X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik moj tez pakuje wszystko do buzi.
    Ja blw chetnie ale za jakis czas, niech mi stabilnie usiadze, bo teraz trzymaja go pasy w krzeselku. Bede mu klasc na tacke kawalki, niech sie bawi, a jak cos zje to ok. Tez sie boje zakrztuszenia, ale jestem dobrej mysli.

A w ogole to jak ostatnio bylam z malym w banku, pan go zagadywal bo ma synka 2 tyg starszego. Jak widzial, ze henio bierze do buzi moja bluzke, torbe, probuje reke itp, to sie dziwil, bo jego syn tak nie robi w sensie ze nie wszystko laduje w buzi... Mnie zastanwia wlasnie czy takie odwrotne zachowanie jest normalne. Bo przeciez dzieci sie ucza jak probuja wszystkiego...

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ja jestem tego samego zdania, 6 mc dziecko włoży do buzi wszystko co mu wpadnie w ręce, tak uczy się świata próbuje i ocenia. Mój ostatnio się dorwał do moich ciapów, a że są to różowe gumowe klapki bardzo mu się spodobały i teraz muszę chować przed nim bo jak widzi je na podłodze to już do nich się czołga. W palca u nogi też mnie ugryzł.

Ja dziś podam pierwszy raz zupkę z grudkami, dodałam makaron gwiazdki taki drobny i się nie zblendował dokładnie więc zobaczymy jak sobie z tym poradzi.

Jupik lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    U mnie nocka znowu do dupy. Mały mi się budzi co pół godziny bo się przekręca na brzuch, staje na czworaka i mnie woła.

Moj tez tak robi, tylko bez czworakow. Co z tymi bobasami jest nie tak? ;P

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie będę wiecznie na papkach :-) nawet pisałam, że próbuję z kawałkami bananka, na razie sobie z nimi nie radzi. Na pewno co jakiś czas będę sprawdzać i przechodzić do coraz większych kawałków. Po prostu czuję, że to jeszcze nie czas.
    A moja serio, nawet kota chce gryźć ;-) nawet już jej nie odganiam, bo widzę, że ten kot sam sobie świetnie radzi-jak go Kinia lekko ciągnie, przygryza to się daje, a jak jest za mocno to jej to bezboleśnie pokazuje ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pcha wszystko do buzi do tego stopnia ze juz kilka razy probowal sobie moj policzek "ugryzc" xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moj tez tak robi, tylko bez czworakow. Co z tymi bobasami jest nie tak? ;P

Moja jak się nauczyła obracać na brzuch to też się wiecznie przewalała w nocy, a później jojczyła, bo nie chciała tak spać. Trwało to tak 2-3 tygodnie, dopóki się nie nauczyła obracać na plecy. Teraz odstawia piruety, co do niej zajrzę to leży inaczej, ale już się nie budzi :)

Agusia też mam różowe, gumowe klapki po domu i też muszę ich pilnować, bo jak tylko zauważy to leci do nich i gryzie XD człowiek kupuję super gryzaki,a i tak najlepsze są klapki XD

Jupik moja też próbuje kota gryźć XD na początku się bałam, bo nasz jak mu się coś nie spodoba to potrafi nieźle palnąć z wyciągniętymi pazurami, ale o dziwo ją odgania tylko łapką lekko albo odchodzi kawałek. Śmieje się, że to lepsze niż jakąś Kula Hula czy coś podobnego jeśli chodzi o zachęcanie do ruchu XD

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Moja jak się nauczyła obracać na brzuch to też się wiecznie przewalała w nocy, a później jojczyła, bo nie chciała tak spać. Trwało to tak 2-3 tygodnie, dopóki się nie nauczyła obracać na plecy. Teraz odstawia piruety, co do niej zajrzę to leży inaczej, ale już się nie budzi :)

Henio obraca sie z brzucha na plecy od 5 mca wiec juz dawno i nadal przez sen przekreca sie na brzuch i jeczy ze nie chce tak :/ tez myslaam ze to taki etap ale trwa nadal i nic sie nie polepsza :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u mnie tez jest problem z tym przekrecaniem sie na brzuch,ale Zosia tez od razu na czworaki staje. Czase udaje sie ja przekrecic na plecy i zasnie,ale rzadko,bo zazwyczaj sie rozbudzi na tyle,ze potrzebny jest cyc i spimy dalej :)

Dynia dzis znow smakowala :)

No i Zosia zaczyna siadac ale jakos po chinsku. Nie robi tego przez boczek, tylko stoi na czworaka, nogi rozklada na boki, pupe laduje miedzy nogi, podpiera sie coraz wyzej na raczkach, i zaczyna jakos prostowac wtedy noge lewa,ale widac,ze cos jej przeszkadza. Jak ja tak sprobowalam zrobic,to noga poruszyc nie moglam, a ona prawie przed siebie ja wyciagnela :D ciekawa jeatem co dalej wykombinuje.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci się budzą jak się majgną na brzuch, a moja jak się nie majgnie xD
    Zasypia na boku przy piersi a potem jak się przez przypadek przewróci na plecy to się wybudza O.o ale w ciągu dnia, bo w nocy to w ogóle się turla po całym łóżku.
    Dzisiaj karmilam ją 6 razy. A w zasadzie chyba bardziej usypialam cyckiem niż karmilam. Jeszcze o 3 jej pieluchę zmieniłam, bo gdzieś bokiem przesikala i się obudziła i nie mogła zasnąć. Łażę kolejny dzień jak zombiak.

Co do blw to podoba mi się w tym, że dziecko samo je i na pewno wielką frajdę mu to sprawia - jak dawałam Lili jabłko, żeby sobie pociumkala to miała radochy, że szok. No i można ciekawsze rzeczy dziecku proponować, tak jak Kinga np. pisała, że dała małej pieroga. Albo jakiś makaron z czymś. Mnie oprócz zakrztuszen trochę zniechęca fakt, że zawsze mówi się, że jedzenie powinno się bardzo dokładnie przeżuwac, że wtedy się lepiej trawi itd itd., a tymczasem przy blw dziecko "przesiada się" z całkiem płynnego pokarmu nagle na kawałki, których bądź co bądź aż tak dobrze dziąsłami nie rozdrobni. I czy to jest korzystne dla układu pokarmowego, dla trawienia? Nie wiem, nie zaglebialam się na tyle w tą metodę. Na pewno jest ciekawa, ale ja chyba nie jestem tak odwazna;) a jeszcze jak pomyślę jak Lilka lapczywie wszystko je... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały Pingwinek <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf51499ccac6.jpg

acygan, Katy, edwarda20, Agusia_pia, Totoro, White Innocent, Aga78, Mirabelcia lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupka z grudkami poszła ładnie, nie dławił się nie miał odruchu wymiotnego, jedynie co zjadł pół porcji, była dość gęsta i chyba się szybko nasycił, no ale dobrze że ładnie to zniósł, teraz już takie będę mu dawać lekko grudkowate zupki.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png

Wysłany: 16 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko tak mi się przejęło tym bodziakiem z Pistolsami, że nawet przez sen ćwiczy pozy XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 09:39

edwarda20, Andzia123, Totoro, acygan, Agusia_pia, Katy, Jupik, Mirabelcia lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Dziecko tak mi się przejęło tym bodziakiem z Pistolsami, że nawet przez sen ćwiczy pozy XD
    hahaha rewelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 17:06

White Innocent lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \m/ xD

U nas zupa pomidorowa robi robotę. Z mięsem, jajkiem, kleikiem wcześniej - obojętne, byle pomidorowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 17:19

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 16 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak możecie to nie cytujcie, albo cytujcie bez zdjęcia proszę. Edwarda, Totoro możecie usunąć ze swoich postów zdjęcie? Bo wieczorem chce usunąć żeby tak na stałe nie wisiała tutaj :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent jasne, nie pomyślałam :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 16 października 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję <3

Totoro lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie usuwa zdj?

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u lekarze bo dziś był sajgon, cała w plamach! Dostała zyrtec i calcium. Może to być po szczepieniach i jajku. Pokazałaby Wam zdjęcie ale nie umiem. Pisaliście że któraś wstawiała tabelkę ze składem słoiczków, mogę ją prosić raz jeszcze?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmina6 wrote:
    Dziewczyny byłam u lekarze bo dziś był sajgon, cała w plamach! Dostała zyrtec i calcium. Może to być po szczepieniach i jajku. Pokazałaby Wam zdjęcie ale nie umiem. Pisaliście że któraś wstawiała tabelkę ze składem słoiczków, mogę ją prosić raz jeszcze?
    Proszę: http://barbara.glowka.pl/wielki-przeglad-gotowych-sloiczkowych-obiadow-dla-dzieci-analiza-etykiet-czesc-pierwsza-hipp-humana-babydream/

Oprocz tego zalegle o mleku Carpi Care: http://biegajacabiomama.pl/2018/03/14/capri-care-2-mleko-modyfikowane-idealne/
    http://biegajacabiomama.pl/2015/10/22/cala-prawda-o-mleku-modyfikowanym/

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1339 1340 1341 1342 1343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ