Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale musiałam Was nadrobić
My dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Młody waży 8kg. Według lekarki jego wzrost jest na 25 centylu, a waga na 50 centylu powiedziała, że jest kluska, ale niedługo zacznie eaczkowac więc wszystko zgubi.. Niedługo maja nam wyjść zeby bo mówiła, że widac. Ja nicn ie widzę prócz opuchnietych dziąseł :p ogólnie z młodym jest wszystko ok. Na szczepieniu tylko chwilkę pisnal i miał zlewke że miał przed chwilą szczepienienajbardziej roześmiał mnie sytuacja gdy dziewczynka w jego wieku zaczepiala Wiktorka, a on odwraca głowę w drugą stronę. Tak jakby nie był nią zainteresowany xd ona gugala do niego i dotykał jego rączki, a on tylko patrzył przez sekundę co ona robi i od wracał się od niej. Śmiesznie to wyglądało, ale muszę go nauczyć, że nie może tak perfidnie olewac inne dziewczynki xd
Moj maluch też marudzi, ale nie widzę żeby coś mu było nie tak. Raczej u nas te zeby. A wczoraj w sklepie też miałam sytuację, że nagle obudził mi się, a jak budzi się to zawsze dostaje jeść. Zrobił mi aferę na cały sklep, tak krzyczał z głodu, a ekspedientka do mnie z tekstem z wyrzutami, że ja grzeje dziecko, że jest mu za gorąco, że za ciepło go ubrałam i dlatego krzyczy i że mam go rozebrać. Ja olalam babeczke i szybko pakowalam zakupy, a ona dalej to samo. Prawie przekroczyła granice, bo już łacinie miałam na końcu języka. Zwłaszcza, że młody nie był grubo ubrany jak na taką pogodę. Miał body na krótki rękaw i na to bluzę i cieniutka czapeczka. Mimo, że świeci słońce to wieje więc nie uważam, że ubrałam go za grubo. Podkresle tylko, że nie miał budy zaciągnięte żeby powiedzieć "po co mu czapka przecież w wózku mu nie wieje". Obniżyła mu budę żeby oglądał sobie niebo drzewka itd więc suma sumarum wiało na niego.
Nie wiem czy pamiętacie jak ostatnio pisałam Wam, że Wikuś w nocy cały czas się budzi. 2 noce to były z krzykiem. Teraz wstaje mi w nocy 2 razy! Śpi od 19 do 24 (budzi się na pierś) od razu idzie spać i wstaje o 5 też na pierś, potem idzie spać i wstaje o 6.30. Sprawę załatwiła jedna butelka z mm. Przed snem daje mu mleko z 2 piersi + 120ml mleka. Raz wypija wszystko, a raz 100ml i ładnie mi śpi. Daje mu tylko na noc 1 butelkę mm. Ostatnio byłam na warsztatach "dlaczego moje dziecko nie śpi?" i babka mówiła, że różne są czynniki od właśnie głodu, po skoki, wychodzenie zębów, albo po prostu ze zmęczenia. Ze dzieci w ciągu dnia robią za mało drzemek bo dla 6 miesięcznego dziecko 2 drzemki 1w ciągu dnia to bardzo mało i najlepiej spróbować ululac dziecko jeden raz dodatkowo poprzez zaslonoecie rolet i zasłon w pokoju żeby miało ciemno i cicho i dziecko powinno zasnąć chociaż na te 20 min. Ostatnio wyprobowalam to i mimo, że młody chodzi spac o 19 to postanowiłam położyć go o 18.20 na jeszcze jedną drzemek. Wstał mi po równych 20 min, a o 19 pokazał mi, że jest już pora spania i spał mi dłużej. Więc może tak spróbujcie? Ja najpierw spróbowałam z dodatkową drzemka, a potem wprowadziła ta butle z mm.edwarda20, Katy, Jupik lubią tę wiadomość
-
Acygan dzięki
Dziewczyny, myślicie, że mięso i jajko w jednym dniu to za dużo? Bo dałam Lili dziś spróbować jajecznicy i byłam przekonana, że przez konsystencję jej nie tknie i będzie miała odruch wymiotny, a tymczasem bardzo jej posmakowalano i tak myślę, że może na śniadanie bym jej dała, ale na obiad mam już zupę z mięsem i teraz nie wiem...
-
Moj ma trzy drzemki w ciagu dnia i spi cala noc. Wczoraj np spal 3x po pol gofz. A dzis raz 1.5 godz raz 2 godz i taz godz i juz spi padl przy butelce hehe. Ja zaraz sie biore za cwiczenia.
-
Kurcze... obawiam się ze zasloniecie rolet otd srednio by pomoglo. Na spacerze i w foteliku w aucie zasypia i spi ladnie.
To na pewno feng shui!
Gabrys w nocy spal mi ladnie. Z 2-3 pobudkami na jedzenie i spal dalej a ostatnio budzi sie i imprezki urządza. Dziś w dzien marudny a gdy partner wrócił o 16.30 to uhahany, radosny. Pojechaliśmy do manufaktury-zasnal. W manu jak widzial swiatelka i ludzi to usmiechal sie i nie bylo marudzenia. Wiec chyba ma jednak matki dosycedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Moja ma tak samo, nasze dzieci po prostu są towarzyskie:)
Ja wieczorem tj 18:30- 19:30 daje młodej kaszkę z hippa, bezglutenową i bezmleczną na moim mleku i śpi na niej czasem i do 4, 5.
I skończyły sie dni dobroci bez okresu, wczoraj przyszła menda jedna!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
My sobie dziś zrobiliśmy dzień dziecka, poszliśmy do smyka Jul miał sobie wybrać zabawkę, kupiłam mu książeczkę Kubusiowe pianinko i wszystko super tylko zabawka najbardziej się spodobała tacie, nie wiedziałam, że mój mąż takie utwory potrafi zagrać haha
Super jest mieć dziecko, samemu można się tak poczuć
A później poszliśmy na kawkę do Starbucks i mały dał popis śpiewów
Powoli chce wprowadzić kaszki, w przyszłym tyg chyba, mówicie że trzeba od kleiku ryzowego zacząć?
Mam chyba wszystkie z holle i jeszcze jedna z helpy kupiłam na próbęmy z mężem też lubimy takie kaszki, więc wszyscy będziemy jeść
Ja gruszke dałam raz, ale po godzinie od zjedzenia go wysypalo. Spróbuję jeszcze dać mus gruszka banan truskawka, jak dalej go wyspie to gruszki odstawiamy.
-
ja dałam gruszkę koło 14, i nie zauważyłam do wieczora żadnych efektów ubocznych czyli zaakceptował??
co do kaszek ja zaczęłam od mleczno-ryżowej waniliowej z bobovity i poszło ok. samego kleiku nie kupiłam wcale. i chyba nie kupię. do zupek daję kaszkę manną błyskawiczną albo drobny makaron.
u mnie na kolację odpadają posiłki dawane łyżeczką, bo 99% wieczorów jest tak że kąpię małego i pod koniec butelki już zasypia i na śpiocha kończy i kładę go spać.
dziś pierwsza noc od nie pamiętam kiedy w łóżeczku (do tej pory spał w kołysce) zobaczymy ile razy wyląduje na brzuchu.
-
Malyprosiaczek,no właśnie mi się wydaje, że najczęstszą przyczyną jest tak jak u Ciebie- pobudka z głodu
i dokarmienie przed snem załatwia sprawę. Moja jak już raz na ruski rok obudzi się o 4 to tylko i wyłącznie z głodu. Ale mój egzemplarz jest taki, że to jest w sumie jedyny powód płaczu w dzień..jak jest głodna to jest ryk. Z nudów tylko marudzi, i w sumie zbytnio nic innego jej nie rusza
-
Edwarda dzięki, nawet nie miałam kiedy rozeznać się w temacie.
Męża dziś do wieczora nie było a Lilę właśnie kończę usypiac, ja nie wiem co ona, ale też chcę tyle energiiwczoraj po 23 to już było pierwsze karmienie, może chociaż jakoś przespi tą nockę
-
Dziewczyny a ja mam pytanie do Was. Kurcze nie mogę sobie poradzić z praniem ciuszków które umazal dynia, marchewka bądź po prostu kupa przeszła. Piore po 4 razy na dodatkowym praniu w programie przeznaczonym do prania dla dzieci. 60 stopni 800 obrotów,a to nie schodzi. Kupiłam odplamiacz, a tu nadal nic. Wcześniej od razu moczylam i do prania wrzucałem, ale nie zeszło. Jak Wy pozbywacie się tych plam?
-
Dzień dobry
Dziś my kończymy pół roku!
Kiedy to minęło
Julian jak się w nocy budzi, bo głodny to robi to bezdzwiecznie po prostu podrzuca nogami trafia w karuzele, jak spadają to mnie to po prostu budzi hahaacygan, edwarda20, Katy, Andzia123, Jupik, White Innocent, Sylwiaa95, Totoro, Agusia_pia, Mirabelcia lubią tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny a ja mam pytanie do Was. Kurcze nie mogę sobie poradzić z praniem ciuszków które umazal dynia, marchewka bądź po prostu kupa przeszła. Piore po 4 razy na dodatkowym praniu w programie przeznaczonym do prania dla dzieci. 60 stopni 800 obrotów,a to nie schodzi. Kupiłam odplamiacz, a tu nadal nic. Wcześniej od razu moczylam i do prania wrzucałem, ale nie zeszło. Jak Wy pozbywacie się tych plam?
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/kladdig-sliniak-wielobarwny-80307223/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 08:58
Totoro lubi tę wiadomość
-
Zosia w dzien spi minimum 3 razy,zdarza sie 4 a i tak w nocy jest kiepsko. U nas to przez zeby. Teraz jak sa juz na wierzchu to budzi sie rzadziej, ale pozniej zasypia. Jest bardzo marudna wieczorami i nie chce zasnac.
U nas problem z broda i okolica ust. Broda jest mega czerwona i wokol ust mamy czerwone krostki. Mam juz dosyc. Niech to slinienie sie skonczy. A w sobote mamy wesele i akurat teraz takie numery