X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mydło jest z firmy domol? Tylko takie mi wyskoczyło. Jak go używacie? Schodzą plamy już parę razy wyprane czy raczej na świeże? Chciałam kupić ten fartuszek, w sensie kupię go na pewno tylko problem jest taki, że jak młody je to pięknie bez żadnych plam i nagle jak zje wszystko to jest taki szczęśliwy bo najedzony, że zaczyna "biegać" w miejscu i przez wysiłek ulewa to co zjadł razem z mlekiem. I właśnie tak powstają mi plamy na ciuszkach

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    To mydło jest z firmy domol? Tylko takie mi wyskoczyło. Jak go używacie? Schodzą plamy już parę razy wyprane czy raczej na świeże? Chciałam kupić ten fartuszek, w sensie kupię go na pewno tylko problem jest taki, że jak młody je to pięknie bez żadnych plam i nagle jak zje wszystko to jest taki szczęśliwy bo najedzony, że zaczyna "biegać" w miejscu i przez wysiłek ulewa to co zjadł razem z mlekiem. I właśnie tak powstają mi plamy na ciuszkach
    Jak nie od razu bo nie mam jak to chociaz tego samego dnia polewam plame, smaruje mydelkiem na jakis czas i potem splukuje. Potem normalne pranie.

PS. tak domol.

Moj oprocz kup, ktore wylatuja bokami bo tak sie kreci, to ulewa wszystkim co zje. A siedzac w krzeselku lapie mi za lyzeczke, za sliniak, dotyka brudnej buzi, i te brudne lapki laduja wszedzie, na bluzce, spodenkach, krzeselku, pasach itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 09:46

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu do prania dla dzieci Ariel. Większość schodzi bez zapierania. Jak były kupy żółte od kp musiałam najpierw namoczyć i też polać tym płynem i schodziły. Ale chętnie też spróbuję tego mydełka i polewania wrzątkiem, bo nie próbowałam.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore w loveli i nie ma problemu. Teraz przy rozszerzaniu diety zapieram od razu na swiezo i schodzi,ale byl czas,ze nie mialam mozliwosci od razu zaprac kupy a i tak schodzilo.

Powiedzcie mi jedna rzecz,bo juz glupieje. Pasta do zebow z fluorem czy bez? Na takie zabki ktore juz porzadnie czuc,ale slabo widac tez mam uzywac szczoteczki czy na razie gazik?

• Jupik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze dodam, że najczęściej piorę w programie 40/40 ;-) czyli 40 st.w 40 minut. Jak mam bardziej zabrudzone jej ciuszki to program bawełna i 60. A dziecięcego programu użyłam raz na samym początku..to cholerstwo pierze chyba z 3,5 godz, a z całym szacunkiem, niektóre body które wrzucam do prania ma na sobie niewiele dłużej (czasem się pomoczy jak pije, albo jej się uleje, albo wybitnie pobrudzi obiadkiem mimo sliniakow, to od razu zmieniam).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Ja piore w loveli i nie ma problemu. Teraz przy rozszerzaniu diety zapieram od razu na swiezo i schodzi,ale byl czas,ze nie mialam mozliwosci od razu zaprac kupy a i tak schodzilo.

Powiedzcie mi jedna rzecz,bo juz glupieje. Pasta do zebow z fluorem czy bez? Na takie zabki ktore juz porzadnie czuc,ale slabo widac tez mam uzywac szczoteczki czy na razie gazik?

Bez fluoru. Ale te pierwsze zabki to albo gazik z woda, albo taka nakladka na palec.

acygan lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam mydełko dr.Beckmann , tez powinno być dostępne w rosmannie. Zapieram nim plamy, wrzucam do pralki i wszystko schodzi.
    A u nas rozszerzanie diety idzie jak „krew z nosa „.
    Tak jak już ładnie otwierała buzie i jadła, tak teraz zero zainteresowana , jak próbuje jej dać to buzi nie otwiera albo jak otworzy to potem pluje , nie wiem już co robić. I to nie chodzi o to ze jej nie smakuje , bo Np. Wcześniej jadła mus z gruszki jak szalona , a teraz nie chce nic i tak już od tygodnia.
    Macie jakieś rady co to może być ?

3i49hdgenmhomr4i.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę używać z fluorem. Ostatnio na live mąż mamy lekarz, który jest dentystą powiedział fajne zdanie, że jeszcze nie spotkał dziecka z fluorozą, ale codziennie przyjmuje dzieci z próchnicą.

Widziałam też fajne grafiki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ab94320d5af.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/846a817492e8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4e069c69b2e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d266e73fd52.jpg

Andzia123, Katy lubią tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja będę używać z fluorem. Ostatnio na live mąż mamy lekarz, który jest dentystą powiedział fajne zdanie, że jeszcze nie spotkał dziecka z fluorozą, ale codziennie przyjmuje dzieci z próchnicą.

Widziałam też fajne grafiki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ab94320d5af.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/846a817492e8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4e069c69b2e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d266e73fd52.jpg

WI to jaką pastą czyscisz/będziesz czyściła?

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    WI to jaką pastą czyscisz/będziesz czyściła?

Jeszcze nie używam pasty, bo u nas ząbków brak, ale kiedyś sobie zapisałam takie na początek: Alterra żel malinowy, Aquafresh Milk Teeth, Elmex dla dzieci 0+. One mają 500 ppm. fluoru :)

Jak ktoś chce bez fluoru to bardzo polecane są (mają dobry skład) Ziajka z bobrem i Jack N'Jill - obydwie z ksylitolem. Chociaż tych bez fluoru z dobrym składem jest więcej niż tych z fluorem ;)

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stomatolodzy polecają pastę elmex dla dzieci. Przeciwnicy flouru pasty bez (flour jest cytotoksyczny). Coś trzeba wybrać. Najważniejsze jest jednak mycie zębów. Co nie wybierzecie, to rodzic ma myć (u starszych dzieci łatwe to nie jest), bo do chyba 3 rz dziecko nie jest w stanie wykonać prawidłowych ruchów. Nie polecane są szczoteczki elektryczne/soniczne tylko raczej takie zwykle, ale ja u mojej 2-łatki, która częściej nie chce otworzyć buzi niż chce, nie wyobrażam sobie mycia tradycyjną...

U maluchów co wam wygodniej. Dla mnie łatwiejsze są te na palec do kilku zębów, bo nawet te dziecięce maja długie rączki, a jak dziecko nie współpracuje, to można nimi zrobić krzywdę. Emi na szczęście zębów nie ma, więc jest całkiem luz, bo profilatycznie przecieram jamę ustną przeciw pleśniawkom wit c, a ona niezbyt dobra dla zębów.

Testowałam, wrzątek na plamy z kupy nie działa, jeszcze bardziej utrwala.

White Innocent, Jupik lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatek kupie ta Ziaji z bobrem bez fluoru :p W sumie to juz musze kupic bo dwa zabki na wierzchu ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jeszcze jak wieczorem wpleść już to mycie.. generalnie my mamy taką szczoteczkę silikonową z Rosmanna i mi Kinia ładnie współpracuje, więc już bym tak ją chciała uczyć (nie waciki), ale wypadałoby je myć po jedzeniu- a u nas jest kąpiel, kleik, mm i cyc i do łóżka..branie nie jej po tym znowu ją rozbudzi :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc lepiej. W sumie tylko 1 pobudka, co nigdy sie nie zdarzylo. Ale nie chwale dnia przed zachodem slonca ;) dzis tesciowa z Gabrysiem bo ja z córka do logopedy. Mozr takie odmozdzenie mi dobrze zrobi. Nawet dzis sie przegladnelam w lustrze czy dobrze wygladam, bo z Gabrysiem to ciezko i tylko cos na siebie założę i lece ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez musze kupic tę pelerynke z Ikei bo po kazdym jedzeniu Henio jest caly uwalony, cale krzesleko i poduszka do krzeselka. Juz 1 dnia po uruchomieniu krzeselka ubrudzil cale pasy... Juz to widze co ja bede przezywac jak sie przeprowadzimy, wszystko nowiutkie, czysciutkie i drogie a tu raczki Henia... ;p

W nocy biedny poplakiwal bo gorne jedynki nie moga sie przebic, dziaselka sa bardzo czerwone, rozpulchnione i widac, ze bardzo go mecza. Ogolnie jest marudny. Dolne jedynki to byl pikulek przy tym :(

Dzis mi zasnal w Tuli i spal 40 minut :) Ja nie wiem, ludzie sie patrzą, ogladaja, zagaduja, szok i niedowierzanie ze tak mozna nosic niemowle. Jakis pan sie zatrzymal i wypytywal a ile ma, a jak na imie, a jak to sie nosi, a co to...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zosia w dzien spi minimum 3 razy,zdarza sie 4 a i tak w nocy jest kiepsko. U nas to przez zeby. Teraz jak sa juz na wierzchu to budzi sie rzadziej, ale pozniej zasypia. Jest bardzo marudna wieczorami i nie chce zasnac.

U nas problem z broda i okolica ust. Broda jest mega czerwona i wokol ust mamy czerwone krostki. Mam juz dosyc. Niech to slinienie sie skonczy. A w sobote mamy wesele i akurat teraz takie numery :/

U nas dokładnie te same problemy.

Też miałam dziś pytać o pastę, czy z fluorem czy bez xD tylko nie miałam kiedy, bo u nas akcja zęby daje się we znaki:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:27

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze moj ma juz w polowie prawie te zeby to musze mu zaczac je myc! Ale to szybko. Zamowie ta nasadke na palec i trzeba dzialac. Tyko wlasnie mi on po butli odplywa i chyba bede mu je myc po kapieli jak go ubieram itp

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na instagramie tata_stomatolog jest wyjaśnienie jaka pastę używać. Według stomatologa--z fluorem :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 5-10-15 -50% :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia przed chwila zobaczylam taka bluze i od razu pomyslalam o tobie :P
    https://www.pakamera.pl/niemowlak-bluzy-dziecieca-bluza-z-kominem-pingwiny-nr2032722.htm

Andzia123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1345 1346 1347 1348 1349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ