też już bym mogła z brzuszkiem śmigać :p ja nie wiem czy Kuba będzie taki wybredny jeśli chodzi o jedzenie, czy to dlatego że dopiero zaczynamy rozszerzanie diety, ale marchewką pluł, wczoraj połączyłam marchewkę z dynią też pluł i dzisiaj dałam ziemniaka z odrobinką masełka i mojego mleka i też pluł07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Totoro wrote:Ja to szczerze mówiąc chciałabym, żeby się pojawił... Raz, że u mnie te miesiączki raz były a raz nie było i jestem ciekawa (i pełna nadziei) jak będzie teraz po ciąży, a dwa, że za jakiś czas chcemy zacząć starania o drugiego bobasa
Ja mam podobnie. Tzn. z jednej strony dobrze mi bez okresu i wcale za nim nie tęsknię, ale z uwagi na chęć drugiej ciąży chyba wolałabym żeby wrócił i zdążył się uregulować do czasu starań.
Malyprosiaczek ja jestem po CC i chcemy starać się jakoś w okolicach wakacji, wtedy jeśli się uda zajść w miarę szybko to między porodami będą dwa lata różnicy. Ale przed staraniami na pewno odwiedzę gina po zielone światło. Nam się marzy trójka, więc nie chciałabym tego przekreślić przez zbyt szybkie zajście w drugą ciążęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:50
-
Z checia oddam moj okres bo mi on do niczego nie potrzebny poki co ;p
Ja mialam bardzo regularne cykle przed ciaza i mam nadzieje, ze za niedlugo znowu takie beda...
Dostalam okres po 3 miesiacach pomimo czestego karmienia w dzien, ale chyba tez przez troche dluzsze przerwy nocne :p
Andzia, u nas tez bylo plucie marchewka, ale troszke zjadl bo byla w pieluszce:p W ogole nie udalo mi sie zrobic calkiem gladkiej konsystencji wiec dzisiaj sprobuje ze słoiczka;)
A no i my dzisiaj konczymy 6 miesięcy:pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 10:54
Andzia123, edwarda20, White Innocent, Sylwiaa95, acygan, Jupik lubią tę wiadomość
-
Katy wrote:Z checia oddam moj okres bo mi on do niczego nie potrzebny poki co ;p
Ja mialam bardzo regularne cykle przed ciaza i mam nadzieje, ze za niedlugo znowu takie beda...
Dostalam okres po 3 miesiacach pomimo czestego karmienia w dzien, ale chyba tez przez troche dluzsze przerwy nocne :p
Andzia, u nas tez bylo plucie marchewka, ale troszke zjadl bo byla w pieluszce:p W ogole nie udalo mi sie zrobic calkiem gladkiej konsystencji wiec dzisiaj sprobuje ze słoiczka;)
A no i my dzisiaj konczymy 6 miesięcy:p
Zdrówka maluszkuWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 11:02
Katy lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Katy wrote:Z checia oddam moj okres bo mi on do niczego nie potrzebny poki co ;p
A no i my dzisiaj konczymy 6 miesięcy:pKaty lubi tę wiadomość
-
White innpcent też chcę mieć trójkę. Cc troszkę przekreśla nasze plany bo gdybym rodziła SN to pewnie już teraz byśmy się starali o drugie. Dzisiaj będę umawiać się do gina i też mam nadzieję, że dostanę zielone światło chociaż on chce żeby czekać 2 lata... A ja bardzo bym chciała już.. Mam nadzieję, że powie mi o wcześniejszych staraniach. Dlatego chcę poznać Wasza opinie na ten temat, co Wam lekarz powiedział. Mojego męża kuzynki kuzynka xd po cc zaszła po pół roku od porodu. Teraz będzie rodzic na dniach i vedize miała druga cc więc jestem ciekawa czy można. Z tym, że ja znowu muszę iść do kliniki niepłodności więc mi to też troszkę zajmie. Pewnie właśnie w następnym roku najwcześniej. A trzecie Bobo to hmm za parę lat dopiero
pewnie za 10 żeby przed 40 jeszcze zajść
-
No i mamy pierwszego zęba, chociaż będę udawać że nie widzę i wrobię w znalezienie babcie, może coś wrzuci do skarbonki
Jutro zaczynamy rehabilitacje, nie mówiłam Wam ale poszłam do neurologa i choć Pani stwierdziła, że Lila ma jeszcze czas to zajęciami wyrobimy w niej prawidłowe nawyki. Zobaczymy ile będzie przy tym beku...
No i zapisałam młodą na zajęcia muzyczne, trzy lekcje już za nami. Słyszałyście o szkole muzycznej yamaha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 11:58
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015