Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie trzeba nic w sumie, bo to tylko zalecane
ale tak, najwięcej zachorowań jest na B i C, przy czym C występują częściej u młodzieży niż niemowląt. Ogólnie to jest dość rzadka choroba, bodajże 200-300 przypadków na przestrzeni roku, ale śmiertelność jest w okolicach 70%... I najgorsze jest to, że to jest kwestia tylko kilkunastu godzin... Także, chociaż osobiście nie słyszałam o takim przypadku w okolicy to szczepię i na jedno i na drugie, bo sie po prostu boję.
Jupik lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ćwiczące- czy karmicie mm czy kp? Jakoś się boję, że taki wysiłek jakoś wpłynie na ilość mleka. Stres wpływa na laktacje, a ćw to stres dla moich rozleniwionych mięśni12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:Dziewczyny ćwiczące- czy karmicie mm czy kp? Jakoś się boję, że taki wysiłek jakoś wpłynie na ilość mleka. Stres wpływa na laktacje, a ćw to stres dla moich rozleniwionych mięśni
Trzeba tylko więcej pić, żeby uzupełnić to co się wypoci
Ja chciałam się w końcu też za ten skalpel wziąć póki co, bo z hantlami za długo schodzi, poza tym chyba lepiej zacząć bez obciążenia, no ale słowo daję nie mam kiedy. Wczoraj mąż wyszedł z pracy dopiero przed 18, równocześnie robiłam prasowanie i zupę, a z usypianien Lili tyle mi zeszło, że nie dokończyłam ani jednego ani drugiego i padłam z nią 22.15. Koło północy mąż mnie obudził, żebym się poszła myć. W nocy jadła 4 razy, nad ranem praktycznie co godzinę. Chodzę jak zombiak.
-
WI, Edwarda, my szczepimy bo dużo podróżujemy, z Kingą też będziemy. W takim razie ja zaszczepie i to i to. Dodatkowo w UK te meningi sa obowiązkowo. I moja siora która tam mieszka pracuje w domach dla osób w jakiś sposób upośledzonych i ma tam przypadek kolesia, który jako dziecko zaraził się meningami i mózg mu tak zaatakowalo, że zatrzymał się całkowicie w rozwoju.. (moja siora od razu mi powiedziala, że jak nie chce szczepić to mam przyjechać zobaczyć co meningi robią z mózgiem..). Zatem ja też podylam na dniach po receptę.
White Innocent lubi tę wiadomość
-
My już mamy umówioną pierwszą dawkę Bexsero. Idziemy 26.09. Boję się gorączki, bólu w miejscu wkłucia itp., bo to podobno częste, ale bardziej boję się choroby.
Przyszedł do nas śpiworek z Little Bubu. Jest genialny, chociaż ogromny. W pozycji półleżącej Mała się topi, ale myślę, że już w siedzącej będzie ok, a do zimy raczej usiądzie -
Dzieki za wszystkie rady dziewczyny, pogadałam z tesciowa i tesciowa stwierdzila ze mam racje, wieczorem wybuchla taka awantura ale na szczescie tesciowa jako mediator przyszła i przyznala mi racje, maz przyznal sie do bledu, ja tez przeprosilam za awanture i narazie jest ok. Ja jestem tak przemeczona moim hajnidem ze jestem bardzo zadziorna i ciagle sie klocimy... 4 mamy rocznice slubu i zamowilam nam wizyte w spa na jedna noc pojedziemy mikolaj zostanie u mamy pierwszy raz na noc. Moze troche odpoczniemy i zblizymy sie do siebie:) AAAA I DZISIAJ WYSZEDŁ NAM DRUGI ZABEK!
Agusia_pia, White Innocent, Mirabelcia, Andzia123, acygan, Jupik, Totoro, Malyprosiaczek, Katy, Kinga., Sylwiaa95, gondi lubią tę wiadomość
-
Acygan popatrz tutaj: http://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html?m=0
acygan, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
White Innocent wrote:Acygan popatrz tutaj: http://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html?m=0
Widzialam,porobilam screeny, ale jak ktos juz ma cos sprawdzonego to zawsze lepiejniezdecydowana jestem po prostu
White Innocent lubi tę wiadomość
-
Kinga. wrote:Ja pierdziele, teraz starsza dostała chyba zapalenia ucha. Płacze przeokropnie (ibuprofen działał tylko chwilę). Kolejna noc z dupy. Ciekawe czy pediatra nas przyjmie i o której... Normalnie boję się zostać z nimi sama.
Kinga współczuję.Trzymaj się!Kinga. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kinga Ciebie też podziwiam. Nie wiem jak ja bym ogarnęła dwójkę dzieci, jeszcze chorych i sama chora. Ja próbuję dokończyć zupę, którą zaczęłam robić wieczorem, Lila nie może zasnąć, już mi się po tyłku leje.
Kachna62 o matko, współczuję.
Boże dziewczyny jak ją się boję chorób, modlę się, żeby Lila niczego nie złapała, do tej pory nawet kataru nie miała, na samą myśl brzuch mnie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 13:43
Kinga. lubi tę wiadomość
-
U nas przy wymiotach tez z mezem czuwalismy na zmiane w nocy,ale na szczescie Zosia sie nie dusila ani nie krztusila. Nie wiem jak ja bym sie zachowala w takiej sytuacji jak Kachna czy Kinga. Naprawde podziwiam Was dziewczyny. Duzo sil dla Was i szybkiego powrotu do zdrowi.
Kinga. lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
dużo zdrówka dla Maluchów! Na samą myśl o chorobach i duszeniu cierpnie mi skóra
Zamierzam zacząć w końcu rozszerzać dietę, mam pomrożoną dynię i cukinię w poj.na lód, jak rozmrozić taką malutką porcję? W lodówce czy w temp.pokojowej, podgrzewać? Czy jak gotujecie zupki to dajecie ciepłe czy zupełnie ostygłe?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:38
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Acygan ja wlasnie glownie na srokao szukam informacji. Na teraz kupilam ten z Babydream z rossmana. Jeszcze nie uzylam.
Tez sie boje chorob bardzo !!!
Jupik bylam u naszej cudnej pani, tak mnie jak zwykle zagadala o bzdurach, ze zapomnialam zapytac o wit d. czy dalej 400 czy 600
Meningokoki ok, mam przyjsc po recepte blizej terminu szczepienia. Spotkalam pania, ktora szczepi i zapytalam co i jak, nie szczepi sie z innymi tak jak wyczytalam i jak najpozniej po innych, czyli najlepiej 2 miesiace zeby bylo miedzy w naszym przypadku wzw b a meningokokiem b.
Mały wazy 7850, ale rano byla kupa gigant wiec moze by do 8 kg dobil
Dzis mi 2 razy wytracil lyzeczke z zupka... Jutro skladam krzeselko do karmienia bo bedzie mniej do czyszczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:51
acygan lubi tę wiadomość