Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas też problemy; Borys wczoraj skończył antybiotyk a dzisiaj zaczęła się biegunka mimo pidawania probiotyku. I ogólnie jest marudny..może to zęby bo jeszcze nic się nie wykluło. Staram się go często przystawiac do piersi, żeby się nie odwodnił ale on przez te zęby niechętnie puje. Ach..wszystko się nałożyło.
-
Aga78 wrote:A u nas też problemy; Borys wczoraj skończył antybiotyk a dzisiaj zaczęła się biegunka mimo pidawania probiotyku. I ogólnie jest marudny..może to zęby bo jeszcze nic się nie wykluło. Staram się go często przystawiac do piersi, żeby się nie odwodnił ale on przez te zęby niechętnie puje. Ach..wszystko się nałożyło.
Ehh, stały problem, brzuch czy zęby
-
Robiłam w przeciągu 1,5 miesiąca 3 podejście do kleiki/kaszki , tym razem wymieszałam z Owockiem i za każdym jest ta sama reakcja czyli płacz . Nie wiem o co chodzi , ale chyba kiedyś powinna zacząć ja jeść i jak ja do tego zachęcić ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 17:28
-
Totoro wrote:Czas leci straszliwie
zanim się obejrzymy będzie Wszystkich Świętych, potem zaczną się już znając życie motywy Świąt Bożego Narodzenia dookoła i zaraz Mikołaj i właśnie święta, o matko
Kurde dziewczyny u nas znowu malutka śluzowa kupka albo chwilę przed zjedzeniem zupki albo w trakcie, bo jak szłam ją myć po jedzeniu to kupa już była. Więc chyba to nie przez zupkę? Chyba nie miałaby takiego piorunującego działania?a może to przez to, że Lila nagle z dnia na dzień zaczęła jeść znowu stałe pokarmy? Jejku, nie ogarniam
jutro dostanie inną zupkę, zobaczymy co będzie.
-
To mój łobuz wypije dziennie ok 500 ml wody. Najśmieszniejsze jest to że zawsze rano ok 7 zjada butlę 150 ml i po ok 1 h wypije drugie tyle :p A potm już normalnie. Nie wiem czy to deficyt nocny czy co ;p
Co do wyjść to ja pierwsze z koleżanką miałam miesiąc po porodzie. Potem ci jakiś czas wychodzę. Nie mam problemu zostawić małego. Tęsknię ale też potrzebuje odetchnąć. I zobaczyć że jestem człowiekiem... kobieta... A nie tylko matka. Nawet ostatnio byłam w pra y na... 12 h. Calutki dzień. Wróciłam to już spał ale następnego dnia miałam zupełnie inna energię.edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość
-
U nas tragedia, noc nieprzespana dusil się bo tak zapchany nos miał, że nie mógł oddychać. Spał tylko jak był pionowo, kiedy mąż go nosił, a jak go kladlismy to od razu przeraźliwa histeria. Jutro rano gnamy do pediatry. Właśnie go położyłam, zobaczymy jak dziś będzie, bo wczoraj taka jazda zaczęła się po 2h od zasniecia
Sól morska na niego nie działa, o 4 nad ranem wysłałam męża do apteki po ten otrivin to po nim było trochę lepiej i zasnął i tak dziś wszyscy cały dzień ta nockę odsypiamy... -
jasmina6 wrote:Ile powinna pić wody?
-
To odmierze i będę jej tyle dawać łyżeczką bo tak pije, a poza tym będę podawać jej kubek by ćwiczyła.
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Różne dzieci różnie piją. Do bilansu trzeba też wliczyć wodę z karmień. Przy mm to proste, przy kp już nie. Sara wypijala w tym wieku kilka łyków, Emi dziennie ok 0,5-3/4 szklanki. Przy czym pije ze szklanki wiec trochę się rozleje, wypluje itp, wodą z bidonu też lubi płuc.
U nas masakra. Dopadł mnie jakiś wirus, bardzo mnie boli gardło i czuje ze siada mi na krtań. Ledwo co trochę odespalam podróż (mąż się zajmował młodymi, bo ja totalnie padłam). A teraz mnie starsza obudziła bo się dusi. Znów ciężka noc się zapowiada i ciężki tydzien. No ale często odwiedzałam rodziny z dziećmi przedszkolnymi, a tam ciągle coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 07:52
-
nick nieaktualnyU nas też choroby. Córka dopiero co siedziała w domu 3 tygodnie z powodu kataru i kaszlu i po 4 dniach w przedszkolu znowu katar ale tym razem dopadło też młodego i męża... Młody co 15 minut budzi się na cycka... Ja ledwo co żyje...
Ludzie są beznadziejni że puszczają przeziębiona dzieci do przedszkola mając w dupie inne dzieci... -
jasmina6 wrote:Pytanie do karmiących - wrócił Wam okres?
Ostatnio zdałam to samo pytanie i chyba prócz mi i Katy to żadna jeszcze nie ma :p mi właśnie się skończył i o dziwo byłam w szoku, że lajtowo go przeszłam. Przed iaza ja pierwsze 2 dni zawsze wymiotowalam i jechałam na przeciwbólowych jedna tabsa za drugą, a teraz gdyby nie to, że leciało to bym nie wiedziała, że dostałam okresmyślałam, że przez to mleko w piersiach mi się skończyło, ale to był kryzys laktacyjny bo znowu mam mleczko dla młodego
szkoda tylko, że mało je przez te bolące dziąsła
wczoraj obiad ok, ale deserek jak mu dawałam to od razu płakał. Musiało go tam szczypac