X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas też problemy; Borys wczoraj skończył antybiotyk a dzisiaj zaczęła się biegunka mimo pidawania probiotyku. I ogólnie jest marudny..może to zęby bo jeszcze nic się nie wykluło. Staram się go często przystawiac do piersi, żeby się nie odwodnił ale on przez te zęby niechętnie puje. Ach..wszystko się nałożyło.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    A u nas też problemy; Borys wczoraj skończył antybiotyk a dzisiaj zaczęła się biegunka mimo pidawania probiotyku. I ogólnie jest marudny..może to zęby bo jeszcze nic się nie wykluło. Staram się go często przystawiac do piersi, żeby się nie odwodnił ale on przez te zęby niechętnie puje. Ach..wszystko się nałożyło.

Ehh, stały problem, brzuch czy zęby :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam w przeciągu 1,5 miesiąca 3 podejście do kleiki/kaszki , tym razem wymieszałam z Owockiem i za każdym jest ta sama reakcja czyli płacz . Nie wiem o co chodzi , ale chyba kiedyś powinna zacząć ja jeść i jak ja do tego zachęcić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 17:28

3i49hdgenmhomr4i.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Czas leci straszliwie :( zanim się obejrzymy będzie Wszystkich Świętych, potem zaczną się już znając życie motywy Świąt Bożego Narodzenia dookoła i zaraz Mikołaj i właśnie święta, o matko :O

Kurde dziewczyny u nas znowu malutka śluzowa kupka albo chwilę przed zjedzeniem zupki albo w trakcie, bo jak szłam ją myć po jedzeniu to kupa już była. Więc chyba to nie przez zupkę? Chyba nie miałaby takiego piorunującego działania? O.o a może to przez to, że Lila nagle z dnia na dzień zaczęła jeść znowu stałe pokarmy? Jejku, nie ogarniam :( jutro dostanie inną zupkę, zobaczymy co będzie.
    Nigdzie nie jest powiedziane ze jak dziecko zje coś co mu nie podpasuje, to następnego dnia będzie ok. Sarę najdłużej trzymał seler 5-7 dni. Dalsze próby maja sens jak kupki wrócą do normalności. Bo tak nigdy nie dowiesz się czy te kupki to jakiś wirus czy nietolerancja.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj były w sumie 3 kupy, 2 śluzowate, ostatnia ok. Nie będę nic nowego podawać jutro i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 19:43

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój łobuz wypije dziennie ok 500 ml wody. Najśmieszniejsze jest to że zawsze rano ok 7 zjada butlę 150 ml i po ok 1 h wypije drugie tyle :p A potm już normalnie. Nie wiem czy to deficyt nocny czy co ;p
    Co do wyjść to ja pierwsze z koleżanką miałam miesiąc po porodzie. Potem ci jakiś czas wychodzę. Nie mam problemu zostawić małego. Tęsknię ale też potrzebuje odetchnąć. I zobaczyć że jestem człowiekiem... kobieta... A nie tylko matka. Nawet ostatnio byłam w pra y na... 12 h. Calutki dzień. Wróciłam to już spał ale następnego dnia miałam zupełnie inna energię.

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile powinna pić wody?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tragedia, noc nieprzespana dusil się bo tak zapchany nos miał, że nie mógł oddychać. Spał tylko jak był pionowo, kiedy mąż go nosił, a jak go kladlismy to od razu przeraźliwa histeria. Jutro rano gnamy do pediatry. Właśnie go położyłam, zobaczymy jak dziś będzie, bo wczoraj taka jazda zaczęła się po 2h od zasniecia :(
    Sól morska na niego nie działa, o 4 nad ranem wysłałam męża do apteki po ten otrivin to po nim było trochę lepiej i zasnął i tak dziś wszyscy cały dzień ta nockę odsypiamy...

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Ile powinna pić wody?
    Jak moj mial zaparcia to mialam (wtedy jeszcze) butelke z woda pod reka i mniej wiecej co godzine dawalam sie napic. Nie wiem ile wypijal. Czasami wiecej czasami mniej ale nie wiecej niz 80-100ml na dzien.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odmierze i będę jej tyle dawać łyżeczką bo tak pije, a poza tym będę podawać jej kubek by ćwiczyła.

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne dzieci różnie piją. Do bilansu trzeba też wliczyć wodę z karmień. Przy mm to proste, przy kp już nie. Sara wypijala w tym wieku kilka łyków, Emi dziennie ok 0,5-3/4 szklanki. Przy czym pije ze szklanki wiec trochę się rozleje, wypluje itp, wodą z bidonu też lubi płuc.

U nas masakra. Dopadł mnie jakiś wirus, bardzo mnie boli gardło i czuje ze siada mi na krtań. Ledwo co trochę odespalam podróż (mąż się zajmował młodymi, bo ja totalnie padłam). A teraz mnie starsza obudziła bo się dusi. Znów ciężka noc się zapowiada i ciężki tydzien. No ale często odwiedzałam rodziny z dziećmi przedszkolnymi, a tam ciągle coś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 07:52

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też choroby. Córka dopiero co siedziała w domu 3 tygodnie z powodu kataru i kaszlu i po 4 dniach w przedszkolu znowu katar ale tym razem dopadło też młodego i męża... Młody co 15 minut budzi się na cycka... Ja ledwo co żyje...
    Ludzie są beznadziejni że puszczają przeziębiona dzieci do przedszkola mając w dupie inne dzieci...

• Veruka Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się tak bujałam ostatnie 3 tygodnie, najpierw Lila katar, później 3 dni gorączki a na koniec mnie wzięło:/ ehh...uroki jesieni:/

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktorejs z Was dziecko je mm Bebilon z pronutra to jest od jutra w biedronce dwójka 1000g za 45 zł wiec chyba dobra cena :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 23:37

xk81pfk.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu straszny ból kręgosłupa. Promiwniujacy na brzuch z obu stron... jak nie sraczka to urok ;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do karmiących - wrócił Wam okres?

3i49uay3vn9a2peg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Pytanie do karmiących - wrócił Wam okres?

Ostatnio zdałam to samo pytanie i chyba prócz mi i Katy to żadna jeszcze nie ma :p mi właśnie się skończył i o dziwo byłam w szoku, że lajtowo go przeszłam. Przed iaza ja pierwsze 2 dni zawsze wymiotowalam i jechałam na przeciwbólowych jedna tabsa za drugą, a teraz gdyby nie to, że leciało to bym nie wiedziała, że dostałam okres :D myślałam, że przez to mleko w piersiach mi się skończyło, ale to był kryzys laktacyjny bo znowu mam mleczko dla młodego :D szkoda tylko, że mało je przez te bolące dziąsła :( wczoraj obiad ok, ale deserek jak mu dawałam to od razu płakał. Musiało go tam szczypac

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zolta kupa z bialymi grudkami, taki jakby twarozek? To po infekcji, czy mam sie martwic?

Jasmina mi nie wrocil jeszcze.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina mi też jeszcze nie wrócił. Kurde byłam przekonana że jak ząb wyjdzie w końcu to ładniej mi młody pośpi a tu dupa, budził się całą noc co godzinę :/

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha dobre jaja! Wlasnie dostalam :D a ostatnio tak masakrycznie sie czulam,wiec bylam na to przygotowana.

‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ