WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie trzeba nic w sumie, bo to tylko zalecane ;) ale tak, najwięcej zachorowań jest na B i C, przy czym C występują częściej u młodzieży niż niemowląt. Ogólnie to jest dość rzadka choroba, bodajże 200-300 przypadków na przestrzeni roku, ale śmiertelność jest w okolicach 70%... I najgorsze jest to, że to jest kwestia tylko kilkunastu godzin... Także, chociaż osobiście nie słyszałam o takim przypadku w okolicy to szczepię i na jedno i na drugie, bo sie po prostu boję.

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ćwiczące- czy karmicie mm czy kp? Jakoś się boję, że taki wysiłek jakoś wpłynie na ilość mleka. Stres wpływa na laktacje, a ćw to stres dla moich rozleniwionych mięśni :-D

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaszczepie. Nie ma rotawirusa zaszczepionego wiec to musi miec :/

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dziewczyny ćwiczące- czy karmicie mm czy kp? Jakoś się boję, że taki wysiłek jakoś wpłynie na ilość mleka. Stres wpływa na laktacje, a ćw to stres dla moich rozleniwionych mięśni :-D

Trzeba tylko więcej pić, żeby uzupełnić to co się wypoci ;)

Ja chciałam się w końcu też za ten skalpel wziąć póki co, bo z hantlami za długo schodzi, poza tym chyba lepiej zacząć bez obciążenia, no ale słowo daję nie mam kiedy. Wczoraj mąż wyszedł z pracy dopiero przed 18, równocześnie robiłam prasowanie i zupę, a z usypianien Lili tyle mi zeszło, że nie dokończyłam ani jednego ani drugiego i padłam z nią 22.15. Koło północy mąż mnie obudził, żebym się poszła myć. W nocy jadła 4 razy, nad ranem praktycznie co godzinę. Chodzę jak zombiak.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI, Edwarda, my szczepimy bo dużo podróżujemy, z Kingą też będziemy. W takim razie ja zaszczepie i to i to. Dodatkowo w UK te meningi sa obowiązkowo. I moja siora która tam mieszka pracuje w domach dla osób w jakiś sposób upośledzonych i ma tam przypadek kolesia, który jako dziecko zaraził się meningami i mózg mu tak zaatakowalo, że zatrzymał się całkowicie w rozwoju.. (moja siora od razu mi powiedziala, że jak nie chce szczepić to mam przyjechać zobaczyć co meningi robią z mózgiem..). Zatem ja też podylam na dniach po receptę.

White Innocent lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png

Wysłany: 12 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy umówioną pierwszą dawkę Bexsero. Idziemy 26.09. Boję się gorączki, bólu w miejscu wkłucia itp., bo to podobno częste, ale bardziej boję się choroby.

Przyszedł do nas śpiworek z Little Bubu. Jest genialny, chociaż ogromny. W pozycji półleżącej Mała się topi, ale myślę, że już w siedzącej będzie ok, a do zimy raczej usiądzie :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wszystkie rady dziewczyny, pogadałam z tesciowa i tesciowa stwierdzila ze mam racje, wieczorem wybuchla taka awantura ale na szczescie tesciowa jako mediator przyszła i przyznala mi racje, maz przyznal sie do bledu, ja tez przeprosilam za awanture i narazie jest ok. Ja jestem tak przemeczona moim hajnidem ze jestem bardzo zadziorna i ciagle sie klocimy... 4 mamy rocznice slubu i zamowilam nam wizyte w spa na jedna noc pojedziemy mikolaj zostanie u mamy pierwszy raz na noc. Moze troche odpoczniemy i zblizymy sie do siebie:) AAAA I DZISIAJ WYSZEDŁ NAM DRUGI ZABEK!

Agusia_pia, White Innocent, Mirabelcia, Andzia123, acygan, Jupik, Totoro, Malyprosiaczek, Katy, Kinga., Sylwiaa95, gondi lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli powodzenia :)

Edwarda pytanie do Ciebie, bo Ty wnikliwie analizujesz takie rzeczy :) jaki krem do twarzy dla dzieciatka na taka pogode?
    Oczywiście jesli ktos ma jeszcze sprawdzony o dobrym skladzie to piszcie :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

• Zakochana mama2 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkich do grupy w której sprzedawane są nowe ubranka polskiego producenta dla dzieci

https://www.facebook.com/groups/2040545216256474/

Zakochana mama2
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli jesteś bardzo silną dziewczyną! :) Podziwiam. Ja bym się poddała. Trzymam za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 12:57

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli trzymam kciuki żeby udało Wam się wypracować coś co pozwoli przetrwać te trudne chwile!

mjvy9vvjacooymry.png

Wysłany: 12 października 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan popatrz tutaj: http://www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html?m=0 :)

acygan, edwarda20 lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Widzialam,porobilam screeny, ale jak ktos juz ma cos sprawdzonego to zawsze lepiej :) niezdecydowana jestem po prostu :)

White Innocent lubi tę wiadomość

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja pierdziele, teraz starsza dostała chyba zapalenia ucha. Płacze przeokropnie (ibuprofen działał tylko chwilę). Kolejna noc z dupy. Ciekawe czy pediatra nas przyjmie i o której... Normalnie boję się zostać z nimi sama.

Kinga współczuję.Trzymaj się!

Kinga. lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie całe szczęście że teściowa była w domu na noc bo jedno i drugie zaczęło mi się dusic w nocy.

Zejdę na zawał

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga Ciebie też podziwiam. Nie wiem jak ja bym ogarnęła dwójkę dzieci, jeszcze chorych i sama chora. Ja próbuję dokończyć zupę, którą zaczęłam robić wieczorem, Lila nie może zasnąć, już mi się po tyłku leje.

Kachna62 o matko, współczuję.

Boże dziewczyny jak ją się boję chorób, modlę się, żeby Lila niczego nie złapała, do tej pory nawet kataru nie miała, na samą myśl brzuch mnie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 13:43

Kinga. lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przy wymiotach tez z mezem czuwalismy na zmiane w nocy,ale na szczescie Zosia sie nie dusila ani nie krztusila. Nie wiem jak ja bym sie zachowala w takiej sytuacji jak Kachna czy Kinga. Naprawde podziwiam Was dziewczyny. Duzo sil dla Was i szybkiego powrotu do zdrowi.

Kinga. lubi tę wiadomość

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) dużo zdrówka dla Maluchów! Na samą myśl o chorobach i duszeniu cierpnie mi skóra :(

Zamierzam zacząć w końcu rozszerzać dietę, mam pomrożoną dynię i cukinię w poj.na lód, jak rozmrozić taką malutką porcję? W lodówce czy w temp.pokojowej, podgrzewać? Czy jak gotujecie zupki to dajecie ciepłe czy zupełnie ostygłe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:38

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja wlasnie glownie na srokao szukam informacji. Na teraz kupilam ten z Babydream z rossmana. Jeszcze nie uzylam.

Tez sie boje chorob bardzo !!!

Jupik bylam u naszej cudnej pani, tak mnie jak zwykle zagadala o bzdurach, ze zapomnialam zapytac o wit d. czy dalej 400 czy 600 :/
    Meningokoki ok, mam przyjsc po recepte blizej terminu szczepienia. Spotkalam pania, ktora szczepi i zapytalam co i jak, nie szczepi sie z innymi tak jak wyczytalam i jak najpozniej po innych, czyli najlepiej 2 miesiace zeby bylo miedzy w naszym przypadku wzw b a meningokokiem b.

Mały wazy 7850, ale rano byla kupa gigant wiec moze by do 8 kg dobil :D :D

Dzis mi 2 razy wytracil lyzeczke z zupka... Jutro skladam krzeselko do karmienia bo bedzie mniej do czyszczenia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 14:51

acygan lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudna jesień. Aż chce się zyć :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49af36bca36a.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc32a63225fb.jpg

Agusia_pia, acygan, Kinga., Andzia123, Totoro, Katy, White Innocent lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1328 1329 1330 1331 1332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ